Ga naar inhoud


matthew_be_wvl

Lid
  • Items

    1586
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door matthew_be_wvl

  1. Wat een hoop gezever van Eleven Sports. Ok, ze hebben veel betaald voor die rechten maar ze hebben duidelijk niet goed nagedacht over wat er juist op de kabel zit en nu trappen ze nog wat na achteraf. Iemand die naar de Super Bowl wil kijken zal ook wel een aardig woordje Engels begrijpen en er dus geen probleem mee hebben om op de BBC te volgen.

     

    Ik ben trouwens benieuwd of Eleven Sports zelf ook met hun Britse licentie gaan blijven uitzenden na de Brexit 😏

     

  2. Ik denk dat het niet zo'n vaart zal lopen. Telenet in Vlaanderen heeft een contract met BBC Worldwide om BBC One en Two aan te bieden via de kabel. Zolang dat loopt, blijft BBC gewoon op de kabel en dat zal in Nederland niet anders zijn. 

    Er zitten zoals gezegd ook zenders van buiten de EU op de kabel, dus de Britten moeten er ook niet af na de Brexit. De vraag naar BBC-producten zal wel niet afnemen.

  3. 2 uur geleden zei Sverige:

    In mijn ogen neemt de irritatie flink af...

    Als ik van bv Sat1 iets opneem probeer ik dat zo veel mogelijk te doen in de herhaling, die 's nachts loopt...  en dan heb je in veel gevallen totaal geen reklame meer!! Erg fijn is dat!

    Of dat in NL ook zo werkt weet ik niet, ik heb geen nederlandse televisie.

     

    In Primetime heb ik in Zweden op de commercielen echt wel meer dan slechts 12 minuten reklame per uur... Ik kom altijd op 15 minuten, 45 minuten programma, en dat duurt dan alles bij elkaar 1 uur. Maar goed, het zijn 3 blokken in dat uur, en het voordeel is dat je altijd vlak voor het hervatten van het programma de hoofdsponsor van die uitzending ziet, en daar kan je je dan op fixeren als je snel doorspoelt.

    In Vlaanderen is het ook vaak zo met series. Doordat er verschillende opnames tegelijkertijd lopen, heb ik vaak opnameconflicten. Mijn decoder neemt dan gewoon de volgende keer op dat het uitgezonden wordt. Da's vaak 's nachts of overdag wanneer er minder reclame is.

  4. Vandaag nog een AntenneTV CI-module geplaatst bij een klant. Ik wou tonen welke zenders hij zou ontvangen, maar het antwoord van de man was: "Zet maar op één. Da's toch het enige waar ik naar kijk."

    Sowieso is de VRT erin geslaagd om een aantal zeer zwakke groepen in de samenleving hiermee te treffen als ik zie waar ik overal AntenneTV moet gaan plaatsen...

  5. Nee, ik bedoelde weldegelijk RTL, want AntenneTV biedt de drie Waalse RTL's gecodeerd aan in Vlaanderen. God knows why.

    Ik vermoed dat RTBF hun muxen (voorlopig nog) zelf in de lucht zal houden, dus daar moet M7 zelf geen capaciteit aan opdoen. Als je de RTL's op dat nationaal kanaal stopt, dan heb je onmiddellijk een hoop zenders voor heel het land mee. Dan moet AntenneTV in Wallonië in principe nog één mux huren op de masten van de RTBF om nog wat andere zenders toe te voegen.

     

    De kanalen van de VRT-muxen komen inderdaad vrij, dus AntenneTV zou meer zenders kunnen toevoegen mits huur bij Norkring.

  6. 14 uur geleden zei Alex1970:

    Ik bedoel gecodeerd van Antenne TV dus, misschien wel VRT in HD. En dat er een licentie is voor het hele land hoeft nog niet te beteken dat Norkring ook in het hele land zenders gaat zetten.

    Via Antenne TV zou natuurlijk wel mogelijk zijn. Uiteindelijk zou Télésat ook een DVB-T2 aanbod kunnen opzetten. Smijt dan RTL en de VRT op kanaal 10 en je bent vertrokken. En er is ook terug plaats voor Nederland 1, 2 en 3 dan waar RTL nu zit.

  7. Off-topic: in Brugge kan je de RTBF zelfs nog ontvangen op FM. Een groot probleem zal het wel niet zijn dat die middengolfzender eruit gaan. Er wordt weer vanalles op een hoop gegooid en de bron van dat voorstel tot "capaciteitsruil" komt van een vereniging die Frans promoot in Vlaanderen... redelijk schimmig, me dunkt.

     

    Voor de rest: ik vraag me nog af wie er nog veel naar die middengolfzenders luisterde... Op 621 zat vaak zeer veel storing waardoor het signaal in zuidelijk West-Vlaanderen alleszins vaak onbeluisterbaar was.

  8. 1 uur geleden zei Orgeldandri:

    Tv Vlaanderen gebruikt dezelfde reclame ook voor het satelliet aanbod. Alle gratis Duitse en Engelse zenders worden ook in 1 adem mee genoemd. Wie niet goed leest, zou denken dat je die viahet abonnement van tvv ontvangt...

     

    Wie de (niet echt zo) kleine lettertjes niet leest, zou dat kunnen denken ja. Een beetje advocaat veegt die klacht van de VRT gewoon van tafel.

  9. Ik lees toch wel heel duidelijk op de site van TV-Vlaanderen:

    1.  "15 zenders in heel Vlaanderen met DVB-T2.": daar zijn zelfs de VRT-zenders niet bijgeteld, TVV biedt namelijk zelf 15 gecodeerde zenders aan.
    2. De VRT-zenders staan onder de rubriek: "Gratis te ontvangen".
    3. Onderaan de site staat nog wat extra uitleg in het vet: "Gratis te ontvangen zenders: De gratis zenders worden niet door TV VLAANDEREN aangeboden, maar maken deel uit van het aanbod dat vrij via DVB-T verkrijgbaar is. De beschikbaarheid van deze zenders is niet afhankelijk van TV VLAANDEREN."

    Ik snap echt niet wat de VRT wil bereiken met die klacht, want TVV zegt  letterlijk dat ze zelf niet de aanbieder zijn van de VRT-zenders en telt de VRT-zenders zelfs niet mee in hun aanbod. Dat is ook letterlijk wat de VRT zegt dat ze willen van TVV.

  10. Op 21-2-2018 om 20:11 zei luisteraar:

    De altgenossen hebben ook direct ingezet op sattv zo een 10 jaar geleden hebben ze tv via de ether al uitgeschakeld.

    TV via ether was door de bergen ook problematisch.

    Zo zie je dat een klein land sattv kostenloos en rendabel kan laten functioneren wordt zoals in duitsland en oostenrijk betaald

    via de omroep bijdrage.

    Zullen ze wel de nodige kleine dab+ steunzendertjes plaatsen bij de gsm palen

    De Zwitsers zenden weldegelijk nog uit op DVB-T ook hoor. Zie broadcast.ch

  11. @Grunt: Ik heb hier een 40PFL8007K staan. Ik moet je wel waarschuwen dat er heel wat softwareproblemen zijn met de nieuwe Phillipsen!

    Je kan eens gescande zenders NIET verwijderen behalve dan met een volledige herscan.

    Een eigen volgorde kan enkel via favorietenlijsten.

    De satellietontvanger in de TV kan maar 999 TV-zenders en 999 radio-zenders opslaan. Wil je dit vermijden dan moet je iedere transponder manueel ingeven.

    De TV onthoudt soms sommige zenders niet nadat hij uit standby komt: History HD, Een HD, Canvas HD, Discovery HD geven vaak gaan beeld. Ik krijg dan de melding: "Geen programma beschikbaar". Enkel alle zenders opnieuw laten inscannen helpt of manueel de transponders opnieuw te laten zoeken.

    De TV loopt ook soms vast bij het gebruik van de satellietontvanger (minstens 1x per dag)

     

    Ik heb van armoe mijn DSR7121 weer aangesloten...

     

    (De softwareproblemen bij Philips zijn er trouwens vanaf de 6000-reeks. Deze hogere reeksen zijn in alle haast uitgebracht. Dealers mogen zelfs geen toestellen verkopen zonder de recentste software op het toestel te zetten.)

  12. @Roland30: satellietverspreiding is nu eenmaal veel duurder dan via de kabel of IPTV. En de meeste regio's hebben enkel nieuws en een paar programma's op hun regionale zender. Bovendien brengen die zenders niks op hé, dus uit eigen zak zullen ze het ook niet betalen. Als ik moet kiezen tussen geen regionalen of een carrousel met nieuwsuitzendingen, doe mij dan maar de carrousel.

     

    EPG en zo komt waarschijnlijk nog wel. Ook op Ketnet OP12 is er bij mij nog geen EPG met een officiële ontvanger. Nog wat geduld hebben :)

  13. Dit is helemaal off-topic maar @Satjojo: Je hebt echt wel oversturing door die antenne hoor. In Ingelmunster, dus vlakbij en ook op 10 km van Egem altijd perfect beeld, zelfs als je gewoon nog maar je vinger tegen de antenne-aansluiting houdt. En Q-music is de laatste 2 weken precies zwakker gaan uitzenden, in Oostende was Q-Music bijna niet meer hoorbaar op 103 MHz.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...