Ga naar inhoud


dunhans

Lid
  • Items

    955
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    5

Alles dat geplaatst werd door dunhans

  1. De aanhouder wint! Ik ben naar instellingen en toen naar het account gegaan, dat moest ik ook weer aanmelden, met de camera van mijn gsm op qr code scannen, toen die cijfercode ingevuld en ER WAS BEELD. Dus opgelost (door dunhans zelf)
  2. Sinds gisteravond lukt het niet meer om in te loggen met de QR-code van de telenet tv app. Ik gebruik de chromecast met google tv hd. Heeft altijd gewerkt, maar wel sinds enkele weken ELKE dag opnieuw inloggen met die QR- code. Na invoeren van de cijfers, deze foutmelding. Ingevoerde cijfers zijn juist ingevuld. Streamen vanaf gsm met de telenet tv app lukt wel. Wie heeft dat ook, of wat is een oplossing? Hans.
  3. Op je Samsung tv gebruik je Tizen en omdat je tv op Belgie is ingesteld vind je dus alleen TV vlaanderen. Je zou zo'n Google chromecast met Google tv (30,-) kunnen kopen en dan inloggen met een NEDERLANDS g-mail account, dan moet je in de Playstore die Canaldigitaal app vinden en installeren met de canaaldigitaal abonneegegevens. Op die manier heb ik het ook voor elkaar gekregen met de TELENET TV app in Nederland, dus heb die ingelogd met een belgisch g-mail account en toen vond ik die telenet tv app, aangemeld met de abonneegegevens van het telenet abbonement en ik kan gewoon alle belgisch zenders kijken en ook -vanaf het begin- of -kijk terug tv- en natuurlijk ook gewoon LIVE.
  4. OK, dan maar naar ONE + Iconic Bedankt voor je reactie!
  5. Ik kom er niet aan uit, ik wil mijn TELENET abonnement downgraden omdat ik er te weinig gebruik van maak en veel geld kost. Ik betaal nu 112,08 euro p/m, en de naam van het product is; WIGO3 9GB daarvoor is er internet, vaste huis-telefoon, de nieuwste telenet tv-BOX, gsm-simkaart met belminuten en mobiel internet en een ci-module in de slaapkamer-tv. Ik kijk alleen maar NETFLIX en NL ziet, dus die Telenet TV-box moet weg, de vaste huistelefoon mag eigenlijk ook weg en de ci-module kan dan in de woonkamer tv. Omdat ik in Nederland gebruik maak van de TELENET tv-app via internet met een chromecast met google tv is het belangrijk dat het streamen in Nederland mogelijk blijft. Op de site van Telenet kom je dan uit op de abonnements vorm; ONE internet download 150 Mbps + 1 mobiel nummer voor 69,10 euro p/m. Dus dat scheelt behoorlijk! Wil je tv dan kom je uit op Telenet TV flow met 14 zenders via een app voor 9,94 euro per maand. Die 14 zenders heb ik genoeg aan. Maar kan je dan nog steeds via de coax-kabel tv kijken, op de slaapkamer tv met het compact signaal en in de huiskamer met de ci-module? En blijft die Telenet tv app actief, ook in Nederland of gaat die ook ge-downgraded worden naar minder zenders? Dit soort info geeft Telenet niet vrij en dat maakt het erg onduidelijk, wie kan het mij duidelijk maken?
  6. @Old SatterhandNee, mijn tv kan wel een aparte beeldinstelling voor een hdmi input bewaren, maar NIET voor een HDR uitzending op een bepaald live tv kanaal. En als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel het aanpassen en prutsen aan de (vele) instellingen! Ik ben ook nog naar die "gamma" instelling gegaan, maar die blijft vast staan op HLG als het een HDR signaal betreft. Dus wil ik een erg mooi/helder/kleurrijk beeld moet ik naar de dynamische instelling en weer terug naar standaard instelling wil ik de gewone hd uitzendingen bekijken. Vaak kan ik mijn tv's nogal eens doorschuiven naar een familielid, en dit toestel is bijna 2 jaar, dus tijd voor een andere, maar dan moet ik er natuurlijk wel wat mee opschieten, LG, Sony, Philips en Samsung heb ik allemaal gehad, dus ga eens een TCL met Google tv proberen, denk ik. De vorige was 65 inch, de huidige is 58 inch, dan wordt het toch maar weer een 65 inch.
  7. Vanmiddag heb ik ook wat met de beeldinstellingen zitten spelen, mijn Qled tv geeft het mooiste en helderste beeld met de dynamische beeldinstelling, de kleuren zijn heel gedetaileerd, maar niet overdreven, tevens zijn de bewegingen vloeiender. Zal binnenkort ook eens met de gamma instelling prutsen. Zet ik de "gewone" NPO 1 op dan is het beeld foeilelijk, schreeuwende kleuren enzo, en moet ik terug naar mijn aangepaste standaard beeldinstelling. En inderdaad, Ziggo geeft de NPO 1 HDR versie op voorkeuze 999 door ZONDER codering, dat is ook voor het eerst! Had ik even niet gezien, bedankt voor je reactie. Op voorkeuze 400 krijg ik Ziggo Sport (zelfde als 14), die is wel UHD resolutie en op 425 zit ESPN in ultra HD, die geven ook een prachtig plaatje!
  8. @meijelsat Met je Humax full hd kabelontvanger zal je géén NPO HDR beeld krijgen, ook al is je tv UHD.... Je hebt 3 optie's, 1, je zoekt op MP of een andere tweedehands site een Quantis CI-1.3 of ander merk CI module en stopt je smarcard van je Humax in de module, stop de coax in de tv en doe een zenderscan op 474000 en netwerkcode 5555, dan krijg je NPO hdr op voorkeuze 999. 2, Je vraagt aan ZIGGO om een ci module met ingebouwde smartcard, je betaald 2 euro méér per maand. 3, Je vraagt aan ZIGO om een Mediabox mini, meestal krijg je die als trouwe klant gratis. Suc6 en laat even weten met welke optie het gelukt is........
  9. Standaard staat ie op 60hz, afhankelijk van welke tv je er aan hangt natuurlijk, maar ik heb het verzet naar 50hz. De beeldkwaliteit en snelheid van deze nieuwe chromecast met google tv HD is beter dan de oudere chromecast v3 en de chromecast ultra vind ik.
  10. Ik had een Chromecast Ultra en die stuurde ook 2160P 60hz signaal naar mijn UHD tv (samsung 58Q60t) en ik vond dat beeld toch ook niet echt super. Bij sommige uitzendingen hadden gezichten echt paarse lippen en rode neuzen, was vaak opgenomen met gsm-camera's vermoed ik. Ik heb nu sinds een paar dagen een chromecast met google tv HD, die presteert kwa beeld veel en veel beter, echt superscherp. Ik gebruik de app Yelo Play van het belgische Telenet en ook het beeld van VTM-go is prima. Ik zie géén verschil op 50 hz of 60 hz instelling, lijkt me dat 50hz het beste is?
  11. En een paar foto's van het apparaat en display info aub?
  12. @joop001 Met de Hama heb ik géén ervaring. Zou gewoon de Auna nemen, voorzichtig uitpakken, is het niks, zorgvuldig inpakken en terug. Vraag je het de fabrikant, dan krijg je een nietszeggend standaard antwoord. Terugsturen is meestal binnen 14 dagen, kost je wel 1x verzendkosten.
  13. Hallo @joop001 Ik heb inderdaad die Auna iadapt 320 in een kleine vierkante uitvoering gehad en van alle dab+/internetradio's die ik de afgelopen jaren heb uitgeprobeerd (en dat zijn er echt HEEL veel) werkte deze goed, want deze kon tenminste ook de slideshow en logo's van de nederlandse dab zenders weergeven, en aansluiting buitenantenne, en dat vind ik belangrijk. Qua levensduur en stabiliteit weet ik niet veel, eigenlijk zijn al dat soort aparaten uitgerust met dezelfde chip en de software die de fabrikant erbij zet is bij de ene iets beter of anders, maar allemaal vind ik het traag werken, vooral omschakelen van dab naar internet naar bluetooth naar fm naar spotify enzovoorts, gaat retetraag bij al die aparaten. Echt een kwalitatief product heb ik nog steeds niet gevonden. Als ik iets op een website zie staan, dan bestel ik het, pak ik het voorzichtig uit, dan probeer ik het uit, bevalt het me niet, dan pak ik het nauwkeurig weer in en stuur ik het gewoon terug of als dat niet lukt, dan is er nog een tweedehands site op FB of MP, en anders weggeven als verjaardagscadeau.......
  14. Als nieuw in de doos, compleet met adapter. Omdat nederland een ander format gebruikt voor logo en slideshow, toont dit model alleen op buitenlandse radiozenders een plaatje. 40 euro. Excl. verzendkosten
  15. En ik had begrepen dat, als je kpn internet en interactieve tv abonnement hebt en je wil een tweede ontvanger voor -bijvoorbeeld- de slaapkamer, dan kan je kiezen voor een digitenne module of ontvanger of een 2e internet ontvanger voor 5 euro per maand extra. Of heb ik het mis?
  16. Staan maximaal 5 opname's op, ik neem iets op omdat je dan de reclameblokken kan doorskippen. Daarna verwijder ik de opname. Tijdens de bewuste opname lag er bovenop de pvr een externe harde schijf, zou ook nog kunnen dat die door bijvoorbeeld een magnetisch veld de opname heeft verpest. Ik gebruik nu bijna altijd de tuner van de tv zelf, om te kijken en op te nemen. Draait er een opname, dan kijk ik iets on-line of gebruik ik de oude samsung pvr even.
  17. Even getest op mijn slaapkamer-tv, en inderdaad bijna alles is nu in HD kwaliteit, zelfs de nieuwszenders Ukraine tv, CNN, enz. worden zonder smartcard doorgegeven! Goed bezig Ziggo, het zapt lekker snel zonder codering, dat scheelt echt. Tja, nu alleen nog die commerciele zenders, die zien er echt niet uit in dat wazige SD beeld op een UHD tv. Het is nu een goed idee om een oude tv weer te gebruiken op de kinderkamer of slaapkamer, coax-kabel erin, even inscannen met netwerkcode 4444 en zelfs de Disney tekenfilmzender is nu in HD te zien, super!
  18. @Tonskidutch Mijn tv is een Samsung 58Q60t modeljaar 2020, de goedkopere modellen, zoals die nu bijvoorbeeld bij de Lidl verkrijgbaar zijn, kunnen NIET opnemen! Ook Sony / Philips / LG / Panasonic tv's kunnen meestal wel opnemen op een externe harddisk, (kijk in de specificaties) kies er wel een met een opslag van niet meer dan 1 TB, want ik heb het ook eens geprobeerd met een HDD van 2 TB maar dat ging niet, ook met een USB stick van 512 MB kreeg ik maar een stukje van 1 minuut opgenomen. De harddisk wordt door de tv geformatteerd in een bestandssysteem welke alleen de tv kan lezen, hoe dat systeem heet, dat weet ik niet, maar je kan het dus ook niet afspelen op een PC of laptop via VLC ofzo, dat gaat niet. En ook, mocht je precies dezelfde tv, merk/type als 2e toestel hebben, die opname's kan je enkel en alleen op de tv afspelen die het opgenomen heeft. Heb je iets geprogrammeerd op bijv, RTL4 en je zit te kijken naar SBS6 dan krijg je 5 minuten van tevoren een melding dat er een opname begint, doe je niks dan schakelt de tv automatisch over naar dat kanaal, wil je dan zappen dan meldt ie dat het niet kan omdat er een opname loopt. De tv hoeft niet aan te staan, natuurlijk gewoon op standby, niet de stroom eraf hé.... Ook tijdens de opname kan je gewoon naar bijvoorbeeld Netflix gaan, of iets anders streamen vanaf je gsm, of via een aparte kabel of satellietontvanger op een hdmi ingang naar iets anders kijken. Of een DVD of videorecorder afspelen, wie heeft dat nog?
  19. Ik heb vorige week ook een externe harddisk op mijn Qled aangesloten, mijn keus is een Verbatim, 2,5" met 1 TB opslag voor 35 euro geworden. Nou, doet het prima, ik kan aangeven dat de opname 3 (of tot 10)minuten van tevoren start en doorloopt tot max. 10 minuten. Ik krijg duidelijk 5 minuten van tevoren een melding dat de opname begint en dan kan je natuurlijk niet meer zappen naar een andere zender, maar dan kan je wel een streaming app kijken. Het enige wat ik nog moet bekijken hoe dat precies werkt is de "TIMESHIFT" functie, maar dat komt wel, gewoon wat prutsen, toch? En het grote voordeel is: alles met 1 AB, minder stroomverbruik, en, doorspoelen van reclame's gaat uitstekend! Na 4 programma's opgenomen te hebben, is er nog maar 4 % gebruikt van de opslag. O ja, nog vergeten te melden, ik heb NIKS gewijzigd aan de nieuwe harddisk, stond geformateerd in NTFS, gewoon in de tv geprikt, en toen kwam erop, de HDD wordt voorbereid voor opname, en klaar.
  20. Al ongeveer 10 jaar gebruik ik een Samsung smt-c7140 decoder/pvr om tv programma's te bekijken, en op te nemen op de ingebouwde harddisk van 500gb. Vooral programma's van commerciele zenders neem ik op, omdat het zo fijn is om even de reclame's te skippen! Nu kreeg ik plotseling deze melding en die heb ik nog nooit gehad....... Wel is er vorige week een monteur in de straatkast bezig geweest met vervangen van kabels e.d. Wat is er aan de hand? Heb deze programma's via de ZiggoGo app terug kunnen kijken, helaas wel in een minder scherpe beeld en geluidskwaliteit en natuurlijk met de onmogelijkheid om de reclame's te skippen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...