Jump to content

adelaar

Members
 • Posts

  52
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by adelaar

 1. Bedankt voor het compliment.

  Ben er zelf ook tevreden over. De lnb heb ik gemonteerd volgens de instructie van Canal Digitaal op hun side. Voor deze lnb zo dicht mogelijk bij de voorkant. Laat het eerst zo, ook omdat ik vanwege een nieuwe lens rustig aan moet doen. Heb de schotel voor Joyne niet bijgeplaatst, hiervoor was de buis te kort. Als dat zo uitkomt zet ik de tegelvloer achterhuis.

 2. Hallo Sprietje,

   

  De Triax ga ik vervangen omdat ik nu twee Fuba schotels heb. De Triax is wind gevoelig. Heb hem aan de achtergevel hangen en kan dan uit het slaapkamerraam de schotel goed zien hangen. Bij harde wind zie je de lnb helemaal schudden. De Fuba schotels staan bekend als stevige schotels met een goede signaalsterkte. Had met de Triax ook goed beeld, maar heb het idee dat het nog beter kan. Als er dan toch uitgericht wordt, kan ik hem ook meteen vervangen. Hang nog een 65 cm schotel erbij voor 9 en 13 graden oost. Wil hiervoor een duale lnb gebruiken van Canal Digitaal. Kun je hiervoor de scheefstand ook nog even berekenen?

   

  A33, 

   

  De berekeningen zeggen mij niet veel. Heb wel wat kennis op satelliet gebied, maar zo technisch ben ik niet. Hoop toch een en ander wel voorelkaar te krijgen.

 3. Heb beide schotels hier al liggen. Om het in één keer goed te doen mijn vraag in dit topic. Aan de hand van de verkregen informatie is de eerste keus de 78 cm. De hoekjes van de lnb houder had ik er al afgehaald. Heb er ook nog over gedacht om de 65 te nemen en een tweede voor 9 en 13 graden oost, voor de ontvangst van Joyne en de Hotbird, erbij te zetten. Kan de lnb op de 78 cm voldoende scheef gezet worden? Woon 7 km boven Leeuwarden. 

 4. Wil de huidige Triax schotel van 78 cm met triple lnb vervangen door een Fuba schotel van 65 of 78 cm. Welke kan ik het beste gebruiken voor een optimaal resultaat? Triple lnb is gemaakt voor een 65 cm schotel, maar in een eerder draadje hier wordt een 78 cm schotel geadviseerd voor een betere signaal opbrengst voor de Astra 3. Dit ging over een Triax schotel. Ben benieuwd naar advies van andere gebruikers.

 5. Om de zenders in de goede volgorde te krijgen kan men deze het beste de zenders handmatig inscannen. Als eerste transponder 11747H 30000 3/4 8psk, dan 11727V 30000 3/4 8psk en als derde 12073V 30000 3/4 8psk. Hierna kan nog een satellietscan gedaan worden voor de vrije zenders. Er zijn ontvangers die een fastscan voor Joyne hebben, waaronder de Bente bw-7.

 6. Heb onderstaande geprobeerd. De werkende software is: 3.03.13sp2.

   

  1. Schakel eerst naar de zender ‘Info & Nieuws’ op 
  kanaal 14. Heb je beeld, dan kun je beginnen met de 
  update-procedure. Heb je geen beeld, richt dan je 
  schotel opnieuw uit.
  2. Het updaten van de CI-module van de Homecast 
  gaat van start door allereerst te drukken op ‘menu’ 
  op de afstandsbediening.
  3. Selecteer hierna ‘status’ en vervolgens 
  ‘Canal Digitaal’.
  4. Je komt nu in het menu voor de instellingen van de 
  CI-module. Selecteer in het menu ‘nieuwe software’ 
  en druk op OK.
  5. Bij de melding ‘wilt u nieuwe software inladen’
  selecteer je de optie ‘ja’. Druk op OK om te bevestigen.
  6. Haal na het voltooien van de update eerst de stekker 
  van het toestel uit het stopcontact. Vervolgens haal 
  je de CI-module uit het toestel en stopt deze er 
  opnieuw in. Stop de stekker van het toestel weer in 
  het stopcontact.
  7. Na het plaatsen van de stekker in het stopcontact 
  dien je terug te gaan naar de instellingen van de 
  CI-Module. Selecteer de optie ‘module informatie’ 
  en druk op OK. Je hebt de nieuwe update succesvol 
  geïnstalleerd als de softwareversie is veranderd 
  naar ‘3.03.13sp2’.

×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.