Ga naar inhoud


putemmer

Lid
  • Items

    519
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    5

Alles dat geplaatst werd door putemmer

  1. Misschien interessant voor je : Hier kan je invullen waar je woont en krijg je de details te zien over allerlei info ook over DAB ontvangst in jou locatie. Zie: https://fmscan.org/ Uitleg hiervan is te vinden op het Internet.
  2. Eventueel kan je nog voor de zekerheid nakijken of je WaveFrontier op alle punten wel goed gemonteerd is zodat je dat in ieder geval zeker gesteld hebt? 🙂 Op het internet kan je een heel oude toelichting vinden.
  3. Je kan deze eenvoudiger gebruiken i.p.v. de spreadsheet of tabel: https://satlex.be/nl/wavefrontier_calc.html Mocht je er niet uitkomen met deze website dan lees ik/ wij dat hier wel en help(en) je 🙂
  4. Tip: Kijk ook even voor de zekerheid ook na of er wel redelijk volle batterijen in zitten 🙂
  5. Inderdaad en er zijn nog meer valkuilen. Zoek eens mb.v. Google naar "Optimaal afstellen van schotels met meerdere LNB" 🙂 Met name vanaf pag. 86. Opm.: Dit is wel een erg oude uitgave maar aan een T90 is niets veranderd :-(.
  6. Misschien is dit een soort gelijk probleem als bij jou? Ik denk et niet , maar je weet nooit. 1. Mijn MF90 DeltaStar had door de hulpreflector en de vrij zware LNB een ander gewicht c.q. kantelpunt. Hierbij had de motor onvoldoende kracht om (als de schotel meer naar het Oosten of Westen gericht was, deze onvoldoende kracht om deze weer terug het midden te draaien. Gelukkig was er een oplossing: het aanpassen van de mount van de MF90. Met aanpassen bedoelen we: inkorten. Een sathobbyist op dit forum had deze ontwikkeld en heeft er ook een voor mij gemaakt.Na montage was mijn probleem over. 2. een andere optie is dat je de tandwielen van de motor wat vaster tegen elkaar zet en dus minder speling. Dat kon bij mijn DiSeqC motor (schroef zat verstopt onder een sticker), maar ik weet niet of dit bij een TSAB motor kan.
  7. Ik heb een DAB+ radio en nu blijkt dat ik (voor een gegarandeerde ontvangst) een buiten antenne nodig te hebben. Helaas is een extra kabel trekken niet mogelijk. Wel heb ik al een coaxkabel lopen vanaf de schotel op het dak naar mijn sat-ontvanger. Vraag: is het mogelijk het signaal van een buiten-DAB+ antenne samen te voegen met de coax van de schotel en deze beneden weer te splitsen. Zo ja, wie kan me adviseren omtrent de (on-)mogelijkheden, voor-en nadelen, hoe, wat, enz?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...