Ga naar inhoud

putemmer

Leden
 • Aantal items

  478
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over putemmer

 • Titel
  Proef lidmaatschap

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Interessant 🙂 Een MasterFocus (Fibo) 90 (met een Invacom TWF-031 Twin lnb flens LNB) wordt aangestuurd met DiSeqC motor via een Enigma2 ontvanger . Kan deze dan deze pilarizer motor op een of andere manier aangestuurd worden? Of moet dit via een Vbox of zo en moet je dan dus extra bedrading bijleggen ? Kortom: wat zijn de (on)mogelijkheden?
 2. Zoals zo vaak, ook nu weer bedankt voor je reactie 🙂
 3. Leuk idee 🙂 Maar ik kan nergens een dergelijke sticker van een zonnepaneel vinden op het Internet. kan iemand een hint geven? 🙂
 4. Hierbij de inbussleutel plaats voor het afstellen van de speling bij de Amiko DM3800. Als de schotel op de paal gemonteerd is dan is het inbussleutel gedeeltelijk afgedekt en moet dat stukje weghalen (slijpen) of anders de schotel van de paal demonteren. *) Een tip van een kennis van mij om het worm wiel niet te strak aan te draaien: Zet een mA-meter in serie met de motor en als je ziet dat de stroom tijdens het aandraaien (redelijk) toeneemt dan is de wrijving / weerstand (redelijk) toegenomen. Ik weet niet precies welke stroomsterktes daarbij horen.
 5. Inderdaad is dat zo. Bedankt voor de aanvulling. Dit moet inderdaad met beleid dit instellen.
 6. Ps: bij enkele DiSeqC motoren kan je de speling er uit halen door een inbusmoer (of zo) aan te draaien. Dat is per merk DiSeqC motor verschillend Zoek maar eens op het internet. Ik weet het zo snel ook niet te vinden maar als je er niet uit kan komen dan meld je maar weer Als je dat doet is er (nagenoeg) geen speling meer op de as van de motor.
 7. Jw moet blijkbaar wel opletten: De mount van de schotel is blijkbaar te lang waardoor de motor op het einde van zijn draadcirkel, onvoldoende kracht heeft om terug te keren naar het midden b.v. zijn nul stand. Nadat deze is aangepast blijkt deze wel goed met een DiSeqC motor te functioneren lees ik en zie op de foto van Satkijker. Zie: https://www.detransponder.nl/wp-content/uploads/ zie jaargang nummmer7 , 19 juli, blz. 15.
 8. putemmer

  Blindscan HD51

  In de Plugins/Applicaties naar de Blindscan zoeken en deze installeren. Deze staat in de map: Systtemplugins (in ieder geval is dit bij OpenPli zo, dus ververmoedelijk ook bij de andere Images). Daarna zie je optie bij Zender zoeken staan. Veel plezier 🙂
 9. Vreemd. Hier en bij bij mijn kennissen werkt alles normaal. Ook heb ik niets op deze of andere site gelezen dat het niet goed zou zijn. Dus mijn advies is om alles even bij je ontvanger of software na te kijken. Heb je hulp nodig dan lezen we dat wel 🙂
 10. Aha ... duidelijk 🙂 Bedankt. Gezocht op het internet en de uitgebreide beschrijving gevonden: "Inkorten lnb-houder en test Megasat-lnb'.
 11. Hallo Sprietje, Ik zie dat deze persoon het bovenste gedeelte van de standaard LNB houder heeft gehaald en het bovenste gedeelte heeft vervangen door een andere beugel. Klopt dat? Heb je misschien meer info 'hoe' het in detail uitziet, hoe hij dit gedaan heeft en wil je dit met ons delen? Ik ben daar erg nieuwsgierig naar. Het ziet er prima uit.
 12. De 90 cm versie en motor zijn nog te koop bij een enkele Duitse website. (twee meen ik). Gebruikte schotels weet ik niet.
 13. Bedankt. Ik heb met de term 'azboxnews' in Google laten zoeken. Ik krijg: www.azboxnews.com www.twitter.com/azboxnews www.facebook.com/azboxnews Maar ik krijg dan een Chinese site die niets met de AZBox van doen heeft. Of het zijn hele oude sites die niet meer actueel zijn. Ik kan dus de nieuwe software 5500 helaas niet vinden voor de AZBoc Elite en Premium. Kan je me een andere aanwijzing of link geven? Bedankt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid