Jump to content

putemmer

Members
 • Content Count

  485
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About putemmer

 • Rank
  Proef lidmaatschap

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bedankt. dan zal deze schotel dus net te weinig signaal binnen krijgen 😞
 2. HansSurfer: Bedankt voor deze informatie. Handig om deze resultaten te vergelijken met een Master focus MF90 (90cm) welke identiek is aan de Fibo 90 cm gregorian. Maar .... ik zie je resultaten van 54.9 East. Daar zie ik dat je beeld hebt op de zender U+2. Het vreemde is dat ik daar een geblocked beeld op krijg terwijl ik toch best een stevig signaal binnen krijg. (9.9dB / 65%). 1) Heb jij wel lopend beeld? Vreemd: Op andere satelliet posities krijg ik met gemak beeld met veel lagere SNR waarden. Deze schotel staat toch echt optimaal uitgericht en de SNR sterkte is ruim voldoende. 2) Heeft iemand een idee wat er met deze zenders op DVB-S2 15522V 27500 3/4 8PSK op 54.9 /50.0 East aan de hand is?
 3. Hallo Trust. Ik ben zelf geen specialist maar toch even wat gezocht en nagevraagd. Onderscheid tussen allereerst publiek- en privaatrecht. Publiekrecht: vrijheid van ontvangst (EVRM) maar beperking door nationale regelgeving. Trust heeft hier al de weg gevonden naar de folder. Hierin staan duidelijk de regels voor enerzijds schotels en anderzijds andere antennes. Als je je daar niet aan houdt zal de gemeente moeten optreden. In die zin: een omgevingsvergunning is nodig. Mogelijk krijg je die (alsnog). Privaatrecht: eigen huis geen probleem maar bij een huurwoning (Trust huurt van woningcorporatie) of appartement (altijd verplicht Vereniging van Eigenaren, VVE) ligt het anders. Uitspraken kantonrechters: woningcorporatie krijgt gelijk als er schade aan huurwoning is toegebracht. Het boren van een gat door muur of kozijn. Afweging met EVRM viel toch negatief voor huurder uit. Kantonrechter let echter ook op alternatieven: zijn genoeg zenders via andere weg te ontvangen? De kabel. Maar wellicht tegenwoordig ook IPTV abonnement. Al zijn daar voor zover mij bekend nog geen uitspraken over. Ook een VVE kan dwarsliggen. U/D 2015, nummer 2 is ook over schotelverbod (in Amsterdam) geschreven. U/D 2011, nummer 11, pagina 4. uitspraak thans via https://international.vlex.com/vid/khurshid-mustafa-tarzibachi-sweden-51466290 te lezen. U/D 2011, nummer 2, pagina 5. Kantonrechter. Via https://uitspraken.rechtspraak.nl/ zoeken met ‘schotelantenne’ geeft nu 108 uitspraken. Het is teveel om die allemaal na te lezen. De lijn is duidelijk: er mag nog veel maar er zijn beperkingen van publiek- en privaatrechtelijke aard. Als het echt tot een geschil komt: verder zoeken en eventueel zaak van maken.
 4. Bedankt voor de analyses 🙂 Ik kan nog maar een ding toevoegen wat mogelijk nog iets kan betekenen. In 2019 heb ik dit dus ook gehad. Toen had ik ook erg veel speling op de schotel , dus de as van DiSeqC motor. Hiervan heb ik hier een video gemaakt en kan je hier bij WeTranfer, bekijken.(wordt daar verwijderd op 18 maart). Zie: https://wetransfer.com/downloads/f38f4455e55ccdd95e8721a747c1fc5b20200311195124/7b44c5cfbb4ebf192010eb5ac846906e20200311195200/35cc39 Daarna heb ik zoals je kan zien op de video de speling hier weer verwijderd door deze aan te draaien met de inbussleutel. Na de recente stormperiode 2020 bleek de speling dit keer maar heel klein. Die na de storm van 2019 (Video) was veel groter.
 5. Beste A33, Inderdaad zat ik daar ook aan te denken. Daarom ben ik nieuwsierig hoe dat electronisch gaat (als dit de oorzaak is geweest). Je schreef: "Heb je in je aanpassingen eerst een Goto-0/GotoRef geprobeerd? Ging hij dan naar de echte 0, of naar een 15 a 20 graden verschoven positie?": Nadat ik de Diseqc motor weer precies op de vooraf aangebrachte merkteken op de paal van de regelvoet te gedraaid ben ik naar beneden gegaan en daar de 'Hardware reset by Receiver' volgens het boekje uitgevoerd. Deze luid: 1. Excecute the command: Go to reference (Go To '0'); 2. Cut off the power by disconnecting the coaxial cable; 3. Reconnect the coaxial cable; 4. Execute the command : Shift '0'; 5. Then, its memory erased, the rewrites the satelliets table to initial one and corrects the "0". Opm.: Na handeling 1. had ik al beeld en heb de procedure volledig afgemaakt om deze in het geheugen van de motor te verankeren. *) Na deze procedure was alles 'blijvend' oké en had ik weer beeld. (uiteraard moest ik nog wel de motor van de schotel ietsjes bijdraaien omdat je nooit 100% via de merktekens kan positioneren).
 6. Blijkbaar is het niet duidelijk. Dus hij was helemaal niet verdraaid. Dat kon ik zien aan alle merktekens die ik na de installatie geplaatst had. ik had hem toch maar verdraaid omdat ik het niet snapte wat er gebeurd was. Achteraf gezien had ik dus beide keren 2019 en 2020 de schotel 'niet 'om de paal hoeven te draaien want pas nadat ik deze precies op dezelfde plaats had teruggezet én daarna de motor had gerest was alles weer prima zoals vanouds. Zo duidelijker? 🙂
 7. Enige jaren geleden heb ik mijn draaibare schotel met een DiSeqC motor (in mijn geval een Amiko DM3800) geplaatst en prima afgeregeld (30 West t/m 75 East. Ik had dus eind Mei 2019 het probleem dat mijn schotel geen ontvangst had na een zware wind. Ik heb toen de worm wiel in de motor van de schotel stevig aangedraaid zodat de motoras en dus de schotel nagenoeg geen speling meer had. Daarna had ik het effect dat de motor niet terug kwam op zijn nul positie en heb daarom de motor ‘reset’. Daarna de schotel nog een heel klein beetje verdraaid te hebben had ik weer dezelfde ontvangst als vroeger 🙂 Bij een stevige wind was zelfs de variatie in SNR duidelijk minder doordat de schotel-as dus aangedraaid was 🙂 Maar ruim een week geleden was er weer een storm en had ik weer geen signaal. Alle denkbare instellingen bleek nog precies zo te staan zoals ik dat in het begin afgeregeld had. Vervolgens de schotel weer om de as van de paal verdraaid tot ik weer ontvangst had. Wat bleek … ontvangst nadat ik hem ongeveer 15 á 20 !!! graden richting west gedraaid had. Vervolgens de schotel weer om de paal teruggedraaid naar de originele gemerkte positie waar mijn merktekens staan. Daarna (net zoals in 2019) de DiSeqC motor ‘reset’ volgens de procedure die in het boekje staat “Hardware Reset by Receiver”. Daarna had ik weer een excellente ontvangst over het gehele gebied (30West t/m 75East). Mijn voorzichtige conclusie is dat de DiSeqC motor uit zijn callibratie is gelopen door de wisselende belasting (kracht) in East / West richting (door de storm wind) op de schotel . Ik weet alleen niet of dit juist is. 1 1) Kan me iemand vertellen hoe dat een DiSeqC motor weet en op basis waarvan hij hoeveel draaien moet? 2 2) Kan het zijn dat die (pulsen teller?) door de het op en neer gaan van de schotel door de storm) uit zijn callibratie is geraakt.
 8. Interessant 🙂 Een MasterFocus (Fibo) 90 (met een Invacom TWF-031 Twin lnb flens LNB) wordt aangestuurd met DiSeqC motor via een Enigma2 ontvanger . Kan deze dan deze pilarizer motor op een of andere manier aangestuurd worden? Of moet dit via een Vbox of zo en moet je dan dus extra bedrading bijleggen ? Kortom: wat zijn de (on)mogelijkheden?
 9. Zoals zo vaak, ook nu weer bedankt voor je reactie 🙂
 10. Leuk idee 🙂 Maar ik kan nergens een dergelijke sticker van een zonnepaneel vinden op het Internet. kan iemand een hint geven? 🙂
 11. Hierbij de inbussleutel plaats voor het afstellen van de speling bij de Amiko DM3800. Als de schotel op de paal gemonteerd is dan is het inbussleutel gedeeltelijk afgedekt en moet dat stukje weghalen (slijpen) of anders de schotel van de paal demonteren. *) Een tip van een kennis van mij om het worm wiel niet te strak aan te draaien: Zet een mA-meter in serie met de motor en als je ziet dat de stroom tijdens het aandraaien (redelijk) toeneemt dan is de wrijving / weerstand (redelijk) toegenomen. Ik weet niet precies welke stroomsterktes daarbij horen.
 12. Inderdaad is dat zo. Bedankt voor de aanvulling. Dit moet inderdaad met beleid dit instellen.
 13. Ps: bij enkele DiSeqC motoren kan je de speling er uit halen door een inbusmoer (of zo) aan te draaien. Dat is per merk DiSeqC motor verschillend Zoek maar eens op het internet. Ik weet het zo snel ook niet te vinden maar als je er niet uit kan komen dan meld je maar weer Als je dat doet is er (nagenoeg) geen speling meer op de as van de motor.
 14. Jw moet blijkbaar wel opletten: De mount van de schotel is blijkbaar te lang waardoor de motor op het einde van zijn draadcirkel, onvoldoende kracht heeft om terug te keren naar het midden b.v. zijn nul stand. Nadat deze is aangepast blijkt deze wel goed met een DiSeqC motor te functioneren lees ik en zie op de foto van Satkijker. Zie: https://www.detransponder.nl/wp-content/uploads/ zie jaargang nummmer7 , 19 juli, blz. 15.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy