Ga naar inhoud


jeanj

Lid
  • Items

    198
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jeanj

  1. De opties zijn

    1: porteer het naar je internet aanbieder als het kan, je zal waarschijnlijk abo kosten moeten betalen

    2: porteer het naar een partij die VOIP aanbied, abo of prepaid. Als je je bestaande gewone telefoon toestellen wil gebruiken, heb je een apparaat nodig om je Voip naar POTS over te zetten. Check je modem of dit dat kan, of misschien heb je een ander device die het kan. Heb je niets dan is een Linksys PAP2T (volgens mij niet meer nieuw te krijgen/in productie) of vergelijkbaar een mogelijkheid. Een alternatief is een voip telefoon aanschaffen, ik zou een dect nemen, alleen dan heb je niets meer aan je bestaande telefoon toestellen. Als nog een ander alternatief kan je het ook op een app op Android/ IOS/Windows laten uitkomen

     

    Ik heb zelf meerder (POTS) telefoons achteren een PAP2T, met een prepaid voip aanbieder voor 9-10 euro per jaar en natuurlijk belkosten, maar ik wordt voornamelijk gebeld. Google op "prepaid voip" en je vind er wel 1. pm me als je meer wil weten over welke aanbieder ik heb

     

  2. Vreemd ze deden dit ook al ergens in 2007-2009. Kreeg ik een brief dat ze mijn aansluiting gingen afsluiten en dat ik als zwartkijker dat kon voorkomen als ik de laatste X maanden nog betaalde.

    Het stomme was dat ik het nooit had gebruikt, omdat Ziggo zelf op de nieuwbouw aansluiting een sticker had geplakt dat het maar een maand actief zou zijn,  en ik pas na 3 maanden er in trok. Tevens had ik het nooit geprobeerd, ik had een schotel.... En me dan toch beschuldigen van zwart kijken

     

    Blijkbaar hebben ze er nog niet van geleerd dat als iemand niet betaald, dat je toch echt de aansluiting moet gaan afsluiten. En een goede administratie bijhouden.....

     

    (nu zit ik ondertussen toch nog bij Ziggo, weinig alternatieven. Dat was nadat het CD het goedkope abo veranderde naar een maand abonnement)

  3. Kijk een hier voor de live versie van Ubuntu. Probeer eerst een de live versie die je vanaf DVD of USB start. Dan installeer je nog niets op je machine en weet je van te voren of het goed werkt

     

    Tevens zou ik Ubuntu nemen boven debian, gezien je ervarings niveau... (het is overigen bijna het zelfde)

     

    Ik neem aan dat je wel engels maticg bent, anders kan je het door google translate gooien.... Suc6

     

  4. Dit ziet er mooi uit. Kan je wat meer details geven op de plaatjes. Dus kan aangeven welke hardware je gebruikt, en hoe je de intergratie tot stand hebt gekregen, wat valkuilen zijn, als je zelf zoiets wilt realiseren

     

    Een paar voorbeeld vragen

    - welke boxen/boxen heb je gebruikt 

    - hoe krijg je die iphone info

    - welke camera’s en wat zijn die events met line

    - de intergratie met de cv ketel hoe is die tot stand gekomen, wT als je een andere cv of stadsverwarming hebt

     

    Kan dit allemaal zonder afhankelijkheid van een leverancier, die sonof switchEs zien er goed uit, maar gebruiken een cloud...

    kan je die switches inbouwen?

     

     

  5. Sorry voor de kick van dit oude onderwerp, maar even de volgende vragen omdat ik net mijn Oscam aan het her configureren ben voor Ziggo

     

    - Waar zijn deze files voor nodig, ik heb even op internet gezocht maar ik vind niet het doel hiervan

    - Is deze laatste versie nog actueel zodat ik deze kan gebruiken

  6. Het is een groot bedrag, en wat ik niet begrijp is waarom de aansluiting soms 1500-2500 moet kosten, en soms is het gratis. Het zal in dit geval er wel mee te maken hebben dat het een open netwerk is, met veel aanbieders.

     

    Voor mij geldt dat op dit moment bedraad de voorkeur heeft tegenover wifi en ook 4g. Ik heb zelf geen ervaring met gebruik van 4g thuis. Als je in huis een goede 4g ontvangst hebt voor netflix etc, dan kan je overwegen mobiel te blijven. Echter het nadeel is dat als je buren het ook gaan doen in de toekomst dat de kwaliteit/bandbreedte minder kan worden. 5g is er nog niet, en hoewel dat stabiele verbindingen belooft naast een hoger bandbreedte,  zijn hiervoor veel extra masten/zenders nodig. Ook bij de olympische spelen had men een test netwerk, maar dat werkte nog niet goed. Het duurt even voordat je 5g gaat hebben.

     

    “ Nu mijn vragen. Is glasvezel nu echt toekomst? 4G of straks

    5G is toch veel onderhoudsvriendelijker en minder last van

    kapot gegraven of verzakte kabels/glasvezels?”

     

    Over het aantal kapot gegraven kabels heb ik geen cijfers, het komt voor, echter de kans dat voorkomt is klien, de kans het meerdere keren per jaar voor komt nog kleiner. Ik heb wel meegemaakt dat ik geen bereik had omderweg en thuis, meerdere keren per jaar. Maar dat is mijn ervaring. Het kan ook nog per provider verschillen. De kans is ook aanwezig dat ook de 4g/5g over glasvezel gaat die naast jou verbinding ligt, dan is deze ook kapot. Verzaking en daarmee schade toebrengen aan de buis waar glasvezel, heb ik nooit iets over gehoord, en eerlijk gezegd verwacht dat deze buitenbuis en de glasvezels daarin zelfs een sinkhole overleven. Daarnaast is Loenen niet in Groningen.

     

    “En welke snelheid heb je nodig bij bijvoorbeeld TV met

    verschillende resoluties (lees kwaliteiten).”

     

    Hd op de schotel wordt variend aangeboden maat volgens mij heb je al goed pe kwaliteit bij tussen 6-8 mbs. Hierboven wordt het dubbele genoemd. Volgensmij zit netflix of ander ip tv ook op zo iets. Per kijker. 4k zou nog meer moeten zijn (geen idee of dat 4x zoveel is dan)

     

    “(zelf heb ik 4G met 50 Mbps, alleen voor internet)”

    doe eens een meeting bij haar in en om het huis hoe de ontvangst is, dan heb je een idee. Maak een draadloos of bedrade hotspot aan en kijk hoe dit werkt. 

     

    Je schoonzus is nu tevreden met 12,5 mbps, (Hoeveel gebruikers?), dus ze heeft geen behoefte aan merr snelheid. ik weet ook niet of ze dit makkelijk kan betalen. Als je het bekijkt als een investering voor 30 jaar, is het  50 euro per jaat, 4-5 euro per maand (ex rente, die nu laag staat, maar over 30 jaar geen idee). Ook is het intressant te weten wat een aansluiting later kost. Wat je niet aangeeft is of ze goedkoper uit is als internet, tv, bellen via glas gaat of niet. Als je met alles over wil stappen, kan het voordeliger zijn. Als dat 4-5 euo per maand is, dan zou ik dat doen.Ligt er een alternatief, zoals kabel (bv ziggo)?

     

    als ik een huis zou moeten kopen en ik het niet over laten gaan als glasvezel wel mogelijk is, maar er moet nog een aansluiting komen. Dat bedrag zou ik in een lager bod terug laten komen.

     

    Nb ik heb zelf 25 mbs van ziggo, incl tv en bellen voor 37,50 per maand. Dit is het goedkoopste wat ik kan krijgen,. Vroeger had ik asdl, 13 mbs  (te weinig) en CD vor de tv. Het duurde mij te lang voordat adds was upgegrade en cd stopte met het setopbox pakket, dus ben ik met tegen zin naar ziggo gegaan. De snelheid is voor mij voldoende, voor een 1 persoonshuishouden. Ik gebruik geen online tvkijken, behalve ziggo go, download veel (en miet dat soms uitzetten of begrensen). Als 2 of meer mensen wonen zou ik minimaal 40-50 mbs willen. Ondanks dat ziggo hoge snelheiden biedt, zou graag naar glasvezel overgaan, vanwege de symetrische snelheden. Volgens mij krijg je ook een hoger snelheid voor minder geld op glas. Formule 1 is een reden om bij ziggo te blijven. Ik zie op eindelijkgalasvesel, dat het laatste nieuwbouw project in de wijk, wel glas krijgt, de mazzelaars. Hemelsbreed is dat 500 meter van mijn woning. Wat kost glasvezel per strekkende meter?

     

     

  7. 10 uur geleden zei Michel:

    Waar refereer je nu exact naar?

     

    Let wel: Sat4all is geen bedrijf, overheid of liefdadigheid en zodoende vallen wij niet onder de GDPR/AVG, maar we willen uiteraard wel transparant en duidelijk zijn tegenover onze bezoekers en leden.

    Ik wist dit niet. Is hiervoor een reden dat je geen bedrijf of andere jurisiche vorm bent aangegaan? Het lijkt mij dat je als bedrijf een aantal voordelen hebt, zoals terug vorderen btw etc, zelfs als een eenmanszaak.

  8. Kan je dat even toelichten waarom je dat denkt? (Ik als niet jurist denk dat je wel een gelijk kan hebben, de avg heeft het over organisaties, en beperkt zich niet tot juridische vormen van organisaties zoals bedrijven, stichtingen etc)

     

  9. Een vpn gebruik je of om je verkeer te versleutelen (tegen afluisteren door derden, bijvoorbeeld bij gebruik van publieke wifi) of om je ip adres te verbergen. Alleen je ip adres te verbergen garandeerd echter niet anonimiteit. Als je toch bij facebook, google etc inlogd, of hebt ingelogd, ben je (door o.a. Cookies) te herkennen. als je tor gebruikt, dan helpen ze een aantal technieken om je te detecteren (fingerprinting, of dmv java script je echte ip achterhalen etc) te voorkomen.

     

    een vpn voor je desktop verhinderd alleen dat ze je ip kennen. Als je privacy wilt, dan moet je niet op de sociale netwerken inloggen en advertenties blokken en nog veel maatregelen nemen, zoals tegen fingerprinting, javascript blokken etc etc

  10. Je openings post is wat magertjes.

    Het hangt erg van je budget af. En je eisen en wensen, waar gebruik je hem voor...

     

    is budget geen issue, kijk naar de top toestellen van LG, Samsung en Apple.

     

    voor de meesten komt het neer op andoid vs ios.

     

    de Samsung S9 is net uit, de S8 zal zowel nieuw als gebruikt godloper worden aangeboden.

     

  11. En natuurlijk moet je ontvanger een dvb-c tuner hebben. Zonder kaart kan je ook al digitale zenders zien als je de netwerkcode 4444 gebruikt. Voor het gebruik van je irdeto kaart gebruik je oscam, zoek hier op het forum even hoe.

  12. Op 22-2-2018 om 23:46 zei Loek3000:

    als ik deze doe:

     

    ftp://192.168.178.150/home/root/index.htm

     

    dan krijg ik netjes een webpage te zien (test) als ik eenmaal de ftp: weglaat of http: ervoor in de plaats zet, dan werkt het niet...

    Ik heb even geen toegang tot een enigma box, dus kan ik het niet even opzoeken.

     

    Dat komt omdat de webserver een ander startpunt hanteerd

     

    bij de instellingen van de webserver kan een document root worden ingesteld, dat is een directory op je server en dat voor je webserver als start punt gebruikt. Alle paden In je url zijn ten opzichte van deze directory

     

    stel de document root is ingesteld op /home/root en je maakt daar en subdirectory test in dan is de verwijzing in de url http://ipadres/test.

     

    het pad naar de document root gebruik je dus niet

     

    Om uit te zoeken of je een website kan hosten moet je 

    1 uitzoeken of er een generieke webserver op draait

    2 wat de document root is, en daar je bestanden neerzetten

     

    nb het kan zijn, dat de webif door een speciale (niet generieke) webserver worden aangeboden. Dan kan het wel eens meer uitdagend of niet mogelijk zijn je eigen pagina’s er op te zetten. Ik zou dan aanraden apache of een andere genrieke webserver er op te zetten, echter dat kan weer conflicteren met webiff, aangezien je een poort (80 of 443) voor 1 process kan gebruiken. Daar zijn ook wel truuks voor (google reverse proxy)

     

    hierboven wordt al aangegven dat er geen genrieke webserver op draait, dan moet je even kijken of je die er op krijgt, apache, nginx of andere

  13. Je kan even kijken of je sab titan een scart in aansluiting heeft, maar ik gok van niet. Dan kan je een scart naar hdmi converter aanschaffen. Ik heb er een voor 30 euro gekocht (ex verzend) bij een onlin kabel winkel voor de playstation 2 van mijn broer. resolutie  is max full hd, met externe voeding of usb voeding. Vanuit china/asie kan je ze vast nog goedkoper krijgen.

  14. Simpel, je bent een blauwbordje bebouwde kom tiel voorbij gereden. Daar ging de bebouwde kom in, zonder een andere sneldsheid aanduiding is de max snelheid 50 km/u (vroeger moest die 50 er onder zitten, is een tijdje geleden afgeschaft).

     

    Als er geen andere borden staan tussen dat bord en het punt van snelheids constatering, dan geldt 50

     

    een vraag voor iedereen: wat is de maximale snelheid die je kan rijden  in de bebouwde kom?

     

     

  15.  

    Ik zie mijn kaartje dat Ziggo nu andere CHIDs gebruikt. Op mijn kaartje zie ik

    000B
    FFE0
    0384
    01FE
    7FFD
    FFD8
    Volgens Ziggo heb ik een Movies & Series XL pakket. Weet iemand waar deze CHIDs voor staan?

     

    Ik heb mijn box gefasahed en het nu ook werkend gekregen (dank je Alex1970)

     

    Ik heb TV standaard en alleen deze CHIDs

    000B

    FFE0

    0384

    7FFD

    FFD8

    Dus zo te zien heb jij 01FE extra en dat s volgens de lijst TV plus. Dus als je wel de XL zenders ziet, zal dat wel het zelfde zijn, maar het is maar een gokje

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...