Ga naar inhoud


Ernst64

Lid
  • Items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ernst64

  1. Sinds enige weken heb ik een SRP-2401CI+, de Nederlandse versie met Canal Digitaal stempel op de doos.

    De opnameproblemen als door anderen beschreven herken ik niet.

     

    Wat ik wel herken is de volstrekt waardeloze handleiding, via de TF-site kan je de Engelse en de Duitse versie binnenhalen en die zijn veel uitgebreider, maar ook niet volledig.

    Zo bestaat er bij de opnames een map AutoDescramble, wel zichtbaar in een screenshot in de laatste Engelse versie, maar het wordt niet beschreven. In hoeverre deze functie automatisch werkt heb ik nog niet kunnen ontdekken, er zijn instellingen mogelijk die mij niet logisch lijken, een handleiding zou welkom zijn.

     

    Vier kanalen gelijktijdig opnemen en een ander bekijken, lijkt heel mooi, werkt ook, echter met een beperkte keuze mogelijkheid. Op tuner 1 RTL4 opnemen, op tuner 2 SBS6, beperkt de mogelijkheden voor de andere 3 kanalen tot Nederland 1, Nederland 2 en RTL 8.

     

    Via een internet verbinding direct YouTube-filmpjes bekijken lijkt leuk, werkt alleen niet. De overzichtspagina is zichtbaar, voorkeuren kunnen worden ingesteld alleen wanneer er een filmpje zou moeten worden gedownload, springt de TF in de stress. Een probleem waar andere versies ook mee te maken hebben (gehad), meestal na een update. Dus maar wachten op een update.

     

    Bij het afspelen van een opname loopt het geluid vaak niet synchroon, pauzeren en weer verder lost het probleem op, maar is slordig is het wel, vooral omdat andere versies er ook al mee te maken hebben gehad. Is de opname nog niet gedecodeerd en je gebruikt de spoel functie bij het afspelen, heb je een probleem. De pauze functie werkt niet meer en met heen- en weerspoelen kan je de situatie verbeteren maar goed wordt het niet meer. Ook maar weer wachten op een update.

     

    Een ander probleem heb ik met de Timeshift-functie, in combinatie met het starten van een opname, maar daarover loopt een apart topic.

  2. Een vervelende eigenschap die ik ervaar, is het omschakelen naar het op te nemen kanaal, wanneer er op dat kanaal een geprogrammeerde opname start.

    Wanneer ik een ander kanaal bekijk in de Time shift-mode, ben ik het verschil t.o.v. het live-beeld kwijt.

    Hoe kan ik dat voorkomen?

    (4x twin LNB, 2x diseqc 1.0, 2x kabel, tunerkeuze op All)

  3. Kijk eens in de handleiding

    "Ondertiteling

    Er zijn drie ondertiteltalen beschikbaar:

    • Engels

    • Frans

    • Nederlands

    Om de ondertiteling uit te zetten, selecteert u

    Geen ondertitel."

    Waarschijnlijk staat ie bij jou (onder de optie "TV scherm")op "Geen ondertitel" en dan wordt de keuze verder niet aangeboden.

  4. Ik heb een TF5000PVR met een twin-LNB en een 75cm schotel op Astra1. Nu wil ik ook de Astra2 en -3 daar aan toevoegen, met in het achterhoofd de overschakeling naar een TF70xxPVR en HDTV over ca. een half jaar. De kabellengte (2 kabels) tussen de schotel (met vrij zicht op het zuiden) en de PVR is 20m en wordt in de toekomst 25m. De huidige signaalsterkte is minimaal 76%, kwaliteit 99%.

     

    Om de eerste stap te realiseren heb ik het volgende in gedachte:

    - Een multifeet LNB-houder voorbereid voor 19,2/23,5/28,2°

    - 3 stuks twin-LNB’s

    - 2 stuks DiSEqC-omschakelaars van 4 naar 1 (3 naar 1 heb ik niet gevonden)

    - Eventueel 2 stuks versterkers

     

    Dan nu de vragen:

    - Is dit een geschikte oplossing?

    - Is de schotel groot genoeg (ook in de toekomst)?

    - De DiSEqC-omschakelaars vind ik bij ***geen-reclame*** van het type 2.0, de TF kent in het menu 1.0 en 1.1, gaat dit werken?

    - Is de voeding vanuit de TF sterk genoeg voor 2 schakelaars en 2 versterkers?

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...