Ga naar inhoud


Hadrian

Lid
  • Items

    1119
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Hadrian

  1. Ik vind het wel plausibel. CDS moest van SES een transponder verlaten. De nieuwe transponder gaf teveel klachten, dus CDS gaat naar SES en zegt 'wij willen een andere transponder'. Plat gezegd dus. Ik neem aan dat er wel wat over onderhandeld is ;) Uiteindelijk kan je dan zeggen "in samenspraak met SES".

  2. Deksel uiteraard naar onderen en ook goed vast maken met tie-ribs voor

    de zekerheid ondanks dat het deksel enigszins op de box klemt.

    Laat het maar hozen van de regen, de switches hebben er geen last van !

     

    Kijk, zo'n opstelling is best handig. Alleen wat gebeurt er als de tie-rips (door het weer) hun kracht verliezen en breken? Dat was bij mij het geval waarna de boel omgekeerd bungelde, genoeg om er regenwater in te laten komen :)

    Mijn installatie staat op de dakkapel, waar ik vorig jaar nog de schotel zelf heb vervangen. De rest staat er al een aantal jaren, en heb ik niet vervangen. Wanneer ik het dak weer eens op ga, zal ik meteen de alle tie-rips goed nalopen.

  3. Tja... en sinds de opening van dit topic stel ik me inderdaad de vraag waarom mensen (inclusief ikzelf) de switches altijd buiten bij de schotel hangen...  als je dit binnen hangt hebben ze waarschijnlijk een veel langer leven, en je kan er dan ook nog eens makkelijker bij komen. Enig nadeel is dat je wat langere kabels moet hebben vanaf de LNB's, maar dat maakt volgens mij niets uit.

    Ik snap dat wel, en ik zou het ook wel zo kunnen inrichten, alleen gaat me dat een hele hoop meters extra kabel kosten. Plus dat ik een mega-dakdoorvoer moet maken om al die kabels naar binnen te krijgen. Dan maar aan de buitenkant, daar zijn ze voor gemaakt.

    En ze kunnen blijkbaar wel tegen een sloot water :)

  4. Hallo, een van mijn Spaun 411 switches is losgeschoten, waardoor hij tijdens een regenbui met de open kant naar boven heeft gehangen. 

    Nu heb ik hem wel opnieuw vastgemaakt (nadat ik het water eruit heb laten lopen), maar is de switch nog wel bruikbaar als hij straks is opgedroogd?

    Of kan ik gewoon nu alvast een nieuwe bestellen?

  5. Zeker geen Frans adres nodig.

    Ik weet nog wel ergens de benodigde (vrijwel nieuwe) Fransat kaart met CI module liggen.

    Daarbij is ook de Baskische zender ETB 1 al vrijgeschakeld (waarvoor weer wél een adres in Frans Baskenland nodig is).

     

    Je hebt dan bij alle zenders (voor zover dat bestaat) HD en de originele taalversie (doorgaans Engels).

    Ook zie je alle regionale versies van France 3 mee, zo'n 26 in getal.

     

     
     

    Dat zijn de Zwitserse versies, nagesynchroniseerd in het Frans. Zónder de mogelijkheid de originele taalversie te beluisteren bij bijv. buitenlandse films en series.

    Ik kijk toch regelmatig CSI op die zenders, met Engels geluid en Franse ondertitels. Op 9 oost. Alleen de reclame is af en toe Zwitsers, voor de rest zijn de zenders identiek aan de Franse versies.

  6. Ik vind dit een leuke toevoeging. Vaak worden er vage zenders waar niemand voor die tijd van gehoord had, toegevoegd. Nu een bekend kanaal (met ook NL content zoals onze Arnhemse Estee Strooker) , en niet meteen in een of ander hoog pakket, maar gewoon in Basis.

    Nu nog compensatie voor de missende muziekkanalen in HD...

  7. Welke softcam je installeert, maakt op zich niet veel uit. Als je maar met het zelfde protocol naar je andere ontvanger verbindt. Je kan voor de zekerheid kiezen voor OScam, omdat die een hele hoop andere protocollen aankan, zoals bijv. CCCam.

    Neem dan bijvoorbeeld oscam10615. Kijk vervolgens even in het oscam-subforum ( https://www.sat4all.com/forums/forum/65-oscam/) voor de juiste instellingen (je moet beide ontvangers instellen).

  8. Bij mijn weten is de ondersteuning voor CAMs op de tf77xxhdpvr met Enigma2 altijd buggy geweest.

    Ik zou daar dan ook niet 100% op vertrouwen, zeker als je nog een E2-ontvanger in je netwerk hebt staan. Dan kan je beter met Oscam een verbinding maken.

     

    Wat betreft de kanalen op 23,5: Ik heb al meermalen gehad dat ik de kanalen kopieerde naar dit apparaat, en dat hij vervolgens het bericht gaf "afstemmen mislukt". Handmatig inlezen van dezelfde transponder zorgde ervoor dat het wel weer werkte (ik had volgens mij toen navigatie aan, en de roll-off op 0.25 moeten zetten).

  9. Heb ik ook eventjes gedaan, maar ik heb dat klepje liever dicht. Wat al niet belangrijk is ;)

    Momenteel draait er een tweedehands SSD in ipv het CF-kaartje: Dat werkt prima. De ontvanger is lekker snel, en de HDD heeft geen spin-up-tijd meer nodig (en je hoort hem niet meer, dat was het belangrijkste :P ).

  10. Ik neem toch aan dat je ook nog stukken van je lnb-houders af hebt moeten zagen want je kunt dan wel smalle ALPS-lnb's nemen, maar de lnb-houders van bijv. de 9e en 13e kunnen zonder aanpassing niet dichter bij elkaar dan 65mm terwijl de afstand 49mm moet zijn.

     

     

    Nog even hierop terugkomend: Ik heb de Maximum E-85 he, niet de Triax gekocht.

     

    Bij mijn schotel is de minimale afstand tussen 2 LNBs 4 graden (zie bijlage), ik lees als Hollander pas de handleiding nadat ik de schotel heb geïnstalleerd, dus ik kan nog een keer het dak op ;). Momenteel staan mijn 13E en 9E tegen elkaar aan in de 5-graden opstelling (en toch heb ik beeld), maar ik ga ze dus in de 4-graden setup tegen elkaar zetten. Dat geeft in ieder geval meer speling.

     

    Intussen bedankt voor de tips en adviezen, zeker voor de Maximum.

     

    post-37912-0-48328200-1428879666_thumb.jpg

  11. [..]de BBCs komen dan wel lekker binnen op 93%; een aantal muziekzenders op 28.5 heeft er toch wat meer moeite mee.

     

     

     

    Goed dat ik toch nog het transpondernieuws van de Vrije Fries lees:

     

     

    Update

     

    "53720" has now been relabelled as 'Magic'.

     

    'Magic' has now changed transponders, moving from 11.222 H, 27.500, 2/3, DVB-S, QPSK to 11.390 H, 27.500, 2/3, DVB-S, QPSK. 

     

    (info thanks to Digi Man)

  12. Bedankt voor de tips en foto's!

    Ik heb gisteren de Maximum E85 binnengekregen, en was vanmiddag begonnen om de oude schotel eraf te halen, en de nieuwe erop te zetten.

    Een uurtje geleden zat alles vast, en kon ik weer tv kijken.

    Ik heb 5W er nog niet aan zitten, omdat ik nog een beugeltje te weinig heb (je krijgt er standaard 5). Dus ik moet nog een keer het dak op. Kan ik meteen 28.2 ietsje meer richting 28.5 schuiven, want de BBCs komen dan wel lekker binnen op 93%; een aantal muziekzenders op 28.5 heeft er toch wat meer moeite mee.

     

    Momenteel hangt aan de schotel dus nog de configuratie zoals die ook al in mijn handtekening stond.

  13. De storm van vorige week is helaas niet ten goede geweest van mijn schotel. Het wordt dus tijd om een nieuwe te plaatsen.

    De huidige schotel is een naamloos ding van een Duitse supermarktketen, waaraan inmiddels 5 LNB's hangen (9.0, 13.0, 19.2, 23.5 en 28.2).

    De ontvangst is altijd prima geweest, dus ik wil die setup ook op een nieuwe installatie.

     

    Ik zat te kijken naar een Triax 88cm schotel, met zo'n multi-LNB-houder (zo'n rail). Alleen worden die maar geleverd met 4 van die rondjes voor LNB's.

    Twee vraagjes:

    - Zijn er extra LNB-houders voor die rail  los te krijgen?

    - Kan de rail het verschil tussen 9.0 graden en 28.2/28.5 graden overbruggen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...