Ga naar inhoud


verkerkbr

Lid
  • Items

    1859
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door verkerkbr

  1. Deze draad ging over het niet kunnen updaten naar windows 10. Niet over hoe het verdien model van microsoft er uit ziet, en zeker niet dat je beter af bent met linux. Dus graag on topic blijven.

     

    Maar wel over de kwestie, wat de gevolgen kunnen zijn als je de update uitvoert. Daarom is het goed om vooraf te bedenken wat de consequenties zijn van de "gratis" update, die je min of meer geforceerd wordt opgedwongen. Er zitten meerdere adders onder het gras. Ga daar maar van uit.

  2. Inmiddels wordt het verdienmodel van Microsoft met Windows 10 ook wat duidelijker.

     

    Als je bijvoorbeeld het spelletje Patience wilt gebruiken zonder allerlei reclame activiteiten er omheen, dan moet je per jaar € 10,- gaan betalen en zo zal het ongetwijfeld met meer applicaties gaan gebeuren.

     

    Het gaat zo inderdaad veel op CanalDigitaal lijken.

     

    En de automatische update (van de geldigheidsdatum) kun je ook niet meer afzetten. Want dan kunnen ze het gebruik niet meer beeindigen.

     

    En als je eenmaal Windows 10 hebt is de weg terug mogelijk afgesloten.

     

    Gratis is tijdelijk en daarna moet de kassa gaan rinkelen en wel voor het gebruik voor een bepaalde periode en daarna weer opnieuw betalen voor het gebruik.

     

    Het is maar dat men het vooraf weet. 

  3. Je zult toch eerst een mal moeten maken en de hoeken goed afronden. Glasmatten of weefsel kunnen moeilijk worden gelamineerd op een scherpe hoek. 

     

    Wat moet er met deze bak gebeuren ?  Komt er water in of komt de bak in het water te liggen ?

     

    Moet er een kleurlaag (gel-coat) op of wordt het afgewerkt met een 2 componenten verfsysteem ?

     

    Je kunt ook overwegen, vanwege de stijfheid van het materiaal er een sandwich constructie van te maken. Dat kan met hout of speciale plankachtige delen. Dan eerste de buitenkant voorzien van laminaat en dan de tijdelijke constructie aan de binnenkant wegnemen en de binnenkant ook voorzien van enige lagen glasmat en/of glasweefsel.

     

    Je zult een iedee moeten hebben hoe het moet worden en een massief polyester laminaat is relatief slap.

     

    Groet,

     

     

    Bram

  4. Of toch maar gewoon thuis, direct in de omgeving van de gebruikers. Met een tiental panelen en de nodige energie besparing investeringen, ben al grotendeels zelfvoorzienend. Voordeel is bovendien, dat die extra toeslagen die er aankomen voor het "wind-gedoe" aan je voorbij gaan. Want voor wat je zelf produceert kun je niet belast worden.

     

    En als de teruglevering beperkt wordt, dan zijn er inmiddels vrijwel zeker goede mogelijkheden de opgewekte energie op te slaan.

     

    Geen geluidsoverlast, geen slagschaduw en geen grote post voor het onderhoud. Want die factor is niet eens meegenomen in de meeste overzichten inzake de wind-energie. Ga maar eens na wat een monteur kost als het werk ligt op 30 km varen uit de kust en terug.

     

    Bovendien komt er een nieuwe generatie van zonnepanelen met een veel hoger rendement.

  5. En wat is nu de bijdrage van die 2000 molens in de stroom voorziening in Nederland ? 5%-7% ?  Nog meer molens ? Het mooie nederlandse landschap wordt een grote draaimolen.

     

    En kom nu niet met zoveel huishoudens etc. etc.

     

    Energie besparing op vele terreinen is veel effectiever. Openbare verlichting op led, dan wordt 60 watt 7 watt. Energie zuinige computer systemen. Serverparken slurpen energie.

     

    Effectieve zonnepanelen, direct bij de gebruikers eventueel in combinatie met opslag. Geruisloos, geen onderhoud, geen draaiende delen, geen extra hoogspannings kabels nodig.

     

    Windmolens is een hype en een techniek van vroeger. Plaatsing op zee is helemaal een ramp. Hoeveel fossiele brandstof heb je nodig om ze te bouwen, te onderhouden, 30 km onderzeese kabel aan te leggen en na circa 15 jaar weer af te breken en de fundaties op te ruimen. Verder moeten er ook nog extra hoogspanningsmasten komen.

     

    En wat moet erbij aan miljarden subsidies, omdat het anders al helemaal niet haalbaar is. Het is goed voor de werkgelegenheid en voor aannemers en grondbezitters. Verder zijn er nog de kosten van onrendabel geworden energie centrales, die standby moeten blijven voor periodes met weinig wind-energie ?

  6. Recentelijk 3 weken door Frankrijk gereisd. Vrijwel geen windmolen gezien, geen windmolen geraas  gehoord of afbraak van het landschap tegengekomen.

     

    Alleen in Parijs slechts een windmolen,  de "Moulin Rouge". Maar die is voor een andere soort energie opwekking.

  7. De meeste energie zit opgesloten in de materie. Die vrijmaken, zonder de nadelen van de huidige kerncentrales, daar ligt de uitdaging.

     

    De kerncentrale in Borssele is techniek van meer dan 30 jaar oud. Kernsplitsing of kernfusie zoals met Thorium als brandstof daar ligt de oplossing.

     

    Zonnepanelen is ook een fantastische techniek. Licht direct omzetten in stroom, zonder draaiende delen en met een minimum aan materiaal gebruik en direct bij de gebruiker. Mits goed toegepast, geeft dit een minimum aan landschap bederf. En de de opbrengst kan nog sterk verbeterd worden door hoge rendement panelen.

     

    En natuurlijk energie besparing. Openbare verlichting vervangen door led etc. etc.

     

    Mogelijkheden volop. Maar niet van die draaiende, snelslijtende, herriemaker dingen en landschap aantasters, waar ook nog eens geen hoger rendement uit is te behalen. Want de wind is nu eenmaal beperkte energie drager. Alleen nog hoger maken kan wat helpen. En hoe vol met windmolens moet je Nederland zetten om een redelijk aandeel in de stroomvoorziening te krijgen ? 

  8. Er is al veel geschreven en onderzocht naar het geluid van windmolens. Bekend is het onderzoek van Ir. Fritz van den Berg. Waarbij hij vaststelde dat het geluid onder bepaalde omstandigheden veel verder draagt. Het is vooral ook de "hiss" van de wieken die de pylon passeren.

     

    De geluidsnorm is enige tijd geleden juist opgetrokken en het gaat nu om een gemiddelde Lden waarde.

     

    Probleem is als je de afstand van bewoning tot de bebouwing vergroot een groot aantal windmolens niet meer aan de eisen voldoet. Bovendien moeten ze ergens staan en zoveel ruimte hebben we niet in Nederland.

     

    Helaas staan ze veelal niet bij industrie gebieden, waar ze thuishoren, maar in het polderlandschap. Want de boeren en grondeigenaren verdienen er grof aan om die dingen op hun land te laten plaatsen.

     

    Waar staan ze en geven ze overlast ? Nog afgezien van de horrizon vervuiling door die rondtollende objecten, die over tientallen km's zichtbaar zijn ? In Zeeland komen er steeds meer. Ook in de Veenkolonien bijvoorbeeld.

     

    Zijn er ook plannen voor de omgeving van Wassenaar ? Nee, natuurlijk niet.

     

    Het levert ook nog erg weinig op. Zoveel huisgezinnen worden van stroom voorzien. Ook zo'n zinloze kreet.

     

    Want wat is nu de bijdrage aan de energie voorziening in Nederland ? Verwaarloosbaar. Met energie besparig was al snel hetzelfde resultaat bereikt, zonder al die overlast. Het is een hype die alleen maar mogelijk gemaakt kan worden met omvangrijke subsidies. Gratis wind-energie is de kreet.

     

    Hoeveel fossiele brandstof heb je nodig om de molens op zee te bouwen, te onderhouden en na 15 jaar weer af te breken. 30 km onderzeese kabel aan te leggen. Reparaties uit te voeren op 30 km uit de kust. Is 1,5 uur varen en dan ook nog terug.

  9. @psychosammie

    Als het warmer dan 20-22 graden wordt, krijg ik het erg benauwd. Het is net of ik veel te weinig lucht kan krijgen. Hoe meer ik er aan ga denken hoe erger het wordt, want je blaast het probleem in je hoofd op. Erg veel hoofdpijn komt er bij kijken, en uitgeput moe ga ik er van worden.

    Bij die temperatuur is het binnen dan nóg warmer... en dat geeft dus veel problemen.

    Ik heb het uiteraard niet graag koud, maar de lucht die ik inadem moet lekker koel zijn.

    Ik slaap 's winters altijd met open raam, zelfs bij -30 mag het raam niet helemaal dicht, al staat het dan op een kiertje... maar ik lig dan wel onder een vracht dekbedden... maar mijn hoofd ligt in een koele ruimte... vaak is het tussen de 4 en 8 graden in de slaapkamer, en dan is het het beste voor mij.

    Ook in huis hou ik het erg koel. In Nederland maximaal ca 17 - 18 graden... vaker iets koeler. Ik zit dus graag met een dikke trui aan in een koele kamer.

    Centrale verwarming kan ik erg slecht hebben... het beste is het met een kachel die met hout of met bruinkool gestookt wordt... dat is aangename warmte voor in de kamer, en daar kan ik merkwaardig genoeg veel beter tegen.

     

    Ik heb er altijd al erg veel last van gehad, maar na een ernstige ziekte een aantal jaar geleden is het alleen maar erger geworden.

     

    Het is mogelijk een zuurstof probleem. Koude lucht is dichter (dikker) dan warme lucht.

     

    En vochtige lucht bevat waarschijnlijk ook minder zuurstof. Met koud weer heeft de wind meer energie in zich dan bij warm weer. Dat is als zeiler ook goed te merken.

     

    Bram

  10. Microsoft is zonder meer erg dominant. OSX staat op de 2e plaats met bijna 14%

     

    StatCounter.png

     

     

    Maar als je mobiele en tablet systemen, zoals Android er bij betrekt, dan is het aandeel van Microsoft gedaald tot circa 15%.

    Neem alleen al de vele Raspberry Pi achtige systemen. MicroSoft probeert nu met een gratis Windows 10 versie er

    een deel van terug te winnen. Maar of dit nog lukt ? Aandeel in de Smart phone toepassingen, Chromebooks etc. Allemaal terreinen waar MS minder goed scoort, dan de concurrerende systemen.

  11. Het is met vrijwel alle dingen zo:

    1e fase Het daadwerkelijke gebruik

    2e fase Je gebruikt het niet meer en het ligt of staat vele jaren in de weg

    3e fase Het is antiek geworden en krijg een steeds grotere waarde. Maar dan heb je de meeste spullen al opgeruimd.

    Had je die oude sportauto van destijds nog maar. De Solex bromfiets die je hebt weggedaan.

    Ik had hier nog mijn eerste Kaypro 2 computer staan met alle boeken erbij. Hier was belangstelling voor om het te gebruiken voor het opzetten van een computer museum.

    Recentelijk nog in het nieuws. De dame die bij het opruimen van de garage een van de eerste Apple computers wegdeed. Het verhaal is bekend.

    En verdraait als ik eens wat weggooi, dan heb ik daar een paar weken later al spijt van.

     

    Helaas moet je wel voldoende ruimte in huis hebben en niet het boek van die "opruim-guru" lezen. Want dan smijt je vuilniszakken vol met je spullen weg. Geeft wel wat rust volgens de guru.

  12. Als je op de Cups website kijkt staat er aangegeven, dat je van de source code een RPM formaat bestand kunt genereren. Deze voorziening zit er standaard in aangebracht.

     

    Overigens in Mint staat de diverse Cups versies in de repositories.

     

    Cups is zo'n standaard feature in Linux, dat deze voor Suse zeker ook wel beschikbaar is.

  13. Als het beperkt zou blijven tot foutmeldingen, dan is het te begrijpen. Maar om het complete gedrag van een gebruiker te registreren en ook nog op te slaan, gaat veel te ver. Ja, de Eula. Hoeveel forum gebruikers hebben deze doorgenomen alvorens op akkoord te klikken ?

     

    En hoe gaat het dan wel met de privacy als de definitieve versie verschijnt ? Winwiz zal dit ongetwijfeld al weten.

     

    Als bedrijf zou ik er alert op zijn, dan mijn bedrijfs gegevens en ontwerpen niet naar elders (in het buitenland ?) verdwijnen.

     

    Het is om wanhopig van te worden. De Noord Koreanen en Chinezen hebben grote teams van hackers gevormd. De Cyberoorlogen zijn al begonnen en het wordt alleen maar erger.

  14.  

    Het is bijzonder ernstig dat dit zo maar mogelijk is. Er is/was toch een wet op de privacy van de burger.

     

    Weet de doorsnee gebruiker hiervan ?

     

    Het was al langer bekend dat MicroSoft dagelijks in je computer rondneust en wat er dan voor gegevens naar Microsoft gaan is niet bekend.

     

    Verder bevat Windows al geruime tijd een achterdeur die gebruikt kan worden door de NSA in de VS. Wil je dat als nederlandse burger ?

     

    Misschien een goede reden om eens naar Linux te kijken. Dat is tenminste Openbron software, waarbij de technische geinteresseerde gemeenschap kan meekijken wat er nu precies plaats vindt in de software.

     

    De beste Winwiz doet hier tamelijk laconiek over. Maar die blijkt beroepshalve betrokken bij Windows.

     

    Het feit was al eerder bekend, is zijn mededeling. Bij wie van de forumleden hier ?

     

    Dat er foutmeldingen worden doorgezonden na goedkeuring van de gebruiker, dat kan ik nog begrijpen. Maar dat je hele gebruik tot en met de toetsaanslagen allemaal worden geregistreerd en direct worden doorgezonden aan Microsoft is absurd. En denk niet dat al deze spionage activiteiten, ook nog vanuit het buitenland, gaan verdwijnen na de testversie.

     

     

  15. Nou als mensen al roepen ik heb 22 jaar ervaring dan weet ik al genoeg.

    Ook ik werk al met windows sinds het in de markt gezet is.

    En dan diverse windows versies opsommende: slecht, slecht, slecht, moet maar, slecht, ik wacht wel even af wat de ervaringen zijn.

    Ik deel allesbehalve jouw mening. Gelukkig heeft iedereen recht op een eigen mening en is het ook prima dat de meningen blijven verschillen.

    Windows is trouwens erg afhankelijk van drivers die fabrikanten aanleveren. Gebruikers kiezen veel te vaak voor de "goedkoopste" oplossing. Als het kan Illegale windowsversies op goedkope tjaptjoy hardware afgesteld door lokale prutsers die maar wat graag met het vingertje wijzen naar microsoft om hun eigen fouten en rommel van hardware buiten beschouwing te laten.

    Op moment heb ik nog geen touchscherm op mijn notebook maar ik verwacht dat als je dat toevoegd die gehate tegels wel heel erg handig gaan worden.

    Daarnaast moet een ieder zich goed bedenken dat als microsoft geen windows had bedacht de computers door de jaren heen lang niet zo'n grote vlucht genomen hadden. Linux was in de jaren 90 een alternatief os voor nerds en pas de laatste jaren begint dat wat beter te werken voor iedereen maar heeft nog lang niet het volwassen stadium bereikt wat windows wel heeft.

    Linux wordt maar wat graag getoond als alternatief voor windows maar het kan momenteel nog niet eens in de schaduw van windows staan. Voorbeelden te over, alleen hier al meerdere draadjes van Con: ellenlang en ene na het andere probleem op jawel linux. De eindoplossing draait maar een beetje zo zo en Con is enigzins tevreden omdat hij er al zoveel tijd in heeft gestoken.

    Angstig voor elke foute druk op de knop want ik las ook al bericht dat linux ineens niet meer opstartte!

     

    Linux moet gewoon lekker daar blijven waar het nu ook al goed in is: als os voor routers, accesspoints, receivers, nassen en uiteraard de de servers die internet bedienen. Maar als het zich op het terrein van gebruikers os begeeft vergaat het ze uiteindelijk net als Microsoft Windows: kommer en kwel.

     

    Ik zie persoonlijk trouwens nog eerder android doorbreken en windows verdringen dan de zoveelste linux variant :)

     

    Kom nou, dat dankzij Windows computers zo'n grote vlucht hebben genomen. CPM en niet te vergeten het fantastisch IBM OS/2 besturing systeem en zo zijn er nog vele meer. En daarnaast de vele Unix varianten.

     

    Het Windows principe is overigens afkomstig van Xerox. IBM heeft met de PC voor de doorbraak gezorgd en door toeval is deze MS-Dos gaan gebruiken. Had ook CPM kunnen zijn. CPM baas Gary Killdall was een rondje vliegen.

     

    Windows is alleen maar groot geworden door marktmanipulatie, monopolie gedrag en door fabrikanten te dwingen Windows bij iedere computer te leveren op straffe van uitgesloten te worden van levering.

     

    Processen en veroordelingen door de DOJ in de VS. Verspreiden van FUD. Denk aan de jarenlange procedures tegen IBM, via financieele steun van MS aan SCO, met de bewering dat er code gestolen zou zijn. Waarvan totaal niets is gebleken. 

     

    En niet te vergeten de torenhoge boetes opgelegd aan MS door de EU vanwege misbruik van de monopolie positie.

     

    Maar mogelijk zijn dit zaken die speelden voor jouw periode bij de ontwikkeling van computers.

     

    Hopelijk gaat het nu beter onder de leiding van de heer Nadella. Helaas verliest MS nu duidelijk terrein. De overname van Nokia en de tablet ontwikkeling  hebben tot nu toe voor MS maar weinig opgeleverd.

     

    Daarentegen is de groei van OSX, Linux en Android spectaculair te noemen. Ook voor Chromebooks bestaat er een grote belangstelling. Allemaal systemen die afstammen van Unix. En "Jo-de-eenvoudige gebruiker" heeft hier geen enkele moeite mee en behoort zeker niet tot de categorie nerds.

     

    Voor Windows is er zeker een plaats, maar om te suggeren dat dankzij Windows de computer gemeengoed geworden is onjuist.

     

    Groet,

     

     

    Bram

  16. Met Linux heb je in het algemeen geen drivers nodig van een fabrikant. Ook de Prolific drivers zitten er gewoon in en doen het prima ook in de laatste kernel versie's. Drivers voor allerhande printers zijn beschikbaar in Cups.

     

    Waar is de lijst van hardware, die niet meer ondersteund wordt in de laatste of de komende Windows versie 10 ?

     

    Of is het uiteindelijk de bedoeling de gebruiker op kosten te jagen en deze noodgedwongen nieuwe spullen aan te schaffen ?

  17. Dit is puur een driver probleem. die prolific drivers zijn heel erg lastig.  Ik heb hier zelf ook mee te maken gehad en voor mij een werkende versie gevonden. zorg er voor dat alle andere versies er af zijn.

     

    Beste WW,

     

    de vraag was, is er vooraf vast te stellen wat er allemaal niet meer werkt na een upgrade. En wiens verantwoordelijkheid is het dat bepaalde hardware niet meer werkt. Ligt het aan MicroSoft dat bepaalde apparatuur niet meer werkt, of moet een fabrikant maar zorgen dat voor een nieuwe OS versie er een werkende driver wordt geleverd ?

     

    Backward compatibility is soms ver te zoeken en waarom ? Waarom werkt iets wel onder Windows 7 en niet meer onder Windows 8 (9) of 10 ? 

  18. En waar kun je vinden welke hardware er niet meer werkt na de upgrade van Windows. Hier een GPS ontvanger met een Prolific PL2303 serieel/usb omzetter. Werkte prima in Windows 7 en werkt perfect met Linux. Plotseling na opwaardering naar Windows 8 doet apparaat het niet meer. En dan ? Ding maar weggooien en weer een nieuwe kopen ? Opwaardering weer terugdraaien ? Alles afgezocht, geen driver te vinden. Waar is nu vast te stellen wat voor hardware er niet meer ondersteund wordt in een nieuwe versie ?

     

    Of moet je achteraf vaststellen dat je vertrouwde hardware het plotseling niet meer doet ? 

  19. Nu kun je nog wat van de BPM omzeilen door een wat oudere auto in het buitenland te kopen met weinig km's op de teller. 

    De historische BPM berekening is slechts aan leeftijd gebonden en niet op het gebruik van de auto.

     

    Bovendien geldt voor Duitse auto's dat de Dekra/Tuv keuring tegelijk dient als APK in Nederland.

     

    Het kon niet uitblijven dat de BPM uiteindelijk zal moeten verdwijnen. Maar dat duurt nog wel even en van teruggave

    van de nog resterende BPM zal zeker geen sprake zijn.

  20. Als Belgie, Duitsland, Frankrijk, Italie, Oostenrijk, Zwitserland tol heffen of gaan heffen, kan Nederland natuurlijk niet achterblijven.

    Straks overal automatische tolpoorten en citytax (voorbeeld Londen) systemen. De camera's staan overal al.

    De BPM wordt eenvoudig omgezet in rekening-rijden.

    Geeft wel wat meer drukte op de sluipwegen om de heffing te ontwijken.  

  21. u mag het geloven of niet,

    de keuze voor die ene oude laptop had ik al een beetje voorbereid 6 jaar geleden en nu weer

    niet elke distro is geschikt dat lees ik al tussen de regels uit de diverse support fora

     

    maar ik ga me niet laten kisten :grin:

     

    Je zou Linux Lite eens kunnen proberen is er speciaal voor wat oudere systemen:

      System Requirements

    Linux Lite works on low level system, below are the Minimal System/Hardware requirements

    1. 700 MHz processor+
    2. 512 MiB RAM+
    3. 5 GB of hard-drive space+
    4. VGA capable of 1024×768 screen resolution
    5. CD/DVD drive or a USB port for ISO

    Is gebaseerd op Ubuntu LTS

    1.  
×
×
  • Nieuwe aanmaken...