Ga naar inhoud

Eduard07

Leden
 • Aantal items

  10475
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Eduard07

 • Titel
  Sat4all verslaafd

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Oosterkwartier
 • Interesses
  Tweaken

Recente bezoekers van dit profiel

84096 profielweergaven
 1. Die kon wel eens heel ver weg liggen, inderdaad. Voorlopig smelt het ijs in ons deel van de wereld in een nog veel hoger tempo dan gedacht: https://www.nu.nl/klimaat/6016960/ijskappen-groenland-smelten-zeven-keer-sneller-dan-dertig-jaar-terug.html Wat wil je ook, met hittegolven van rond 40 graden Celsius? (Voor mij "rotweer")
 2. Hartelijk dank! (Ik denk trouwens dat ze de zaak gaan verliezen. Met name als de bomen er ook al stonden toen ze het appartement betrokken. Zo zit dat meestal.)
 3. Dit is dus LPAM zoals we dat in Nederland ook kennen. Het woord "renaissance" lijkt me sterk overdreven, zeker in dit geval.
 4. We zijn weer terug bij af. Daar waar de mens niet van de natuur af kon blijven, is het juist helemaal niet goed gegaan. Zat voorbeelden in de afgelopen honderden jaren van waar de mens heeft ingegrepen, en de natuur onherstelbaar heeft verpest of uitgeroeid. En dat proces heeft zich de afgelopen 100 jaar in een weergaloos tempo voortgezet. Die schade kan de natuur nooit bijhouden. Land, zee, lucht, nergens is de mens met enig respect omgegaan met zijn eigen woning. Veel schade is niet meer terug te draaien. We kunnen alleen proberen op de rem te trappen. Maar dat gebeurt dus ook niet. We mogen er niet zomaar van uit gaan, "dat het wel goed zal komen"? Dat is een aanname. Ik vrees voor de generaties na ons. Biodiversiteit is een noodzaak voor balans. Alles hangt met alles samen. Je kunt niet willekeurige stenen uit een muur trekken en er vanuit gaan dat die muur wel overeind blijft.
 5. En ik plaatste ook een dergelijke link. En die ontkenningen worden nog gekker als een lokaal radiostation in Geelong (Bay 93.3) de hele donderdag 21/11 live verslag deed van de ongebruikelijke hitte. En dan nog ontkennen en zelfs uitgemaakt worden voor leugenaar. Met zelfs het "verzoek" "de discussie te verlaten". (Tenminste, die post las ik in Sat4all in mijn parallelle. real world. Ik hoop wel dat dat klopt.. 😰 )
 6. Ook onjuist, want in october was er ook al een hiitegolf die zeer ongebruikelijk was voor die maand: https://7news.com.au/weather/melbourne-weather/australia-heatwave-temperatures-set-to-soar-for-melbourne-sydney-and-adelaide-c-519814 Je probeert feiten naar je hand te zetten, maar dat gaat je niet lukken, want meten is weten.
 7. Voor objectiviteit met degelijke onderbouwing moeten we bij jouw duim zijn? Feiten kun je namelijk controleren.
 8. Je bent aan het trollen of je leeft in een parallelle wereld a la Trump. In ieder geval spreek je niet de waarheid.
 9. Zegt genoeg over Clarkson. Zielige reactie. De man blijkt hiermee een zeer beperkt en egocentrisch denkvermogen te hebben. Weten we dat ook weer. We zouden deze redenatie trouwens even gemakkelijk om kunnen draaien: Het is de schuld van Clarkson dat we nu met veel luchtvervuiling en smerige diesels zitten. Maar dat slaat even zo goed nergens op...
 10. Dus als de lokale krant beschrijft wat er feitelijk aan de gang is, en ik laat jou dat lezen, dan lieg ik? Wat een kronkel moet je soms maken om je gelijk te halen, he? Je slaat door.
 11. Maar als Jakarta meters wegzakt door te veel water oppompen en te veel asfalt waardoor er geen nieuw regenwater meer kan worden opgeslagen, is het niet het klimaat, maar de mens. De bodemdaling in Groningen is ook het gevolg van menselijk handelen, niet door klimaatsverandering. In noord Duitsland hebben ze immers dat probleem niet. De stijging van de zeespiegel lijkt, daarmee vergeleken, tot nu toe een peuleschil. Wat allemaal nog steeds niet wegneemt, dat menselijk handelen uiteindelijk ook klimaatsgevolgen kan hebben. Denk aan het kappen van wouden of de co2 uitstoot.
 12. Maar dat kun je niet zeggen van het totale klimaatsvraagstuk. En daar speelt het menselijk handelen ook een centrale rol in. En wat je nu ook ziet, is dat de mens zeer wel in staat is een habitat uit balans te brengen. In bepaalde gevallen zelfs grote en misschien deels wel blijvende schade toe te brengen. Schade waar die we als een boomerang terugkrijgen.
 13. https://www.ad.nl/buitenland/jakarta-zinkt-in-recordtempo~adc7bcd4/ Voornamelijk menselijk handelen. En dan zijn we gelijk weer terug bij de kern van het klimaatsvraagstuk.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid