Ga naar inhoud


Gene 1225

Lid
  • Items

    5451
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    10

Alles dat geplaatst werd door Gene 1225

  1. Yep, gisteren gezien op BBC. En aanrader.
  2. No hard feelings Penthe, mijn favorieten situeren zich ook in een heel ander genre. Maar muziek die je raakt is voor mij goede muziek, ongeacht het genre.
  3. Tja , Penthe, ik ben je vader niet maar ik wil er wel dit nummer aan toevoegen. Het is een "buiten categorie nummer" maar het bezorgt mij nog altijd kippenvel.
  4. Gene 1225

    Moppen deel 4

    Drie broers van 96, 94 en 92 jaar leven tezamen in een herenhuis. Op een avond laat de broer van 96 jaar het bad vol lopen, stapt met een been in het bad, wacht even en roept dan naar beneden: "stapte ik in het bad of kwam ik eruit?" De broer van 94 roept terug: "ik weet het niet, wacht ik kom kijken," en hij gaat de trap op. Halverwege stopt hij en roept: "was ik naar boven aan het gaan of kwam ik naar beneden?" De broer van 92 zat aan de keukentafel van een koffie te genieten en hij schudt zijn hoofd en zegt: "ik hoop dat ik nooit als hen wordt," en daarbij klopt hij op de houten tafel om hem geluk bij te brengen. Dan roept hij terug: "ik kom jullie direct helpen, maar ik moet eerst even zien wie er op de deur geklopt heeft."
  5. Gene 1225

    DHL

    Misschien eens kijken naar de film " Sorry We Missed You " van Ken Loach, https://en.wikipedia.org/wiki/Sorry_We_Missed_You welkom in de realiteit van deze eeuw.
  6. Gene 1225

    Moppen deel 4

    Crazy Sat, misschien kan dit je spelplezier bezorgen.. https://www.geoguessr.com/nl succes.
  7. en dan dit, uit de krant van gisteren: Hun wagen heeft een prijskaartje van meer dan 300.000 euro, maar de kopers van de exclusieve Mercedes G63 4x4² mogen er niet meer mee rijden. Er is momenteel een probleem met de behuizing van de achteras. Die kan namelijk scheuren of barsten. Tja, daar gaat je reputatie.
  8. Jaarlijks organiseert de krant "Het Nieuwblad" een raadsel. Wie durft de uitdaging aangaan ? hier: https://beldefnews.mil.be/cyber/2023_opgave_nl.pdf Succes.
  9. Ik moet een single lnb,( voorkeur voor inverto ), met 4 uitgangen aansluiten op een Spaun 420 uncomitted diseqc switch. Neem ik nu een Quad of Quatro lnb? of maakt het eigenlijk niet omdat ze toch op een multiswitch aangesloten worden ?
  10. Gene 1225

    Moppen deel 4

    Ik haat spelfouten! Je verwisselt 2 letters en je hele bericht is geürineerd!
  11. bron:https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20231007_95862614 Een hacker is aan de haal gegaan met de gegevens van 415.000 gebruikers en adverteerders van het platform redlights.be/quartier-rouge.be. Redlights.be/quartier-rouge.be zijn websites waarop volwassenen afspraken kunnen maken met sekswerkers. De hacker dreigde om de gegevens te koop aan te bieden op het dark web. Ik zou denken dat aanbieden in een dark room meer reacties zou uitlokken....
  12. Dit had ik dus zeer letterlijk moeten opvatten. Ik bespaar je de uitleg van alle probeersels die ik toegepast heb, maar het kwam er steeds op neer dat ik niet tot een bevredigend resultaat kwam. Maar ik heb me wel een paar dagen kunnen bezighouden en mijn vrouw in de mening gelaten dat ik zeer professioneel bezig was. De uitvoering moet nog volgen maar ik beschouw het probleem als opgelost. Met dank aan allen voor het meedenken en Ceesv ik zal in het vervolg eerst leren grondig lezen. 😉
  13. Tja Bellejt eenvoudig omdat ik de duo lnb heb, maar ik begin te denken dat single lnb's inderdaad een makkelijkere oplossing zou kunnen zijn .
  14. ceesv: ik ben ook maar een amateur-gebruiker maar probeer toch graag dingen uit. Kijk nogmaals naar mijn tekening van 20 augustus: die opstelling had ik maar die geeft opnamebeperkingen. Jij sprak van ontdubbelen en het gebruik van 2 diseqc switches : als ik dat toepas op die tekening dan betekent dat dat er naar elke diseqcswitch 2 kabels komen van de duo-lnb toch ? Die mogelijkheid bestaat omdat het duo quad lnb is . En van elke switch loopt dan 1 kabel naar tuner A en 1 kabel naar tuner B. Als mijn bovenstaande suggestie correct is dan weet ik ook meteen waar mijn fout zit. Pff. soms ie het onder woorden brengen van een probleem moeilijker dan het probleem oplossen.
  15. ik heb nu twee diseqc schakelaars gemonteerd, maar het werkt nog niet naar behoren. Zou het kunnen dat er eigenlijk 4 kabels van de duo-lnb moeten komen, waarbij elke diseqc verbonden is met twee kabels ?
  16. Tot die bedenking was ik ook gekomen. Een dubbel opstelling zou inderdaad de meeste voordelen bieden.
  17. ceesv, ik heb ondertussen de twee schotels kunnen opstellen en de kabels aangesloten zoals in bovenstaande schets. Maar nu stel ik vast dat mijn tweede tuner ( b) geen signaal-input heeft. Eigenlijk logisch aangezien de switch maar 1 uitgang heeft. Zou het kunnen dat ik de tweede kabel die van de duoblok komt rechtstreeks naar tuner b moet gekoppeld worden en dus niet via de diseqc-switch ?
  18. Gene 1225

    Moppen deel 4

    Ging dat niet om een "Gek Paard" ?
  19. En John, al iets gevonden ? Ik heb er een goed jaar geleden al stevig moeten voor zoeken om er eentje te vinden. Niet in de webwinkels maar door zolang rond te bellen tot ik een satshop vond die er nog een laatste exemplaar van in voorraad had.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...