Ga naar inhoud


jacksparrow

Lid
  • Items

    644
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jacksparrow

  1. Zoldervondst uit mijn vroeg feedhunt periode. Kunnen nog steeds gebruikt worden voor FTA ontvangst en DVBS-2 (en voor de D15 ook 16APSK) feedhunting. Gratis af te halen of te verzenden (verzendkosten uiteraard wel voor degene die ze overneemt). Ik heb nog maar 1 afstandsbediening maar deze zou op alledrie moeten werken.

     

    Ik laat de advertentie een paar weken openstaan anders gaan ze naar de milieustraat.

    IMG_4989.jpg

  2. Bij het opruimen van mijn zolder kwam ik het volgende speelgoed tegen 🙂

     

    1x DR HD F16 - vraagprijs 20 euro

    1x DR HD F15 - vraagprijs 20 euro

    1x CT5000 (met F16 firmware) vraagprijs - 15 euro

     

    Dit waren in de gouden dagen van DVB-S2 feed hunten de meest gewilde ontvangers. Nu nog steeds leuk om feeds mee te vangen, je DiSeQC motor heel accuraat te kunnen bedienen of gewoon om lekker FTA te kijken.

     

    Mogen voor een zacht prijsje weg. Ik vind het zonde om ze naar de milieustraat te brengen.

  3. Hoi iedereen,

     

    Vandaag weer verder geknutseld. Eerst een 20 meter coax kabel geprobeerd direct aan de lnb. Helaas zelfde signaalwaarden als met de  Dr. HD D15. Toen kreeg ik het (achteraf goede) idee om een andere lnb te proberen. Ik had met de aanschaf van de Laminas een nieuwe Inverto Black Ultra gekocht. Na de oude Black Ultra van mijn triax geprobeerd te hebben kreeg ik ineens consistente signaalwaarden. Geen excessen meer tussen bijv. transponders op dezelfde satelliet. Ook geven mijn Dr. HD D15 en TBS5925 nu dezelfde signaalwaarden.

     

    Conclusie mezelf laten misleiden door een defecte lnb. De afstelling is nog niet ideaal want ik moet nog corrigeren wat betreft elevatie met mijn tweede motor voor de oostelijke en westelijke satellieten. Iemand hier misschien nog een goede tip voor?

     

    Ook ga ik komende week de feedhorn en een flens lnb bestellen. Toch wel benieuwd of ik hiermee nog 1-2db extra zou kunnen krijgen.

     

    Reacties zijn weer van harte welkom!

  4. Dat met zo'n speciale feedhoorn soms iets meer te halen is , daarvan ben ik overtuigd .

    Een offset lnb heeft een bepaalde openingshoek daardoor "ziet" deze door verder van de schotel af te staan , ook schotels groter dan 100 cm .

    @ Jacksparrow 

    Welke versie Laminas heb je , met 3 alu stangen of de nieuwere met 2 stangen en een kunststof feedarm ?

    Hoi Trust,

     

    Ik heb dan waarschijnlijk de oude versie. Die met de drie stangen dus. Zit er verschil in de ontvangstkwaliteit van de twee versies? Ik heb reeds een plek gevonden waar ze de feedhorn hebben. Prijs viel me erg mee dus zal deze morgen eens bestellen. Idealiter wil ik dan een black ultra modificeren om middels een flange op de feedhorn te passen. Of weet iemand zo een equivalent voor de black ultra in flange uitvoering?

     

    Morgen ga ik even testen met een losse 20 meter kabel. Iedereen nu al heel erg bedankt voor het grote aantal reacties. Prachtige hobby blijft het :-)

     

    Zal morgen even een update doen.

  5. Ik heb ook een 120 cm Laminas, IBU single en TBS 6925.

    Die APTN/EBU feeds ken ik niet (want geen feedhunter).

    Kan je enkele transponders noemen die nu marginaal binnenkomen? Ergens tussen 5 en 68 oost.

    Dankjewel! Zou je eens wat transponders van Sirius kunnen doorgeven (Bijv. 11766H en 11785V) en van 10 oost (bijv. 11346V en 11346H). Alvast bedankt!

  6. Hoi mede sat4all leden,

     

    Na lange tijd weer terug hier. Recent mijn hobby weer opgepakt.

    • Na het recent verhuizen naar een nieuwe woning heb ik mijn Triax TD110 ingeruild voor een Laminas 1200. Dit leek me op het eerste oog een prima upgrade.
    • De Laminas staat op een tegelvoet en is bevestigd aan een Dark Diseqc Motor. Deze zou volgens opgave de Laminas gezien zijn lichte gewicht prima moeten kunnen "houden" .
    • De Laminas staat op het dak en heeft vrij zicht.
    • De Diseqc motor is op positie 0 graden uitgericht op Sirius (4,8 oost). 
    • De voet alsmede de motor en mast zijn waterpas gezet.
    • Op de Laminas is een nieuwe Inverto Black Ultra Twin bevestigd.
    • Er is een actuator bevestigd voor bijstellen van de elevatie.
    • Er loopt ongeveer 15meter kabel vanaf het dak via de garage de meterkast binnen. De kabel is niet onderbroken. Het betreft Hirschman KOKA kabel.
    • Mijn STB is een Dr. HD D15.

     

    Nu vielen de signaalwaarden na installatie mij redelijk tegen. Op mijn geliefde posities 7oost, 10 oost en 16 oost komen bijv. de APTN feeds rond de 10db binnen. Dit was 1,5 jaar geleden met mijn Triax zo rond de 12db. Ook de ENEX feeds op 16 oost komen met minder signaal binnen.

     

    Vandaag even het dak op geweest. Nogmaals waterpas gecontroleerd maar niets vreemds te zien. Wel is me iets vreemds opgevallen. Ik had mijn laptop middels mijn TBS5925 met een vrij korte kabel (paar meter) direct aan de LNB gehangen en zag ineens 2-3 dB (C/N) verschil met mijn receiver welke binnen staat. 

     

    Vervolgens de laptop en TBS aan de kabel binnen gehangen en exact dezelfde waardes als op de Dr. HD. Ook nog de kabel van de STB direct op de LNB gehangen (dus buiten de Diseqc motor om), helaas is geen verschil.

     

    Ik trek dus enigszins de conclusie dat er iets met de kabel aan de hand is. De lengte (15 meter) lijkt me niet excessief, kabel loopt door een aparte leiding dus weinig kans op storingen.

     

    Graag zou ik jullie mening vernemen. Ook zou ik heel erg geholpen zijn met een paar referentiewaarden van een aantal satellieten, bij voorkeur:

    • 10 oost (graag de APTN feeds of de EBU feeds tussen de 11300 en 11400)
    • 7 oost (bijv. HispaTV HD of de DigiTurk transponders)
    • 16 oost (bijv. SIC Portugal of de DigiTalb transponders)
    • 4,8 oost (bijv. de NRK transponder)
    • 24,5 west (11675V de Intelsat transponder)

    Ik zou het echt heel erg waarderen als jullie wat referentiewaarden kunnen doorgeven. Wil heel graag mijn hobby weer oppakken.

     

    Alvast heel erg bedankt!

     

     

     

     

     

     

  7. Sindskort is 12,5 west de thuispositie van de NOS. Momenteel een drietal feeds (biss encrypted)

     

    - HOL270-1: 12549H 14239 (vanaf het podium in HD) momenteel koffietijd aan de gang

    - HOL272: 11042H 5999 (reporter feeds)

    - HOL312: 11148H 3299 (reporter feeds)

     

    het programma zoals momenteel op Nederland 1 draait nog nergens tegengekomen. De NOS heeft glasvezel paden liggen dus het meeste zal wel via deze verbindingen lopen helaas.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...