Jump to content

Ivo_

Members
 • Content Count

  117
 • Joined

 • Last visited

About Ivo_

 • Rank
  Lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. On-topic. Discovery Inc. heeft gewoon veel te veel betaald voor de rechten van de Olympische Spelen. Die kosten moeten terugverdiend worden, met hogere doorgiftekosten tot gevolg. Waarschijnlijk streeft Discovery Inc. eenzelfde contract na als FOX International Channels Benelux. Het wordt steeds duidelijker dat niemand echt blij wordt van die contractvorm, behalve FOX zelf. Ik vind het dan ook volkomen te begrijpen dat de M7 Group hier deze keer niet in mee is gegaan. De Discovery-zenders zijn al jaren niet meer wat het geweest is. En tijdens deze Coronacrisis brengt Eurosport nauwelijks iets interessants. Voordat de sportwereld weer helemaal de oude is, zijn we lange tijd verder. En M7 zal dat heel goed weten en daarom deze gok nu durven te wagen. Hopelijk buigen de andere providers ook niet voor de exorbitante eisen van Discovery Inc. Dan zullen ze vanzelf water bij de wijn moeten doen. Het is jammer dat de zenders nu verdwijnen, maar ik verwacht voor de Olympische Spelen van 2021 toch nog wel een akkoord. Discovery kan bijna niet anders als ze nog iets voor hun dure rechten willen terugverdienen.
 2. Zo werkt het nu eenmaal bij veel bedrijven. Veel processen gaan daar volledig automatisch. Uiteindelijk komt alles netjes op zijn pootjes terecht bij de definitieve afrekening. Zoveel berichten en ergernis over twee euro. Zonde van de tijd en moeite toch.
 3. Ach, dit is gewoon zoals het vaak gaat bij opzeggingen van Online of Canal Digitaal. Er wordt dan vaak nog een extra dag in rekening gebracht om administratieve redenen. Bijvoorbeeld vanwege het weekend of een feestdag. Bij de definitieve eindafrekening die binnen een of twee maanden volgt, krijg je dat gewoon weer teruggestort. Ik heb het zelf ook ervaren. Helemaal niks aan de hand dus. Storneren kan, maar is eigenlijk nergens voor nodig. Het brengt de administratie alleen maar verder in de war. Zonder te storneren, krijg je het uiteindelijk ook gewoon netjes terug.
 4. Geworsteld en bovengekomen dus...
 5. Eurosport 1 Duitsland is door Canal Digitaal in de nieuwe zenderlijst juist op kanaal 28 gezet. Prima oplossing dus! Is het bij Eurosport 1 Duitsland eigenlijk nog mogelijk om een Engels geluidsspoor aan te zetten? Vroeger kon dat wel. Canal Digitaal zou er ook nog voor kunnen kiezen de Quest-zenders van de Astra 2E een wat betere positie in de zenderlijst te geven. Dit zijn immers FTA-kanalen van Discovery, waarvan een in HD. Al kunnen natuurlijk niet alle klanten die satelliet ontvangen.
 6. Dat tarief gaat helaas ook omhoog per 1 juli: https://www.ziggo.nl/tarieven/prijswijziging.
 7. @ilseonline Via de chat gaat het heel snel: https://www.canaldigitaal.nl/klantenservice/contact/chatten/#. Zorg er wel voor dat je eerst bent ingelogd op https://www.canaldigitaal.nl/mijn-canaldigitaal/.
 8. Wat voor tv heb je? Als je tv voor het smart-gedeelte toevallig gebruik maakt van Android TV zou je het losse .apk-bestand kunnen installeren.
 9. In de nieuwsbrief nu ook de officiële aankondiging:
 10. Je kunt ze bereiken per e-mail: webcare.canaldigitaal@office.canaldigitaal.nl En van maandag tot en met zaterdag ook per chat: https://www.canaldigitaal.nl/klantenservice/contact/chatten/#
 11. Daar heb je gelijk in, al zijn er voor de Android TV versie maar weinig updates. Verder kun je dat probleem weer ondervangen door gebruik te maken van de Aurora Store, zodat je alsnog automatisch updates ontvangt. De Aurora Store is gelukkig volledig open source en goedgekeurd door het FDroid-project. F-Droid wordt door sommigen zelfs gezien als veiliger dan de Google Play Store. Maar het zou natuurlijk het mooiste zijn als Canal Digitaal de app alsnog snel voor alle apparaten in de Google Play Store voor Android TV zet.
 12. Snap ik inderdaad. Gelukkig heeft deze .apk zich wel bewezen getuige de verschillende gebruikers op Tweakers. En is het niets dan is de app ook zo weer verwijderd. De app is wat mij betreft in ieder geval een verademing vergeleken bij het casten met Chromecast.
 13. Ik vrees eigenlijk, ondanks de eerdere geruchten hierover, dat Canal Digitaal de app helemaal niet gaat uitbrengen voor de losse Android TV boxjes. In dat geval kies ik toch eieren voor mijn geld door het losse .apk-bestand zelf te installeren. Maar die keuze mag eenieder uiteraard voor zichzelf bepalen.
 14. Er is op Tweakers nu ook een .apk-bestand van de Android TV app online verschenen. Zo te lezen werkt dit prima op bijvoorbeeld een Mi Box of een Nvidia Shield. Nu is de app dus ook te installeren zonder de Aurora app store. Zie hier https://gathering.tweakers.net/forum/list_message/61235282#61235282 En hier https://wetransfer.com/downloads/cae16c98453402ba633b8dfc6d74db8720200122095623/c696d0
 15. Dat moet gewoon kunnen. Je kunt hier een app-only abonnement afsluiten zonder dat je de gecodeerde kanalen via de schotel kunt bekijken: https://www.canaldigitaal.nl/pakketten/tv-app/bestellen/ Het zou misschien kunnen dat je een nieuw account met andere bankgegevens en een ander e-mailadres aan moet maken dan van je oude schotel-abonnement. Canal Digitaal stond het eerder namelijk niet toe om schotel-klanten over te zetten naar het app-only abonnement.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy