Ga naar inhoud


satvet

Lid
  • Items

    1420
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door satvet

  1. Onlangs bleken e-mails uitgelekt te zijn waarna ik constateerde dat het draadloze netwerk "beveiligd" was met WEP. Volgens de beheerder had hij alles prima beveiligd en kon niemand ongemerkt binnenkomen.

    Om een einde aan de (eindeloze) discussie te maken besloot ik maar even Aircrack op mijn laptop te zetten die gelukkig een geschikte wifi kaart heeft.

     

    Nu vraag ik me alleen af waarom elke handleiding begint met het aanpassen van het Mac adres van die kaart?

     

    Iemand enig idee?

     

    NB: het "hacken" is met toestemming. ;-)

     

     

  2. Klopt, was Bo'tje bedoeld is dat de plug-in al in de E1 tijd onbruikbaar werd, Buienradar vindt het namelijk niet leuk als je hun plaatjes bekijkt zonder de reclame te zien. Op zich is het inderdaad vrij simpel en het lukt zelfs nog wel om het huidige plaatje zichtbaar te krijgen, probleem is de update, de naam van het te tonen plaatje wijzigt namelijk voortdurend.

    Heeft op zich niets met verschil tussen E2 en E1 te maken.

  3. Citaat:
    Zestig reacties op internetconsultatie ACTA

    Nieuwsbericht | 26-08-2010

    De ministeries van Economische Zaken, Financiën, Justitie en Ontwikkelingssamenwerking hebben sinds 21 juni 2010 zestig reacties ontvangen op de onderhandelingstekst van de Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA).

    Door middel van de internetconsultatie hebben de ministeries belanghebbenden over ACTA geïnformeerd en hen in de gelegenheid gesteld een reactie te geven op het in april 2010 op het internet gepubliceerde conceptverdrag. Met de consultatie wil de minister van Economische Zaken een bijdrage leveren aan de transparantie van het ACTA-proces. Dat zorgt voor draagvlak en maakt inzichtelijk waar alle betrokken voor staan en wat hun doel is, met als uiteindelijk doel een succesvol akkoord. Nederland maakt zich al lange tijd hard voor een transparanter proces.
    Economische schade voorkomen

    ACTA is gericht op het maken van betere internationale afspraken om schade door namaak en piraterij te voorkomen. Het gaat om een fenomeen van internationale omvang met ernstige gevolgen waar veel ondernemers de dupe van zijn omdat hun producten worden nagemaakt en zij hun kosten voor bijvoorbeeld innovatie zo niet kunnen terugverdienen. De OESO berekende zelfs dat in de internationale handel in namaakproducten 150 miljard euro omgaat. De waarde van de totale handel en smokkel van gekopieerde producten was vermoedelijk honderden miljarden hoger volgens de OESO. Ook uit het oogpunt van de consumentenbescherming, de volksgezondheid en de openbare veiligheid dienen deze praktijken effectief bestreden te worden. Denk bijvoorbeeld aan namaakinjectienaalden en grootschalige namaak van door Nederlandse bedrijven ontworpen producten.
    Veel misverstanden en wens tot meer openheid

    Uit de consultatie blijkt dat er veel misverstanden bestaan rond illegaal downloaden en internet. De bestaande EU-afspraken zijn echter het uitgangspunt bij de onderhandelingen. In die zin zal ACTA naar verwachting niets wijzigen. Nederland is ook niet voornemens om verplichtingen voor internetproviders ten aanzien van de inhoud van documenten in te voeren. Ook is Nederland niet voornemens om een three strikes out beleid in te voeren, zoals bijvoorbeeld in Frankrijk. Dit blijft ook na ACTA aan de EU-lidstaten zelf.

    Een aantal landen, waaronder Nederland, ervaart het gebrek aan transparantie rondom de onderhandeling als een groot probleem. Ook veel reacties bij de consultatie zijn hierop gericht. De minister van Economische Zaken heeft zich ook diverse malen uitdrukkelijk uitgelaten dat het ACTA-proces transparanter moet. Nederland blijft zich hier sterk voor maken in ACTA-verband. Als het aan Nederland ligt worden de teksten na afloop van elke onderhandelingsrondes weer openbaar gemaakt. De onderhandelende partijen zijn overeengekomen voor ondertekening de volledige tekst van ACTA openbaar te maken.
    Onderhandelingen

    Van 16 tot en met 20 augustus 2010 heeft in Washington de tiende onderhandelingsronde van ACTA plaatsgevonden. De ACTA-deelnemers hebben daar onder meer gesproken met vertegenwoordiger van NGO’s en bedrijfsleven. Na afloop hebben de ACTA-deelnemers nogmaals verklaard dat ACTA niet bedoeld is om nieuwe intellectuele eigendomsrechten in het leven te roepen of om de omvang van bestaande intellectuele eigendomsrechten te wijzigen. De volgende onderhandelingsronde vindt plaats in september 2010.

    Bron: Rijksoverheid.
  4. Gisteren in de Telegraaf:

    -citaat-

    India en iPhone legen IP-pot

    door Van een onzer verslaggevers

    AMSTERDAM - In de komende maanden beginnen internetaanbieders met het hamsteren van de laatst overgebleven conventionele internetadressen. Het tempo waarin adressen opraken, ligt ook nog eens veel hoger dan gedacht. Uiterlijk mei 2011 is de pot leeg.

     

    Daarvoor waarschuwt de Nederlandse IPv6 Task Force onder leiding van professor Erik Huizer. IPv6 is de nieuwe generatie 'huisnummers' voor het internet, die de klassieke IPv4-adressen moet vervangen. Hamsteren mag niet, maar het vermoeden bestaat onder experts dat providers dat echter via slinkse wijze toch doen.

     

    Een aantal zakelijke internetserviceproviders gaat 'op zijn minst een aantal klanten verliezen' doordat ze niet bijtijds IPv6 kunnen bieden aan hun klanten, voorspelt Huizer. Klanten van internetaanbieders die geen IPv6 bieden, zullen zich volgens hem genoodzaakt zien van provider te veranderen. "Stel je bent een bedrijf. Veel klanten die je website vanaf hun mobiel of vanuit Azië bezoeken, zullen op het moment dat alle IPv4-adressen op zijn, allemaal een IPv6-adres gebruiken." Huizer meent dat de groei van een bedrijf eronder zal lijden dat die nieuwe gebruikers de website niet bereiken.

     

    Verschillende experts zeggen dat het economisch herstel in opkomende markten als India de voorraad klassieke internetadressen daar versneld doet opraken.

    -einde citaat-

    Bron: digitale Telegraaf

    wo 25 aug 2010, 09:41

     

    Riep hier niet iemand dat het niet zo'n vaart zou lopen met dat opraken van IPv4 adressen?

     

  5. Origineel bericht van: dark-angel-djin
    ik gebruik gemini en heb de kaarten in en pc draaien
    maar de probleem is opgelost
    had men cfg niet tegoei geconfugureerd
    # verwijderd voor de C:

    dank voor reply



    Tsja, een klein typvautje is ook zo gemaakt hé. crazy
  6. Origineel bericht van: MiLo
    Zet dan gewoon meteen de volgende stap, en begin een P2P uitzending gemist plugin:

    Alle dreambox gebruikers offeren een deel van hun harddisk op. Deze ruimte wordt gebruikt voor het continu opnemen van een aantal zenders.


    En niet te vergeten, stellen een tuner beschikbaar die verder voor de eigenaar maar beperkt beschikbaar blijft. wink
  7. Origineel bericht van: Psychosammie

    Ik heb dat geknoei met partities al lang opgegeven. Je kan eventueel een 2e partitie maken voor je data (ik heb maar 1 schijf) maar dat werkt lang niet altijd. Zo staat je email vaak weer ergens verborgen op de C schijf.


    Als je Outlook (Express) gebruikt is het geen enkel probleem die map ook naar je data schijf te verhuizen, die is niet verborgen, slechts erg onopvallend verstopt.
    Gewoon map verplaatsen (eigenlijk maar 1 bestand) en Outlook vraagt bij de volgende opstart waar het gezocht moet worden.
    Zo gebruiken al mijn PC's en alle boots dezelfde Outlookmap op de NAS.
  8. Is normaal, kan zijn dat een opname gestart is of inderdaad een telefoontje via Fritzcall. En indien standby, krijg je deze pas bij opstarten.

    Op display staat enkel dat er een bericht is, het bericht zelf zie je gedurende een x aantal seconden op scherm zelf.

    Kan dacht ik wel aan en uit geschakeld. Tonskidutch (zo goed? ;)) heeft het kennelijk altijd uit gehad.

  9. Klinkt leuk, maar wat voegt het toe?

    Via het LAN kijk ik al zonder die tool (bijv. met Web-X-TV) en via Internet zou dat ook werken mits mijn upload snel genoeg zou zijn.

    In jouw bijgevoegd schema kan ik niet zien dat deze tool werkt met compressie van de stream via Internet, of is hiervoor de extra PC bedoeld?

    Dan is het tooltje wel interessant (maar lijkt dan wel erg op een projectje hier op Sat4All).

  10. Net even dit draadje gelezen, maar wat betreft de 16 Amp. Er wordt hier steeds vanuit gegaan dat er verder niets op die groep zit wat gebruikt.

    Als die groep al belast wordt met zeg 15 Amp. dan hoeft dat Armatuur uitschakelen maar een piek van een paar Ampère te geven en klapt de zekering eruit. Waarmee tevens verklaard kan zijn waarom het niet iedere keer gebeurd, dan is de groep minder zwaar belast.

  11. Origineel bericht van: maestro
    Origineel bericht van: boaz

    Bovenstaande geldt voor versies vanaf XP, op XP kun je nog wel beide installeren.


    Maar dan wel eerst Defender installeren.

    groetjes,

    Maestro


    Toevallig gisteren nog gedaan op een XP machine, geen probleem.
    Even later ontdekte ik via de powertools voor Win7 dat hierin een optie zat om: jawel, Defender uit te schakelen. Die zit er dus gewoon standaard in en is standaard ook actief bij Win7.
    (De Vista niet aangehad, zal tzt daar ook eens in kijken.)
  12. Origineel bericht van: Marco275
    Het is al langer bekend dat insecten in het LCD paneel kunnen kruipen. FF googelen en de topic starter had het geweten.
    Het is vooral verstandig er niet op te drukken want dan weet je sowieso zeker dat het die plek niet meer zal verlaten.

    klik en



    Tsjaa, ik Google veel maar alleen als ik verwacht iets te vinden. Dit leek me zo onwaarschijnlijk dat ik niet gezocht heb.
    Na eerste opmerking stond ie nog stil, dacht eerst een clustertje dode pixels, vandaar de druk.
  13. Origineel bericht van: Michel
    Ik heb 11 jaar bij de Koninklijke Luchtmacht gewerkt en geloof me, óók daar heeft men wel eens last van een virus.

    Er bestaat niet iets zoals 100% beveiliging.

    Mij lijkt dit ook een virus of een flauwe grap.

    Mvg,

    Michel


    Klopt, enige maanden geleden lag het hele net vrijwel plat. sick
    Maar maandag ochtend direct na opstarten erg onwaarschijnlijk dat er een besmetting heeft plaats kunnen vinden. Gelukkig is ie nu al een tijdje buiten beeld.
  14. Origineel bericht van: kriebie

    Bug of virus?
    Is het ook zichtbaar in een schermafdruk?


    Hmmm, da's een goeie. Alleen jammer dat ie nu even uit beeld is gelopen maar mocht ie terugkomen probreer ik dat even uit.

    De kans op een bug in de zin van PC-virus lijkt me minimaal. De beveiliging hier is naar verluid beter dan die bij het netwerk van defensie.......
  15. Origineel bericht van: Littlesat
    Ach ik zie het al. Alleen de extra kaart met CI is voor 79 Euries...

    http://***geen-reclame***.nl/article.asp?articleid=26621

    En losse kaarten. Die zijn officieel niet meer te krijgen!!!


    Jawel, voor 126 Euro of je moet met los bedoelen dat er ook geen CI bij mag zitten. (Citaat CD website: Losse CanalDigitaal smartcard voor ontvangers met een "Common Interface" kaartlezer, zoals de Arion AF-9280 PVR.)

    Geen link, CD is toch commercieel (?).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...