Ga naar inhoud


Sprietje

V.I.P.
  • Items

    32383
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    322

Alles dat geplaatst werd door Sprietje

  1. Om de afstanden van alle lnb's goed te krijgen, moeten de lnb-houders als volgt gemonteerd worden, zie calculatie afbeelding: 0,8w, 4,8e en 9e moeten naar rechts gemonteerd worden, 13e, 19,2e, 23,5e en 28,2e moeten maar links gemonteerd worden. Alleen op deze manier komen de 9e en 13e dicht genoeg tegen elkaar te staan. De lnb-klemmen van deze twee staan dan tegengesteld. De skew van de lnbs moeten als volgt worden afgesteld: 0,8w op +5° 4,8e op +1° 9e op - 2° 13e op - 5° 19,2e op -10° 23,5e op -13° 28,2e op -16° dit is t.o.v. verticaal, niet t.o.v. de rail want die staat al 5,3 graden schuin. Een positive skew is tegen de wijzers van de klok indraaien en een negatieve skew is met de wijzers van de klok meedraaien als je achter tegen de lnb's aan kijkt. Vergeet de regenkapjes van de lnb's niet omlaag te trekken.
  2. In Totaal TV is het volgende te lezen: Om accountsharing van Netflix Viaplay tegen te gaan worden de komende maanden maatregelen genomen. Zo moeten abonnees hun thuislocatie gaan aangeven. Hierdoor kan het abonnement alleen in het eigen huis bekeken worden. Het kijken van Formule 1 op bijvoorbeeld het werk, bij een elders wonende partner of op vakantielocaties lijkt hierdoor binnenkort tot het verleden te behoren.
  3. Is me opgevallen dat BBC One London die tot voor kort op positie 301 zat op de nieuwe zenderlijst nu vervangen is door Thats TV2 maar in werkelijkheid zit er nog steeds BBC One London.
  4. OK. De ATEMIO EMP DISEQC SWITCH 4/1 HIGH ISO WSG is geen uncommited diseqc-switch en daarom kun je hem niet gebruiken. Als de EMP-Centauri uncommited diseqc-switch zo moeilijk verkrijgbaar is, kun je ook de Spaun uncommited diseqc-switch nemen, type SUR 420 F
  5. Waarom multiswitshes gebruiken i.p.v. diseqc-switshes als je toch maar 4 aansluitingen nodig hebt?
  6. Hier ook nog even de afstanden tussen andere krappe satellieten: - tussen de 4,8e en 9e is 4,58° arc. is 52,2mm - tussen de 19,2 en 23,5 is 4,67° arc is 52,2mm - tussen de 23,5 en 28,35 is 5,24° arc is 59,7mm Je zult dus overal koppen van 48mm moeten gebruiken behalve op de twee buitenste lnbs, daar kunnen lnb's met koppen van 59,5mm.
  7. Hier de berekening van BigBisat. Zoals je ziet staan de lnb's van de 9e en 13e het dichtst bij elkaar, 4,36° arc. Elke graad arc op de rail is 11,4mm. 4,36° is dus 49,7mm. De minimale afstand tussen de 40mm-klemmen: In dezelfde richting: min. 52mm In tegengestelde richting: min. 50mm Voor deze twee satellieten zul je dus lnb's moeten nemen met koppen van 48mm zoals de Inverto Ultra PLL, zie: https://inverto.tv/lnb/445/single-high-gain-low-noise-40mm-pll-lnb
  8. Jammer dat Zwitserland er niet bij staat. Dat zal wel een hoog bedrag zijn.
  9. Kijk maar eens naar de gemiddelde uurlonen in Europa, wat een verschillen!
  10. Ja, schrijffout, moet natuurlijk Astra 19,2 zijn.
  11. Deze afbeelding heb ik lang geleden van de website SAT-EXPERT.COM gehaald. Hij staat er nu inderdaad niet meer op. Of het klopt wat er in de tekening staat, heb ik niet gecontroleerd. Het ging mij meer om de verklaring waarom een offset schotel hoger moet zijn dan hij breed is.
  12. Klopt, daar zit hij niet meer. Daarom hebben ze hem ook uit de lijst gehaald. Dat is alleen niet zo slim want ze hadden hem bij de Hotbird moeten zetten waar hij nu op zit.
  13. De zender TVRI is pas op de zenderlijst komen te staan van 22-09-2023 en stond het laatst op de zenderlijst van 02-2024 en heeft altijd op positie 232 gestaan, nooit op een andere positie, zie:
  14. Echt wel, zie: https://y.yarn.co/349ceea9-487a-4015-b0e9-9e8cfe7a8ccf.mp4
  15. Vreemd dat Canal Digitaal de zender TVRI uit de zenderlijst heeft gegooid i.p.v. hem te verzetten naar de Hotbird waar die nu op zit.
  16. Zie hier hoe je de schotel af stelt: https://www.canaldigitaal.nl/blog/posts/schotel-uitrichten-tips/ en
  17. In de zenderlijst van febr. 2024 zat TVRI op positie 232.
  18. Volgens mij heeft de zender TVRI nooit op positie 92 gezeten.
  19. Is dat een fastscanlijst uit de vorige eeuw?
  20. In Essen (Begië) hier net over de grens kost de E95 ,€1,849 en de diesel €1,769. Maar in Cartagena, Spanje bij mijn vaste pomp betaal ik €1,409 voor diesel en €1,509 voor E95. Dat zijn nog eens prijzen!
  21. Geen tijd dit weekeind. Wel om te kijken. Max gaat dit morgen natuurlijk weer winnen met zijn geweldige tijd.
  22. Jammer dat de foto's zo wazig zijn maar zie ik dat goed, heb je de klem over de kop van de lnb zitten?
  23. Beste Zunigkyk In het begin van het schoteltijdperk werden er alleen maar primefocus schotels gebruikt. Die zijn namelijk het makkelijkste te maken. Bij de mesh-dish (de schotel van gaas) maakte je eerst de baleinen en spande je er gaas overeen. Bij de plaatstalen schotels wordt een stalen plaat in de forceerbank gezet en over een mal gebogen. Je kent de filmpjes waarschijnlijk wel uit India waar kleine bedrijfjes dit doen. De f/D-verhouding van deze schotel waren allemaal verschillend en daarom moest er op de lnb een losse feedhorn die instelbaar was om hem op de juiste ontvangsthoek in te stellen. Toen men later offsetschotels ging persen, heeft men er gelukkig over nagedacht dat het niet weer zo'n allegaartje moest gaan worden, immers men wilde van de losse ontvangstkop (lnb) en de feedhorn (f) één unit maken, de lnbf die allemaal dezelfde f/D-verhouding hadden. Er is toen gekeken met welke f/D-verhouding je het grootste schotelrendement had. Dat was met een f/D van 0,6-0,65. Afgesproken is toen om alle consumenten offsetschotels een f/D zouden krijgen van 0,6 zodat er maar één soort lnbf gemaakt hoeft te worden, namelijk met een f/D van 0,6. Triax gaf voor de TD64 een f/D op van 0,6, voor de nieuwe serie met vaste lnb-arm, de Triax TD65 een f/D van 0.62. Of die f/D-verhouding werkelijk iets anders is of dat het een preciezere aanduiding is tot 2 cijfers achter de komma weet ik niet maar ik denk het laatste. Overigens is het verschil erg klein, zie het verschil in beide berekeningen via de site van Satlex. Maar nu een ander verhaal over wat de fabrikanten en verkopers de maat van een schotel noemen. Het is logisch dat een grotere schotel duurder is dan een kleinere schotel. Daarom prijzen fabrikanten en verkopers hun schotel vaak zo groot mogelijk aan en dat doe je door de hoogtemaat te meten en dan nog inclusief rand en niet de breedtemaat. Maar de hoogtemaat is niet de maat van de diameter die de versterking bepaald. De signaalbundel schijnt immers onder een hoek op de schotel, de zogenaamde offsethoek. Die ligt meestal op 26° maar er zijn uitschieters. De Wavefrontier T90 heeft een offset van 38° en de Maximum E-85 heeft een offset van 18 graden. Maar of de f/D van een 60cm-schotel nu 0,6 of 0,62 is, het verschil in afstand tussen de lnb en de schotel is maar 18mm. Het afstandsverschil tussen de lnb's van de satellieten die ongeveer 4,3-4,5° van elkaar staan, is dan slechts 0,4mm. Daar zou ik me niet druk over maken.
  24. Wat is daar op aangepast? Heb je ze gemaakt voor een halsdiameter van 23mm?
  25. Beste A33 Het heeft me de nodige moeite gekost om de calculator te kunnen installeren omdat de site door mijn virusscanners werden geblokkeerd wegens bedreigingen. Dat zal mogelijk bij anderen ook kunnen gebeuren dus iedereen die datzelfde probleem heeft kan bij mij gerust even de berekening vragen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...