Jump to content

oble

Members
 • Content Count

  193
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by oble

 1. 23 uren geleden, Sprietje zei:

  Beste oble

   

  Je schrijft als hij langer dan 4 maanden afwezig is maar dit zal waarschijnlijk wel 3 maanden zijn.
  Ik vraag me wel af hoe die bewoner zijn ontvanger achter laat als hij de woning voor een aantal maanden verlaat.
  Als je de ontvanger met de afstandsbediening uit zet, dan kan hij in "standby" komen staan of in "Deep sleep".
  In "standby" blijft de ontvanger signaal ontvangen zoals de activatiesignalen. Hij geeft dan ook spanning aan de lnb zodat signalen opgevangen kunnen worden. Zet je de ontvanger weer aan, dan is hij in enkele seconden bedrijfsklaar.
  In "deep sleep" staat de ontvanger uit, hij reageert alleen nog op de afstandsbediening om hem weer in de actieve stand te zetten. Ook de lnb krijgt geen spanning meer. Het opstarten duurt een stuk langer, meestal wel 30 sec. inclusief het initieren van de CI-module. Via het menu van de ontvanger kun je voor één van beide kiezen. In deep sleep gebruikt hij maar 1 of 2 watt, in standby tot wel ongeveer 20 watt.
  Daarnaast kan een ontvanger ook helemaal uit staan door de "hoofdschakelaar" als die aanwezig is (vaak aan de achterzijde) of door de stekker er uit te trekken.

   

  Om nieuwe zenderlijsten binnen te krijgen, moet de ontvanger in ieder geval in "Standby" staan, niet in "deep sleep". Om activatiesignalen te kunnen verwerken, moet ook de smartcard in de ontvanger zitten eventueel in combinatie met de Ci-module.

  Verder moet tijdens de installatie van de ontvanger gekozen zijn dat hij gebruikt gaat worden voor de M7 groep. Hierbij moet je de keuze maken welke zenderlijst hij moet inladen, die van Canal Digitaal, die van TV Vlaanderen of die van Télésat voor het Franssprekende deel van België.
  Tijdens de standby schakelt de ontvanger naar de downloadfrequentie. Dat is voor oude ontvangers transponder 12515H op de Astra 19,2 en voor nieuwere ontvangers transponder 12070H van de Astra 23,5. Zo worden tijdens het niet gebruiken van de ontvanger de zenderlijsten automatisch bijgewerkt en bijv. software aanpassingen doorgevoerd.

   

  De bewoner die na 3-4 maanden afwezigheid dus geen beeld meer heeft zou dit normaal gesproken dus wel moeten hebben als hij zijn ontvanger aan laat in standby met zijn kaart er in.

  Sommige mensen hebben thuis ook een schotel installatie. Dan nemen ze de kaart mee naar huis en gebruiken ze hem daar zodat hij geactiveerd blijft.
  Als mensen thuis geen schotel installatie hebben, wordt de kaart vaak aan vrienden op het vakantieadres gegeven om hem regelmatig even te gebruiken en actief te houden of gebruiken de vrienden die kaart tijdelijk als extra kaart.

   

  Beste Sprietje, alvast bedankt voor uw deskundige reactie, maar ik denk dat u wat betreft de off. decoders (hier een Sat 801) een beetje achterloopt, die hebben de laatste jaren regelmatig een update gehad. Bijgevolg zijn die erg klantvriendelijk gemaakt en doen die eigenlijk alles automatisch. Je mag die decoders volledig zonder stroom zetten gedurende lange tijd (maanden) . Bij het terug aanzetten heb je meestal binnen de 10 min terug beeld met de nieuwste software en een nieuwe aangepaste kanaallijst, zonder dat je zelf iets moet instellen. Voor de doorsnee gebruiker is dat een prima decoder en hoeft die niet naar de vuilnis/kliko . (Zoals vele leden hier willen beweren). Ik zal nog wel het verder verloop posten, maar eerst die Spanjaarden overtuigen. Groetjes

 2. Op 23-11-2020 om 10:23, Codx zei:

   

  Maar welke zenders kun je dan wel zien?

  Moet nog gaan kijken! Is niet voor mijzelf en kan weinig voortgaan op zijn uitspraken, sorry.

  Op 23-11-2020 om 18:20, Codx zei:

   

  Wie zegt dat deze mensen een CDS/TVV goedgekeurde ontvanger gebruiken?  Kan ook een linux box zijn.   

   

  Hij moet gewoon eerst is antwoord geven welke zenders hij dan wel kan ontvangen.

   

  Is wel degelijk een Sat 801 van TVV

  Op 23-11-2020 om 18:20, Codx zei:

   

  Wie zegt dat deze mensen een CDS/TVV goedgekeurde ontvanger gebruiken?  Kan ook een linux box zijn.   

   

  Hij moet gewoon eerst is antwoord geven welke zenders hij dan wel kan ontvangen.

   

  Is wel degelijk een Sat 801 van TVV.

 3. In een appartementen complex (+-200 bewoners, gemengd Vlamingen /Walen) worden niet alle transponders beschikbaar gesteld, met gevolg dat zij geen her activatie signaal ontvangen en geen zenders scans kunnen uitvoeren. Heb ik het mis dat daarvoor TP 12070 (23.5) en TP 12515 (19,2) nodig zijn? Maar voor TéléSAT weet ik het niet of gebruiken zij ook die van Astra1?

 4. Wimo01:Op 30 is een sat kanaal....ELEVEN Pro League 1NL         2en 3 enkel over internet en 1 ook natuurlijk! 

   

  PS: met mijn gewone TVV kaart werkt Pro League 1NL ook niet op 30 in een CI module van TVV  en moet die casten vanuit mijn smartphone?

 5. En wat lees ik deze morgen op hun FaceBook  TV Vlaanderen site:

   Vanaf 1 juni 2020 verandert er heel wat in het satelliet tv-abonnement van TV VLAANDEREN. De zenders BBC entertainment, Ment tv en Fightbox worden toegevoegd aan het tv-abonnement Basic Light. BBC First wordt toegevoegd aan Basic+. De BBC-zender zullen ook beschikbaar zijn via onze Live TV app en op livetv.tv-vlaanderen.be. Vergeet niet de zender opnieuw in te laten als dit niet automatisch gebeurt.

  Geen melding van zenders die zouden verdwijnen?

 6. 1 uur terug, a33 zei:

   

  En je foto gaf dat ook precies goed aan, hoor: Astra3 23.5E:  Diseqc B.

  Dus geen enkele reden om het daar te zoeken.

   

  Ben benieuwd naar die arm opnieuw monteren. Het lijkt me nu dat dat het wel zal zijn.

   

  groet,

  A33

   

  6 uren geleden, oble zei:

  Ik zie toch iets anders?  A1...B en A3 Uni LNB1 ? Maak nog eens een foto van uw huidig scherm!

  Sorry, ik heb mijzelf op een verkeerd dwaalspoor gezet, ik had een ander scherm in mijn gedachten. Mea culpa.

 7. 19 minuten geleden, zuul zei:

  aan de diseq instellingen ben ik niet geweest, zo te zien klopt het toch?  astra 1 staat op A  en 3  op B.

  ik kijk morgen eens naar die bout  maar er zit toch speling op die arm.ik maak dan ook een fotootje van die kabel

  of de schotel vervrongen is kijk ik morgen ook eens.

   

  dank voor alle sugesties

   

  nee   er hangt echt niets in de weg,  alleen de Watervlietse vlakte...

  Ik zie toch iets anders?  A1...B en A3 Uni LNB1 ? Maak nog eens een foto van uw huidig scherm!

 8. Uw DiSEqC instellingen staan niet juist. Astra 1 moet A zijn en Astra 3 moet B zijn. Ga terug naar Fabrieksinstellingen en start opnieuw.De nieuwe decoders zoeken zelf hun DiSEqC instellingen en zal zeker die transponder 12168 niet kiezen voor hun signaal metingen die heb je wss zelf ingesteld?

   

 9. Denk dat je best eerst eens zegt wat voor model van TCL het is. En wat bedoel je met "Op tv krijg ik enkel de gegevens van tv vlaanderen via internet "? Probeer je dan "TV Live te activeren? En je heeft een set van tv Vlaanderen? CI+ module mag ik aannemen of een box? Voor het afstellen van de schotel.....SPRIETJE  volgen. En als het kan een beetje vlugger reageren op vragen, sorry voor mijn ongeduld.

 10. Op 5-2-2020 om 21:00, Pullo zei:

  toen ik daar was heb ik in het menu gekeken. De kinderbeperking was niet actief.

  Je ken elke zender aanvinken of niet, je moet maar eens kijken in de zenderlijst van uw ontvanger. Daar staat naast de betreffende zenders een icoontje wanneer hij is geblokkeerd met een pin code. Blokkeer eens een bepaalde zender en dan kan je dat zien, daarna terug deblokkeren. 

×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.