Spring naar bijdragen

toppie71

Leden
 • Aantal bijdragen

  40
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over toppie71

 • Rang
  Sat4all Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Gelderland

Recente profielbezoeken

58 profielweergaven
 1. Ik ben hiermee gestopt. Volgens mij alles geprobeerd. De bestanden die ik met de VU wilde bereiken op de NAS heb ik verplaatst naar een andere HDD en deze HDD op de usb van de VU aangesloten. Werkt ook prima. En kan ook vanaf elk apparaat gevonden worden. Bedankt voor jullie hulp hierin.
 2. Ik reageer eerst even op Mimisku, Beste MImisku, Je bedoelt op de laptop, in verkenner op de onderstaande link klikken? Als ik dat doe dan ga ik naar de startpagina van Fritzbox toe?!
 3. Dit is overigens het overzicht van alle apparaten in het netwerk via Windows verkenner. Hier staat ook alleen maar "VU' en niet eens de VUDUO4K of de VUZERO4K. Fritz-nas is hier wel te zien.
 4. Had nog even een gaatje gevonden. Instellingen opnieuw gedaan. Ik weet het niet meer. Ik heb werkelijk alles geprobeerd en opnieuw herstart etc. Onderstaand wat print screens uit de Fritzbox Ik kan even geen printscreens maken van de netwerkbrowser in de VU omdat die bezet is. Maar ziet er op het open klappen na exact hetzelfde uit als van Mimisku. Wat ik vreemd blijf vinden is dat ik de VU DUO de naam heb gegeven VUDUO4K maar in Windows verkenner blijft hij maar "VU" genaamd. (zie laatste/onderste screenshot) Ik heb geprobeerd te zoeken waar ik dit alsnog kan aanpassen maar kan nog niks vinden. Misschien kunnen jullie iets uit de screenshots ontdekken, maar ik niet.
 5. Hoi Mimisku, Bedankt voor de duidelijke uitleg en afbeeldingen en tijd!! *Als ik in jou eerste screenshot klik op de Fritbox dan klapt er niks open, ook geen vraag met naam en wachtwoord.(zoals in jou 3e screenshot) Dit heeft ie wel gevraagd de eerste keer, ik heb toen waarschijnlijk iets verkeerds ingevuld. Hoe dan ook ik krijg het nu niet meer zover dat ik die vraag weer krijg en misschien het juiste in kan vullen, ook niet met een reboot van ontvangers of Fritzbox. (Misschien zit hier een gedeelte van de oorzaak). Exact hetzelfde werkt allemaal wel als ik met mijn VU Zero 4K wil mounten aan de DUO 4K ik heb dan dezelfde instellingen moeten doen. *In jou 6e scherm staat de naam "ftpuser". Ik heb bij gebruikers toevoegen op mijn Fritzbox 2 gebruikers toegevoegd "VUDUO4K" en "VUZERO4K". Deze heb ik de rechten gegeven om de harde schijf te lezen. Maar wat ik vreemd vindt is dat de namen van de ontvangers niet veranderen in het netwerk als ik bv op mijn laptop met verkenner in Windows naar netwerk ga. De "VUDUO4K" heet "VU" in verkenner, dus net of de namen van de ontvangers niet fysiek gewijzigd worden/zijn in het netwerk. Wat mij verder opvalt is als ik in de Fritzbox kijk waar ik de user aangemaakt heb system/users dan zie ik daar de door mij aangemaakte users VUDUO4K en VUZERO4K. En dezelfde als bij jou te zien is "ftpuser", hier heb ik niks mee gedaan?! *Ik heb niet getest met een mediaplayer, maar ben in map "opnames" "omhoog gegaan" naar netwerk en gekeken of ik de "NAS" kon vinden. Logisch als bovenstaande niet juist uitgevoerd wordt. Ik zal ook een mediaplayer installeren. Ben nu niet in de gelegenheid om ook screenshots etc toe te voegen ivm werk, hiermee aan de gang gaan gaat pas morgenavond of het weekend worden ivm werk.
 6. Hoe heet de map die ik wil delen? "Film" wat moet er voor staan nas? Fritbox? Fritz.nas?FRITZ.NAS? FRITZ-NAS? Of de networkname? Mediaservername? Wat moet ik invullen bij nameserver in de networkbrowser? Servershare "harddisk"? Gedeelde map? Er zijn vele mogelijkheden die ook nog met elkaar overeen moeten komen. Alleen maar zeggen dat de boel niet goed ingesteld is heeft geen zin. Geef dan aan wat of welk ingevult veld overeen moet komen met de networkbrowser in de VU. Dit heeft zo geen enkele zin er zij te veel mogelijkheden.
 7. Mimisku, ik heb al vele opties geprobeerd. Je blijft alleen bij wat je als eerste aangaf. User aanmaken. Ik heb dat geprobeerd. Dat is het niet. Er zijn vele opties op vele plaatsen in de FB en in het browser menu van de VU. Als ik je een directe vraag stel wat waar in te vullen krijg ik geen antwoordt. Alleen in de FB kun je Domeinaam, servershare, mediashare, netwerknaam, usernaam, Fritz.Nas, Fritz.box overal van alles instellen. En wat van dit ingestelde moet ik invullen waar op welke regel in de networkbrowser? User aangemaakt in FB. Vu ook zo noemen met zelfde ww? En naam van VU in netwerk als ik in verkenner op mijn laptop kijk waarom is die VU ipv de naam van user aangemaakt in FB? Je stapt er allemaal overheen en blijft alleen wijzen op het eerst aangegeven user aanmaken. Ik kan je wel 20 printscreens alleen al van de FB sturen waarvan jij mij niet verteld wat daar moet staan in de FB eneat dat betekent voor het instellen in de VU. Ik kan ook met mijn VU Zero 4k opnes bekijken die op de hdd van de DUO 4k staan. Maar die instellingen zijn automatisch gegenereerd.
 8. Mannen, ik waardeer jullie hulp zeer! Ook net ben ik weer met Fritzbox bezig geweest. Ik kan op vele plaatsen dingen invullen als netwerknaam, nameserver, username, domeinnaam, networkshare, dan nog het hetzelfde bij Fritz.Nas en hetzelfde bij Fritz.box overal vele mogelijkheden. Dan komt er nog bij dat dit in de ontvanger ook op verschillende manieren ingevult kan worden en verschillende plaatsen in verschillende schermen. Misschien is voor jullie alles "gesneden koek" maar ik kan je vele mogelijkheden en opties laten zien die ik al geprobeerd heb. Ik wil best alle printscreens uploaden dan kunnen jullie het zien. Mimisku zoals je in het begin van het topic al beschreef met printscreen erbij heb ik al vele malen geprobeerd met exacte vinkjes en instellingen. Het werkt niet. Met mijn vu zero 4k kan ik wel mijn Duo 4K vinden en op de hdd kijken. Ik weet dus dat het kan. Ik heb het eerder gedaan. Alleen kan niet op de externe hdd komen die op de usb van de Fritzbox aangesloten zit.
 9. Klopt helemaal. Werkt bij mij ook precies zo. Alleen met de Nas werkt/lukt het niet.
 10. Ja klopt kan ik ook allemaal. Zie eerdere reactie. Ik heb boven ook een Vu Zero 4k. Kan ook perfect afspelen vanaf hdd van Vu Dup 4k van beneden. Streamen naar boven etc geen centje pijn. Maar het probleem is het niet zien van de hdd die aan de Fritzbox usb hangt. Dat is iets anders. Of misschien hetzelfde principe. Maar je zit wel met een Fritzbox (instellingen) er tussen dat is wat anders als rechtstreeks van/naar Vu Duo 4k/Vu Zero.
 11. Aah ja dat heb ik ook en dat lukt idd wel. Ik heb boven een VU Zero 4k en heb een mount gemaakt aan de Vu Duo 4k (waar we het over hebben) om vanaf zijn ssd opnames te bekijken. Dit werkt prima. Daarom vreemd (voor mij) dat het mounten van de "nas" niet lukt en vanaf/bij andere apparatuur wel. Ik zal het ook eens handmatig proberen naar de "nas" misschien idd dat het dan wel gaat.
 12. Beste Jee, Dank je wel! Ik ben het wel tegen gekomen maar niet geprobeerd. Ik ga dit nu wel proberen zo gauw tv weer vrij is. Heb jij het ook op die manier gedaan?
 13. Blijf het ook vreemd vinden dat alle andere apparatuur wel op de nas kan komen. Alle andere apparatuur heeft een "player". VLC player of wat dan ook. De sat.box niet. Maar anderzijds als hij de nas al niet kan vinden heeft het ook nog niks met de mediaplayer te maken.
 14. Hahaha ja ik heb het gevonden. Boel opnieuw opgestart. Geen effect. Is het bij jou wel zo dat de link "openklapt" als je er op klikt in de netwerkbrowser? Dat het niet zo is dat ik elders moet kijken of het werkt? Ben wel via map opnames naar boven gegaan vanaf hdd naar network. Daar is het ook niet te vinden.
 15. Dat heb ik niet gedaan. Volgens mij heb ik overal Fritzbox staan. Waar kan ik de werkgroep naam invullen??
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid