Jump to content

Codx

Members
 • Posts

  4,010
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

Everything posted by Codx

 1. @mimiiksu, Images boven openpli 4.0 werken prima voor zijn box en hebben verder geen invloed op zijn activatie. ik heb al jaren Openpli 6.1 en anderen van externe sources op meerdere dm800se geïnstalleerd, nooit problemen. De Oscam EMU heeft geen effect mbt het updaten. In oscam kun je trouwens onder READERS zien of er een berg unique emm's komen en vooral waar die naar toe gaan. Als ze worden geblokkeerd dan gaat het niet werken nee. En als ze niet komen is het ook niet goed maar dan kan er ook iets bij Canal Digitaal verkeerd zitten maar in dit geval is dat niet aan de orde. Zappen mag best zo nu en dan.. zeker als daarmee de emm stroom op gang komt. CCcam 2.2.1 gebruiken kan ook inderdaad, daar hoef je helemaal niks aan in te stellen. (wel ook hier die heractivatie nodig!) Het probleem is duidelijk dat deze kaart nog geen unique emm's heeft gezien.. omdat de pbm van de provider tier op E00000000 staat en de datum op 2021-11-01 die had ergens in december moeten zitten als er de juiste shared emm's binnen komen. Ik kan dus zo al zeggen dat 1 shared emm naar error gaat omdat die niet overeenkomt met het bestaande pakket. Vandaar dat die heractivatie nodig is om het provider tier op de kaart aan te passen. Uitgezonderd storingen bij canaldigitaal moet bij een heractivatie de unique emm's vrijwel direct (binnen 1-2 minuten) komen binnen rollen. Gebeurt dat niet zap dan eerst een keer, dan nog niet ga er maar vanuit dat het in je config zit. Wat ik in het hele verhaal mis dat er ook een user moet zijn die heet dvbapiau en die moet rechten hebben op de juiste reader groep en enabled (aan) zijn en uiteraard AU=1 bevatten. Nu komt zijn client als anonymous. zet anders dit in oscam.user en herstart oscam daarna! [account] user = dvbapiau au = 1 group = 1,2,3,4,5,6,7,8,9
 2. Ziggo gaat eindelijk de SD zenders uitschakelen en/of omzetten naar HD als er al geen HD versie van beschikbaar was. Qua ACM hoeven ze alleen die UHD zenders op de modules beschikbaar te maken. (codering aanpassen) Maar er hoeft geen losse kaart te komen. CI(+) modules dekken af dat je met eigen apparatuur kunt werken.
 3. Maakt het uit wat een NZB bestandje is..? Is gewoon een veredeld tekst bestand met informatie er in alleen in dit geval is die leeg (0 bytes) Ik neem aan dat de PC al een keer herstart is? Anders probeer chkdsk /f eens of scandisk. Ik vermoed dat er een probleem is met je bestandssysteem
 4. Degene waarop je de harddisk deelt is de server box en ja daar kun je opnames op weg schrijven als je schrijfrechten hebt.
 5. Dat klopt de kaart kan 4 kanalen aan, maar dat wil niet zeggen dat de CI module dit ook kan. Bovendien als je 1 kanaal opneemt en je zapt verder stopt de kaart er niet zomaar mee want het gaat echt om 5 zenders voor een langere periode tegelijk opvragen. Waarschijnlijk zit je probleem dus echt in de receiver of in de module.
 6. Je module heeft misschien een zwarte sticker maar de kaart daarin is niet zwart, maar oranje of grijs/blauw. Nogmaals zoals andere al gezegd hebben, je hebt ergens in 2022 waarschijnlijk een andere CI+ module nodig maar daar is tot dat het zover is nog te weinig over te zeggen. Verder lijkt het dat je problemen meer in de ontvanger zitten en niet zo zeer in de module gezien je zegt dat een nieuwe aston het ook niet doet.
 7. In dit geval is SkyUK als aanbieder verantwoordelijk voor het wisselen van deze zenders, en die kiezen uiteraard de PIDS en op welke transponder ze welke zender proppen. De Freq, SR, FEC worden in overeenstemming met de satelliet operator uitgezocht of althans die zal adviseren.
 8. En wie gaat er over die belastingen en heffingen? Juist de overheid, dus wie wil er dat het allemaal duurder wordt... precies diezelfde overheid. Tja het geld van de corona vergoedingen moet ergens vandaan komen. Bovendien de overheid wil van het gas af wat nooit gaat lukken en probeert op deze manier mensen te dwingen. Nou vergeet het maar! Desnoods gooien we er houtkachel in en gaan we zoveel mogelijk CO2 de lucht in jagen. Laat ze maar stikken in die klimaat verhaaltjes van ze!
 9. Weet je dat zeker want dat klinkt als Digitenne maar die gebruiken HEVC (H.265) als codec. Ik vermoed dat die app H.264 gebruikt en dan is 5 Mbit als het daadwerkelijk 5 Mbit is nog steeds minder dan 7 Mbit bij DSL of 12 Mbit bij Glas voor de eerste 10 zenders die je met een boxje krijgt.
 10. Maar dat heeft toch helemaal niks met techniek te maken, dat is een keus die content makers nemen en waar ik mij enorm aan erger. Dan hebben we massaal grote schermen met 4K, zelfs 8K en dan gaan die debiele content makers de achtergrond van het beeld met opzet onscherp maken, ja WTF? Als ik buiten met iemand sta te praten zien mijn ogen nog steeds scherp wat er op de achtergrond gebeurt. Kortom het is helemaal niet levens echt. Een gemiddelde youtube video gemaakt met een vlogcamera ziet er beter uit....Natuurlijk is film niet hetzelfde als digitale video. Hetzelfde met HDR. Ik zat van de week even naar ESPN UltraHD (de 1080p variant met 30 Mbit en HDR) te kijken en qua details in beeld een vooruitgang zelfs al is het geen 2160p en dan zie je de kleuren van de shirts van spelers en de reclame aan de zijkanten van het veld. Het rood lijkt wel te gloeien, als ik daar op de tribune zou zitten en ik kijk het veld in gloeien de shirts van de spelers ook niet. En dan kunnen sommige wel roepen, dat ligt aan je TV maar het is niet goed te krijgen, HDR ziet er uit als een nep sausje waar ik niet op zit te wachten en niet alleen bij mijn TV. Kortom ik heb het idee dat TV afgezien van de inhoudt (want dat is een aparte discussie) ook technisch gezien eerder slechter wordt dan beter, men klooit te veel. En veel kijkers kiezen tegenwoordig voor de goedkoopste oplossing (grijze iptv of apps) omdat ze vaak al teleurgesteld worden door reguliere providers die te beroerd zijn om alles in de beste kwaliteit door te geven, bovendien ga je daar steeds meer betalen en je krijgt steeds minder. Dan vervalt de meerwaarde van zo'n reguliere provider snel.
 11. Dat is jou persoonlijke mening maar in werkelijkheid is dat niet zo. De KPN receivers krijgen IPTV binnen in Multicast verkeer via een apart VLAN. Die app werkt vermoedelijk via het internet en zal de stream in 720p met lagere bitrates krijgen.
 12. Hahaha je weet dat ik gelijk heb. Ik stel vast dat je kennis roestig is en het meest logische is dat je er al een tijdje uit bent. Dat jij met pensioen zijn als denigrerend beschouwd ligt toch echt aan je zelf.
 13. Je bent zeker al een tijd met pensioen. Allereerst een film op TV is niet 25p want 25p bestaat niet, wel 25 frames (beelden) per seconde en of de bron dan progressive of interlaced is maakt in dit geval weinig uit. Overigens zijn er films die 23 en 24 fps en zelfs 50/60 fps zijn. De distributie keten is meestal interlaced of men moet in 720p of 2160p (4K/UHD) uitzenden maar de settopbox of beter de TV maakt er in ieder geval weer progressive van. Maar als we jou verhaal mogen geloven zou 25 fps in progressive omgezet naar interlaced altijd maar de helft van de beelden (fps) opleveren en dat is niet waar, het is juist de beeldlijn opbouw (fields en frames zijn niet hetzelfde!) en dus de resolutie van het beeld die er iets onder lijdt en niet het aantal frames. http://www.invite-av.nl/nieuws/interlacing-de-interlacing-progressive-scan Maar ook dat is eigenlijk niet meer zo relevant, want alles wordt gecomprimeerd tegenwoordig. En er worden amper hele frames/beelden verzonden, het beeld wordt ingedeeld in matrix blokjes en dan worden verschillen tov het vorige frames daadwerkelijk verstuurd en soms wordt er voorspeld etc.
 14. Leuk verhaal maar het is dus gewoon 25 of 30 frames per seconde en zeker geen 50 fps. Je TV scherm kan er van alles van maken maar het blijft maar informatie bevatten van 25 beelden per seconde en zelfs dat haal je niet want met compressie zijn die frames eigenlijk nooit compleet. In ieder geval moet je die apps snel vergeten want die halen de stream over internet binnen met lage bitrates net als grijze IPTV.. En die KPN IPTV box komt via een apart VLAN in multicast verkeer. Daar kan men veel hogere kwaliteit en bitrates leveren mits men dat wil.
 15. Nee je moet wel de IPTV boxjes van KPN nemen en niet de KPN app want anders is de kwaliteit weer minder.
 16. Ook jou laptop zal zonder problemen Windows 11 draaien. (zie mijn post hierboven) En windows 10 blijft ondersteund tot 2025.. dat is jou laptop 11 jaar oud dus dan kan het wel weer.
 17. @ceesv Volgens mij is Windows 11 niks sneller, de codebase is nog bijna 100% Windows 10 want ze zijn er pas een paar maandjes mee bezig. Het kan in de toekomst natuurlijk wel gaan groeien en dat ze bepaalde functionaliteit gaan weg laten uit windows 10 hoewel daar ook nog steeds featurepacks voor uit blijven komen dus ook daar wordt functionaliteit toegevoegd. Ik heb Windows 11 een maandje terug in een VM geïnstalleerd, afgezien van de vrij onhandige UI (ik gebruik altijd classicshell op W10) was er voor mij geen overduidelijk verschil in snelheid merkbaar. De telemetrie is waarschijnlijk net zo beroerd als bij Win10, ik gebruik de Enterprise edition met een GPO setting om deze in security mode te zetten (alleen minimaal noodzakelijk telemetrie) Verder heb ik een tool draaien die wat dingen er uit sloopt maar alle telemetrie uitschakelen is zo goed als onmogelijk omdat elke service een phone-home functie heeft ingebouwd. In een externe firewall kun je ook nog wel wat blokkeren. Maar die secureboot, tpm, uefi en cpu check zijn allemaal te omzeilen: (bron: tweakers) Stappenplan omzeilen systeemeisen Windows 11 Maak een USB-stick met Windows 11 via de Media Creation Tool van Microsoft. Boot vanaf deze USB-stick. Na enkele stappen krijg je in de set-up de melding dat je pc niet aan de systeemeisen voldoet. Druk nu op Shift+F10 om een commandprompt te openen en open de registereditor door regedit te typen, gevolgd door een enter. Navigeer naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup. Klik met rechts op Setup en kies voor New -> Key. Noem deze sleutel LabConfig. Open de zojuist aangemaakte sleutel en maak binnen LabConfig twee DWORD-values aan. Noem ze BypassTPMCheck en BypassSecureBootCheck. Pas de waarde van beide values aan van 0 naar 1. Sluit regedit en de commandprompt. Ga een stap terug in de set-up en vervolgens weer een stap vooruit. De set-up gaat nu door alsof je pc aan de systeemeisen voldoet. Zo installeer je Windows 11 Home met een lokaal account Start de installatie zonder actieve netwerkverbinding. Als je op het scherm komt dat om een netwerkverbinding vraagt, druk je op Shift+F10 om een commandprompt te openen. Type nu het volgende commando, gevolgd door een enter: taskkill /F /IM oobenetworkconnectionflow.exe Sluit de commandprompt. Als je nu om een reguliere accountnaam wordt gevraagd, heb je de verplichting voor een Microsoft-account succesvol omzeild.
 18. Windows 11 is niet veiliger, het dwingt alleen secure boot af en je moet een TPM chip hebben maar bitlocker, waardoor Windows daadwerkelijk veiliger wordt staat dan weer niet aan. De grootste wijziging zit 'm in user interface, die is weer onhandiger geworden. En in de home edition mag je alleen nog met windows account inloggen. Gelukkig is letterlijk alles te omzeilen dus dus als je stokoude hardware gebruikt of een standaard account wil gebruiken zijn er altijd mogelijkheden. Ik blijf voorlopig wel bij Windows 10, ik zie nog geen voordelen om naar Windows 11 over te gaan.
 19. Als je koper hebt is KPN IPTV bijna hetzelfde, echter krijg je de 1:1 zenders niet maar maximaal 7 Mbit HD H.264 voor de eerste 10 kanalen. De rest is hetzelfde, uiteraard ontbreken de ESPN hoge bitrate en 4K zenders. Het is nog steeds beter dan Canal Digitaal omdat de zenders hier gemiddeld een veel lager bitrate hebben zelfs al kunnen ze hoog pieken. NLziet en Apps heb ik ook niet maar wel uitgeprobeerd.
 20. 1. Ziggo (omdat het meeste zenders met hoog bitrate heeft hoewel veel zenders nog SD... KPN is op sommige punten beter!) 2. KPN IPTV GLAS (hier zijn de eerste 10 zenders 1:1 net als bij Ziggo maar staan nog op 661+ en bijna alle zenders zijn in HD) 3. Digitenne HD (1080p met +-5 Mbit H.265 hier is ontvangst vaak een issue of storingsgevoelig, aanbod is beperkt) 4. Canal Digitaal (matig aanbod en bitrate, veel SD, beduidend minder dan vorige 3.. veel buitenlandse zenders maar weinig premiums) 5. Grijze IPTV (vaak lagere bitrates en soms 720p ipv 1080i.. soms sync problemen of stotter wel veel aanbod) 6. NLziet/de apps van diverse aanbieders (vaak ook lage bitrates en lage resoluties, niks bijzonder) Het framerate is volgens mij overal hetzelfde. Verder zijn er kleine verschillen qua beeldkwaliteit.. KPN bied ESPN in hoog bitrate met HDR aan. Die HDR is ongelofelijk nep maar het beeld is wel duidelijk scherper door het hoge bitrate. Ziggo bied ook 4K content (Ziggo Sports 4K) maar is helaas alleen met de Mediabox next zichtbaar, Ziggo's eigen ontvanger.
 21. Neem gewoon een grijs IPTV abonnementje ergens. Onnodig moeilijk gedoe allemaal.
 22. De info kanalen zijn gewoon FTA dus kaart kan wel verlopen zijn maar er is hoe dan ook een ontvangst probleem.
 23. Codx

  VU+ 8K

  Downscaling werkt automatisch volgens mij. als je het kunt decoderen met software is het scherm eigenlijk niet zo'n punt. Uiteraard als je een HD of 4K scherm gebruikt zul je niet van alle pixels kunnen genieten.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.