Ga naar inhoud


W3ird_N3rd

Lid
  • Items

    4156
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door W3ird_N3rd

  1. 7 uur geleden zei Eduard07:

    Misschien zijn er nog wat omroepfusietjes mogelijk her en der. Versnippering kost geld.

     

    Laat Den Haag wel leren van PO beleid in andere landen. De BBC dacht dat BBC Three wel weg kon als het echt moest omdat veel jongeren online kijken, maar per saldo heeft de BBC er nu spijt van. Persoonlijk vond ik BBC Three meer gezicht hebben dan Four op dit moment.   

     

      

    Versnippering kan geld kosten, maar fusies kunnen ook geld kosten! Vraag maar aan de nationale politie. Er is ook niks meer gratis tegenwoordig!

     

    En BBC Three was idd doodzonde. Nu heb je soms "Three on Two", precies.. BBC Three programma's op Two. Want logisch.

  2. 11 uur geleden zei Eduard07:

    Trouwens, de NPO heeft ook de wettelijke taak minderheden te bedienen. En zo hoort het ook. Ieder zijn deel.

    Er zijn volgens mij niet zoveel landen in de wereld die een PO hebben die zo divers en open is als in Nederland.

    Daarover gesproken. Die reclame hoeft van mij niet per se weg (behalve tijdens kinderprogrammering dan), van de website hoeft het ook niet weg. Maar de DRM die dit jaar aan UitzendingGemist is toegevoegd slaat echt als een tang op een varken, zeker voor eigen producties. Iets oudere smartphones en smart TV's allemaal op zwart en als klap op de vuurpijl die gebruikers ook nog eens rickrollen.

  3. Op 10/15/2017 om 09:22 zei ceesv:

    Is dan de volgende stap dat je geen weerwoord, negatieve reactie of afkeuring mag schrijven als reactie op een bijdrage van een lid?

     

    Het is geen beoordeling van de persoon, maar een mening over de stelling of inhoud van een bericht.

    15 uur geleden zei Penthe:

    Onzin een punt kan negatief of positief zijn zo is het leven, irl zeg je het ook als iets je niet aanstaat. Het is dan ook heel raar als je alleen maar positief zou mogen reageren dat wekt dan ook irritaties op.

     

    Komop zeg we zijn hier toch geen klein stel kinderen. Ondanks dat je het niet altijd met iemand eens kan zijn moet je nog altijd wel samen door een deur kunnen.

     

     

    Deze twee pik ik er even uit. Natuurlijk mag je wel een weerwoord geven. En een onderbouwde negatieve reactie, bij voorkeur met een stukje opbouwende kritiek, is ook meer dan welkom. Het verschil is dat een positieve reactie (pluspunt of geschreven) zonder onderbouwing ook een meerwaarde heeft, het kan iemand stimuleren om meer goede posts te maken. Een negatieve reactie of minpunt zonder inhoudelijke geschreven onderbouwing is nutteloos. Als ik ergens een minpunt voor krijg maar ik krijg niet te horen waarom dan kan ik daar ook niks mee.

     

    Dus minpunten uitdelen zonder onderbouwing heeft sowieso geen zin en verpest de sfeer. (@kiekiek heeft dit goed gezien) Ik heb daar elders ook ervaring mee, zo nu en dan kregen mijn reacties het predicaat "offtopic" terwijl ze gewoon aantoonbaar ontopic waren. En geen enkele mogelijkheid om in contact te komen met degene die die beoordeling gaf om te vragen waarom diegene denkt dat de reactie offtopic was. Andere compleet onzinnige reacties kregen vele pluspunten dus uiteindelijk ben ik maar gestopt met daar te reageren.

     

    En als de pluspunten worden misbruikt dan heb je daar ook niks meer aan. Dus dan kan je inderdaad beter het hele puntensysteem uitzetten.

     

    6 uur geleden zei D-box:

    En stel dan dat ik het zou kunnen zien wie me onterecht een min-punt heeft gegeven; wat zou ik er dan aan kunnen doen?

    1.  Met een hakbijl hem komen bezoeken (wat ik nooit zou doen).

    2. Bij ieder bericht wat hij plaatst een min-punt geven (wat ik ook nooit zou doen).

    3. Heel veel postduiven kopen en die africhten om iedere dag naar zijn huis te vliegen en de hele schotelinstallatie onder te kakken! :ph34r:

  4. 2 uur geleden zei D-box:

    Hoi @Michel

    Allereerst bedankt voor je reactie.

    Ten tweede: ik vind het absurd dat members van dit board iemand een negatief/positief cijfer kunnen geven; je hoeft maar iets geschreven te hebben wat een ander niet bevalt, dan kan je die persoon de grond in trappen net zoals bij Luisteraar is gebeurd.

     

    Ik vind dat je een beoordeling aan moderators moet toewijzen en niet aan de leden van dit board.

     

    Ik zal nu ook wel een -8 (of erger) krijgen omdat ik dit bericht heb gepost, maar wat ik wil zeggen is dat ik het allemaal niet eerlijk vind.

     

    Stel, ik mag de postings van Penthe, Tonskidutch of Sjaak(k) niet, dan ga ik ze toch ook geen negatieve beoordeling geven?; uiteraard niet! ik mag die mensen graag en wat ze te zeggen hebben stel ik zeer op prijs.

     

    Dit is wat ik bedoel.

    Ik zal niemand een negatieve beoordeling geven.

    Dat is een taak van de moderators en niet voor ons members van dit board.

     

    Dus alsjeblieft Michel, schaf dat puntensysteem af.

     

     

     

    Of schaf tenminste de mogelijkheid tot negatief beoordelen af. Post iemand iets wat echt behulpzaam/leuk/etc is, dan geef je een pluspunt. Is het niet leuk, dan negeer je het of maak je een moderator op het bericht attent als het echt niet door de beugel kan.

     

    Ik denk wel eens: doe je dat op straat ook? Stel je ziet een straatmuzikant. Mocht je het mooi vinden, dan gooi je wat kleingeld in het bakje/hoed. Maar als je nu een grafhekel hebt aan straatmuzikanten, ga je dan ook roepen "Hee joh wat een kutmuziek, kap daar es mee!". Nee, natuurlijk niet. Dan negeer je het gewoon. Als iedereen dat doet dan gaat die muzikant ook vanzelf weg. En als anderen het wèl leuk vinden, waarom zou je die muzikant dan demotiveren met je -1?

  5. 35 minuten geleden zei Sjaak(k):

     

    :D

    Over die lijn an sich maak ik me niet druk. Ik vind het interessant en vraag me af wat die lijn veroorzaakt, maar de programma's zijn nog prima te volgen.

     

    Waar ik me wel aan stoor is dat wanneer ik dit soort problemen laat zien de eerste reactie van providers, omroepen en dus helaas ook gebruikers op dit forum iets in de trant van "controleer je SCART-kabel" is. Bij de providers en omroepen kan je dan nog zeggen dat de helpdesk over het algemeen onwetend is, maar op dit forum had ik meer verwacht. Ja, dáár kan ik me een beetje druk om maken. Over die lijn niet.

  6. Op 10/5/2017 om 18:52 zei Drs. IJzerbout:

     

    Ik zou het moeten weten. Een dergelijke fout is mij/ons onbekend. Ik denk ook eerder dat er oncompatibiliteit met je skin is.

    De lijn wijst op een memory-leak in je ontvanger.

    Nieuwe uitdaging. Is wat je in de bijlage ziet (screenshot van Ziggo kabel) hetzelfde probleem? Dit keer kan je het ook terugkijken op Uitzendinggemist (https://www.npo.nl/kassa/07-10-2017/BV_101384558 op 14:23) dus geen smoesjes over skins en ontvangers. Dit is gewoon de uitzending.

     

    Tweede plaatje is alleen de lijn maar dan zonder compressie. Daarin kan je zien dat de verstoring niet stopt in haar gezicht, in het grote plaatje is dat verborgen door de jpg-compressie.

    kassakleurlijn.jpg

    kassalijn.png

  7. 5 uur geleden zei kiekiek:

     

    Dat is alleen maar de ragout:

     

     

    Ah, had ik niet goed gekeken! Maar de keukenprinses krijgt het daarmee wel voor elkaar.

    59 minuten geleden zei kiekiek:

    W3ird_N3rd had al de totaaloplossing voor zowel bitterballen als kroketten. Nu nog de rest, laten we eens beginnen met frikandellen. Zo vreselijk lekker met een dikke lik echte mayonaise erbij. Daar eet je je vingers toch bij op? Dat het enorm ongezondheid is, vergeten we maar voor het gemak. Wat zat er ook alweer in frikandellen en hoe krijgen we dat in die zandbak ;)

     

    Help Drs. IJzerbout de winter door! Giro 555.

    Mayo? Je vergeet de ketchup!

     

    En zo ongezond zijn frikandellen niet eens. Met mate(n) natuurlijk. Bovendien zijn ze goed voor het milieu!

  8. 2 uur geleden zei Drs. IJzerbout:

     

    Ik zou het moeten weten. Een dergelijke fout is mij/ons onbekend. Ik denk ook eerder dat er oncompatibiliteit met je skin is.

    De lijn wijst op een memory-leak in je ontvanger.

    Ik gebruik geen "skin", ik heb niet eens een OSD.

     

    Bovendien is dat geen verklaring voor het feit dat er h.264 compressie (van Ziggo, niet van mij, ik hercomprimeer het niet) op de zwarte lijn zit. De lijn is niet 100% zwart. Heb je de opname (.ts) ook bekeken?

  9. 1 minuut geleden zei Tonskidutch:

    en het antwoord van Ziggo en NPO?

    experts kunnen misschien iets vinden als het hun ook opgevallen is en indien repliceerbaar kunnen ze er iets over vertellen na analyse

    dat is hier dus niet repliceerbaar

    Je zou de opnames kunnen bekijken. En je kan vanavond naar de aankondinging van het NOS journaal direct na DWDD kijken, maar er is geen garantie dat de lijn weer zichtbaar zal zijn.

     

    NPO: "Hmm vreemd! We zullen even kijken of we kunnen kijken waar dat vandaan kwam." en "Het is bij ons nog niet bekend. Heeft Ziggo toevallig nog iets laten weten hierover? :)"

    Ziggo: "Een goede vraag! Ook een moeilijke. Dit moet nagekeken worden door de technische dienst. Ik heb dit voor je doorgestuurd, en als het iets is wat door ons hersteld kan worden zullen we dat zeker doen! Ik ga er vanuit dat het iets eenmaligs is, maar gebeurt het vaker, laat het dan weten. Wellicht is er dan inderdaad iets aan het kapot gaan. Voor nu een fijne dag gewenst! ^AA"

     

    Zojuist zei Codx:

     

    Ga jij je nu echt druk maken over een lijn die 20 milliseconden in beeld verschijnt om de zoveel tijd.  Hoe krijg je het überhaupt voor mekaar om dit te zien in 1/50 seconde??

     

    En het dan ook nog melden... ehm waarom?  Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik vind die 2 logo's in beeld een stuk irritanter dan een lijn die zo kort in beeld staat dat het praktisch niemand zal opvallen...

     

    Wie zegt dat ik me er druk om maak?

     

    Ik dacht dat op dit forum mensen zaten met interesse in (televisie)techniek. Nou sorry dat heb ik dus verkeerd begrepen..

  10. 3 minuten geleden zei Tonskidutch:

    waarom die vraag hier en niet bij je provider?

     

    Ik heb de vraag ook aan zowel Ziggo als NPO gesteld. Aangezien ik het nu 2x bij de aankondinging van het NOS journaal heb gespot en niet bij andere programma's denk ik dat het probleem bij de NPO zit. Maar die hebben (nog) geen idee waar dit door komt, en hier zitten de experts die dit misschien eerder hebben gezien en weten waar dit door kan worden veroorzaakt.

  11. 6 uur geleden zei Sjaak(k):

    Vroeger in het analoge tv tijdperk zag je wel meer zo'n ratel streep in beeld, dat kwam dan vaak door een borstel motor van een boormachine oid, dit was meestal maar even.

    Als deze storing bij Ziggo of de NOS zou zitten dan stonden de forums wel vol denk ik.

    De lijn is maar voor 20 milliseconden in beeld dus ik denk dat de meeste mensen erover heen kijken.

     

    De storing zit echt bij Ziggo of NOS: de lijn is niet 100% zwart maar er zit h.264 compressie overheen.

     

     

  12. Valt mee dat je ze bevroren daar hebt gekregen idd!

     

    Bitterballen kan je tegenwoordig ook ingeblikt kopen. En die blikjes kan je ook op internet bestellen. Teksten als "Nu wereldwijd genieten van echte Hollandse Bitterballen en Kroketten. Kan zonder douaneproblemen en ongekoeld worden verzonden." staan er dan bij. Het lijkt dus ook echt gericht te zijn op expats als Drs. IJzerbout die graag fatsoenlijke Hollandse kost eten. :grin:

  13. 9 minuten geleden zei Sjaak(k):

    Nou hier is er geen streepje te zien om 22.00 uur op meerdere Ziggo ontvangers, een ET8000 en een Zgemma H2H en mijn Philips UHD smart tv.

    De lijn is er ook niet altijd. Hij was er op 27 september en 4 oktober na DWDD.

     

    Ik weet niet of ik hier een link naar Mega mag plaatsen met de opname, de huisregels zijn hier niet helemaal duidelijk over.

  14. Ik kijk reikhalzend uit naar volledig digitale kabel want dat zal betekenen dat ik een internet only abonnement kan gaan afnemen.

    Juist door dat ongecodeerde basispakket zal je na de afschakeling van analoog nog steeds geen internet-only abo af kunnen nemen.
     

    Het zit nieuwe ontwikkelingen in de weg. Deprecated techniek in stand houden met als drogreden om een minderheid te pleasen. De verborgen agenda is hier dat die analoge kanalen *het* argument zijn om geen concurrentie op de kabel toe te laten.

    Een minderheid? Nog bijna een miljoen huishoudens kijkt analoog op de TV in de huiskamer en nog veel meer op de slaapkamer/schuur/logeerkamer/etc!

     

    Met jouw argument kan je ook 2G telefonie afschaffen (koop allemaal maar een smartphone), sterker nog, mobiele telefonie geheel verbieden (VoIP is toch de toekomst). Meteen FM verbieden. Telefoons met draaischijf en beeldbuistelevisies ook verbieden. Spaarlampen verbieden, want LED is de toekomst. Auto's met verbrandingsmotor.. Uiteraard, verbieden. Harde schijven: verbieden.

     

    Kamp moet zich hier helemaal niet mee bemoeien. Er is geen sprake van subsidie voor analoge kabel-TV, het is niet slecht voor het milieu/gezondheid oid (het is geen asbest!) en er is gewoon vraag naar. Dan staat het de kabelaanbieder ook vrij om het aan te bieden. Vraag en aanbod lost dit "probleem" vanzelf op. De mediawet aanpassen zodat er geen verplichte koppeling van analoge TV en radio is en geen minimum aantal zenders meer, dat is natuurlijk prima. Dan kan vraag en aanbod zijn werk weer beter doen.

     

    Als Kamp zich hier echt mee wil bemoeien, doe dan het volgende: verplicht iedere provider om de specificaties van alle gebruikte sytemen te openen zodat iedere 3rd party er een ontvanger voor kan maken en een verbod op technieken als CI+. Daar hebben wij als consument tenminste ook nog wat aan, dan zit je als UPC-klant niet meer vast aan een huurtuner voor het starterpakket. Dat maakt digitaal aantrekkelijker, en daarmee zal analoog weer verder in gebruik teruglopen.

  15. Ik krijg ook de mail, ik hoor er nu pas van. Ik keek er toch al vrijwel nooit meer mee, dus tijd om eens naar het overnameformulier te kijken.

     

    Kan tot 1 augustus nog 1-2-3 kijken, maarja, ik kijk nu toch nooit meer CDS.

     

    Ik vraag me af of ik de kaart ook kan verkopen met zo'n 50% korting abo erop, dat is misschien wel interessant of zouden ze daar niet intrappen?

  16. Een quote uit begin 2009:

     

    Als het van Telenet afhangt, dan stelt het zijn niet-betalende zenders
    zonder encryptie beschikbaar. Of dat er daadwerkelijk van komt, heeft
    het kabelbedrijf echter niet zelf te beslissen. Daarvoor moet het
    onderhandelen met de verschillende zenders. Zij leggen op hun beurt
    verantwoording af aan productiehuizen die hun programma’s niet zomaar
    verspreid willen zien.

    Jaja.. Daarom had Indi ook gewoon ongecodeerde TV, net als in Nederland nu UPC, Glashart en Caiway.

     

    Het kan prima, maar providers als Telenet willen er niet aan. Daarom krijg je nu CI+ door je strot gedrukt, waarbij de + dan in je keel blijft steken en nog wel eens flink pijn kan gaan doen in de toekomst.

  17. Wat een onzin zeg.

    Als een aanbieder een pakket met 15 zenders aan wil bieden moeten ze dat toch zelf weten. Als de consument meer zenders wil zal die wel een duurder pakket nemen of overstappen. Een echt goedkoop pakket met 15 *goede* zenders heb ik best oren naar.

    Maar het kan gekker.

    Tegelijk moeten de programmaraden worden afgeschaft. Dus een aanbieder met Nederland 1, 2, 3, VRT Eén, Canvas, de regionale zender en de lokale zender (allen must carry) en daarna Tel Sell 8, Tel Sell 9, Tel Sell 10, Tel Sell 11, ..... Tel Sell 29, Tel Sell 30 is perfect legaal en binnen de wet.

     

    Sterker nog, must carry is buiten analoge kabel nergens van toepassing. Daarom zit de VRT ook niet in het CDS basispakket. Dus een aanbieder met Tel Sell 1 t/m Tel Sell 30.. Perfect legaal & binnen de wet.

    Ga ik hiervoor iedere 4 jaar (of meestal vaker) naar de stembus?

  18. Is een dropshipper. Als je invoerrechten moet betalen zou ik proberen die te verhalen op de dropshipper, maarja, dat is waarschijnlijk ook maar een particulier. Onder de 22 euro hoef je niet te betalen. Uit China heb ik sowieso nooit hoeven te betalen, maar ik bestel alleen maar klein grut.

     

    En ja, R4 kaartje mag niet natuurlijk! Maarja, het kan altijd erger. Er was toch een vrouw in de States die een boete van $50.000,- kreeg voor een namaak stickervelletje van Donald Duck. :cry:

  19. Ik heb niet het hele topic gelezen ;) maar ook met mijn Visiosat bisat G3C kan ik nu BBC One HD van 2F ontvangen. Dus, kijkende naar de topictitel: het valt mee? Als ik kijk naar het plaatje van de spotbeam zou het hier zelfs nog net met een 45cm schotel moeten kunnen volgens SES zelf, maar ik zit dan ook redelijk gunstig.

     

    Maar een aantal Duitsers lijken zelfs aan een meter niet genoeg te hebben? Dan is de beam wel flink ingeperkt.. "Astra 2D" is toch een term die ik denk ik nooit meer ga vergeten. :P

  20. Sorry voor het schoppen van een oud draadje. :) Wil als eerste zeggen: ziet er allemaal erg mooi uit, hele site in een nieuw jasje! Wel wennen, maar dat is altijd.

     

    Wat ik me afvraag gaat over de 2dehands sectie: vroeger had je een sticky met specifieke 2dehands-regels. Ik herinner me nog wel zo'n beetje wat daar instond, maar ik zie die regels nu nergens meer. Wil dat zeggen dat ze niet meer van toepassing zijn?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...