Ga naar inhoud


minplus

Lid
  • Items

    8649
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    56

Berichten die geplaatst zijn door minplus

  1. Je vergeet de commissies naast de daarop volgen de commissies, enz, die alles opnieuw gaan berekenen en heroverwegen.

    Van het geld dat die commissies bij de toeslagenaffaire gekost hebben had elke de grond in getrapte al 5-voudig gecompenseerd kunnen worden, terwijl die mensen nog steeds op hun geld en soms zelfs kinderen wachten.

    De nieuwe Hollanditis.🤐

  2. 6 uren geleden, Tonskidutch zei:

    Nu is zo'n standbeeld weghalen niet gedaan om het even in de achterbak van je auto gooien.

    Daar heb je hijswerktuig en een vrachtauto voor nodig. En dat gebeurd in een heel drukke woonomgeving die allemaal op het plein uitkijken.

    Maar bovendien is brons niet zomaar te verkopen bij de oudijzer handelaar, daar heb je een certificaat van herkomst bij nodig volgens de EU wetgeving.

     

    zou het toch nog een 1 april grap zijn

     

    Grote beelden worden zoals bekend in stukken gezaagd..

  3. Bronzen dingen worden met zekerheid door tuig gejat, zijn nog geliefder dan koper waarvoor ze zelfs de beveiliging van duizenden mensen bij spoorwegen jatten. Een niets ontziend schorriemorrie-deel van de mens(?)heid.

    In een gehucht hier in de buurt is ook een bronzen borstbeeld binnen/na een jaar gejat.

    Men heeft het daar vervangen door hetzelfde in beschilderd ik meen ijzercement en dat staat er al jaren probleemloos.

    Het tuig was in staat de krant te lezen en weet dat de nieuwe niet meer van brons is.

     

    Ik denk/vrees dat alle standbeelden van duur materiaal snel naar musea met beveiliging moeten en vervangen door polyester exemplaren.

  4. 5 uren geleden, Mojo zei:

    Heb ik nooit gehad. Ik heb er geen invloed op gehad en schaam me er ook niet voor.

    Het is uiteraard wel een klote tijd geweest in de geschiedenis die veel leed heeft veroorzaakt.

    Is nu niet anders en ook nooit anders geweest bij de mensheid.

  5. 1 uur geleden, gerrit B zei:

    Hoeft niet helemaal waar te zijn.

    Een grote megamachine kan juist minder druk op de ondergrond uitvoeren dan een kleine.

    Doet me herinneren aan een opdracht van natuurkunde waarbij een man en aan vrouw door een net aangeharkt bloemperkje liepen.

    Vrouw van 45 kg met maatje 36 van schoenen, man van 85 Kg met met maat 45 van schoenen.

    Na alles uitgerekend te hebben bleek dat de man wel de grootste kans had om bloemen te vernielen met zijn grote stappers, maar dat de vrouw de meeste schade aanrichtte omdat deze ondanks het veel lage gewicht een hogere druk per cm2  op de ondergrond uitoefende.

    Bij het landbouwbedrijf waar ik voor mijn werk wel eens kom werd een zelfde soort uitleg gegeven aan de grote machines die ook met veel grotere en bredere banden zijn uitgevoerd en daardoor slechts weinig of zelfs geheel geen extra druk op de ondergrond geven dan een kleine conventionele tractor.

     

    Maar dat boeren en waterhuishouding hand in hand gaan dat lijkt me meer dan logisch, als bij jou in de tuin de planten verdrogen dan ga je toch ook water geven?

     

    Daar zit wel een kern van waarheid in.

    Hier in de omgeving heeft men het grondwaterpeil aanzienlijk verhoogd door water vast te gaan houden.

    Reden voor sommige natuurorganisaties om aan de bel te trekken want er gingen massaal bomen dood.

    Natuurlijk was het eerst de schuld van de boeren die zouden over bemesten, te veel stikstof enz. maar het bleek gewoon de veel hogere waterstand te zijn waardoor de bomen met de wortels in het water stonden en daar toch minder goed tegen konden.

    Maf, gerrit, hier verlaagt men het 30km verderop al  40 jaar.

  6. Kom, Gerard, het zijn de agro-industriëlen en dat weet jij ook. Die zijn gebaat bij een extreem lage waterstand.

    En die paar zwembaden van de rijken vormen echt geen probleem.

     

    M'n grootvader ving jaren 50 het water op in een kristal heldere sloot met kikkers, salamanders en stekelbaarsjes, m'n buren jaren 60 en 70 idem en toen ik begin 80 hier kwam wonen stond er ook nog water in de sloot. Dat is nu een uurtje na een enorme regenbui en daarna staat hij weer droog.

     

    Met je laatste zin ben ik het helemaal eens. Kwestie van zelfreflectie zou ik zo zeggen

  7. 1 uur terug, Sprietje zei:

    Een gebouw laat geen enkel satellietsignaal door. Een grotere schotel heeft dan geen zin. Wat wel zin heeft is een plek voor je schotel te zoeken die net langs het gebouw de signalen ontvangt. De sun outage is hiervoor het meest betrouwbare middel om die plek te vinden.

    Het verbaast me dat je mijn bericht niet snapt of heel slecht leest want ik gaf het toch duidelijk aan en schat je toch eigenlijk veel hoger in.

    Dus nog maar een uitleg:

    Als je maar 1 plaatsingsmogelijkheid hebt en een gebouw grotendeels in de weg staat en je hebt geen vergunning dat gebouw af te breken dan vangt dat lullige bouwwerk alle signalen voor een 60cm schotel weg, maar een 2 meter schotel kijkt net om de hoek en hoera, ontvangst.

  8. 18 uren geleden, Sprietje zei:

    Beste minplus

     

    Als het signaal op de schotel al voor 3/4 wordt afgedekt door een gebouw, dan zou ik toch maar een andere plek zoeken voor de schotel. Dat kan met een satfinder-app waarop de satellieten zichtbaar zijn op de hemelachtergrond die je neemt of nog beter, wachten tot de sun-outage. Dan kun je zien op welke plek er geen schaduw op de schotel valt.
    En een schotel plaatsen op een plaats waar het signaal al voor 3/4 wordt weggenomen door bomen, heb je helemaal niets aan. Volgend jaar zijn de bomen weer wat gegroeid en heb je helemaal geen signaal.

     

    Beste Sprietje

     

    Bij een gebouw met geen andere mogelijkheid wordt het dus een grote schotel of verhuizen, bij bomen hangt het van de boom af.

  9. 7 uren geleden, Penthe zei:

    Heb ook een tijd geen horloge gedragen, maar nu toch weer wel. Hier aanschouw mijn 3 euro horloge :)  Omdat ik deze wel fijn vind vernieuw ik dit keer de a377 batterij die erin zit.

    IMG_20240402_131956.thumb.jpg.61dc2ff84096e4efe9d2b2b4787c0906.jpg

    Mooi ding.

     

    M'n dure ouwe Tissot is 1,1 cm dik en heeft datum en moet ik verstellen, vooral eind februari. Dikker wil ik ze niet, liever dunner.

    M'n Aldi geval van iets van 8 euri is 8mm dik maar heeft geen datum. Verstellen voor de zomertijd vast wel maar hij stond al een jaar stil.

    Gisteren de batterij vervangen, zo eentje uit een pakketje van een euro met 10 celletjes (waarvan je 5 gebruikt) dat ik nog had liggen, en hij loopt weer.

    Op de vorige 2 jaren.

  10. Ik vroeg op pagina 1 om te beginnen terecht ook naar de situatie.  Soms is plaatsing alleen mogelijk op een plek waar 3/4 van de schotel afgedekt wordt door een gebouw of bomen. Dan heb je niets aan een schotel van 60cm.

  11. Een paar buitengewoon vage vragen.

    Wat is toegestaan en kan in jouw situatie, hoeveel regenreserve wil je? Om maar iets te noemen om te beginnen.

     

    Maar met een ovale van 2 meter met een LNB met 8 aansluitingen zit je zeker goed.

    • Haha 1
  12. Ik heb zelf lang geleden ook aan feedhunten gedaan en ben het blijven volgen. Soms reageerde ik hier en regelmatig probeerde ik een feed ook te pakken.

    De laatste paar jaar niet meer, ook omdat de as van m'n schotel vast zat. Die is weer los en ik kan wanneer ik veel tijd heb en het weer gunstig is hem opnieuw uitrichten. Maar ik kijk nog steeds naar veel foto's die jullie plaatsen.

  13. 1 uur terug, Eduard07 zei:

    Wat is dat? "Draagkracht"?

    Iemand die zijn leven lang zuinig is geweest om een eigen huisje te kunnen kopen vs. iemand die met hetzelfde inkomen een gat in de hand had en nu recht heeft op allerlei toeslagen?

    Billijk?

    Objectiever kan het niet!

    Ik hoor bij die 1e club die 40 jaar lang elke cent heeft omgedraaid en geen recht heeft op toeslagen.

    Iemand met een gat in de hand en een klein inkomen wel?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...