Ga naar inhoud


Drs. IJzerbout

Lid
  • Items

    10029
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    161

Alles dat geplaatst werd door Drs. IJzerbout

  1. Het is wat frisjes maar ik kan me er wel in vinden. 😁😁 De airco staat uit en 's nachts de ramen wijd los.
  2. Stelletje Nederlandse krenten dat jullie zijn. 😂😂😂😂
  3. Mensen, dit is toch wel even wereldschokkend nieuws: Radio-dj Dennis Ruyer (wie kent 'm niet) gaat toch niet naar de nieuwe radiozender Joe. Zijn vriendin sliep namelijk vanwege deze beslissing uit protest in het logeerbed !! Dit alles te lezen in het nieuws van nu.nl https://www.nu.nl/media/6297840/radio-dj-dennis-ruyer-toch-niet-naar-joe-vriendin-sliep-uit-protest-in-logeerbed.html Ik wist niet wat ik las en ben blij dat dit belangrijke sensationele nieuws me niet ontgaan is.
  4. Het is ook hier te lezen: https://www.gpfans.com/nl/f1-nieuws/1011082/canal-zet-volgende-stap-in-nederland-naam-canal-digitaal-vanaf-februari-verleden-tijd/
  5. Waar gaat dit over? Is dit iets belangrijks?
  6. Ik kijk op mijn werk meestal of met wat collega’s gaan we een bar in en kijken. Hebben met elkaar pret. En een lekker bier erbij is nooit weg.
  7. Zo mensen, Boeing heeft het probleem met hun 737 weten te vinden en een onmiddellijke oplossing gevonden: Duct Tape !!
  8. Alles mogelijk maar God mag weten wat ie daar uitspookt. Zolang ik niet precies begrijp wat ie aan het doen is kan ik er weinig zinnigs over zeggen. Het kan inderdaad een dubbelsuper zijn. De 1ste IF is dan altijd hoger dan de 2e. Alles gissen.
  9. Een Optimod verandert niet de signaalsterkte. Wel de loudness. De ontvangst “klinkt” luider maar de zender heeft geen centimeter meer bereik.
  10. Een kijktip! Voor de Formule 1 liefhebbers, is er een 5 delige serie te zien in de ARD Mediathek over Michael Schumacher: “Being Michael Schumacher”. Het is de 1ste staffel. Dus er komt nog veel meer interessants.
  11. Ik luister vaak naar de AM banden uit hobby en interesse. Ontvangers bouw ik geheel zelf, hoofdzakelijk met buizen.
  12. Omdat in mijn verstand nu eenmaal vastgebakken zit dat makelij uit China overeenkomt met rommelige tot slechte kwaliteit, kwam dat idee nou eenmaal automatisch bij mij naar boven. 😁
  13. Koekje, ik weet niet wat je daar allemaal aan het experimenteren bent. Van een LO bij een omroep ontvanger is eigenlijk geen sprake. Tenminste zo werd of wordt dit niet genoemd. Het werd hulp frequentie genoemd: fo genoemd. Dat LO komt eerder uit de satellieten techniek bij LNC’s. Die 460 kHz waar je het over hebt is de IF (midden frequentie). Als Radio Romania op 17990 KHz uitzendt dan is de oscillator (hulp) frequentie 17790 - fo = 460 De hulp oscillator zal altijd wat wegstalen. 5 mtr is normaal. Wat wil je er eigenlijk mee bereiken?
  14. Ik wilde een plaats aan een raam. Nou mensen, dat heb ik geweten. Ik had wel een prachtig uitzicht trouwens. En mijn telefoon is ook weer terecht. Die lag in iemands tuin. Ik zou niet verbaasd zijn dat dit toestel van Alaska Airlines in China is ge-assembleert.
  15. Ik wil niet moeilijk doen maar ik geloof er niets van dat die gast 16 zou zijn. Hij ziet er uit als een volwassen kerel van 30+ met z’n bijhorende bierbuik. Of is ie: onehundred and eigthyyyyyyyy………
  16. Is al code rood uitgeroepen?
  17. Het wordt in de media weer hopeloos overdreven. Pas maar op, het gaat al gauw speculeren richting Elfstedentocht.
  18. Drs. IJzerbout

    DHL

    Ygenlyk is het een schande. Door deze schandelijke zaak doe jy een hoop wyshyd op. Toch zou ik er schyt aan hebben. Schryf gewoon Nederlands en verziek onze taal niet zo.
  19. Zou mij veel te koud wezen. Ik hou niet van kou kleumen.
  20. Ik heb dan ook geen seconde medelijden met deze aso. Ik hoop dat de verzekering geen cent betaald.
  21. Met deze uitrusting heb je een goede verbinding met moeders thuis. Maakt niet uit waar je bent. Alleen lastig in de parkeergarage of viaduct.
  22. welke coax kabel, inline versterker, op welke manier je het beste gratis naar de formule 1 kan kijken, kerstmuziek.
  23. Het vermogen van een pomp wordt in de regel gestuurd door de waterstroom af te knijpen. Dat is vandaag de dag niet meer economisch. Helaas. Een drive is een mooie oplossing. Ik heb veel met Frequenz Umrichters (Drives) gewerkt en heb er goede ervaringen mee.
  24. Neem een drive (Umrichter). Dat is een omzetter van 1 of 2 fasen naar 3 fasen draaistroom. Daarmee kun je tevens heel mooi het toerental en dus het vermogen van die pomp regelen. Dat gerommel met een condensator vind ik maar niks en die motor zal je dankbaar zijn. Duur zijn ze niet. Ca. 100 - 150 €. Met de stroom die je spaart verdiend zo’n drive zichzelf terug. Zou je de beschikking hebben over een 3 fasen net zou ik er ten alle tijden een drive tussen zetten, al is het alleen al vanwege de stroombesparing in verband met de regelbaarheid van de verkwensie en dus het toerental (= vermogen).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...