Ga naar inhoud


@Mars

Lid
  • Items

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door @Mars

  1. 9dB/100m bij welke frequentie?

    Koka kabel wordt ook een Coax9 genoemd:   Type: KOKA 799/100 meter wit  6.8mm - 75 Ohm COAX9  Demping: 18.5 dB per 100m (860 MHz)  HF afscherming van 95 dB.

    Voor satelliet is alleen de demping tussen pak m beet 800 en 2000 MHz van belang.

  2. Als het hier dan toch over (lange) kabels gaat: Iemand hier ervaring met Bedea HD9+ coax kabel met een lengte van 40 meter? Ik kan er tot nu toe geen specificaties van vinden zoals de verzwakking per 100m.

  3. Mijn laatste zin "En met een Slingbox heb je wereldwijd toegang tot je box in NL dus waar je je bevindt om te kijken is niet relevant." had ik anders moeten schrijven omdat de Slingbox naast de VUbox in NL staat. Met de Slingplayer software, op je puter, of de app op je smartphone, heb je wereldwijd toegang tot je Slingbox in NL, dus waar je je bevindt op deze aardbol om te kijken maakt niet uit.

    @ceesv  je zit er wederom naast. Feitelijk heeft alleen degene op wiens naam het abo staat het recht om via een Slingbox naar de diverse zenders te kijken!!  Goed, dus mijn neef heeft hier een huis dan is hij gerechtigd om te kijken. Nu woon ik in zijn huis en ik zou dan niet mogen kijken...  zo is de regelgeving maar wil jij dat CD controleurs in dienst moet nemen om dat te gaan controleren en of dat haalbaar is en meer geld oplevert dan dat het ze kost?? Je moet niet zo zeuren en je wat meer verdiepen in de regelgeving. Ik word moe van die NL'ers met dat wijzende vingertje... laat verder maar. We dwalen helemaal af van mijn vraag waarop met ja of nee geantwoord had kunnen worden. Heel simpel, en verder gewoon niet open en bloot over Intern cs en Slingboxen praten waar er duizenden van zijn verkocht en die inmiddels ook al een tijd een concurrent heeft. En waarom? Omdat NLers die in het buitenland wonen ook de NL kanalen wil zien. Niemand die daar wakker van ligt, ook Ziggo, CD en anderen niet, alleen een paar hier.... Wat niet weet wat niet deert!

  4. @Mars,

    Laten we het gezellig houden! Je stelt tenslotte zélf een vraag die nogal wat controverse oproept zonder dat je in eerste instantie aangeeft hoe je situatie is. Ik (en anderen) proberen een beeld te vormen om zo te zien óf en hoe we ke kunnen helpen. Mócht je 'illegaal' kijken dan kun je dat dús niet opdringen aan je nieuwe 'pleeggezin'. Simpelweg omdat het niet mag en je nieuwe 'pleeggezin' daardoor in problemen kan komen...

     

    1. Dat Canal Digitaal zijn eigen algemene voorwaarden losjes hanteert is een zaak van Canal Digitaal. Daar kun je de forumleden niet op aanspreken! Feit is dat Canal Digitaal kijken over de grens alleen toestaat als je A. Gebruik maakt van een betaald abonnement met eigen kaart én B.hij/zij in bezit blijft van een Nedrlands ingezetene.

    2. Een Slingbox mag je zonder probleem gebruiken zolang het apparaat (voor zover het de CDS aangaat) op hetzelfde adres staat als waar de geabonneerde woont c.q. verblijft en waar de kaart op geregistreerd staat.

     

    Persoonlijk heb ik een 3 tal boxen (aktief) waarvan 1 met twin-tuner. Dat wil zeggen dat ik door de L4A revisie van mijn Seca3 kaart al aan mijn tax zit. Een extra box toevoegen aan mijn interne share gaat dus niet zonder dat mijn kaart in strafmodus zou schieten. Je geeft zelf aan dat je live wil kijken én op wil nemen. In mijn geval zou ik dan maximaal 6 shares op mijn kaart hebben en dat gaat dus niet! Vandaar mijn post of je een eigen kaart hebt....

     

    Dus niet boos worden als we je het 'hemd van je lijf vragen'... We hebben die info gewoon nodig...

     

    Ik word niet boos, mensen kunnen ook gewoon verder scrollen of OT antwoorden. Verder heb ik te maken met forumregels dus moet ik oppassen met wat ik schrijf. Vandaar mijn simpele vraag dat ik andere voetballiefhebbers zoek die ook de samenvattingen opneemt. Ik heb een archief van een dikke 30 jaar aan samenvattingen en ik wil daar graag mee doorgaan. Men kan daarop reageren van: ja ik .  CD zal ongetwijfeld ook meelezen dus hoe minder details ik hier schrijf des te beter en daarom vind ik dat er bij voorkeur via PM kan worden uitgeweid over een en ander. Bij mijn neef was niets illegaals aan maar ik vind dat je niet alles aan de grote klok moet hangen, dan hoeven ceesv en anderen zich hierover ook niet druk te maken ;)

  5. Hangt van de zender af, bij sommige zenders zijn het slechts 2 stuks, daarna gaat je kaart op slot.

       Wat bedoel je met op slot? Dat nr 5 geen beeld krijgt of einde kaart?  En sommige zenders 2 stuks die beperking kende ik niet.

     

    Daarom is men hier niet blij met iemand die het (legale?) abonnement van zijn neef deelt in den vreemde.

       Mijn neef heeft een legaal abonnement.

     

    De omschrijving "intern sharen" is duidelijk niet van toepassing op wat je hier voorstelt.

         We doen wel degelijk Intern en dat mag, alleen kijk ik op afstand. Ik ken meer mensen die deze oplossing gebruiken want een andere mogelijkheid is er niet. Ja de illegale streams via Kodi enz

     

    Iedereen wrs al lang vergeten dat CD jaren geleden verkondigde dat het absoluut niet was toegestaan om buiten NL naar de NL kanalen te kijken. En wat deed CD toen: diverse NL zenders op de satelliet verhuizen naar een andere transponder omdat die transponder een sterkere ontvangst in zuid Spanje (of waren het de Canarische eilanden) gaf.... Iedereen weet toch dat o.a. voetballers, trainers, journalisten, overwinteraars enz in Europa via schotel (en op wiens naam staat dat abo??)  naar de NL kanalen kijkt?! En dan zou ik hier niet via een Slingbox mogen kijken??

  6. Had je eerste post dan niet beter geweest:

     

    GEZOCHT - pleegouders voor mijn sat aparatuur

    Omwille van verhuis zoek ik tijdelijk een alternatief onderkomen voor mijn sat ontvanger die aangesloten is op een slingbox.

    Bij voorkeur heeft het gastgezin een degelijke internetverbinding om mijn feeds van de slingbox op te laden.

    Ik bezit zelf over de nodige abonementen, dus geen sharing van toepassing.

     

    Waarom je dan nog vraagt of er iemand kijkt/opneemt (en ook de samenvattingen) als je zelf alles netjes kan kijken, lijkt me dan wel vreemder te zijn.

    Omdat ik niet weet of schrijven over een Slingbox wel mag volgens de forumregels en ik daar geen problemen door wil krijgen. Verder dacht en hoopte ik dat er in NL misschien nog wel meer voetballiefhebbers zijn die de samenvattingen van hun club opnemen zoals ik doe sinds de eerste videorecorder bij ons in huis kwam. Sinds mijn 1e Dreambox neem ik ze op harde schijf op en ik wil daar graag mee door gaan. En ik vind je advertentie heel mooi geschreven!

  7. 150 Mb down, 20 Mb up en geabbonneerd op Fox Sports en Film... Hoezo? Wil je een streaming netwerkje opzetten op Curacao?

    Jij woont toch niet in NL zie ik? Het is, verwijzend en rekening houdend met de forumregels toch niet illegaal om een sat ontvanger in NL te hebben staan? Vanwege verhuizing van mijn neef omgeving Eindhoven kan ik die enige tijd niet meer gebruiken. Ik zoek naar een (tijdelijke) oplossing.

  8. Skype vind ik ruk en veel te duur en sinds enkele jaren ook nog eigendom van Mickeysoft en daar blijf ik graag ver weg van. Hier thuis heb ik al vele jaren de C470IP met een paar handsets in gebruik. Ik gebruik diverse VoIP accounts om uit te bellen. Bel ik naar NL dan pak ik de ene handset want dan ziet men mijn 010 nummer, bel ik hier lokaal dan gebruik ik de andere handset en ziet men mijn lokale mobiele nummer. Op mijn smartphone heb ik de keuze uit een paar apps. Ééntje gebruik ik alleen om op mijn 010 nummer bereikbaar te zijn, andere apps gebruik ik alleen als ik zelf wil bellen en dan stel ik voor het gesprek in welk nummer men van mij te zien krijgt. Zo bel ik naar NL vast/mobiel voor €0,005/€0,02  :)  lukt je niet met Skype!!  Echt super dat VoIP en zowel met WiFI als onderweg met 3 of 4G altijd een goede gesprekskwaliteit, zonder vertraging op de lijn!! Sinds ik een smartfoon heb hoef ik mijn C470IP kastje niet meer mee te nemen als ik naar NL ga. Nu hoef ik alleen een maand mobiel Internet in NL te regelen en ben ik overal bereikbaar. :)

  9. Bestaan er dan ook DM 800HD PVR's zonder dat Enigma2 ? Enigma 1 vond ik veel gebruiksvriendelijker.

    Persoonlijk vind ik E2 een drama voor wat betreft het bedienen van een Dreambox via Internet.

    Werkte voorheen met Gemini en die lettergrootte in de menu's was zo klein, tekst was dus niet te lezen via mijn Slingbox. Nu met Pli is het iets beter.

    Als ik iets gelijk wil opnemen wil ik maar 1 keer op de opnameknop hoeven drukken en geen overbodige vragen over eindtijd opname instellen enzo krijgen.

    Bestaat er zo een image?

  10. Misschien zit de oorzaak in de grootte van de MTU waarde welke meestal op maximaal 1500 staat ingesteld. Ik heb hier geen HD satelliet ontvanger om het met een HD videostream uit te proberen maar ik heb deze test zojuist gedaan van een laptop naar een computer en ik kom op een lagere max. MTU uit, namelijk 1400. Ik kwam er vorig jaar achter dat de MTU van 1500 voor mijn verbinding naar NL niet goed werkte, test gedaan, max MTU op 1400 ingesteld en downloaden gaat sindsdien als een speer. Als je MTU te groot is ingesteld krijg je namelijk dataoverdracht van gefragmenteerde pakketjes en dat vertraagd de data doorvoer soms enorm.

     

    Waar het om gaat is het optimaliseren van de internetverbinding.Dit kun je op de volgende twee manieren doen (maar er zijn er meer):

     

    1). Juiste waarde bepalen door naar www.dslreports.com/tweaks te gaan en daar de Tweak Tester 2 (staat op helft v/d pagina) te gebruiken.

    Na deze test moet je aantal gegevens mbt je verbinding invoeren.

    De uitkomst is een aanbeveling om de MTU en Receive Window aan te passen.

    2). Download DrTCP en voer de instellingen van de test in.

     

    Met de MTU waarde moet je oppassen.De waarde van 1500 is wellicht te enthousiast.je kunt beter mbv de pingtest beginnen op zeg 1460 en dan telkens ophogen en kijken of het werkt.De hoogst werkende waarde vul je in bij DRTCP en vervolgens "save" je.

    Dan nog even opnieuw opstarten en dan zou het optimaal moeten zijn.

     

    Let op: een MTU van 1500 bevat 28 pakketjes "andere" data ! Je moet dus onderstaande ping-test doen en bij je hoogste verkregen ongefragmenteerde waarde vervolgens 28 optellen om je max. MTU waarde te berekenen.

    Open dat DOS venster via uitvoeren en tik in: command.

    Vervolgens tik je in: ping -f -l 1464 dslreports.com of ping -f -l 1464 IP-adres van je Sat.ontvanger gevolgd door Enter. (1464+28 zou dan een MTU waarde van 1492 opleveren) Voor de duidelijkheid voor de nog niet zo handige hiermee, er staat achter ping: spatie min ef spatie min el spatie waarde spatie IP adres. Als je in dat DOS venster alleen "ping" tikt en Enter zie je alle mogelijke opties. Als 1464 te hoog gekozen is ga je een lagere waarde proberen en opzoek gaan naar je hoogste verkregen ongefragmenteerde waarde.

  11. @albertmol,

     

    Kan je mij vertellen wat die stop modus inhoudt ? Ik heb in NL een 800HD en die was in de stress gegaan, wilde steeds Enigma opnieuw opstarten maar dat lukte niet... Mbv jouw commando's heb ik hem kunnen stoppen echter in het display blijft "stop" oid staan. Kan je mij vertellen hoe ik die Dreambox weer tot leven wek?

  12. Een Slingbox is daarvoor echt de perfecte oplossing, heb er 2 in NL staan waarvan 1 achter een Dreambox 800. Die doet ook automatische compressie afhankelijk van de beschikbare upload en download bandbreedte. Alleen ontbreken op de standaard AB de gekleurde knoppen of, als je de Dreambox AB neemt, werken ze niet dus moet je de AB in de webinterface erbij nemen. Mijn upload in NL is max 3Mbit/s doch mijn stream blijft hangen op max rond de 1Mbit/s. Dat heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de max. MTU welke afhankelijk is van oa je ping tijden naar je Slingbox in NL. Moet je even via goegel zoeken naar drTCP en dslreports.com/tweak . Jaren geleden haalde ik hier wel een streamrate van 1,5 Mbit/s via een andere ISP, maar via de huidige ISP, en een hele trage download via FTP, kwam ik erachter dat mijn max MTU op 1400 moest staan en FTP gaat sindsdien als een speer met max 2,7Mbit/s. Laatste info was wellicht een beetje off-topic maar er wordt te weinig aan gedacht bij een trage download en de meesten weten niet gelijk waar ze de oorzaak moeten zoeken.

  13. Dus zal het originele signaal toch via een satelliet boven de Atlantische oceaan moeten komen.... Sinds lange tijd zit ik nu maar weer eens op die satellieten te zoeken en te kijken (hoofdzakelijk ivm RTL4 aanvoer van Eric Mouthaan oid) , maar dat gaat zo slecht met een Dreambox is mijn mening... Moet je eerst weten welke frequentie, polarisatie, bitrate enz.... Was analoog en stuk makkelijker en sneller.

  14. Even een vraag over die feeds uit de USA op 10 en 16 Oost. Die satellieten zijn volgens mij vanuit Amerika (Washington ligt op 77 graden West) niet "zichtbaar" ? Ik zit nu ook weer is te zoeken naar feeds voor RTL en de NOS. Vroeger kwam ik ze tegen op de PAS op 43West of heeft deze satelliet ook alweer een andere naam gekregen.... Ga nu eerst is zoeken wat de Telstar satelliet is, misschien ook een andere naam ondertussen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...