Ga naar inhoud


Codx

Lid
  • Items

    5337
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    43

Berichten die geplaatst zijn door Codx

  1. Eigenlijk vind ik dit een slecht plan, als github hun straks er af kiepert omdat ze zeggen dat hun voorwaarden overtreden zijn of iets dergelijks. Dan is alles ineens offline.  Je moet je nooit afhankelijk maken van grote bedrijven want die zijn niet te vertrouwen.

  2. 28 minuten geleden, MrDish zei:

    Als jullie leden elke keer zo gaan redeneren met deze zin wat Ceesv typt , 

    heb ik een volgende vraag ; 

    wie rookt er en drinkt uit alcoholische drank 

    ik zelf rook niet ,en drink geen alcoholische drank.

     

    Tja wellicht loop je bij een GGZ instelling, dat weten wij ook niet.  Als jij je tijd wil verdoen met dingen die absoluut geen nut hebben en het wordt je ook uitgelegd waarom. Maar opnieuw met rare ideeën blijft komen,  dan moeten wij toch tot de conclusie komen dat er misschien iets mankeert aan je.

     

    Kijk ik ben niet tegen je kop boven het maaiveld uitsteken hè, als jij werkelijk een goed plan hebt en daar in gelooft dan zeg ik go for it. Echter heb ik nog geen zinnig ding gelezen.  

  3. 26 minuten geleden, RaveMaus zei:

    De bewuste lijntjes is leuk om eens wat andere kanalen te kunnen bekijken en om wat te hobbyen, maar ik wil dat niet als "hoofdoplossing", want je bent nooit zeker van de stabiliteit. Ooit nog eens mee geëxperimenteerd

     

    Dan heb je een slechte server geprobeerd, mijn ervaring is dat CS 100% stabiel werkt mits zo'n server eigen kaarten beheert.  Grijze IPTV daarentegen is een ander verhaal daar krijg je inderdaad omgezet beeld en geluid.  Dat is ook wel verbeterd de laatste jrn maar blijft door de opbouw van dat systeem gevoeliger voor storingen. 

  4. 4 uren geleden, MrDish zei:

    Ga is een uitdaging aan ,en probeer is wat anders wat ook stroom oplevert

    Altijd weer die zonnepanelen.

     

    4 uren geleden, MrDish zei:

    Ook 24/7 ?!

     

    Wat denk je zelf?  Hij haalt die dingen s'nachts niet van de schutting af. Alleen zullen ze s'nachts geen energie leveren.

     

    Maar nogmaals wat wil je nou eigenlijk?  Het lijkt er op dat jij je tijd wil verknoeien door rare ideeën na te streven waarvan een klein kind al beseft dat het nooit gaat werken. Of je koopt een paar zonnepanelen, een inverter en desnoods een batterij als je het niet op het net wil aansluiten.  Daar kun je ook leuk mee hobbyen en dan heb je kans dat je er wel wat mee kan. Het is helemaal aan jou natuurlijk. 

  5. 47 minuten geleden, Tonskidutch zei:

    Mr.Dish heeft gewoon altijd de meest zinloze vragen waar je jezelf aan kan ergeren of alleen maar kan lachen.

     

    En we hebben een winnaar. 

     

    Het is op zich niet erg dat MrDish een keer een vraag stelt,  maar laat hem dan duidelijk zijn in wat hij er mee wil bereiken.  Niet onbeschoft doen als het antwoord hem niet bevalt of hij het alsnog niet begrijpt.  En inzien dat hij zelf ook kan gaan googlen.   

  6. 1 uur terug, OFDM zei:

    Eindelijk iemand die er meer kijk op heeft. Dan is de video als kopie met meerdere service ID's uitgezonden toch?

     

    Ik weet niet of jij alles leest maar volgens mij heb ik hetzelfde gesuggereerd toch. Alleen weetje niks zeker. 

     

    En @Penthe  dat zegt ook meteen dat het wel om een illegaal uplink signaal gaat, anders hoeft men baby-tv niet te verplaatsen naar een andere TP. 

  7.  

     

    2 uren geleden, Mojo zei:

    Ook alle politieke partijen dan maar opdoeken? Je hebt je al behoorkijk laten brainwashen. Neem eens wat afstand en bekijk het van daar uit.

     

    Heb je wel gelezen wat er staat?  Ik schrijf juist dat ik geen binding meer wil tussen politiek en media omdat de media zich voor het karretje laat spannen. Wat ik van de politieke partijen vind, van mij mag de kiesdrempel wel een heel stuk omhoog maar dat is een ander verhaal. 

     

    2 uren geleden, Tonskidutch zei:

    @Codx @Penthe

    Alsof een commerciële omroep geen eigen agenda heeft?

     

    doe jezelf een lol en ga niet voor een commerciële omroep werken of werven.

     

    De commerciëlen hier in NL zijn net zo erg. Daar krijg je ook continue brainwash over je heen maar dat heeft te maken met de mentaliteit op het mediapark is mijn vermoeden. En er zullen best goedwillende integere medewerkers zijn, ook die kunnen in het verkeerde geloven.  Maar het gaat er vooral om wat we te zien krijgen. Altijd maar dezelfde mensen en meningen en de van boven opgelegde verhaaltjes. Soms denk je de helft van het mediapark zit zeker bij extition rebellion ofzo.  

     

    Even terug komend op Baby-Tv, Wat ze kunnen doen is die zender op een andere transponder zetten waar Freedom TV Ukraine niet op zit, dan merk je snel genoeg of het ook echt op baby-tv gericht was. Er van uitgaande dat het inderdaad een rogue uplink signaal betreft maar ja wat kan het anders zijn, waar komen die blokjes anders vandaan. 

     

  8. 2 uren geleden, Mojo zei:

    Dat is het grote probleem vandaag de dag. Het valt tegenwoordig ook niet echt mee om verhalen neutraal te kunnen verifiëren omdat de meeste media elkaar na blaten. Een gevolg hiervan is dat mensen achterdochtig worden en dan overal een complottheorie achter zien.

     

    Goh zie jij het ook ..  De media is verschrikkelijk hier, als de overheid een berichtje aanlevert schrijven ze het meteen 1:1 over zonder een seconde na te denken wat er staat of het te verifiëren .en dat doen ze ook van hun concurrentie want zijn toch journalisten, die liegen natuurlijk nooooit. 🙃  

     

     Het draait alleen maar om het geld, hoe kunnen we zo goedkoop mogelijk een krantje maken of nieuws produceren, neem bijv die achterlijke beeldbank. Zie je een bericht staan dat gaat over een hond, .  Staat er een plaatje bij "hond, maar niet de hond van het verhaal"  Dan denk je, stelletje koekwauzen ga dan een foto zoeken of maken van de juiste hond maar dat kost ze geld. Of plaats desnoods helemaal geen plaatje.   Hoe onbelangrijk dit ook lijkt het heeft grote gevolgen als het wel belangrijke berichtgeving betreft.   

     

    Zoals ik het zie hebben mensen hebben valide redenen om achterdochtig te zijn, media liegt continue of brengt gemaakt nieuws, of laat met opzet nieuws of feiten weg of voert alleen een vooraf goedgekeurde visie.  Wat wij willen is de gewoon de waarheid,  feitelijk nieuws gebracht zonder (opgedrongen) meningen van journalisten en hun activistische achterban of een roverheid die plannetjes wil doordrukken.  Laat dat achterwege en ga je werk doen.!

     

    Ik hoop serieus dat als er een kabinet komt die hele woke NPO onderuit wordt geschopt, begin maar opnieuw want het is een grote beerput daar. En geen politieke of activistische bindingen meer toe staan. Je dient onafhankelijke journalistiek te bedrijven en je moet ook in een positie zijn om tegen ieders schenen te kunnen schoppen als dat nodig is.  Ik ben ook van mening dat belangrijke media daarom niet meer in handen mogen komen van buitenlandse bedrijven. Dag DPG en Mediahuis... niks tegen de belgen hoor. Maar bij dit soort globalistische toko's gaat het er vooral om wat er goed is voor de macht van het bedrijf en dat legt een bom onder onafhankelijke journalistiek.  (wat ze mogen of kunnen) 

     

    Dit heeft weinig met baby-tv te maken, maar ook een beetje wel.  Want bij elke (computer) hack de laatste jaren wordt eigenlijk meteen door media verwezen naar Rusland of China terwijl er vaak nog niet eens bekend is wie er werkelijk achter zit. Zo van dat zijn de bad guys en dat moet je maar aannemen. Eigenlijk hetzelfde waarbij  de russische media en arabische media vaak het westen van alles de schuld geven.  Alle partijen doen dus aan hun eigen narratief en daarom moet je voorzichtig zijn.

  9. 36 minuten geleden, PLsat zei:

    Blijkbaar was er vandaag weer een gelijkaardige storing, waardoor de zender bij Telenet voorlopig uit het aanbod is gehaald.

     

    Ziggo heeft deze zender ook op zwart gezet.  Maar nu vraag ik me af zetten ze de porno zenders (dorcel en brazzers tv) bij diverse providers dan ook op zwart want die worden ook uitgezonden via deze transponder. Of is de redenering, deze mensen zijn wel wat gewend?

     

    Baby-tv zend wel nog steeds uit op dit moment via de hotbird.

  10. @gerrit B  Ja ik weet het niet maar ik weet wel dat jou verhaal niet kan kloppen,  daar hoef je niet helderziend voor te zijn.

     

    Maar goed back on topic. De gebruikte coax kabel voor een standaard schotel installatie komt meestal niet zo nauw.   Ik denk dat CeesV het heel goed heeft verwoord eerder.

     

    Ga je echter iets doen met software defined radio en wil je bijvoorbeeld signalen van zeer zwakke polaire (weer)satellieten oppikken, dan maakt elke dB wel verschil en ga je voor Aircell 7 coax of nog beter.    Dit is trouwens een leuk  kanaal daarvoor:  https://www.youtube.com/@dereksgc/videos

     

  11. 9 uren geleden, Mimisiku zei:

    De Irdeto controlChID’s zijn verlopen. Bij Ziggo kaarten (Delta gebruikt dezelfde kaarten) moeten de Global EMM’s doorgelaten worden.

     

    needsglobalfirst = 1

    blockemm-g = 0

     

    Ik dacht dat het needemmsfirst =1 was, maar dan nog wat heb je daaraan?   Die setting doet niks behalve zorgen dat oscam een melding geeft. 

     

  12. 2 uren geleden, gerrit B zei:

    Klant was overgestapt van provider en Ziggo zou alles monteren en werkend in bedrijf stellen.

    Dat werkte ook toen de 1e monteur weg ging maar 2 dagen niet meer.

    Maar hier werd toch echt de coaxkabel gebruikt voor de ontvanger boven en die gaf telkens aan dat er geen signaal was en toen de kortsluiting was opgeheven ging hij plots weer zenders opzoeken en was er beeld.

    Het oude modem was door Ziggo uitgezet omdat er een nieuw modem was geleverd en die moest eerst aangemeld worden waarna alles weer werkte en nee het was niet mogelijk om het oude modem te blijven gebruiken want er was immers een nieuwe geleverd.

     

    Ja als je kortsluiting hebt zal het TV signaal boven niet werken inderdaad, mee eens. Maar jij schrijft:

     

    4 uren geleden, gerrit B zei:

    Komt uiteindelijk toch Ziggo weer in beeld want na een paar dagen plots geen beeld meer zowel op de TV beneden als boven.

    Dus klant belt me weer met "wat kan dit nu weer zijn"?

     

    En dat heeft dus niks met een uitgezet modem te maken want het DVB-C signaal loopt niet via het modem.  Dat kan alleen als hij een IPTV box had.  

     

  13. 32 minuten geleden, Penthe zei:

    Ik zou proberen niet mee te doen met deze wegwerp maatschappij als de natuur je lief is.

     

    De natuur ga je met die onzin niet redden, dat zijn rare linkse gedachten.   Als je iets aan de natuur wilt doen zorg dan dat je de ongewenste migratie terug dringt zodat niet onze hele land (jaja jij zit niet meer in NL) vol hoeft te worden gebouwd omdat er elk jaar een miljoen mensen bij komen.  Mijn ervaring is dat links helemaal niks om natuur geeft, maar het enkel gebruikt om hun gestoorde plannetjes door te duwen. 

     

    Terug naar de TV,.  die is 8 jaar oud en praktisch economisch afgeschreven.  Als het repareren meer dan 50 euro gaat kosten is dit het eigenlijk al niet meer rendabel.  Hij moet er naar toe rijden 3 uur heen en 3 uur terug dan ben je een hele dag kwijt.  En het is maar een LCD TV,  geen OLED van 3000 euro  die na het repareren misschien nog maximaal 2-4 jaar mee kan. (moet je nog maar afwachten)   Dan kun je toch beter dit ding bij de kringloop brengen en voor +-600 euro een leuke 4K LCD TV scoren want de huidige is niet eens 4K.

    • Like 1
    • Haha 2
  14. 44 minuten geleden, gerrit B zei:

    Nou ook Ziggo kan er zelf wat van hoor.

    Klant had al 2 nieuwe modems gekregen en een nieuwe ontvanger voor bij de tv boven maar telkens geen beeld.

    Nee aan de bekabeling kon het niet liggen dat had de Ziggo monteur al gecontroleerd. (er waren er al 3 geweest en hun eigen elektricien had er al naar gekeken)

    Ik was daar toevallig voor onderhoud aan de beveiliging en de klant vroeg mij "weet jij nog een oplossing"?

    Dus ik hang mijn tester aan de kabel en meet een kortsluiting op de kabel naar boven.

    Eerst de connector in de meterkast er af geknipt en vervangen, maar nog steeds kortsluiting.

    Connector bij de TV boven er af geknipt en de kortsluiting weg, nieuwe connector er op en alles werkte.

     

    Komt uiteindelijk toch Ziggo weer in beeld want na een paar dagen plots geen beeld meer zowel op de TV beneden als boven.

    Dus klant belt me weer met "wat kan dit nu weer zijn"?

    Bleek dat Ziggo dus een nieuw modem stuurt en dat je dus zoveel tijd hebt om deze te plaatsen en te installeren, doe je dat niet omdat er niets met het oude modem aan de hand is en stuur je de nieuwe terug dan zet Ziggo toch het oude modem gewoon uit.

     

     

    Dit is een beetje een raar verhaal.  Ziggo controleert niet zomaar alle binnenhuis bekabeling maar wel het binnenkomende signaal op het AOP waar als het goed is direct met een splitter het modem op wordt aangesloten.  Het coax TV deel komt vervolgens op de andere uitgang van de splitter met evt. een versterker er achter met kabels die naar de woonkamer en slaapkamers etc gaan.  Maar die kabels zal de monteur waarschijnlijk niet doorgemeten hebben en bovendien daar zou het modem weinig last van mogen hebben.  Na dat de kortsluiting was opgelost schrijf je dat TV ineens uitvalt omdat het modem uit is gezet, maar dan  dan heeft die waarschijnlijk next mini's en die gebruiken helemaal geen coax signaal meer maar netwerk verbinding. (IPTV boxjes)

     

  15. 19 minuten geleden, Drs. IJzerbout zei:

    Wil je dat soort moeilijk te ontvangen zenders ontvangen dan gebruik je een grotere schotel en niet een betere coax kabel. 
    De ontvangstprestaties en ontvangstreserves haal je uit de schotel. Niet uit de coax. 

     

    Uiteraard,  maar als je aan dat soort ontvangst doet wil je wel dat het hele keten jou het maximale resultaat geeft.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...