Ga naar inhoud


nachtuil

Lid
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door nachtuil

  1. Een tijdje terug heb ik al besloten een Dreambox DM920 aan te schaffen. Veel haast heb ik er nog niet mee, omdat het aantal UHD-zenders (FTA) nog beperkt is.

    In een Duits tijdschrift adviseert de hoofdredacteur een multiboot te installeren op deze Dreambox, met uiteraard verschillende images. Het ene image staat blindscan toe, een ander HbbTV enz.

    Is er iemand die multiboot geïnstalleerd heeft op dit type Dreambox? En zo ja, met welke images? Me dunkt dat er niet zo gek veel keuze is als het gaat om images waar Dreambox mee overweg kan en die ook nog eens met zekere regelmaat geüpdatet worden.

    Ik vraag dit omdat installatie van een multiboot op mijn huidige Dreambox 7080 niet lukte.

    Bij voorbaat dank voor een reactie!

  2. Aan alle onderwerpen van het Sat4all-forum is in de maand april een bijdrage geleverd, waarbij verscheidene bijdragen zelfs van gisteren en vandaag zijn. Dat zegt veel! Vrolijk verder gaan, is daarom mijn advies.

     

    Standaard kijk ik elke dag naar de rubrieken Dreambox, Schotelpark en Zenderlijsten en frequenties. Die zou ik graag gehandhaafd willen zien.

     

    Een rubriek over Images zou door mij ook elke dag worden bekeken.

     

    Hoewel er blijkbaar dankbaar gebruik van wordt gemaakt, ben ik persoonlijk niet voor een rubriek Algemene vragen. In veel gevallen kunnen de bijdragen ook wel in een andere rubriek worden geplaatst.

     

    Het organiseren van een poll lijkt me een goede gedachte, zeker als dat royaal vóór de zomervakantie gebeurt (of eventueel erna).

  3. Een paar weken geleden twijfelde ik niet aan de aanschaf van een Dreambox 7080 (nu heb ik een Dreambox 8000). Inmiddels sta ik er toch wat gereserveerder tegenover. Het is ongetwijfeld een krachtige ontvanger, die niet voor niets het predikaat "Sehr gut" van een Duits tijdschrift krijgt. Maar ik ben bang dat ik wat stappen terug moet doen waar het gaat om "extensions".

    Via OpenATV maak ik nu gebruik van Shoutcast, MediaPortal, Bitrateviewer, IPTV Listupdater. En hoe gaat 't met HbbTV en Blindscan? Volgens het Duitse tijdschrift zou ook mijn favoriete skin HD Glass 16 niet te installeren zijn?!

    Is er iemand met OpenATV (of een ander image) die over deze zaken uitsluitsel over kan geven?

     

    Bij voorbaat heel veel dank!

  4. Stilletjes gehoopt op oplossing van de problemen, gezien "fixed minimizing bug on some systems". Maar helaas, het mocht niet zo zijn.

    Bij mij loopt het in elk geval finaal vast bij "Bekijk programma log", "Selecteer Map" en "Hulpmiddelen". Alleen via Taakbeheer is er uit te komen.

     

    Nooit soortgelijke problemen gehad met de versies tot en met 5. Iemand een suggestie voor een definitieve oplossing (naast het terugzetten van een oudere versie) of is het simpelweg wachten op een volgende versie?

  5. Het is gelukt!

     

    Toen ik zag dat forumleden toch wel tevreden waren met Dreamset ben ik verder gaan experimenteren.

    Vorige week probeerde ik een bestaande zenderlijst (namelijk uit mijn Dreambox) te vernieuwen via Dreamset met Import/Compare. Met het hierboven geschetste teleurstellende resultaat.

     

    Gisteren heb ik een compleet nieuwe lijst geladen via "New". The Netherlands is nu weer verschenen in het landen-overzicht. En, om bij het voorbeeld Syria te blijven: nu staan veel meer Syrische zenders in het boeket.

     

    Of ik de zenders die ik wil zien ook daadwerkelijk kan ontvangen, hoop ik de komende dagen gewaar te worden.

     

    Bedankt in elk geval voor het meedenken :)

  6. Vorige week heb ik m’n Dreambox DM 8000 HD sinds lange tijd weer eens geladen met kanalen  van KingofSat met behulp van Dreamset. Het resultaat is in mijn ogen ronduit teleurstellend.


    Ter illustratie:

    ·        
    In de landenlijst (LN) mis ik Nederland (vroeger onder de T van The Netherlands, als ik me goed herinner).

    ·        
    De landenlijst geeft voor (bijv.) Syria maar twee kanalen, namelijk op 26 graden oost. Moeten er aanzienlijk meer zijn.

    ·        
    Als ik daadwerkelijk naar een bepaalde zender uit de lijst wil kijken kom ik tientallen keren de melding “Afstemmen mislukt” of “SID not found in PAT” tegen.



    Ik weet dat ikzelf wijzigingen/correcties kan aanbrengen, maar in mijn geval gaat het om een kleine dertig satellietposities (van 53 oost tot en met 30 graden west) en volgens Dreamset ruim 15.000 TV-zenders. Daar is, met andere woorden, geen beginnen aan.



    Gaat er bij mij iets fout of zijn er meer kijkers met gelijksoortige ervaringen?

  7. Bedankt Cor!

     

    De waarschuwing van Firewall was ik, voor zover ik me herinner, niet eerder tegengekomen (ook niet in andere situaties). Vandaar dat ik wat huiverig werd. 

     

    De transfer van Dreamset naar Dreambox heb ik zojuist gedaan.

  8. Het is me gelukt de nieuwste 64bit versie van Dreamset (met Windows 7) te downloaden en vervolgens kanalen de downloaden van KingofSat. Hier houdt de pret echter op.

     

    Als ik onder Setup een configuratie test wil uitvoeren begint meteen Windows Firewall te protesteren en verschijnen een waarschuwing en foutmelding.

     

    Pakweg een jaar geleden lukte het verzenden van gegevens (met een vroegere versie van Dreamset en Windows Vista) naar dezelfde Dreambox wel zonder deze problemen.

     

    Iemand soortgelijke ervaringen? Advies?I

×
×
  • Nieuwe aanmaken...