Ga naar inhoud


Codx

Lid
  • Items

    5322
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    43

Alles dat geplaatst werd door Codx

  1. Ziggo heeft deze zender ook op zwart gezet. Maar nu vraag ik me af zetten ze de porno zenders (dorcel en brazzers tv) bij diverse providers dan ook op zwart want die worden ook uitgezonden via deze transponder. Of is de redenering, deze mensen zijn wel wat gewend? Baby-tv zend wel nog steeds uit op dit moment via de hotbird.
  2. Maar die globals komen toch wel en zijn niet afhankelijk van die setting. Met de ORF kaart die ook emm's nodig heeft maakt het absoluut geen verschil.
  3. @gerrit B Ja ik weet het niet maar ik weet wel dat jou verhaal niet kan kloppen, daar hoef je niet helderziend voor te zijn. Maar goed back on topic. De gebruikte coax kabel voor een standaard schotel installatie komt meestal niet zo nauw. Ik denk dat CeesV het heel goed heeft verwoord eerder. Ga je echter iets doen met software defined radio en wil je bijvoorbeeld signalen van zeer zwakke polaire (weer)satellieten oppikken, dan maakt elke dB wel verschil en ga je voor Aircell 7 coax of nog beter. Dit is trouwens een leuk kanaal daarvoor: https://www.youtube.com/@dereksgc/videos
  4. Ik dacht dat het needemmsfirst =1 was, maar dan nog wat heb je daaraan? Die setting doet niks behalve zorgen dat oscam een melding geeft.
  5. Ja als je kortsluiting hebt zal het TV signaal boven niet werken inderdaad, mee eens. Maar jij schrijft: En dat heeft dus niks met een uitgezet modem te maken want het DVB-C signaal loopt niet via het modem. Dat kan alleen als hij een IPTV box had.
  6. De natuur ga je met die onzin niet redden, dat zijn rare linkse gedachten. Als je iets aan de natuur wilt doen zorg dan dat je de ongewenste migratie terug dringt zodat niet onze hele land (jaja jij zit niet meer in NL) vol hoeft te worden gebouwd omdat er elk jaar een miljoen mensen bij komen. Mijn ervaring is dat links helemaal niks om natuur geeft, maar het enkel gebruikt om hun gestoorde plannetjes door te duwen. Terug naar de TV,. die is 8 jaar oud en praktisch economisch afgeschreven. Als het repareren meer dan 50 euro gaat kosten is dit het eigenlijk al niet meer rendabel. Hij moet er naar toe rijden 3 uur heen en 3 uur terug dan ben je een hele dag kwijt. En het is maar een LCD TV, geen OLED van 3000 euro die na het repareren misschien nog maximaal 2-4 jaar mee kan. (moet je nog maar afwachten) Dan kun je toch beter dit ding bij de kringloop brengen en voor +-600 euro een leuke 4K LCD TV scoren want de huidige is niet eens 4K.
  7. 8 jaar oud, ik zou gelijk een nieuwe TV kopen. Ga je er direct op vooruit.
  8. Dit is een beetje een raar verhaal. Ziggo controleert niet zomaar alle binnenhuis bekabeling maar wel het binnenkomende signaal op het AOP waar als het goed is direct met een splitter het modem op wordt aangesloten. Het coax TV deel komt vervolgens op de andere uitgang van de splitter met evt. een versterker er achter met kabels die naar de woonkamer en slaapkamers etc gaan. Maar die kabels zal de monteur waarschijnlijk niet doorgemeten hebben en bovendien daar zou het modem weinig last van mogen hebben. Na dat de kortsluiting was opgelost schrijf je dat TV ineens uitvalt omdat het modem uit is gezet, maar dan dan heeft die waarschijnlijk next mini's en die gebruiken helemaal geen coax signaal meer maar netwerk verbinding. (IPTV boxjes)
  9. Uiteraard, maar als je aan dat soort ontvangst doet wil je wel dat het hele keten jou het maximale resultaat geeft.
  10. En blijkbaar eentje die zijn TV op volgt. Wellicht dat je dit in het TV menu kunt uitzetten.
  11. Maar dan moet je een krimp/compressie tang hebben en je moet weten hoe je zo'n ding gebruikt. Als ik soms zie hoe een aantal mensen een connector aan een kabel zetten, dan maakt het echt niet uit wat voor kwaliteit kabels of connectoren je gebruikt. Ik heb een doos vol met schroef F-connectoren voor verschillende maten kabels want dat is ook nog een dingetje.
  12. Precies gemiddelde coax voldoet prima voor een schotel installatie, het wordt anders als jij je schotel op enorme afstand hebt staan of het absoluut maximale uit je signaal wilt halen omdat je bijv. out of footprint ontvangst doet of feeds ja dan wordt het een ander verhaal. Ook gebruik van bepaalde antenne installaties kunnen hogere eisen stellen aan coax en connectoren. Maar dat geldt hier allemaal niet. Zelfde met F-connectors, ja krimp zal vast beter zijn maar ook duurder. Echter die schroef dingen zijn prima en jij gaat echt niet merken je in signaal waardes en goed aftapen en een stukje krimptule er om heen doet is het ook waterdicht. En mocht je na 15-20 jaar een keer de LNB vervangen en de coax blijkt gecorrodeerd, wat dan nog? Knip je er een centimeter af, schroef je er een nieuwe F connector op, opnieuw tapen en klaar.
  13. Je kunt wel een HD+ abo (kaart) kopen, codes daarvoor vind je in de diverse winkels of online dat werkt dan via schotel. Maar je zegt uitzending gemist, dan zou je wellicht via VPN moeten werken, dan kan alles.
  14. Vinyl bedoel je denk ik.
  15. Codx

    Ontvangst Ned 1

    Kijk is naar de signaalwaardes voor de betreffende zender, geen idee hoe dat bij de M7 ontvanger werkt. En net zoals andere al zeggen, er zitten veel meer zenders op diezelfde transponder dus die moeten hetzelfde probleem vertonen, wellicht dat je die zenders minder kijkt en het daardoor minder opvalt. Maar dan vraag ik je hoe vaak komt het voor?
  16. Ik vermoed dat deze duitse mast een heel stuk lager is en een compleet andere constructie heeft dan de oude Smilde mast. Zie jij het al voor je dat een mannetje op zo'n brandweer ladder op ruim 300 mtr hoogte staat te blussen. Dit ding is maar 70 mtr hoog.
  17. Goedkoopste oplossing is inderdaad een paar E2 receivers met een TVV kaartje in de hoofdreceiver en de rest op SAT-IP (fallback receiver) naar de eerste receiver verbinden.. je moet inderdaad wel de zenderlijst zo nu en dan updaten.. maar verder valt het mee denk ik. Dan zou ik voor 1 goede receiver met opname en meerdere tuners kiezen en de rest goedkoper. (zgemma's) Dan blijft de schotel installatie ook vrij simpel, 2 kabels wellicht en een switch met 2 lnb's of duo lnb. Wat je ook zou kunnen doen als je op receivers wilt besparen is een E2 app op een smart TV installeren zodat je direct vanaf de hoofdreceiver streamt.
  18. Vanmorgen op de TV dat (ik denk Nederlandse) aanbieders maatregelen gaan nemen om verstoringen van uitzendingen door Russische hackers te voor komen en dan kreeg je dat filmpje van baby-tv te zien. Het verhaal wordt steeds lachwekkender. Hoe denken hun dat te gaan voorkomen? Gaan ze geen satelliet aanvoer meer gebruiken, alleen glasvezel (IP feed) ? Of wordt er iemand in dienst genomen die contstant meekijkt en op een knop moet drukken als het fout gaat. Ja je weet het nooit heh. Was het misschien toch geen rogue uplink signaal dan maar toch iets in de infrastructuur, mja waar komen dan die blokjes vandaan ? Kortom onduidelijkheid al om zoals gewoonlijk... Dat is het grote probleem.. je hebt niks aan de media.. ze spreken mekaar zo vaak tegen.
  19. Je haalt dingen door elkaar.,. dit zijn radio zenders die helemaal geen codering hebben en waar je dus ook geen kaart voor nodig hebt. Maar eerder tot een paar weken geleden voor CD begon te klooien met de PBM's op de kaarten was bijna elke uitgezette kaart een FTV (freetoview) kaart (PBM C00000000 en E000000000) en daarmee gingen de versleutelde radio zenders open, dit is jaren lang het geval geweest. Alleen nu wordt de PBM op 8000000000 gezet en dat is volledig uit.
  20. Sinds een paar weken volgens mij niet meer.
  21. Is dat een foto van gisteren of heb je gewoon een plaatje van het internet geplukt. ? Hier zit een behoorlijk filter overheen want zo spectaculair zag het er gisteren niet uit.
  22. Ja ze zijn aan het klooien bij CD/C+ en hebben de PBM (package bitmap) van kaarten gewijzigd, daarvoor hebben ze schijnbaar een unieke emm uitgezonden op enig punt maar als je die gemist hebt moet je heractiveren om de kaart na het verlopen van de tiers weer werkend te krijgen.
  23. Absoluut mee eens! Zelfde met die GPS verstoringen, het is er schijnbaar maar niemand kan vertellen hoe het werkt. Er wordt verder geen onafhankelijk journalistiek onderzoek naar verricht. De media schrijft liever berichtjes over van elkaar en dan hebben ze hun geld al binnen. En die Tsjechen die zijn ook erg druk, eerst berichten dat Europese politici omgekocht zijn door Rusland zonder enig bewijs. Daarna berichten dat hun spoornetwerk wordt aangevallen door Rusland. Nu weer dit hele baby-tv verhaal. Alles kan, maar het is wel allemaal iets teveel koren op de molen van een bepaalde groep.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...