Ga naar inhoud


mifi

Lid
  • Items

    885
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mifi

  1. Origineel bericht van: firescoob
    Ben een beetje creatief met wat planten in bloembakken rond de schotel bijvoorbeeld buxus zodat hij een beetje aan het oog onttrokken wordt, ...

    Ik heb een T90 in onze tuin staan op een kleine verhoging van een stapel tegels en zo. Leuk eromheen gewerkt met potten en planten. Werkt inderdaad top, iedereen blij, ook de (graag tuinierende) vrouw. Het kan heel leuk staan in de tuin, echt waar wink

    m
  2. Origineel bericht van: Fredo
    Er is nu toch een proces geweest wat dit bericht verwerpt of heb ik dat fout gelezen

    Nee, de uitspraak van de rechter was over het kunnen verbieden van de plaatsing van een schotel, voorzover ik heb begrepen. En dus niet over de regels waaraan je moet voldoen bij het plaatsen. Het plaatsen zelf kan niet verboden worden, maar je moet nog steeds voldoen aan de regels voor de bouwvergunning.

    m
  3. Origineel bericht van: foefelken

    Mijn vraag is nu, moeten de LNBs nu horizontaal uitgelijnd worden tov de scheef staande schotel of tov de horizon. Oftwel, moet ik ze "waterpas" zetten of juist 11,4 graden gedraaid zodat ze recht staan tov de schotel?

    Ronald.

    Dat had ik nu ook eens graag geweten...
    Zelf heb ik problemen met het ontvangen van 28,2 en 28,5 met één en dezelfde LNB
    Alvast bedankt voor degene die hierop kan antwoorden.

    Je moet het meten. De LNB's langzaam draaien tot het signaal het beste is. Ze staan bijna recht, maar er zit een kleine verschil tussen.

    m
  4. Origineel bericht van: Tonskidutch

    in ieder geval lijkt je dakkapel nog de betere optie
    met een half afgezaagde tegelvoet/mast kijk je juist over de nok
    zonder dat de wok erover heen steekt.
    (zo staat die ook bij mijn zus bijvoorbeeld en dat gaat prima)

    Dat lijkt mij ook, als je er de dakkapel die op de foto staat mee bedoelt.
    Aan de voorgevel zou ik niet doen, want dan moet je formeel een bouwvergunning aanvragen.

    Op de dakkapel vangt hij wel iets meer wind. Je kunt het dak van de dakkapel niet ongelimiteerd belasten met stoeptegels en dergelijke. Dat samen maakt misschien dat je af en toe na een zware storm de schotel iets zal moeten bij regelen.

    Zorg dat je onder de voet wat lange planken legt, bijvoorbeeld over de gehele breedte van de dakkapel, zodat het gewicht van de schotel en de tegels over een grote oppervlakte wordt verdeeld.
    Misschien kan je bij een dakkapellenbouwer even informeren naar het maximale gewicht dat je erop mag plaatsen?

    m

  5. Origineel bericht van: Ventura
    Ik zal voor een Big Bisat kopen. Velen malen betere signaal kwaliteit en regen reserve vergeleken met de T55.

    Huh? Waar is dit op gebaseerd? Heeft Ventura dit zelf vergeleken?

    Ik kan het zelf niet helemaal beoordelen want ik heb alleen een T90 en een BigBiSat, maar het lijkt me vrij stug dat een T55 een ontvangst zou hebben die "vele malen" mindere kwaliteit oplevert.

    m
  6. Origineel bericht van: pukje
    Bij een (gegronde) reden mag je maatregelen nemen om
    te beschermen zo blokkeren veel IPS's poort 25 i.v.m spam

    Poort 25 is de smtp poort. Die wordt inderdaad geblokkeerd om het spammers moeilijker te maken gebruik te maken van een foutief geconfigureerde mailserver. Daar zit een technisch belang aan voor het hele internet.

    Maar dat is heel wat anders dan het blokkeren van een enkele site op basis van de inhoud. Dat is censuur. Het zou me niets verbazen als deze vorm van censuur in de Engelse wet is verboden. Ik ken daar de wet niet. Voor Nederland lijkt het me in te druisen tegen de grondwet.

    Voor mij zou het een reden zijn om subiet over te stappen op een andere provider.

    m
  7. Origineel bericht van: Pedro Newbie
    Het is inderdaad een flinke investering die gedaan moet worden, incl. 1 TB schijf kwam het op € 480 en dat is echt geen kattepis.

    Dat brengt me op een vraag:
    Kan de VU+duo ook gebruikt worden zonder schijf? Dat kan bij de Dreamboxen prima. Als je toch wilt opnemen, kan dat over het netwerk op een NAS of een PC.

    Off-topic-tip:
    Overigens heb ik net een 1TB 3.5" SATA schijf gekocht voor 72 euri inclusief BTW. Aanbieding bij ophalen. Verzendkosten 6,50 als je hem thuis laat bezorgen.
    Niet te geloven hoe de prijzen van schijven tegenwoordig zijn!

    m
  8. Origineel bericht van: Pjotrb
    Dan ben je zeker twee jaar lang op een andere planeet geweest....

    Nu we het toch over DrDish hebben... Het laatste jaar vind ik de programmering minder interessant dan daarvoor. Het gaat nu wel heel erg vaak over Vantage. Er is nog maar zelden iets dat ik blijf kijken.

    Waar zijn de reportages gebleven over exotische toepassingen (zoals over die Duitser die met een zelfgebouwde 8m schotel en aangepaste LNB's naar ARD op Astra 19.2 probeert te kijken vanuit Brazilie)?

    Vinden jullie dit ook, of mis ik iets?

    m
  9. Tsjonge.

     

    Het ziet ernaar uit dat de Inverto groep in dit forum kan worden omgedoopt in Vu+duo.

     

    Toen mijn Inverto een hele tijd geleden kapot ging, heb ik geen moeite meer gestoken in reparatie en ben overgestapt. Het is inderdaad even wennen dat je ook een apparaat in huis kunt hebben dat het doet zonder fratsen.

     

    Zou de fabrikant van Inverto dan toch de gevolgen gaan ondervinden van hun jarenlange onstabiliteit?

     

    m

     

  10. Origineel bericht van: joker55
    Tsja, een mooi relaas.
    Je hebt wel gelijk, maar er is een heel groot nadeel: een schofterige prijskaartje hangt er aan die Dreambox: € 1000 in kale uitvoering (2 tuners)
    Voor minder dan de helft heb je de VU+.

    Nou nou nou. Wat een woordgebruik is dat weer....

    Hij is duurder, ja. Als je dat kunt zien in de gebruikte onderdelen en de fabricagekwaliteit, prima. Zo hebben we keus. Made in holland zal vast duurder zijn dan made in 'een volksrepubliek uit Asie'.

    Schofterig wordt het pas als de fabricagekwaliteit slecht is, met goedkope onderdelen en veel uitval. De tijd zal het leren. Tot nu toe ziet het ernaar uit dat de DM8000 prima is. De mensen van het eerste uur zullen hem nu ongeveer een jaar in huis hebben.

    Ik heb graag keus. Ik koop liever iets goeds dan iets goedkoops. Maar ik ben heel blij dat er keuze is zodat we een goedkoper model kunnen kopen als dat beter uitkomt.

    m
  11. Origineel bericht van: sigmo
    Hier zelfde probleem gehad. Dacht dat het aan mij lag, maar blijkbaar hebben er meer last van.

    Stond geen AB ingesteld in pli, waardoor OK (en omhoog omlaag) niet werkte. De AB op enigma gezet in configuratie. Gevolg geen respons meer. Na een reboot werkte alles naar behoren.

    (had dit probleem overigens niet met een openpli van eind december 30e oid)

    Dat is inderdaad precies zoals het bij mij ook was!

    m
  12. Origineel bericht van: Sjattuh
    Alles draaide op mijn 600 (heb die brief al een poosje geleden ontvangen), totdat mijn 600 het leven gaf... misschien zitten ze hier van CD wel achter smile

    Ben benieuwd wat ze daarvoor hebben moeten uitzenden... laugh

    Ik zie ineens beelden voor me...

    m
  13. Origineel bericht van: metoo
    In de DM8000 kunnen ook 4 sat tuners dus de opname mogelijkheden zijn veel groter.

    Ik (met twee dreamboxen in huis) wil me niet teveel mengen in de discussie over wat je met wat kan vergelijken....

    ...maar laten we eerlijk zijn. Tot nu toe is het kunnen plaatsen van vier DVB-S2 tuners in de DM8000 alleen nog theorie. In de praktijk zijn de tuners niet verkrijgbaar. En het levert waarschijnlijk een probleem op met de voeding, omdat dat huidige S2 tuners teveel stroom trekken om er vier te kunnen plaatsen.

    Het kan zijn dat dit wordt opgelost, bijvoorbeeld met een nieuwe versie van de S2 tuners, maar daar is het al een tijdje wachten op.

    Waarom er bij DM in meerdere modellen problemen zijn of zijn geweest met voedingen is mij een raadsel. Het doet de reputatie geen goed als mensen zelf elco's moeten gaan zitten insolderen of voedingen vervangen. En zeker van een ontvanger van 1000 euro mag je verwachten dat de boel een beetje ruimer gedimensioneerd is.

    De toekomst zal het leren. Als een DM8000 met vier S2 tuners kan worden uitgerust (en lekker leverbaar is), ga ik er een kopen. Ook voor 1000 euro.

    m
  14. Origineel bericht van: Menneke
    Er was niets ingevuld onder "Remote control style". Echter, zodra ik "Classic (Neutrino)" kies, loopt de 600 compleet vast! (enkel de voeding afschakelen help) Ik denk dus wel dat we in die richting moeten zoeken...

    Alvast bedankt voor eventuele suggesties. Zou het helpen als ik een nieuwe build installeer? (voorlopig is de laatste voor de 600 echter die van 30/01, zie ik)

    Dat heb ik inderdaad ook gehad. Het Webinterface via de PC werkte nog gewoon, dus de box was niet gecrashed. Ik heb via de PC kunnen rebooten en daarna de AB settings kunnen terug zetten op Enigma default.

    OpenPli 20100130.

    m
  15. Het is inderdaad echt ongelofelijk... dat er machines worden verkocht met slecht gedimensioneerde voedingen en slechte componenten. Misplaatst winstbejag.

    Het heeft me aan Dreambox steeds verbaasd dat je daar zoveel over leest en is een goede reden om niet de eerste versie van de hardware te kopen.

    Laten we hopen dat de VU+ op dat punt beter is.

     

    Aan de andere kant, de grootste bron van onbetrouwbaarheid is de firmware, zo hebben wij allen ondervonden. Het is echt ongelofelijk dat de verhalen over .104 gewoon weer hetzelfde zijn als altijd. Eigenlijk ben ik wel blij dat mijn Inverto een tijdje geleden kapot is gegaan... ik heb nu een ontvanger die het gewoon doet. Een jaar onafgebroken zonder gekke dingen, reboots, firmwareversies, gedoe met CAM's enz. enz..

     

    m

     

  16. Origineel bericht van: Invertist

    Al met al: een verrassende ervaring deze ontvanger te kunnen gebruiken (en (nog?) geen zwart scherm gehad)!

    Prettig he? Mijn ervaringen met PLi zijn ook erg goed.
    Dit weekeinde had ik drie opnames lopen op twee transponders en keek ik ondertussen naar een programma van de harde schijf. Geen probleem. Aaaaahhhh....

    m
  17. Interessante discussie, maar gaat alleen over bandbreedte en beeldkwaliteit.

     

    Er zijn meer kwaliteiten die bepalen wat beter is voor je. Beelkwaliteit speelt een rol, maar ook bijvoorbeeld:

     

    geluidskwaliteit

    vrije keuze in aanbod van zenders

    kunnen kijken naar zenders uit andere gebieden

     

    Voor mij zijn die laatste twee erg belangrijk. Toen ik op sat overschakelde was de vrije keuze de belangrijkste drijfveer. Ik heb helemaal geen zin om een adviescommissie bestaande uit ambtenaren of politici te laten beslissen over mijn ontvangstmogelijkheden...

     

    m

     

  18. Ik ben het in grote lijnen met je reactie eens, maar wil het beeld graag iets nuanceren...

     

    Origineel bericht van: Invertist
    Origineel bericht van: JosFop4Sat

    ....De doelgroep van de Linux-box is toch anders ingesteld,.....

    Heel anders. Dit soort ontvangers is daarom eenvoudigweg niet te vergelijken met een "gewone" ontvanger.

    Hij wordt keurig afgeleverd met fabrieksfirmware, waarin alles wel werkt (hoop ik) en is tevens voorzien van een (eenvoudige) handleiding waarin dit alles beschreven staat. Maar: niemand gebruikt die firmware, en dus blijft ook de handleiding maagdelijk.

    Hij is wel degelijk te vergelijken. Wat je zegt over de firmware is waar, meestal. Maar, ook bij gesloten ontvangers zoals de Inverto vervang je vrijwel meteen de firmware voor de laatste versie. Dat komt ongeveer op hetzelfde neer, behalve dat het bij Linux ontvangers vaak makkelijker is om te doen.

     

    Voor een normale gebruiker (zoals ik bijvoorbeeld) is het helemaal niet nodig om vaak firmware updates te doen. Stabiel is stabiel. Mijn moeder heeft een ontvanger die ik al bijna twee jaar niet heb geupdate. Hij doet wat hij moet doen, dus waarom aan dat ding gaan rommelen? Er is absoluut geen noodzaak om steeds het nieuwste van het nieuwste te draaien. en mijn moeder van 84 jaar heeft er geen verstand van. Ze gebruikt hem gewoon. Hoezo hobbyontvanger?

     

    Het is niet zo dat je aan het hobbywerk hoeft mee te doen om een goede ontvanger te hebben.

     

    Je kunt zo'n linux doos dus op dezelfde manier gebruiken als een gesloten ontvanger. Het feit dat je er meer mee kunt, maakt heb daarom nog niet onvergelijkbaar...

     

    Origineel bericht van: Invertist

    En aan de alternatieven wordt zoveel gesleuteld (dagelijkse updates) dat het niet te beschrijven valt. Bovendien: de doelgroep, de hobbyisten, lezen toch geen handleiding. Die doen gewoon. En als er eens iets niet begrepen wordt of fout gaat zijn er vele forums met veel deskundigen.

     

    Vanuit het oogpunt van handleidingenschrijvers heb je gelijk. Dat lijkt me een klus die veel onderhoud vergt.

     

    Aan de andere kant hebben we (en zeker ook in deze groep) regelmatig klachten over het tempo en de aandacht die waarmee de fabrikant van verschillende ontvangers (de Inverto hoort daar zeker bij) firmware updates verzorgen. Ze laten de bugs gewoon zitten of verzinnen in iedere versie weer nieuwe.

    Dat probleem heb je met een actief onderhouden ontvanger bijna niet.

     

    Kortom, als je een actief beheerde ontvanger gebruikt, maar niet perse gaat zitten hobbyen, dan heb je het beste van twee werelden.

     

    Maar voor het schrijven van handleidingen blijft het lastig, veel versies. Mee eens.

     

    m

     

  19. Ik vind het moedig van jullie om van een dichtgetimmerd apparaat over te stappen op een open maar ook nog nieuw product. Zo heb je alle kinderziektes straks in huis... net als destijds bij de Inverto.

     

    Voor mij is het beter om een apparaat te hebben dat zich inmiddels een paar jaar bewezen heeft... scheelt me ergernis. Ik wil dat mijn spullen het betrouwbaar doen, zonder dat ik iedere week met firmware updates en ander gedoe in de weer moet.

     

    Ik volg jullie ervaringen graag. Ben erg benieuwd hoe de VU zich houdt en hoe snel zowel hardware als firmware stabiel zijn.

     

    m

     

  20. Wat Dreambox betreft... Er wordt op dit moment erg actief aan software gewerkt die beschikbaar is voor de meeste Dreamboxen: OpenPLi.

    Dat is, zeg maar, een firmware distributie die al jaaaaren bestaat, maar de laatste tijd open source is geworden en nu heel actief wordt onderhouden.

     

    En ik moet eerlijk zeggen dat het bere stabiel is en er erg goed uit ziet en heel makkelijk is te onderhouden.

     

    Zo langzamerhand is de firmware voor de Dreamboxen wel volwassen. Hobbywerk is helemaal niet nodig. Ik vraag me af wanneer dat voor zo'n nieuwe doos als de VU ook zo zal zijn. Misschien ook wel snel, want hij klinkt wel een beetje als een afgeleide van de Dreamboxen.

     

    m

     

  21. Origineel bericht van: marah

    VU+? staat dit voor iets als En???a2 en iets met HD en Linux?
    - Moeten de LNB's dan ook HD zijn?
    - Is er dan een andere switch nodig?
    - Kan die ook zoals de inverto 1x kijken en 2x opnemen?
    - Is overzetten via USB sneller dan bij inverto?
    - Als dit een volledige nieuwe twin-ontvanger is, hoe zeker bent u dan dat die beter is?

    Nee, LNB's kunnen hetzelfde blijven en de switches ook. Maar de schotel moet wel goed afgesteld zijn, want dat is voor het HD signaal kritischer.

    m
×
×
  • Nieuwe aanmaken...