Ga naar inhoud


RonBoy

Lid
  • Items

    158
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door RonBoy

  1. RonBoy

    Apple Tv

    Hans, van deze film staat alleen de trailer op Apple TV. De film komt volgens het bijstaande bericht eerst in november in de bios en daarna pas op de streamingdienst. De trailer staat ook op youtube zag ik. Binnenkort naar de bios dus.
  2. Om wachten op uitstel van executie te voorkomen nu dan toch de knoop doorgehakt en afscheid van CD genomen. Eens gaat de mogelijkheid van in huis kaartdeling er toch af, dan maar nu overschakelen op een ander systeem. Gekozen voor NL-Ziet, je kan op 2 toestellen gelijk kijken en dat is inmiddels voldoende voor ons. Voor de Franse, Duitse en Britse tv blijft alles bij het oude dus daarvoor blijft de schotel nog even hangen. Het handige om met één afstandsbediening te kunnen werken is nu vervallen en dat is wel jammer. Wil je heen en weer kijken dan moet je steeds de input veranderen. Nog eens kijken of we daar wat op kunnen verzinnen. Opzeggen CD ging zeer eenvoudig, 1 maand opzegtermijn, keurig geregeld en geen verdere vragen.
  3. Mijn Fransat PC6 kaart verliep ook ineens ver na de 4 jaren termijn. Gelijk een nieuwe kaart besteld, ik woon in Frankrijk, na een paar dagen de kaart in de bus. Ik gebruik oscam en haalde de oude kaart eruit, de nieuwe erin en direct weer beeld. Niks hoeven veranderen.
  4. Het gaat ook om het nut van die logo's en de schreeuwerigheid. De NPO is publiek en hoeft dus niet commercieel te concurreren, waarom dan zoveel grote logo's. Links fel en vaak gekleurd logo van de omroep, en rechts 2 tot 3 logo's, NPO, 1,2-of 3 en dan nog Live (ook als het maar deels live is en soms is het helemaal live en staat het er weer niet). Totaal nutteloos allemaal. Ik hoef maar op een knopje van de AB te duwen ik ik heb alle info in een keer op m'n scherm als ik iets weten wil. Laat die logo's weg of doe zoals zoveel anderen, bv de Belgen, een enkel klein logo helemaal links in de uiterste hoek en haast helemaal doorzichtig als een watermerk. Of als de Fransen in de avond, logo aan het begin van een programma en dan weg. Of gelijk de Britten, geen logo, klaar.
  5. Nu maar hopen dat er nog wat beeld overblijft voor het programma. Die logo's staan in Nederland doorgaans haast prominent in het midden links en rechts van het scherm te schreeuwen om aandacht daar waar het toch om het programma zelf zou moeten gaan.
  6. Het is gewoon waardeloos allemaal. Bij mij vliegt de kaart ook regelmatig is de strafmodus, Het vervelende is dat het in bepaalde combinaties wel werkt om bv 2 opnames te maken en een derde live te kijken terwijl het in een ander combinatie weer niet werkt. Daar kom je pas achter als de kaart blokkeert. Dan kan je een opname stoppen en wachten totdat de kaart weer genegen is zijn werk te doen. Heel ambetant dus. Het is dat ik niet een goede internetverbinding heb omdat ik op een buitengebied woon anders was ik er wel klaar mee met CD,
  7. Je kan iCloud ook via de Mac of PC benaderen en dan hetzelfde als voorgesteld doen.
  8. RonBoy

    IPTV met opname funktie

    De Formuler Z10 kan in de app mytv-online2 opnemen. Ik heb er een en gebruik het wel eens.
  9. Heb zelf de Z10 en ben er zeer tevreden over. Het beeld is 4K 3840x2160 en echt voortreffelijk. Ik heb ook een Apple TV 4k, de laatste versie en zie eigenlijk geen verschil in beeldkwaliteit. Je moet wel de HDMI ingang op je TV juist instellen en een geschikte 4K HDMI kabel hebben anders krijg je een andere kwaliteit te zien. Een 4K IPTV uitzending met bijpassende bitrate geeft een veel beter beeld dan op sat bv NPO1 HD.
  10. Even inhaken, bij mij komt dit probleem ook voor zeker als er voor 3 programma's een opname loopt en ik naar een 4e aan het kijken ben. Voorafgaande aan het op zwart gaan komen eerst haperingen, het beeld valt dan even weg of het is blokvormig. Dan gaat het een paar minuutjes weer goed en weg is het beeld. Ik moet dan 1 opname stoppen om terug beeld te krijgen. Best vervelend.
  11. RonBoy

    Beeldkwaliteit

    Bij mij hetzelfde. De CD app op de laatste versie Apple TV geeft niet bepaald een mooi en stabiel beeld. Dit geheel een tegenstelling tot de Prime video app van Amazon en Apple TV+, beide geven een prachtig UHD of HDR beeld. F1TV geeft in het algemeen ook een goed en stabiel HD beeld doch soms is de kwaliteit beduidend minder, vooral op de zaterdagen tijden de kwalificatie. Het beeld zakt dan regelmatig naar een lagere resolutie. 4K clips op YouTube doen het prima zonder problemen. Het probleem lijkt dus eerder bij de aanbieder te zitten dan in de eigen installatie.
  12. Ja, the Wolfman en natuurlijk op Zaterdag (dacht ik zo) Casey Kasem met de American Top40. AFN stond altijd aan toen, alle zittingen van het Watergate hearings waren er te volgen. Wie nu wel eens in de US moet zijn en na het werk op z'n hotelkamer de TV aan zet merkt snel dat het in NL nog niet zo slecht zit.
  13. Tja, die kaart wordt geregistreerd op een Frans adres ivm de rechten op de programma"s. in Frankrijk dien je kijkgeld te betalen vandaar de koppeling adres aan kaart. Gaat dus lastig worden lijkt me.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...