Ga naar inhoud


voodoodoll

Lid
  • Items

    552
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Berichten die geplaatst zijn door voodoodoll

  1. Tja, nu al gaan speculeren hoe lang het FTA blijft... Het is de bedoeling dat dit kanaal de concurrentie aan gaat met het gratis (lees: FTV voor elke Sky abonnee) Sky Sports Mix kanaal en dus ook open blijft. Of dit nu FTA dan wel FTV voor iedereen met een Sky kaart gaat zijn is mij alleszins onbekend. Geniet ervan zolang het kan.

  2. FreeSports zou volgens hun eigen info 3 wedstrijden per week uit de Belgische Jupiler Pro League gaan uitzenden, daarnaast ook 2 uit de Portugese en Argentijnse hoogste afdeling en ook nog eentje uit de Spaanse 2de klasse.

     

    FreeSports is overigens het FTA broertje van Premier Sports/Eir Sports.

  3. Post op Facebook van een satshop uit Nederland:

     

     

    Opstartproblemen bij Joyne:

    Gisteren hebben wij u geïnformeerd over het starten van testsignaal van JOYNE.
    De technici werken hard aan de doorgifte maar er heeft zich een probleem voorgedaan in de verbindingen binnen het netwerk. Hierdoor is het niet nog niet mogelijk om het signaal naar onze uplink positie te verzenden.

    Wij houden u op de hoogte en hopen u nog voor het weekend te informeren dat e.e.a. verholpen is.

  4. 2 euro per maand, da's 24 euro per jaar... Heb je al eens een ticket of abonnement gekocht voor je favoriete club? Dan kom je er spijtig genoeg niet met 11.95 per maand, en ticketprijzen gaan ook om de zoveel tijd omhoog (of je club moet degraderen, dan is't een tijdje goedkoper  :eek: ). Vroeger ging ik elke 2 weken kijken in het stadion, de ticketprijs was 12.50 en als je een abonnement nam had je een 4-tal matchen per jaar "gratis". Helaas kan ik door omstandigheden niet meer naar het stadion. Nu betaal ik aan Play Sports bij Telenet minder dan die 25 euro per maand, ik kan m'n favoriete club zien en nog een hele hoop meer. Kan het goedkoper? Zal wel. Maar moet ik het mezelf ontzeggen terwijl ik er elk weekend uren plezier aan heb omdat het goedkoper kan? Vind ik niet. Maar ieder zijn mening daarover.

  5. Ik ben op zoek naar programmaschema's van vroeger. Bijvoorbeeld van de eerste maanden van VTM in 1989, FilmNet/Supersport, de start van VT4,...

     

    Ik heb een beetje rond gezocht maar buiten oplijstingen van programma's en wat Youtube filmpjes kan ik weinig meer vinden.

     

    Kan iemand me helpen met een linkje of eventueel scans/foto's van oude programmablaadjes? Er zal toch wel iemand zijn die dit gearchiveerd heeft  ;)

    • Like 1
  6.  

    Discovery is evenmin een filantropische instelling als CD/M7.

     

    Daar sla je de nagel op de kop. Allebei proberen ze er de best mogelijke deal uit te slepen voor hunzelf. En of ze bij M7 nu meer gaan betalen voor de zenders van Discovery of niet, volgend jaar komt er sowieso weer een prijsverhoging aan. Daar kan je van op aan.

     

    Eurosport is hier in Vlaanderen lang geleden, ik geloof net voor de Olympische Spelen in 1992 in Albertville, ook wel eens op zwart gegaan omdat ze opeens veel meer vroegen voor de doorgifte. Toen waren ze nog lang niet in handen van Discovery ;) Maar dat was destijds ook een "hot topic" in de kranten. Nu is er tenminste een alternatief als een zender verdwijnt van één aanbieder, je kan overstappen naar een andere of je via de Eurosport Player abonneren zonder tussenkomst van een aanbieder.

  7. Klopt inderdaad, ze zijn "verplicht" volgens het contract om nog een (of meerdere) partners te nemen die het ook uitzenden. Orange en/of Proximus zitten zo in een fijne positie, want Telenet kan niet zomaar vragen wat het wil...

     

    Ik denk niet dat Telenet blij gaat zijn als zij 70 miljoen moeten betalen en dan Proximus of Orange maar een peulschil. Er zal wel een overeenkomst zijn dat eventuele andere providers minstens een x aantal procent moet betalen om mee te mogen doen. Anders gaat Telenet volgende keer ook zeggen: bekijk het maar, wij gaan achteraf dan wel voor een fractie van de kost mee liften.

  8. Blijkbaar hebben enkel Telenet (in Vlaanderen) en VOO (in Wallonië) voorlopig de niet-exclusieve live-rechten in handen. Volgens een artikel op Sporza.be moet er nog onderhandeld worden met andere aanbieders zoals Proximus en Orange.

     

    Bron: http://sporza.be/cm/sporza/voetbal/Jupiler_Pro_League/1.2967804

     

    Ik denk overigens dat als je de rechten voor de Pro League uitzendingen aankoopt dat de overeenkomst stipuleert dat je ook verplicht bent ze uit te zenden. Net zoals Telenet verplicht wordt om de samenvattingen op een open net aan te bieden, in deze in sublicentie aan SBS.

  9. Rechten "horen" nergens bij :) Degene die het meeste biedt krijgt ze, ze gaan echt hunzelf niet in de vingers snijden.

     

    Nog meer nieuws: de samenvattingen verdwijnen bij VTM en verhuizen naar Vier. Het praatprogramma Extra Time blijft wel bestaan bij de VRT.

     

    Bron: http://www.hbvl.be/cnt/dmf20170502_02861571/vandaag-weten-we-op-welke-zender-u-volgend-seizoen-voetbal-kan-volgen-minstens-80-miljoen-op-het-spel

  10. Delta is tenminste duidelijk, die geven aan dat ze niet de hoofdprijs gaan betalen, maar in plaats daarvan gewoon de stekker eruit trekken, en een alternatief aanbod gaan geven.

    En dat alternatieve aanbod kon wel eens beter zijn als de vele herhalingen en reclames die de Discovery zenders aanbieden.

     

    Nee... Die zenders die men gaat aanbieden zijn in hetzelfde bedje ziek. Daarnaast Fox Sports 1 en dat motorsportkanaal een alternatief voor Eurosport noemen is wel een heel grote grap: beide zijn zenders met een specifiek publiek, Eurosport spreekt een breder publiek aan vanwege hun aanbod van heel wat verschillende sporten waaronder ook voetbal en motorsporten.

  11. Je kan natuurlijk blijven schieten op Discovery omdat zij de pan-Europese rechten voor de OS hebben binnen kunnen halen maar dat heeft geen zin, dan had de NOS in Nederland maar meer moeten bieden. Maar dan was het ook weer niet goed want belastingen... Het binnenhalen van de rechten op de OS geeft Discovery nu eenmaal een betere positie in nieuwe distributie-onderhandelingen en dat gaat niet meer veranderen, het is aan de aanbieders om te beslissen of ze daar meer voor willen betalen, en dat deels dan gaan verhalen op hun klanten, of niet, en misschien wel klanten gaan verliezen. Het is trouwens duidelijk dat M7 Discovery wil blijven doorstralen want anders probeerden ze de druk op Discovery niet op te voeren met dit soort verhaaltjes richting de klant toe.

     

    Wat di-on-air zegt is ook interessant maar zal zeker ook niet gebeuren. Abonnementsprijzen verlagen staat niet in de vocabulaire van M7.

  12. Wat M7 wil bereiken met hun, opeens heel goede, communicatie naar de klanten toe is dat de klanten zelf Discovery gaan aanschrijven en hun beklag doen om zo wat druk proberen te zetten. Dit is Sky in de UK al gelukt maar dat is dan ook een aanbieder die vele malen groter is en geloof ik ook de grootste aanbieder in de UK.

    Ik ben nog steeds nieuwsgierig wat hun vervangzenders zouden zijn.

    • Like 1
  13. Nee pollegazon, dat is net wat men niet meer wil. Men wil dat een onafhankelijke zender de rechten koopt.

     

     

     

    The Live matches to the Jupiler Pro League will be offered in 2 (two) lots, each offering all Jupiler Pro League live matches:
    - Lot 1: to be broadcast on a platform neutral basis (including TV)
    - Lot 2: to be broadcast solely via internet and mobile technologies.
    - Lot 3 will comprise the exclusive rights to the live rights to the Super Cup.

    Bron: 
    http://www.proleague.be/fr/nouvelles/article.html?Article_ID=794699
  14. Juist. Maar stellen dat als Eleven Sports de Belgische voetbalrechten verwerft deze nog steeds van Telenet en Proximus zijn is gewoon onjuist. De verkopende partij wil eigenlijk zelfs niet meer dat een aanbieder (Telenet, Proximus, VOO, Orange, M7,...) de rechten zou kunnen kopen maar wil dat een onafhankelijke zender (Eleven Sports, Eurosport,...) deze koopt. Dat staat in de tender.

     

    Goed, uitsluitsel hopelijk dan volgende week dinsdag.

  15. Dat snap ik. Maar dat is nog een verschil tussen de rechten in handen hebben en een distributiecontract met bepaalde zenders (in deze: Eleven Sports) hebben.

    Hypothetisch: als Eleven Sports de Belgische voetbalrechten exclusief koopt zal je daarvan geen enkel beeld zien op één van de Play Sports kanalen bij Telenet of 11 bij Proximus. Nog hypothetischer: als Eleven Sports de nieuwe rechtenhouder wordt kan je er vanop aan dat men nieuwe distributiecontracten aan wil gaan met Telenet en Proximus, ik verwacht dat je dan apart op deze kanalen moet abonneren en ze niet meer in bundels worden aangeboden.

  16. Ondertussen zijn we 21 april gepasseerd en is er blijkbaar nog geen akkoord. Wel een opvallende update dat Eurosport ook heeft mee geboden voor de rechten (Bron: https://www.voetbalkrant.com/nl/nieuws/lees/2017-04-21/verrassende-bieder-heeft-zich-gemeld-voor-het-tv-contract-van-de-pro-league).

     

    Dit past volledig in de vooropgezette regionalisering die Discovery voor ogen heeft voor hun sportzenders. In Noorwegen heeft men ondertussen al de rechten voor de Noorse 1ste en 2de klasse in handen en zendt men dit uit op hun Eurosport kanaal, de Eurosport player maar ook een match gratis op hun commercieel kanaal MAX. Ook in Denemarken heeft men (gedeeltelijk) de rechten van de Deense hoogste klasse in handen.

  17. Ik gebruik Stievie regelmatig en nooit last van stilstaand beeld of onderbrekingen. Misschien ligt het probleem aan je eigen (wifi-)verbinding? Een goeie test is altijd om het te proberen op een apparaat dat aangesloten is met een UTP-kabel. Je moet ook de adblocker van je browser uitschakelen op de website, dat vind ik wel minder leuk maar niet onoverkomelijk: liever een stukje reclame dan on demand en betalen per aflevering.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...