Ga naar inhoud


Deca

Lid
  • Items

    52
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Deca

  1. Goede morgen Sprietje ( en anderen ) Ik ga op zoek naar de B&R 65. Zoals gezegd reizen we minstens 15 jaar heen en weer naar Portugal met een (flinke) caravan. Omdat we ook al weer jaren minimaal 3 maanden daar blijven, moeten er nou eenmaal flink wat dingen worden meegenomen. Nee ... niet de zakken met aardappels maar wel (bv) 20kg meel en een fikse broodbakmachine. Waar wij vaak kleinere plaatsen opzoeken, is alleen keihard witbrood beschikbaar ... Kortom door een veelheid van spullen en dingen. De schotel heeft tijdens verplaatsen als plek de ruimte in de disselbak direct voor het reservewiel van de caravan. Dat is krap maar het kan net. Een beetje 'persen' moet dan. Ik stel me voor dat een zo fijn mechanische schijven instelling van de B&R daar niet beter van wordt en dus een risico vormt. In een disselkast gebeurd van alles tijdens het vervoer (alles wat nat mag worden kan in die ruimte ; er komt ook water met wegvuil naar binnen. De horizontale afstelling is niet echt een probleem. Te meer omdat ik in mijn schotel opstel routine een waterpas op het schotelstatief klem, dat de horizon naar alle kanten aangeeft. Met allerlei keggetjes wordt dus eerst het statief horizontaal gezet. Dan kijk ik op de app Satfinder en stel ik op de Triax de elevatie in. Daarna komt de Schweiger SF 9002 mij helpen om de juiste satelliet te vinden. Hoe moeilijk kan het zijn. Een schotel moet voor ons dus kunnen 'ingeklapt' tot een klein formaat dwz de LNB arm naar binnen tegen de schotel inklappen. Een zoektocht naar deze schotel dus in het Brabantse dus.( denk in het najaar, want Portugal zit er ook dit jaar niet in )

  2. Dank Spriet voor je reactie. De B@R schotel is mij niet onbekend, maar ik zou dan alleen de schotel willen en niet een hele (kwetsbare) inrichting om de elevatie mee in te stellen. Dat is voor mij beslist niet moeilijk met de ervaring van het opzetten van schotels de afgelopen vele jaren op weg van en naar Portugal.  Nav jouw bericht zal ik de fabrikant  vragen of hij een dergelijk kwalitatieve schotel ook kan leveren zonder al die zaken die voor beginnende schotel opzetters noodzaak zijn. Wellicht dat de 65 cm schotel in de disselkast kan / past dus ik zal hem vragen naar de exacte 'buiten' maten.

    Heb elders gelezen jouw melding dat er een nieuwe - zeer goede - LNB in de handel is met een gain van 60 - 70 dB de Ultra PLL Single. Ik gebruik de Black Ultra single met een gain van 60 dB. Weet jij of de Ultra PLL al in de handel is : ik kan deze niet vinden met dergelijk specs.

    Voor mijn vraag naar een geschikte / snellere  ontvanger begrijp ik dat je dit niet (hier) kunt beantwoorden ivm de beperkingen van dit board in zake reclame

  3. Helaas Joyne is failliet ! Deze provider was voor mij de perfecte oplossing om [1] thuis TV ontvangst in Nederland en [2] TV ontvangst tot in Zuid Portugal met een Triax 60 cm schotel met een Inverto Black Ultra LNB. Schotel maat is beperkt in formaat, want moet mee in disselkast van de caravan. De ontvanger is een Rebox RE 4220 HD. Na bericht over het verdwijnen van Joyne, (weer) een CD “Rijk” abo genomen en kreeg dus de (nieuwe) CI-module met chip toegestuurd. Dus wederom via de ASTRA 3, de reden dat ik ben geswitched naar Joyne. Vraag is nu :

    [1] heeft CD nog aanpassingen gedaan aan het bereik van 28,2 (zou me verbazen)

    [2] uitgaande van het uitblijven van verbazing, waarmee kan ik Astra 3 in zuid Portugal ontvangen ( regenbui geen ontvangst is niet erg – regen maakt zo veel herrie op het dak dat eea toch niet te verstaan valt. De beperking is het schotelformaat /ruimte in disselkast. Een kwetsbare schotel van bv B&R ook niet zo lekker.

    [3] ben toch al wat flauw over het trage schakelen tussen de zenders van de RE 4220, wat zou een betere (gevoelige) en snelle ontvanger zijn met mogelijkheid van een draadloze verbinding tussen ontvanger en afstandsbediening.. en met mogelijkheid opnemen zender A en gelijktijdig weergeven zender B ( zonder dat ik vast zit aan twee abonnementen CD )

    [4] Ben ik bezit van Schweiger SF 9002

    Wie wil mij advies geven ?

  4. Op 20-4-2021 om 09:42, ceesv zei:

    De keuze van de beveiliging wordt gedicteerd door de content providers.

     

    Ik heb al veel eerder aangestipt, dat je de zegeningen van Canaldigitaal met een losse kaart voor de oude bestandsklanten moet koesteren.

     

    Wanneer je vandaag een nieuwe provider start heb je niet de keuze hoe je het content wil beveiligen, tenzij je het gros van de gewenste zenders niet wil mogen doorgeven.

    Ik had vroeger een abo met de oranje kaart. Kun je opnieuw aansluiten met deze kaart ( dus zonder CI module )

  5. Op 19-4-2021 om 18:51, Thijs-Rallye zei:

     

    Dit, die vertaalde films, verschrikkelijk! Ik vind het zo'n gemiste kans ook dat ze niet 2 audio sporen uitzenden zoals de Britten doen. (al is het dan een narrator en het "gewone" spoor, maar het kan dus!)

    Jawohl sir    ( het kan echt niet !!!! )

  6. 3 uren geleden, joker55 zei:

    ...  ja, sorry, scherp opgemerkt (nu pas?) ik zag het later ook, maar kon het niet meer veranderen....  natuurlijk: schmuziger.  :)

     

    Zonder naar het woordenboek te kijken, denk ik dat het nog niet helemaal goed is ..: wacht   ik kijk even op Google vertaal. \nee niet goed m z schmutzich

  7. Op 19-4-2021 om 14:38, joker55 zei:

     

    Nou weinig hoor.....ik beheers prima de duitse taal, ben er ook veel, maar kijk bijna nooit naar duitse zenders (enige uitzondering sport op zaterdag 18 - 20 uur op Eins)   Waar ik een schurfthekel aan heb is bij engelstalige (amerikaanse) films dat eea wordt nagesynchroniseerd..   De bekende acteurs spreken opeens Duits.......niet aan te horen/zien, met als toppunt dirty Harry was opeens:  Der schumtziger Harry.  Enfin, weer een volgekotst ijsemmertje toen ik dat hoorde.  Ben dolblij dat hier ondertiteld wordt, al betaal je dan wel meer uitzendrechten....

    Kijk nog even naar de vertaling van Dirty Harry in het Duits .....

  8. Op 19-2-2020 om 11:48, Deca zei:

    Ik krijg sinds vandaag  door het beeld van NG  ( National Geographic ) : Neem contact op met uw provider, dit signaal komt te vervallen.

    Nergens iets van te vinden !

    Wie weet meer ?

    Groet aan allen

     

    Vandaag 20 feb 2020 is die tekst weg : wie mag ik hier voor bedanken ?

    • Haha 1
  9. 14 uur geleden zei Sprietje:

    Heb jij dan een schotel die minder kwetsbaar is en heel goed presteert?
    Dan gaat het waarschijnlijk om een glasvezel schotel, misschien heb je een Triax DAP 610-TSI, die heeft een effectieve schotelmaat van 55cm.
    Maar goed, geef het zelf even aan.

     

    Dat is wel een hele mooie schotel ! Zoiets dus, maar dan een helemaal dood ordinaire Triax van metaal en deze zeker niet zonder beschadigingen ! Caravanners kennen dit vast wel : 'schotel lastig groot ding  moet zonodig in de disselkast bij het reserve wiel' . Dit jaar in Portugal ging ik er vanuit, dat als er geen ontvangst mogelijk bleek met dit maatje schotel,  dan een locale grotere schotel te kopen en deze te verwennen met de LNB Inverto black ultra. Dat was dus niet nodig.

    Als een  volwaardig lidmaatschap afhangt van de aantallen berichten, dan wordt dit een goede aanzet hiertoe 😁, maar je schreef al .... de grote kwaliteit van de inhoud van de berichten is OOK een factor. Dat maakt mij dan weer nieuwsgierig naar de weging van deze kwaliteit van een aantal andere (volwaardige) leden.

  10. Op 19-8-2019 om 11:49 zei Sprietje:

     

    Dan heb je zeker een B&R schotel op het EISS-statief?

     

    Nee zelfs dat niet ! Niet omdat ik niet wil, maar omdat eea zo kwetsbaar is in / met een caravan. Op de schotel zit wel een LNB Inverto black ultra (twin). Zonder dat gaat het echt niet. Ik zal volgend jaar de bewijsstukken en scherm info maken en sturen. Een twin omdat soms een buurman op de camping -met (ook) Joyne- geen ontvangst kan krijgen.

    Dit zal zeker niet het goede forum zijn, maar wie kan ik waar vragen, of ik na jaren en jaren op dit forum 'zit' , mijn proeflidmaatschap kan over gaan in 'Lidmaatschap'.

    Toen ik van XS4ALL naar gmail ben gegaan, heb ik mijn email adres in SAT4ALL gewijzigd: dat was op 11-7-1912 ......

  11. Op 12-3-2019 om 15:55 zei Satneef:

    Werkt gewoon goed.

    Ik heb het sindskort en bevalt prima.

    Zorg ervoorcdat je bij ingebruikneming signaal hebt.

    Stem dus eerst af op een ongecodeerd kanaal.

    Zet hem dan op een NPO kanaal.

    Zet dan je ontvanger in standby,steek de module er in.

    Zet hem weer aan en dan wachten tot je beeld hebt.

    ik vermeld dit maar even,want als het fout gaat moet de module omgeruild,want dan krijg je hem niet meer werkend.

    Jammer dat ik dit niet eerder wist: heb vrijwel vanaf het begin Joyne en dan twee jaarabo ( één hoofd - met een tweede toestel abo). Was met twee ontvangers bezig deze in te stellen op Joyne en gebruikte dus één van de twee modules wisselend voor de twee receivers. Foute boel ! want module werd geblokkeerd.

  12. 19 minuten geleden zei ceesv:

    Ook bij regen?

    In Portugal zeer weinig tot geen regen in de periode dat wij daar zijn. En zou er al regen zijn overdag bv en wij zijn in de caravan, dan kijken we geen TV. Tv is voor avonden of voetbal of nieuws. Zal volgend jaar eens uitgebreid testen en notities maken. Dit met hopelijk een andere Openpli ontvanger ipv de Re4220

  13. Op 5-5-2019 om 20:16 zei Sprietje:

    Tja 55cm is wel erg klein voor Joyne. Om welk type schotel gaat het? Is het een automatische of een handbediende schotel? Staat hij op het dak of op een driepoot?

    Ben verbaasd ! Ik had prima ontvangst met 55 cm schotel (op statief dus) in midden Portugal met Joyne.

  14. Op 13-3-2019 om 12:20 zei cheapwatcher:

    Ik heb nu een grote lnb voor de hotbird. Die zou dan vervangen moeten worden door een smalle. Maar alps is er niet meer toch? Die gebruik ik voor 19.2 en 23.5

    Heb nog wel smalle ALPS liggen. Mag je zo hebben

  15. Ook ik ben overgegaan van CD  naar Joyne en meteen een basis jaarabo. In maart  2018 heb ik mijn abo bij CD opgezegd (was na alle prijsverhogingen € 24 per maand met HD zenderpakket )  en inmiddels ben ik in het meest zuidelijke gedeelte van  Portugal geweest en daar stemde ik met een Rebox 4220 binnen enkele minuten af op de Eutelsat 9E. Wij zijn een paar maanden in Portugal geweest en telkens geen enkel probleem om snel ontvangst te krijgen. We hebben dan ook menig abonnement bij Joyne veroorzaakt denk ik. Ik zie op Internet een reeks van vernieuwingen bij CD : zouden deze ook zijn gekomen als Joyne er niet was gekomen ? De hele schotelinstallatie van Visiosat met Astra 1,2, 3 en Hotbird thuis van de muur gehaald en de kampeer schotel (62 Cm) er op geschroefd . Quality 94 % op de speciaal aangeschafte Rebox 4220 . Volgend jaar gaat de (kleinere) 50 cm schotel mee.. Verrassend was de mededeling dat tijdelijk Ziggo sport werd weergegeven op Joyne. Een speciaal abo daar op ga ik niet doen : te duur ook maar ook omdat ik een Internet (zakelijk) internet abo heb en dus ook de mogelijkheid ziggo te streamen. Ik heb nog wel een probleem met de Rebox 4220 : als deze uitgeschakeld is met de afstandbediening, start de ontvanger op ZONDER de programma gegevens / EPG en de tijden datum staan ook op eerdere jaren ( "" ) . Dit kan ik spoorslags terug krijgen door even op een andere (FTA) zender op Eutelsat 9, staan de programma / EPG gegevens er weer in en ook de datum tijd. In de setup staan tijd en datum op automatisch. Misschien dat één van de specialisten hier het antwoord op weten ?

  16. Wij zitten in Portugal en maken bijna dagelijks reclame voor Joyne ! De vele teleurgestelden die met CD staan te prutsen maken dat erg makkelijk om te doen.

    De Ziggo sport zender erbij nemen voor EU 15 per maand gaan we niet doen ; vinden we te duur. ALS men de zender met voetbal en F1 zou aanbieden voor EU 5 zouden we dat wel doen. HEB het steeds over "we" : een bevriend echtpaar met (ook) Joyne.  Meerdere mensen op de camping hebben Joyne: een paar niet en iedereen met een schotel < 80 cm ontvangt geen NL zenders.

  17. 2 uur geleden zei Tonskidutch:

    ja je kunt ook een verkeerde koop maken

    enigma2 heeft niets met joyne en of gebruiksgemak te maken

    dat merk je niet eens bij een goede installatie dat er enigma2 op staat

     

    een flut leverancier dus die zijn werk niet goed doet

    en wat dacht je zit onderhuids op je Rebox? juist ook een linux achtige

    Ik realiseer me dat het niet aan de enigma2 ligt, maar aan een misbaksel van de Dreamdoos, maar na een half jaar van gedonder met dat ding was ik het meer dan zat. Snap niet dat Dream zo zit te slapen. Las op Duitse sites de nodige verhalen over de DM525 met hetzelfde euvel.

  18. Op 9-11-2017 om 20:59 zei luisteraar:

    Dank je wel voor het antwoord ben ik dik tevreden mee . 

    Nu nog even wachten op ontvangst bevestigingen op Linux enigma2 ontvangers dan haal ik een joyne module. 

     

    Over een (!) Linux ontvanger : de Dreambox DM525 gekocht. Enigma 2 er op. Ontvanger schakelde uit na onvoorspelbaar tijdsverloop. Terug naar leverancier. Deze stuurde ontvanger terug naar fabrikant. Nieuw moederboard. Inmiddels Joyne abo, maar nog steeds (ook) CD abo. De Dreambox schakelde nog steeds uit en start weer op. Diverse Enigma2 versies door leverancier er op gezet en gewisseld. Ben het nu zat en een Rebox RE-4220 besteld. Met dank aan leverancier voor de tijd die hij er aan besteed heeft, maar niet te vergeten alle kosten die ook ik heb gemaakt door het zeer frequent heen en weer rijden naar de leverancier.

     

  19. Op 28-9-2017 om 09:58 zei Jürgen:

    Dit zou toch wel eens een pré voor Joyne kunnen zijn want daar gaat het toch echt wel naar toe, zelf voor de kampeerders / overwinteraars.

    Ik ga dit jaar tijdens onze 5 maanden durende overwintering nog wel een schotel met CD abo gebruiken maar volgend jaar zou dat wel eens IPTV kunnen zijn.

    Minder rompslomp maar wel een goede Internet verbinding vereist maar ook dat wordt steeds beter in het buitenland.

     

    Wij zitten in de kleinere campings van veelal zuid Portugal. Daar zijn we al blij dat de telefoon werkt (draad voor de camping eigenaren) en de data verbindingen via GSM zijn ook niet denderend. Onwaarschijnlijk dat deze snel gaan verbeteren ivm de hoge kosten en lage opbrengsten. Als je met een niet vodafoon abo in het zuiden zit, kun je het vaak ook wel weer vergeten met een GSM ( en dus ook de data verbindingen )

  20. Op 30-12-2017 om 14:24 zei Sprietje:

    Waarschijnlijk alleen maar zeer tevreden klanten en waarom ook niet, bij Joyne kun je echt een vakantieabonnement nemen wanneer je ook echt op vakantie gaat. Bij Canal Digitaal denken ze nog steeds in huisje boompje beestje, allemaal gezinnetjes die in de zomer op vakantie gaan waarbij ze de grote groep gepensioneerden vergeten die de zomerdrukte juist willen mijden en niets aan de recreatie abonnement hebben wat in de zomermaanden valt.

    Snap precies dat niet : ze zijn toch niet gek bij CD ? Maar goed .... Nu met reeds een Joyne abo ( kijk thuis ook via de satelliet terwijl ik van Ziggo alleen Internet afneem)

  21. Op 8-11-2017 om 21:02 zei moonchild:

    Mensen buiten de doelgroep kunnen niet oordelen over de effectiviteit van reclame op de doelgroep. Neem als voorbeeld het grote aantal reclames over vaginale afscheiding en schimmel dat de laatste tijd op tv is.

     Tja het is nou eenmaal schimmeltijd zo eind november ..

  22. Ik ben wat aan het experimenteren met ontvangers in voorbereiding overschakelen Joyne (heb al Joyne, maar CD is nog niet opgezegd) . Eén van de ontvangers die ik op zolder vond is een Rebox 2210. Hier was in eerste instantie niets mee te beginnen, maar na installeren van de laatste update : Beeld en alle Joyne zenders ! Er blijft één hinderlijke fout in Rebox zitten : Als de Rebox de volgende dag vanuit de standby weer wordt aangezet, dat ziet de Rebox niet dat er een Joyne module in zit en geeft niet thuis. Pas als de stroom er een paar seconden afgehaald wordt, dan start hij met de vorig bekeken zender op. Ik heb de software versie geupload. Wie weet of er wat aan te doen is ?

     

    20171120_162538.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...