Ga naar inhoud


Con

V.I.P.
  • Items

    10887
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    31

Berichten die geplaatst zijn door Con

  1. Alles wat "plastic" is doe ik in de plastic bak.

    Iedereen is in de basis een leek en zou niet kunnen

    analyseren welke wél en welke niet in de bak mogen.

    PVC, PE, PP(veelal) en wat dies meer zij, niemand

    weet het verschil, laat staan de varianten.

     

    Er is geen enkel inzamelaar die daar een sluitend

    antwoord op geeft (geldt iig voor de Avri alhier).

  2. 11 uren geleden, oldebroek zei:

    Was het eerste tlfnummer een gif ?

    Is een Safari probleem werkt gewoon op de meeste andere browsers, als je image magic library op je server installeert/draait is probleem met gifjes opgelost. 

    Nee, het was tekst die niet tevoorschijn kwam, is nu een jpgje.

     

    @Boldor Helaas, jouw suggestie werkt niet bij mij maar bedankt.

  3. 43 minuten geleden, Zilverhippie zei:

    Ik heb zelf ooit gebruik gemaakt van saucelabs.com om te testen hoe code er werkelijk uit ziet op een bepaalde OS/browser-combinatie. Zeer handig en voor eenmalig gebruik kun je een gratis testaccount opzetten.

    Je bent een kanjer.

     

    Ik heb alleen moeten pielen, heb het telefoonnummer omgezet in een jpg-je.

    Geen fraaie oplossing maar nu wel zichtbaar.

  4. Beste mensen, ik heb een site waarvan ik opmerkingen

    krijg dat het telefoonnummer niet zichtbaar is op een I-phone.

     

    Kan iemand even kijken of dat inderdaad op een I-phone

    zo is of omdat iemand zijn cache niet heeft geleegd.

     

    De tekst "Telefoon" is blijkbaar wél zichtbaar.

    Hier het fragment;

    image.png.6b16d4ee727a71a9b2ff75698651fe7a.png

     

    En hier de link;

    https://samenvoordetoekomst.nl/contact.php

     

     

     

     

  5. Op 22-3-2024 om 21:25, moonchild zei:

    Zonneplan kan helemaal niet weten welke panelen het net verstoppen. Gaat puur om hun financien.

     

    Mogelijk dat zij het voltage aan de netkant kunnen uitlezen. En dan op deze basis het systeem uitzetten.

    Ik heb een Shelly hangen aan mijn groep zonnepanelen

    en die leest ook de spanning uit.

    Als ik dat kan, dan kan de energieleverancier dat ook.

  6. TIJDSCHEMA GP AUSTRALIË

     
     
    SESSIE DATUM TIJD
    Eerste vrije training vrijdag 22 maart 02:30 - 03:30
    Tweede vrije training vrijdag 22 maart 06:00 - 07:00
    Derde vrije training zaterdag 23 maart 02:30 - 03:30
    Kwalificatie zaterdag 23 maart 06:00 - 07:00
    Race zondag 24 maart 05:00 - 07:00

     

    Max was nog niet op stoom, 2e in de 2e vrije training.

    Overigens zijn de race-tijden not normal more...

    • Like 1
    • Bedankt 1
  7. Op 20-3-2024 om 04:38, Miauw zei:

    Dank voor alle antwoorden.

     

    Ik zie dat ik bepaalde informatie niet (goed) geplaatst heb:

     

    Mijn huurwoning komt uit 1954, heeft dubbelglas en kunststof kozijnen uit 1984 koud in het hout uit 1954 en heeft energielabel G, volgens mij inmiddels G - - - als het geen Z moet zijn, helaas bestaat dat niet.

     

    De eerste zeer beperkte opknapbeurt was i.v.m. uitgestelde sloop/nieuwbouw in 2008, toen is de eerste schimmel op het plafond in de badkamer ontstaan, de tweede zeer beperkte opknapbeurt is in 2023 gedaan i.v.m. dat ze niet meer weten wanneer de sloop zal plaatsvinden, isoleren doen ze niet i.v.m. dat het toch plat gaat, onduidelijk is wanneer, echter moet voor 2030 mijn huurwoning aan de nieuwe eisen voldoen, dus dekken ze zich in zodat ze volgens hun verzekering voldoen.

     

    Sinds de schimmel in de keuken terecht is gekomen neemt het een flinke vlucht, er is geen houden meer aan. Het vochtgehalte in de keuken zit volgens mijn weerstationnetje regelmatig op 95%, dan moet ik deze daar weghalen en de batterijen er even uithalen om opnieuw te kunnen laten meten, maar eerst nog even ontvochtigen. Inmiddels zit de schimmel ook in de keukenkastjes en laat de plaklaag van het geperste hout los, het hout zet ook inmiddels uit, dus einde keuken, ik heb geen voedingsmiddelen meer in mijn keuken staan op in de koelkast en vriezer na, want ik moet de inhoud wel goed koel houden.

     

    Het keukenraam is 24 uur per dag aan de binnenkant nat, ik lucht zoals ik altijd al gedaan heb, maar sinds de tweede beperkte opknapbeurt met weinig resultaat. Sinds er brandkleppen in de keuken, badkamer en toilet zitten heb gigantisch last van de luchtvochtigheid, deze is enorm toegenomen. Tijdens het mooie weer van afgelopen jaar merkte ik nog weinig van de vochtigheid i.v.m. dat het mooi weer was, dan gaan de ramen toch open, maar met kou gaan ze eerder dicht, echter is de centrale verwarming pas in oktober aangelegd, in november moest mijn gashaard afgesloten worden en begon de ellende langzaam op te stapelen.

     

    Zoals vrijwel iedereen moet ik op mijn stookkosten letten, verwarmen van badkamer van 2m2 waar ik beperk kom is zinloos, zo ook de keuken waar ik alleen eten klaarmaak en drinken pak, ik kook op gas, want er is geen perilex 2 fase aansluiting aanwezig, warm wordt het vanzelf zodra ik kook of met de afwas bezig ben, dan gaat als het buiten niet te koud is al snel een raam open, een klein raampje is overdag vaak open waarvan de deur mits het niet te koud is open staat om te kunnen luchten, ook voor het lucht van de keuken.

     

    De schimmel in de keuken lijkt nu ook de voegen van de tegels te hebben bereikt, nog niet heel erg, maar fris is anders, daarvoor had ik met veel moeite het schimmel tussen de tegels van de badkamer weg gekregen wat inmiddels weer terug lijkt te komen.

     

    De onderhoudsmonteur voor de combiketel is van een ander bedrijf die het aangelegd heeft, hij kon mij vertellen dat de combiketel, maar ook alle radiatoren in de woning naast ze zeer slecht aangelegd zijn, compleet niet ingeregeld zijn, ik hoor de radiatorknoppen herrie maken als de combiketel draait, dat heb ik nog nooit ergens gehoord. Het inregelen van de complete centrale verwarming kost volgens de onderhoudsmonteur van de combiketel minstens 2 uur, het is duidelijk dat dat niet gebeurt is, maar daar gaat de onderhoudsmonteur voor de combiketel niet over, deze vroeg zich af of de werknemers van het bedrijf die het aangelegd hebben tijdens het aanleggen dronken of aan de drugs waren, het is slechter dan slecht aangelegd, van vakwerk is totaal geen sprake.

     

    Ik heb bijna een flink dossier klaar, want ik heb een advocaat na een dreigbrief van de betreffende woningcorporatie in de arm genomen. De centrale verwarming werkt immers niet goed, bestaande waterleidingen zijn beschadigd, en daarnaast ook verbogen, het lijkt wel of ze apenspel in vooral mijn keuken en badkamer hebben gedaan. Gezien de woning niet goed op temperatuur komt, al zet ik alle radiatoren open, heb ik eerst geweigerd mijn gashaard weg te laten halen, door de dreigbrief van de woningcorporatie heb ik na juridisch advies van 4 verschillende mensen een advocaat in de arm genomen. Ik heb in overleg met de advocaat medewerking verleend de gashaard af te sluiten waarbij de gas afvoer via de schoorsteen ergens op handbereik afgesloten is met een afwerk plaatje op de zichtbare aansluiting. De gasaansluiting is met een soort staaf van ongeveer 12 centimeter afgedopt, een kleine afdopdop heb ik ernaast gevonden, die paste er niet goed op. Deze hangt naar voren, maar als er iemand perongeluk op gaat staan zal deze afbreken, met een juiste afdopdop is dat onmogelijk.

     

    Voor de gashaard afgesloten werd, heeft deze flink aan gestaan, toen was het nog aangenaam warm binnen, toen ze weg waren zakte de temperatuur en sindsdien kan de centrale verwarming het niet aan. Ik heb volgens mij advocaat aan de regels die de woningcorporatie heeft gesteld voldaan, het is veel inventariseren wat er allemaal in mijn huurwoning aan de hand is, maar zo kan de advocaat wel goed met mijn dossier die bijna af is aan de gang.

     

    Ik had i.v.m. de eerst uitgestelde sloop van 2006 naar 2014 zoiets van, het gaat toch plat, dus leef met bepaalde gebreken na de beperkte opknapbeurt in 2008, maar nu 10 jaar later na de aangekondigde sloop ben ik er helemaal klaar mee, laat de advocaat die ik in de arm genomen heb er op los gaan, wel met een volledig dossier aan klachten met terug werkende kracht, dan hadden ze maar hun afspraken na moeten komen.

     

    Ik heb alle papieren met afspraken die van belang zijn bewaard, de woningcorporatie heeft haar zaken niet op orde, daar mag de advocaat binnenkort mee aan de slag gaan, ook met al het bewijsmateriaal wat ik intussen verzameld heb.

     

    Het loopt qua verhaal wat door elkaar, ik heb hulp bij het verduidelijken van het dossier, want het moet wel kloppen.

     

    Ondanks dat ik een advocaat ingeschakeld heb zijn tips welkom, want er is nog wel meer aan de hand, echter kan ik mij daar openbaar nu nog niet over uitlaten, dit forum is immers zonder in te loggen te lezen en mogelijk te herleiden.

     

    Of je hebt een flinke lekkage of de rookgasafvoer van de ketel deugd niet.

    Iets anders kan het eigenlijk niet zijn.

    Ontvochtigen heeft geen zin als je lekkage hebt, daar kun je niet tegenop.

    Dat je ramen beslaan en er overal schimmel is, dat is logisch met zo'n

    hoge vochtigheid.

     

    Echt!!! je hebt een lekkage.

     

  8. 4 uren geleden, ceesv zei:

    Dit komt voor technici niet als een verrassing, dit zagen we al jaren aankomen.

     

    Als het aan diverse partijen in de gemeenteraad ligt wordt het gebruik van elektrische auto’s in Utrecht binnenkort voor een deel ook aan banden gelegd.

    Om netcongestie te voorkomen moeten alle laadpalen in de stad gedurende delen van de dag uitgeschakeld worden, zo is het idee.

    Wethouder Lot van Hooijdonk (GroenLinks) geeft aan dat het volledig afschakelen van alle gemeentelijke laadpalen tot de mogelijkheden behoort.

     

    Utrecht kent al een milieuzone, dieselauto’s zijn in een deel van de stad niet meer welkom.

     

    https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3710260/netcongestie-elektrische-autos-mogelijk-helemaal-niet-meer-opladen-in-utrecht

     

    Ze zijn in Utrecht van lotje getikt.:ph34r:

     

    We hebben een overschot aan zonne-energie op de dag ... toch?

    Laden lijkt mij dan een aardige oplossing. Maar goed, in de stad

    zullen relatief weinig zonnepanelen liggen???

    Particulieren worden afgeschakeld, hoe zit het dan met de grote

    zonneparken die zijn/worden aangelegd?

  9. 3 uren geleden, TangoBravo zei:

     

    Hoe eenvoudig kan het inderdaad soms zijn!

     

    Op jouw advies heb ik (heel voorzichtig omdat ik niet precies weet hoe ik het open moest krijgen) de knoppen kunnen verwijderen. En inderdaad zaten er twee kleine, vrij stugge veertjes onder de knop. Ik heb ze verwijderd, de knop er weer opgezet, en aan mijn vrouw gegeven om te proberen. De knoppen werken nu een stuk lichter, rond de 200 gram duwkracht, en dat is voor haar goed hanteerbaar!!

     

    Die veertjes zullen ook wel een veiligheid vereiste zijn, omdat ze bij loslaten van de knop zekerheid willen hebben dat de lift ook werkelijk stilstaat, maar we merken dat de microswitches eronder ook voldoende terugduwen om de lift te laten stoppen. 

     

    Voor ons is dit een werkbare oplossing!

     

    Allemaal hartelijk dank voor alle input!!

     

    T B

     

    Dat is mooi man!!

  10. Met een account heb je iig toegang tot extra software (Microsoft Store)

    en in mijn beleving is dat niet zonder account. Maar ik vind de software

    van Microsoft een wassen neus.

    Voordeel van geen account dat je sowieso minder reclame van MS

    krijgt hoewel je alles kunt uitzetten maar is wel een klus.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...