Ga naar inhoud


waterpas

Lid
  • Items

    1242
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    8

Statusupdates die geplaatst zijn door waterpas

  1. Hoi Mimisiku,

    Al even geleden dat we elkaar persoonlijk hebben geholpen. Ik zit weer in Zweden en gebruik hier oa een VU Uno en een Edision Mio+ 4K. Ik heb jouw kaartlezer er aan hangen maar krijg het niet aan de praat, aan de kaartlezer kan het niet liggen, in NL werkte die probleemloos. Ik denk dat het aan de syntaks ligt in de oscam.server-file. Kun je mij nog eens op gang helpen?

    Ik hoor het,

    Groet waterpas

    1. Toon vorige reacties  2 meer
    2. waterpas

      waterpas

      Zoals beloofd m´n oscam.server syntax, voorheen werkte dit met de Triple reader. Ben wel het device kwijt, ik weet niet meer of het reader was of smargo. De Zweedse kaart zit internal dev / sci0.

      In de livelog staat er: (reader) Nederland,Belgie [smartreader] Wrong device format (dev/tty USB0), it should be Device=bus:dev

      oscam.zip

    3. Mimisiku

      Mimisiku

      Fyptoutje… Het moet zijn /dev/ttyUSB0 en niet /dev/tty USB0

    4. waterpas

      waterpas

      Dank, ik ga het herstellen.

  2. Hoi Hansen, als je op de avatar gaat staan kom je bij enige gegevens. Zo kan ik kontakt met je maken. Laat even weten of het is gelukt.

    1. Hansen

      Hansen

      Heb het al met e-mail hier.

    2. waterpas

      waterpas

      mijn email-adres is peter@petermarges.nl

  3. Dag Mimisiku,  
    Ik ben zo vrijpostig je een pm te sturen, maar als je er niet van gediend ben, mijn excuses en kan ze in de kliko. Ik zag je reactie op mijn tweedehands aanbod, als je er nog belangstelling voor hebt, heb ik een voorstel. Uit je reactie´s en postings op het Board, heb ik begrepen dat de onderstaande beschrijving gesneden koek voor je is. 

    Ik heb een aantal maanden een Argos Triple kaartlezer aan een Raspberry gehad. Dat heeft nimmer foutloos gefunctioneerd, het was een eerste generatie raspi, ik weet echter niet of dat van invloed geweest is op de uitval. Beide dingen heb ik nog, en ook eventueel een "jongere" raspi. Als ik er voor zorg, dat de benodigde spullen, inclusief een Dect-toestel bij jouw komen, stuur je dan een werkende configuratie terug? Tot slot, ik heb begrip als je niet akkoord wilt gaan.
    Groet, Waterpas  

    1. Toon vorige reacties  1 meer
    2. stendec

      stendec

      Ik gebruik ook een Argolis Triple Reader deze draaide quasi foutloos op mijn Synology NAS maar na de laatste upgrade krijg ik regelmatig timeouts.  

      Nu wil ik de reader overplaatsen naar en raspi4 met OScam maar ik krijg daar krijg ik steeds invalide ecm type for card.

      Vermoedelijk omwille van verouderde firmware op de reader.

      Weet er iemand wat de laatste versie is en waar ik deze kan vinden?

       

    3. Mimisiku

      Mimisiku

      Dat is vreemd... Ik bouw de OScam zelf en zelfs de laatste versie werkt prima.. De Argolis Triple Reader heeft naar mijn weten nooit een firmware update gehad....

    4. stendec

      stendec

      Misschien daarom dat ik geen upgrades vind.🤨

      Het is nog vreemder. De Synology heeft 1 x USB2 en 2 x USB3. De reader werkt enkel "correct" op de tragere USB2.

      Ik vind het raar want het draait al jaren zonder problemen met TVV en CD kaartjes tot de laatste Synology DSM upgrade.

      Daarom wilde ik OScam + reader verplaatsen naar een raspi4 maar misschien moet ik een raspi3 proberen. 

  4. Het mag natuurlijk niet maar als je de "betaalde" versie wilt hebben, ik heb een LIC bestand, licensie, heb je meer keuze uit kwaliteit en bestanden , o.a. OGG Flac.

    groet, waterpas

  5. Prawo,

    Vergeef me mijn vrijpostigheid je via deze mogelijkheid te benaderen, maar je gaf in het topic "welke sim only provider"  dat je wel wat meer info wilde geven voor de geïnteresseerde lezer. Mijn situatie; ik heb een dual sim mobiel met een prepaid voor Zweden en een Simpel abbo voor de rest. Op termijn wil ik mijn vaste aansluiting eruit gooien en gaan internetten via een 097 sim. Ben benieuwd wat er mogelijk is.

     

    Groet,  waterpas

  6. Ik ben zo vrijpostig om je een PM te sturen, ik kwam jouw oplossing tegen met een jtag programmer. Je hebt die gebruikt om een Ultimo weer aan de praat te krijgen. Ik heb hier een Ultimo 4k en die lijkt dezelfde problemen te hebben. Enkel het bootlogo en verder niets meer, het is ontstaan nadat ik geprobeerd heb via multiboot een eerdere image te flashen. Kun je mij met  een oplossing helpen, heb 2 linker handen dus dat beloofd niet veel goeds. Ik hoop dat je het mij niet kwalijk neemt dat ik je deze PM toestuur, en anders mijn excuses.

    groet, Waterpas

×
×
  • Nieuwe aanmaken...