Ga naar inhoud


cheapwatcher

Lid
  • Items

    1387
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Alles dat geplaatst werd door cheapwatcher

  1. Bij de glasvezelprovider Trined kan het wel. Die geven gewoon dvb-c signaal door over glasvezel.
  2. De CI+ module van Ziggo is prima bruikbaar en opnemen gaat ook zonder problemen. Mits je de juiste ontvanger hebt. Heb totaal geen last van slechts 1 stream tegelijk decoderen. Alleen inhouse cardsharing gaat natuurlijk niet, maar een 2e module kost maar 2 euro per maand, dus dat is ook een redelijke prijs. Als de CDS module net zo goed werkt, is er niets om je druk over te maken.
  3. Ik heb al geruime tijd een abonnement op discovery plus. Superhandige dienst, maar gebruik het eigenlijk alleen maar voor sport uitzendingen van eurosport 🙂
  4. Ik heb ook een Ziggo abonnement met alleen tv en een ci-+module. Had hiervoor een pakket met internet erbij, omdat dat het eerste jaar goedkoper was, maar heb het internet nooit aangesloten. Voor afloop van het jaar gevraagd om het internet eruit te halen en daarna is het abonnement omgezet.
  5. Ten eerste om de schotel weer op de goede plek te krijgen en uit te richten. Het tweede probleem was dat de instelling van de switch in de ontvanger niet goed stond, waardoor hij niet schakelde tussen lnb 1 tm 6. Ik had deze instellingen verwijderd, omdat ik een weekje zonder schotel de tuner moest gebruiken met alleen ziggo. Ik merkte pas op dat dit een probleem was toen ik de lnb's 1 voor 1 direct aan de ontvanger had gehangen en nadat ik de switch er tussen hing er weer alleen ontvangst was op 19.2 die toevallig op poort 1 zit. Bij m'n tweede ontvanger had ik de instellingen wel laten staan en daar ging het gelijk goed... In VTI zijn er 2 velden voor poort selectie en ik had de 2e moeten nemen.. Overigens het moment gelijk gebruikt om de losse lnb's nog even te optimaliseren. Hier was nog best wat winst te behalen.
  6. De hele installatie is weer in gebruik. Dank voor de hulp!
  7. Paal recht zetten is gelukt met wat dopjes eronder. Er is nu ontvangst op een aantal posities. Ik twijfel aan 1 vd switches. Lijkt erop dat niet alle poorten daarop goed werken. Ook een paar twijfelachtige kabeltjes. Maar met jullie hulp en de juiste waardes qua instelling ben ik een stuk verder gekomen.
  8. Die app had ik al geïnstalleerd gisteren, maar die werkt dus ook niet meer. Waarschijnlijk is het afhankelijk van bepaalde webservices die er niet meer zijn, net zoals de webtool van Cahors.
  9. De vraag is hoe. Ik heb een metalen schotelvoet op een plat bitumen dak staan. Aan die voet is niets in te stellen.
  10. Hartelijk dank! Dit helpt mij om weer verder te puzzelen.
  11. Ik denk het wel, daarom zou ik graag nog een keer de berekening willen. Om even alles na te lopen.
  12. Dat heb ik dus al de hele avond geprobeerd, maar krijg op beiden geen enkel signaal. Alleen maar op de hotbird. Snap er niks van.
  13. Ik zag in een ander topic dat je de waardes kon berekenen. Zou je dit voor mijn situatie willen doen? Latitude: 51.8234° Longitude: 4.7919°
  14. Ik kan nu niet meer checken of hij eerst wel 100 procent loodrecht stond, want het dak is helemaal vernieuwd. Zou het dus kunnen helpen om de schotel voet horizontaal te draaien zodat de mogelijke scheefstand wel gecorrigeerd kan worden met de houder?
  15. Vanwege dakonderhoud moest de big bisat even van het dak en ook los van de schotelvoet. Helaas krijg ik de boel niet afgesteld. Alleen de middelste lnb op de 0 positie geeft voldoende signaal. Deze staat op 13o. Op alle andere lnbs lukt het niet om signaal te krijgen. Heb ook al gewisseld naar 1 vd andere switches, er zijn er 3, maar dit geeft hetzelfde resultaat. Ik zou even willen checken of alle andere lnbs nog wel goed staan en wat de berekende instellingen zijn van de houder. Helaas is de site om dit te berekenen niet meer online. Is er een andere tool of bijv een excel sheet om deze waardes te berekenen? Er zitten 6 lnb's op voor de posities 0,8w, 9o, 13o, 19.2o, 23.5o en 28.2o Het viel mij wel op dat de staande buis van de schotelvoet niet 100% waterpas stond, maar dit zou toch te corrigeren moeten zijn op de houder?
  16. Met wake up van uit deep standby? Gaat dat goed en sluit hij dan ook weer af nadien.
  17. Ik dacht 1 timer. EPG import loopt 's avonds rond half 9 dacht ik, omdat er dan regelmatig iets opgenomen wordt.
  18. Wat ik nu steeds ervaarde dat de ontvanger in deep standby stond, opname gemaakt van bijv NPO1, ontvanger gaat naar gewone standby en blijft daarin. Handmatig naar deep standby lukt niet (niet met de knop op het apparaat of met de ab). Wanneer ik dan een korte opname op bijv RTL4 doe dan gaat hij die opnemen en daarna decrypten in standby. En vervolgens gaat het apparaat wel naar deep standby.
  19. Als ik dit zo lees zou je zeggen dat er mogelijk scrambled records in de opnamemap staan die de verkeerde status hebben?
  20. Ik heb regelmatig het probleem dat na een opname op een FTA kanaal, zoals NPO 1/2/3 de Vu Ultimo 4k ontvanger (met VTI) niet uitgaat. Wanneer ik opneem van een gecodeerd kanaal zoals SBS6 gaat het wel goed. Dan gaat hij naar standby en de opname decoderen en daarna uit. Voor de FTA zenders is dit natuurlijk niet noodzakelijk. Ik heb alleen de gecodeerde zenders gekoppeld aan de CI+ module. Is dat iets wat ik moet aanpassen? De timeropname staat standaard ingesteld op achteraf decoderen.
  21. De android TV app werkt dus alleen op Ziggo Internet. Heb hier hetzelfde probleem, want ik gebruik een Budget thuis internet verbinding in combinatie met Ziggo TV. Casten werkt dan wel.
  22. Discovery + heb ik ook en dat biedt prima beeldkwaliteit. En bovendien veel meer uitzendingen dan op het lineaire kanaal.
  23. Nu ook TV Oranje, 538 Tv in HD.
  24. Sinds vandaag ook WDR, NDR en RTL DE in HD. De eerste 2 ongecodeerd, de laatste niet.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...