Ga naar inhoud


adelaar

Lid
  • Items

    68
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door adelaar

  1. Het mooiste zou zijn als je bij familie of bekenden de fastscanlijst erin kan zetten Dan de ontvanger op NPO 1 zetten en langzaam verdraaien tot er beeld komt op de tv. Mocht dat niet lukken dan controleren of de mast waterpas staat en op de juiste schotel elevatie. (Hoogte instelling.)  Bij een losse diseqc switch nazien of de lnb"s op de juiste diseqc ingang zitten. Middelste lnb op ingang twee( astra3) Rechter lnb op ingang 3 (astra2) en linker lnb op ingang 1 (astra 1).  Dit alles gezien vanaf de achterkant van de schotel. Bij een triple lnb van Canal Digitaal zijn de aansluitingen (instelling) al goed. Ook belangrijk zijn goed passende f-connectors. Bij losse lnb"s kun je ook een andere lnb proberen, dus van astra 1 of 3 in het midden plaatsen. Als de lnb niet stuk is zou het zo moeten lukken. 

  2. Komt tijd komt raad. Zoals al eerder aangegeven ben ik niet goed thuis in de mogelijkheden van de computer. Putty zegt mij helemaal niets. Heb al 30 jaar satellietontvangst en weet er best wel het een en ander van af, maar computer duidelijk minder. Zal een van de kinderen hierover eens raadplegen. (Hulp inroepen.)

  3. Ben vanmorgen bezig geweest om de ontvanger werkend te krijgen volgens de instructies. Als ik het bestand download en op de usb stick zet staat het er zo op: Link_TrinityDuo. Als dit geopend zou worden zou het bestand: 'Link_TrinityDuo.img' zichtbaar moeten worden. Krijg dit niet voorelkaar. Ook licht de led van de usb stick niet op als hij in de ontvanger zit, heeft dan, dacht ik, geen contact met de ontvanger. Al met al vrij ingewikkeld, tenminste voor mij.

  4. 1 uur terug, Mimisiku zei:

    Oké, geen enkel probleem hoor… Vind het alleen zonde om iets weg te gooien wat feitelijk niet echt stuk is. Ik kom nog uit de tijd dat electronica gewoon gerepareerd werd.. Maar ik begrijp je standpunt….

    Gooi hem niet meteen weg. Misschien vind ik nog een oplossing. Ben zelf ook uit de tijd dat er nog weinig electronica was.

  5. Ben er weer mee bezig geweest. Is mij niet gelukt. Denk dat de ontvanger helemaal vast zit. Bij het aan de stroom zetten reageert hij nergens op. Ziet de usb niet en start niet opnieuw op. Ook geen verbinding met de tv. Zal morgen nog een keer proberen, maar heb er niet veel vertrouwen meer in. Is afgeschreven denk ik. Mimisiku, bedankt voor het meedenken. Fijn dat je hier nog zo geholpen wordt. 

  6. Mimisiku, Bedankt voor de informatie. Heb gezocht op internet en bestanden gedownload. Hoop dat het de goede bestanden zijn? Ben er nog niets verder mee gekomen, ontvanger reageert er niet op. Bij weer aan de stroom zetten komt meteen de tekst cool in beeld. verder is er geen beweging in te krijgen.cool.thumb.jpg.68d65eb9993563e34ff1d74bff66376f.jpg

  7. Zou graag een image voor de Coolstream link satelliet willen hebben. Bij het terugzetten van de fabrieksinstellingen dacht ik dat hij vastliep. Door hem even van de stroom te halen is het mis gegaan. Start nu niet meer op, tekst Coolstream komt op het display en daar blijft hij hangen. Is dit nog op te lossen?

  8. Bedankt voor het compliment.

    Ben er zelf ook tevreden over. De lnb heb ik gemonteerd volgens de instructie van Canal Digitaal op hun side. Voor deze lnb zo dicht mogelijk bij de voorkant. Laat het eerst zo, ook omdat ik vanwege een nieuwe lens rustig aan moet doen. Heb de schotel voor Joyne niet bijgeplaatst, hiervoor was de buis te kort. Als dat zo uitkomt zet ik de tegelvloer achterhuis.

  9. Hallo Sprietje,

     

    De Triax ga ik vervangen omdat ik nu twee Fuba schotels heb. De Triax is wind gevoelig. Heb hem aan de achtergevel hangen en kan dan uit het slaapkamerraam de schotel goed zien hangen. Bij harde wind zie je de lnb helemaal schudden. De Fuba schotels staan bekend als stevige schotels met een goede signaalsterkte. Had met de Triax ook goed beeld, maar heb het idee dat het nog beter kan. Als er dan toch uitgericht wordt, kan ik hem ook meteen vervangen. Hang nog een 65 cm schotel erbij voor 9 en 13 graden oost. Wil hiervoor een duale lnb gebruiken van Canal Digitaal. Kun je hiervoor de scheefstand ook nog even berekenen?

     

    A33, 

     

    De berekeningen zeggen mij niet veel. Heb wel wat kennis op satelliet gebied, maar zo technisch ben ik niet. Hoop toch een en ander wel voorelkaar te krijgen.

  10. Heb beide schotels hier al liggen. Om het in één keer goed te doen mijn vraag in dit topic. Aan de hand van de verkregen informatie is de eerste keus de 78 cm. De hoekjes van de lnb houder had ik er al afgehaald. Heb er ook nog over gedacht om de 65 te nemen en een tweede voor 9 en 13 graden oost, voor de ontvangst van Joyne en de Hotbird, erbij te zetten. Kan de lnb op de 78 cm voldoende scheef gezet worden? Woon 7 km boven Leeuwarden. 

  11. Wil de huidige Triax schotel van 78 cm met triple lnb vervangen door een Fuba schotel van 65 of 78 cm. Welke kan ik het beste gebruiken voor een optimaal resultaat? Triple lnb is gemaakt voor een 65 cm schotel, maar in een eerder draadje hier wordt een 78 cm schotel geadviseerd voor een betere signaal opbrengst voor de Astra 3. Dit ging over een Triax schotel. Ben benieuwd naar advies van andere gebruikers.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...