Ga naar inhoud


oble

Lid
  • Items

    208
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door oble

  1. De zenderlijst een laden, dan zie je dat sommige zenders enkel over internet te zien zijn. Welke Ci model gebruik je? Persoonlijk denk ik dat je beter hun off. decoder met ingebouwde chip koopt. Ben je van al die zever en problemen vanaf, want nu komen uw kanaalnummers niet overeen met hun volgorde. Waarschijnlijk zal je zelf de vrij gelaten zenders zelf moeten invullen om de volgorde van TV Vl te kunnen gebruiken.   https://m7cdn.io//tvvlaanderen/pdfs/zenderlijsten/zenderlijst-tv-vlaanderen-satelliet.pdf

     

  2. Met de 102 kan je niet gelijktijdig kijken en opnemen van een andere zender denk ik! https://m7cdn.io/tvvlaanderen/pdfs/handleidingen/handleiding-mz102-interactieve-ontvanger.pdf?fbclid=IwAR2vqQtWBaXv4DIgQQxwSAfZxsBqPVo4ZKPLgkyKmVL_V6RDwHtUeKKuB38  Wel met de MP201 maar die is eigenlijk niet meer leverbaar! MP201 HD PVR 500GB + Viacces Orca Smartcard Canal Digitaal De HD recorder van M7 is een hybride HD recorder met een 500 GB Harddisk, hiermee kunt u live tv pauzeren en tot 190 uur in HD opnemen.

  3. Sluit gewoon alles terug aan gaat 100% werken. Wil je toch de Vlaamse zenders .....gewoon uw kaart terug activeren. De astra2 zenders kan je gewoon bekijken zonder abonnement, wel de kaart in de ontvanger steken.

     

  4. 23 uren geleden, Sprietje zei:

    Beste oble

     

    Je schrijft als hij langer dan 4 maanden afwezig is maar dit zal waarschijnlijk wel 3 maanden zijn.
    Ik vraag me wel af hoe die bewoner zijn ontvanger achter laat als hij de woning voor een aantal maanden verlaat.
    Als je de ontvanger met de afstandsbediening uit zet, dan kan hij in "standby" komen staan of in "Deep sleep".
    In "standby" blijft de ontvanger signaal ontvangen zoals de activatiesignalen. Hij geeft dan ook spanning aan de lnb zodat signalen opgevangen kunnen worden. Zet je de ontvanger weer aan, dan is hij in enkele seconden bedrijfsklaar.
    In "deep sleep" staat de ontvanger uit, hij reageert alleen nog op de afstandsbediening om hem weer in de actieve stand te zetten. Ook de lnb krijgt geen spanning meer. Het opstarten duurt een stuk langer, meestal wel 30 sec. inclusief het initieren van de CI-module. Via het menu van de ontvanger kun je voor één van beide kiezen. In deep sleep gebruikt hij maar 1 of 2 watt, in standby tot wel ongeveer 20 watt.
    Daarnaast kan een ontvanger ook helemaal uit staan door de "hoofdschakelaar" als die aanwezig is (vaak aan de achterzijde) of door de stekker er uit te trekken.

     

    Om nieuwe zenderlijsten binnen te krijgen, moet de ontvanger in ieder geval in "Standby" staan, niet in "deep sleep". Om activatiesignalen te kunnen verwerken, moet ook de smartcard in de ontvanger zitten eventueel in combinatie met de Ci-module.

    Verder moet tijdens de installatie van de ontvanger gekozen zijn dat hij gebruikt gaat worden voor de M7 groep. Hierbij moet je de keuze maken welke zenderlijst hij moet inladen, die van Canal Digitaal, die van TV Vlaanderen of die van Télésat voor het Franssprekende deel van België.
    Tijdens de standby schakelt de ontvanger naar de downloadfrequentie. Dat is voor oude ontvangers transponder 12515H op de Astra 19,2 en voor nieuwere ontvangers transponder 12070H van de Astra 23,5. Zo worden tijdens het niet gebruiken van de ontvanger de zenderlijsten automatisch bijgewerkt en bijv. software aanpassingen doorgevoerd.

     

    De bewoner die na 3-4 maanden afwezigheid dus geen beeld meer heeft zou dit normaal gesproken dus wel moeten hebben als hij zijn ontvanger aan laat in standby met zijn kaart er in.

    Sommige mensen hebben thuis ook een schotel installatie. Dan nemen ze de kaart mee naar huis en gebruiken ze hem daar zodat hij geactiveerd blijft.
    Als mensen thuis geen schotel installatie hebben, wordt de kaart vaak aan vrienden op het vakantieadres gegeven om hem regelmatig even te gebruiken en actief te houden of gebruiken de vrienden die kaart tijdelijk als extra kaart.

     

    Beste Sprietje, alvast bedankt voor uw deskundige reactie, maar ik denk dat u wat betreft de off. decoders (hier een Sat 801) een beetje achterloopt, die hebben de laatste jaren regelmatig een update gehad. Bijgevolg zijn die erg klantvriendelijk gemaakt en doen die eigenlijk alles automatisch. Je mag die decoders volledig zonder stroom zetten gedurende lange tijd (maanden) . Bij het terug aanzetten heb je meestal binnen de 10 min terug beeld met de nieuwste software en een nieuwe aangepaste kanaallijst, zonder dat je zelf iets moet instellen. Voor de doorsnee gebruiker is dat een prima decoder en hoeft die niet naar de vuilnis/kliko . (Zoals vele leden hier willen beweren). Ik zal nog wel het verder verloop posten, maar eerst die Spanjaarden overtuigen. Groetjes

  5. Op 23-11-2020 om 10:23, Codx zei:

     

    Maar welke zenders kun je dan wel zien?

    Moet nog gaan kijken! Is niet voor mijzelf en kan weinig voortgaan op zijn uitspraken, sorry.

    Op 23-11-2020 om 18:20, Codx zei:

     

    Wie zegt dat deze mensen een CDS/TVV goedgekeurde ontvanger gebruiken?  Kan ook een linux box zijn.   

     

    Hij moet gewoon eerst is antwoord geven welke zenders hij dan wel kan ontvangen.

     

    Is wel degelijk een Sat 801 van TVV

    Op 23-11-2020 om 18:20, Codx zei:

     

    Wie zegt dat deze mensen een CDS/TVV goedgekeurde ontvanger gebruiken?  Kan ook een linux box zijn.   

     

    Hij moet gewoon eerst is antwoord geven welke zenders hij dan wel kan ontvangen.

     

    Is wel degelijk een Sat 801 van TVV.

  6. In een appartementen complex (+-200 bewoners, gemengd Vlamingen /Walen) worden niet alle transponders beschikbaar gesteld, met gevolg dat zij geen her activatie signaal ontvangen en geen zenders scans kunnen uitvoeren. Heb ik het mis dat daarvoor TP 12070 (23.5) en TP 12515 (19,2) nodig zijn? Maar voor TéléSAT weet ik het niet of gebruiken zij ook die van Astra1?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...