Ga naar inhoud


Hans Houwaard

Lid
  • Items

    98
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Hans Houwaard

  1. Vanwege driver issues met de cx23885 driver heb ik de build opnieuw gedaan met de media_build vanaf git. Twee dingen zijn hierbij van belang:

     

    1: De media_build directory opbouw is anders dan voorheen, de patch van dvb-mutex dient vanaf directory /usr/src/v4l/media_build/linux/drivers/media te worden uitgevoerd met een -p4 optie. Anders kan de patch de dvbdev.c niet vinden.

    2: de media_build directory opbouw is anders dan voorheen, de sasc-ng kan met de --dvb-dir de locatie van frontend.h niet vinden. Ik heb het opgelost door een symbolic link toe te voegen:

    ln -s /usr/src/v4l/media_build/linux/include/uapi/linux/dvb/ /usr/src/v4l/media_build/linux/include/linux/dvb

     

    Met de toevoeging van de stat.h include werkt de build dan wel.

     

    Groet,

     

    Hans

  2. Issue lijkt te zijn met kernel > 3.3.8 en MythTV setup. Iets met te snelle open en close ioctl vanuit Mythtv setup.

     

    Discussie Hier

    Patch hier

     

    Ik moet hier zelf nog mee testen. De volgende workaround wordt ook genoemd, misschien voldoende om de kaarten te kunnen toevoegen als de sources al/nog bestaan:

    'femon -H -aX' waarbij X het adapter nummer zou moeten zijn (0 voor /dev/dvb/adapter0 etc). Dit voorkomt dat mythtv-setup het device te snel sluit.

     

    Hans

  3. Ik heb meerdere malen geprobeerd om 12.04 te herinstalleren, en ik krijg sasc-ng aan de praat met kaffeine. Maar, Mythtv kan de hardware niet identificeren, krijg zelfs niet de optie om diseqc te setten. Zou je aub uit kunnen leggen hoe jij het aan de praat hebt gekregen?

     

    Faxe

     

    Ik heb ondertussen mede dankzij dit topic MythTV 0.26 draaien op kernel 3.5.0-19-generic van mythbuntu met sasc-ng versie 570. Alleen kan ook ik via de mythtv-setup geen adapters meer toewijzen. Ondanks dat sasc-ng draait en mythtv-backend uitstaat, is mythtv-setup niet in staat de hardware uit te lezen. Ik krijg geen naam van de driver te zien en het sub type kan ook niet worden uitgelezen. Logischerwijs ontbreekt in het dialoog nu de optie de diseq in te stellen. Dit ziet er dus uit als bovenstaande error. Alleen staat er bij mij in de config nog 1 kaart geregistreerd en deze functioneert wel gewoon binnen MythTV. Ik kan er in ieder geval prima TV mee kijken.

     

    Weet iemand hier of er iets in de mythtv aansturing van de hardware is veranderd, waardoor mythtv-setup niet meer lekker werkt? Of moeten we allemaal MythTV zelf gaan builden met bovengenoemde patch?

     

    Groet,

     

    Hans Houwaard

  4. Ik reageer even op deze thread, mogelijk is dit voor anderen en dit issue nuttig.

     

    Ik heb zelf ook de combo sasc-ng en oscam en ik had ook de issue dat sasc-ng locked op het moment dat de idle time-out optreedt.

     

    Ik heb dit weten op te lossen door in oscam de client max idle van 120 seconden (default) op 0 te zetten. De time out treedt nu sneller op, maar sasc-ng locked niet en logt opnieuw in als een encrypted kanaal wordt gekozen. Nu nog kijken hoe stabiiel dit is als het systeem een dag idle is geweest.

     

    Hans

  5. Nou, UDP werk voor mij, TCP helemaal niet.

     

    Ik zal eens kijken op Autoupdates met een TCP able versie van Camd3 onder UDP wel werken. Ik was weer teruggegaan naar versie 3.900, want die bleek in de praktijk iets stabieler.

     

    Jammer dat ik hiervoor tot ergens in mei moeten wachten. Per wanneer kun je weten of auto update werkt?

     

    Hans

  6. Ik heb het nog niet voor elkaar. De versie van camd3 is minder stabiel met het initialiseren van de kaart en geeft het zelfde probleem met de verbinding. Inloggen wordt gedaan door sasc, maar dan volgt een timeout melding.

     

    Verbinding onder UDP is wel stabiel, met vergelijkbare instellingen. Waar kan dit aan liggen?

     

    Hans

  7. Ik heb een tcp versie kunnen vinden, 3.876. Deze werkt en de tcp poort start op.

     

    Ik krijg alleen cardclient.conf niet goed geconfigureerd, zodat sasc-ng ook kan inloggen. Ik heb dit in mijn cardclient.conf staan:

    Code:
    camd33:127.0.0.1:24110:1/0000/0000:mythtv:mythtv

     

    Ik heb dus het poortadres veranderd en camd35 verandert in camd33. Dit levert niet op dat sasc-ng ook werkt met camd3 over tcp.

     

    Wie helpt me verder?

     

    Hans

  8. Ik heb problemen met de autoupdate van Mythtv voor CD. De kaart decodeert prima, maar doet geen updates. Ik gebruik camd3 3.90b1 met UDP.

     

    camd3.config:

    Code:
    LOG=3LOG_FILE=/var/log/mythtv/camd3.logUSERS=/var/keys/camd3.usersSLOT=/dev/ttyUSB0:1:1:1:1:997:com1:CAR

     

    carcclient.conf

    Code:
    camd35:127.0.0.1:20248:1/0000/0000:mythtv:mythtv

     

    Code:
    Apr  2 19:01:56.527 CAM(cardclient.core): cc-loopApr  2 19:01:56.527 CAM(cardclient.core): now trying client Camd35 (127.0.0.1:20248)Apr  2 19:02:01.517 CAM(cardclient.ecm): Camd35: CW request timed outApr  2 19:02:01.517 CAM(cardclient.core): client Camd35 (127.0.0.1:20248) ECM failed (9918 ms)

     

    Iemand hier ervaring mee? Wat gaat er mis?

     

    Hans

     

  9. Overgestapt op Radegast protocol met NewCS en alles werkt nu stabiel lijkt het. Alle CD kanalen geven beeld!

     

    Nu dus nog afwachten tot wanneer deze problemen zijn opgelost voor s2api, dan kan ik ook HD gaan kijken met MythTV.

     

    uitgevoerde stappen:

    Code:
    hg clone -r 8969 http://linuxtv.org/hg/v4l-dvb/ v4l-dvb.8969cd v4l-dvb.8969wget http://dev.kewl.org/tmp/sfe-8969-untested.diffpatch -p1 < sfe-8969-untested.diffmakesudo make install

     

    sasc-ng kan dan volgens bekende stappen worden gebuild. Geen patches uitvoeren voor s2api, deze drivers ondersteunen de hauppage nova S2 hd kaart zonder s2api aanpassingen. Helaas dus ook geen HD kanalen hiermee.

     

    Hans

  10. Ik heb ondertussen voor het eerst beeld gehad met Mythtv en sasc-ng ism met NewCS. Helaas is het nog verre van stabiel, op sommige zenders stop het beeld na 30 seconden beeld en geluid. NewCS laat dan Bad ECM zien.

     

    Ik heb v4l-dvb revisie 8969 met sfe patch voor hauppage Nova HD S2 als drivers en sasc-ng versie 55. We komen dus in de buurt, maar nog niet waar we wezen willen. Ik krijg de volgende melding in newcs en sasc-ng:

    [ SID ] Updating SID 0FA5 for Reader 0 (Phoenix on Com1) bad - SO is: 1

    Buffer overflow

     

    Komen deze meldingen bij iemand bekend voor? Ligt dit aan de combo sasc-ng en newcs of is dit een bug?

     

    Hans Houwaard

  11. Origineel bericht van: Lamko

    @Hans
    Waar blijf je nu steken dan ?


    Ik heb nu twee installs naast elkaar. Een met MythBuntu 8.04.1 met Weekly Builds geinstalleerd. Weekly Builds is bij mij stabieler dan de Ubuntu versie, dat is dus een aanrader. Zie de howto op de mythbuntu site. In deze versie krijg ik sasc-ng niet aan de praat met NewCS of met CCCam, omdat de emc en emm verzoeken niet bij de server aankomen. Door de error die ik in de log tegenkom, vermoed ik dat de 0.21 versie van MythTV met de s2api driver en sasc-ng problemen geeft.

    Ik heb daarnaast MythBuntu 8.10 met een eigen build van s2api en SASC-NG gepatch voor s2api met een eigen build van MythTV 0.22. Deze werkt nog niet goed, waarschijnlijk doordat een goede patch van sasc-ng voor s2api nog niet goed is uitontwikkeld. In ieder geval werkt MythTV niet met de sasc-ng dvb adapter en wel met de fysieke adapter. Hierdoor zal ik ook geen channels kunnen decoden met MythTV. In deze omgeving heb ik ook VDR gebouwd en XBMC geinstalleerd. Deze beide lijken te werken met cccam, maar ik vind de combinatie XBMC en VDR minder dan MythTV. Dat is dan zuiver kijkend naar functionaliteit.

    Het liefst heb ik een werkende MythTV 0.22 met s2api en Sasc-ng, maar zover lijkt het nog niet te zijn. Ik heb dus wel mythtv, maar geen gedecode kanalen of VDR en XBMC en gedecode kanalen.

    Hans
  12. Ik heb vergelijkbare resultaten, de ecm en emm verzoeken komen nooit bij de server aan. Dit is volgens mij een gevolg van s2api drivers en niet volledig s2api compatibel sasc-ng en applicatie. Bij gaat het binnen mythtv mis, sasc-ng ontvangt hiervan verkeerde info en stuurt vervolgens nooit de ecm emm verzoeken naar de ingesteld server. Ik heb dit met Newcs en CCCam ondervonden.

     

    Ik heb hier nog geen oplossing voor gevonden, ik heb namelijk geen driver kunnen vinden met de oude api die ook mijn kaart ondersteund.

     

    Hans

  13. Origineel bericht van: Hans Houwaard
    Ik heb nog een aditionele vraag. Ik heb mijn systeem uitgerust met een alphacool USB display. Deze zou onder VDR ondersteund moeten kunnen worden door de graphlcd plugin. Deze wil echter niet foutloos builden. Iemand hier ervaring mee? De plugin is hier te vinden:
    http://developer.berlios.de/project/showfiles.php?group_id=3566


    Er bleek een patch voor te zijn op een Duits forum. Hierna werkte de build en werkt de plugin.

    Hans
  14. Heb ik ondertussen gedaan en dat lijkt te werken. Helaas moest ik eerst nog deze bug oplossen:

    https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/lirc/+bug/164627

    Het blijkt dat de nieuwe X server versie de input van je remote kan claimen als er niet de juiste lirc.fdi in je config staat. Meestal werken dan wel de pijltjestoetsen van je remote en je OK knop, maar verder niets.

     

    Heb je dus errors van lircd dat lirc geen exclusive access kan krijgen tot je input device, dan heb je last van deze bug. Ik heb handmatig mijn lirc.fdi aangepast naar 'cx88 IR' als identifier. Daarna deed lirc het als verwacht en kwamen de commandos ook door.

     

    Hans

  15. Ik heb nog een aditionele vraag. Ik heb mijn systeem uitgerust met een alphacool USB display. Deze zou onder VDR ondersteund moeten kunnen worden door de graphlcd plugin. Deze wil echter niet foutloos builden. Iemand hier ervaring mee? De plugin is hier te vinden:

    http://developer.berlios.de/project/showfiles.php?group_id=3566

     

    Ik heb de vdr-graphlcd-0.1.5 versie geprobeerd. Met graphlcd base had ik problemen met de nieuwe G++ versie 4.3, ik moet graphlcd patches voor g++ 4.3. Het was ook mogelijk om de g++ versie aan te passen naar g++ 4.2. Deze aanpassingen heb ik ondertussen geprobeerd, maar zonder succesvol resultaat.

     

    Hans

  16. Origineel bericht van: Lamko
    Je loopt tegen een bugje aan waar ik zelf ook al meerdere keren tegen aangelopen ben. Je moet eerst even iets in je remote.conf zetten. En dit doe je handmatig dus niet op de toets zelf drukken maar het hele commandoverhaal in de remote.conf zetten. Als de lirc deamon draait kun je zien welke commando de afstandbediening stuurt zoiets als lirc.up of iets dergelijks.

    Kan het ook helemaal mis hebben hoor maar zo heb ik het toen opgelost.


    Ik heb volgens mij hetzelfde issue, lircd loopt, maar vdr reageert er niet op. Kan iemand een voorbeeld van een werkende remote.conf plaatsen, dan weet ik hoe de inhoud eruit moet zien.

    Hans
  17. Volgens deze site heb ik MythTV 0.22 met S2API en SASC-NG gebouwd:

    http://dolot.kipdola.com/index.php?title=Install_S2API

    http://dolot.kipdola.com/index.php?title=Install_SASC-NG

    http://dolot.kipdola.com/index.php?title=Install_MythTV

     

    Mijn HTPC was hier een avondje zoet mee, resultaat lijkt een werkende MythTV te zijn. Ik heb alleen wat issues met de dvbloopback module en sasc-ng. In MythTV lijkt de setup het kaarttype niet goed uit te kunnen lezen en daardoor kan ik hier ook geen kanalen op scannen. De dvbloopback heeft namelijk 2 frontends, de echte kaart maar 1. Ik heb een Hauppauge Nova HD S2 kaart. De driver van de kaart functioneert naar behoren.

     

    Hans

  18. Je kunt met szap een channels.conf file creeren die je kunt importeren in MythTV. Dit zorgt ervoor dat de juiste transponders bekend zijn binnen MythTV. Gebruik de Satelliet definities die in /usr/share/doc/DVB-utils(apps)/DVB-S/ ergens beschikbaar zijn. Als het goed is verloopt szap zoals verwacht en resulteert dit een een gevulde channels.conf (Ik heb de mijne naar de satelliet genoemd, Astra1.conf)

     

    Kies hierna dus de optie om een channels.conf te importeren binnen MythTv. Hierna zou MythTV in staat moeten zijn om kanalen te scannen. Na deze import is ook het 'Scan known transponders' mogelijk.

     

    Dit deel van MythTV is inderdaad niet zo robuust als wenselijk.

     

    Hans

×
×
  • Nieuwe aanmaken...