Ga naar inhoud


Erwinnaar

Lid
  • Items

    1046
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Alles dat geplaatst werd door Erwinnaar

  1. Ook dat is prachtig spul! Alleen voor 4 satellieten ontvangen niet heel geschikt, die kleine rotor is voor 33 en 45 cm schotels geschikt had ik gelezen. Overtreft deze 65 wel een Bigbisat wat betreft opbrengst/versterking met een goede lnb denk jij?
  2. Kijk, daar kunnen we wat mee! Dan laat ik deze ook aan me voorbij gaan want te beperkt voor optimaal afstellen ontvangst van de 4 bekende satellieten.
  3. Nee, ik vind dat Technisat gewoon mooi en degelijk spul. Maar klein is niet fijn blijkbaar. Heb een plek gevonden waar groter spul mag hangen..dus wie weet , in ander draadje, is dat gewoonweg beter voor ongestoorde ontvangst. Ik vind het enigzins jammer want was en ben altijd wel fan van met name de Multytenne geweest. Helaas te klein wanneer het slechter weer is.
  4. Beste liefhebbers, (Sprietje met name) Wie heeft deze schotel in gebruik? Is een Dur Line een duurzaam alternatief voor ontvangst van de klassieke 4 satellieten? Vragen: Welke maat lnb past hierop en kan dat op beide schotels passen? De hoogte van de juiste bij te kopen lnb houders is instelbaar, de rails is recht en star (waterpas) op de mast te monteren, de lnb houders moeten op de rail verschoven worden en in hoogte afstelbaar zijn als ik het lees op de site. Is dit een goede optie icm met deze schotel?
  5. Ik kies er niet voor inmiddels, want inderdaad, zelfs als die centraal gericht staat met regen is het niet voldoende en wanneer kijken mensen tv....vaak als het regent.
  6. Plus nog het gewicht, dat zorgt voor meer fijnstof dat vrijkomt van de banden.
  7. Plus dat de satelliet nu optimaal ontvangen wordt en niet hoef te schipperen, zal dat veel schelen?
  8. Zal het signaal met een 45 cm Technisat schoteltje, de best beschikbare lnb (black Ultra van Inverto?) en een digiroter goede ontvangstwaarden geven van alle Hotbird zenders en de gebruikelijke Astra zenders? De rest is 'bijvangst'. Wie heeft ervaring hiermee? Of zal het meer op multytenne gaan lijken wat ontvanst betreft? Locatie: regio Ulft.
  9. Altijd interessant, radio en tv torens. Hier niet ver van bijvoorbeeld Wesel, is vaak bij helder weer goed te zien op hoogte rond Montferland of de brug in Emmerich. Tijdje terug een spannende film met als titel Fall (in mijn beleving) gezien en deze tv toren was de inspiratie: https://en.wikipedia.org/wiki/KXTV/KOVR_tower
  10. Een BigBisat kan dus 52 Oost pakken lees ik terug. Dan kan een T90 dan ook bijvoorbeeld. In dat geval kan je met 1 vaste opstelling (schotel) satellieten pakken die tot 40 graden uit elkaar liggen. Dus zou jij Hotbird 13 Oost tot en met 52 Oost, plus dan ook Astra 1, 2, 3, en nog een aantal, op 1 schotel zonder draaien kunnen ontvangen. Voordeel is vlotte zaptijden, geen rotorgeluiden etc.
  11. Bijvoorbeeld: Rotor met een grote schotel om mee te beginnen en vrij zicht op die satelliet en draaien maar. Of 1 vaste grote schotel op die satelliet en voor de de Astra 1,2,3 een kleinere, die combineren. Van alles mogelijk echter; vrij zicht op de satellieten en de ruimte om iets te gaan bouwen voor je ontvangst waar je ook goed bij kan komen. Dus eerst inventariseren hoe de situatie rondom je huis is voor ontvangst. Er zijn appjes waar je live kan zien of dat mogelijk is. Als die 52 oost op een BigBisat te ontvangen is kom je daarmee al een heel eind. Ik verwacht van niet. Indien wel, dan is dat een oplossing. Zou het niet op een schoorsteen monteren of waar je niet makkelijk bij kan. Dan is het plezier bij problemen snel verdwenen.
  12. Ja FTA in samenvatting: Channel4HD.
  13. Ford heeft op het moment weinig trek in RedBull. Ik denk dan wegwezen daar en naar Mercedes (met Newey). Golfbeweging zal ophouden van succes, de kunst is op tijd wegwezen, precies doen wat Alonso fout deed in al die jaren.
  14. RTL Duitsland zend het uit, 7 races. Live. Daarnaast, ook via de satelliet, Channel4HD. Engelse free to air zender. Alleen niet live. Die zenden van elke GP de kwalificatie en race in ruime samenvatting uit! Dus ook voor die opties is een schotel aanschaffen al interessant. Als je bekenden hebt in Zwitserland of Oostenrijk is daar misschien wat te regelen want SRF en ORF doen ook de f1 uitzenden, live.
  15. Ook op Channel4HD weer te volgen in ruime samenvatting, kwalificatie en race.
  16. Al de activiteit van de zon wat op ons afkomt kan alle (adhoc) moeite en kosten die wij simpele zielen in een paar decenia menen te moeten maken door druk van een stel, geen ander woord kan ik vinden, mafkezen, worden in één klap wegevaagd. Als de zon daar zin aan heeft. En reken maar dat dat gaat gebeuren eerdaags. Dan staan we te boek als een 'verloren beschafing'. Dat komt zo nu en dan eens voor. Dus maak ik me alvast geen illusie om die milieu en klimaat wedren.
  17. Sprietje, dank u wel. Aan 1 aansluiting is hier voldoende. Ik meende dat er een identieke antenne te koop is, echter onder een andere naam. Als die geleverd wordt zonder die quatro lnb's zou dat ideaal zijn. Dit alles in overweging want wij gebruiken enkel astra 1,2,3 en Hotbird (met een Cahors BigBisat). De ontvangst dient echter beter te zijn dan met de Cahors vooraleer deze overweging te bewerkstelligen. De antenne is groter dan de 60 centimeter van de Cahors...
  18. Zijn er op deze antenne betere lnb's te monteren voor gebruik in NL en welke zouden dat dan kunnen zijn voor maximaal signaal?
  19. Kijk toch gewoon dan als satelliet liefhebber naar Channel4HD, ruime samenvattingen en gratis.
  20. En na wat speuren moet ik mezelf terug fluiten, tis van alle tijden..: https://historiek.net/winkels-sloten-vroeger-erg-laat/17706/
  21. https://www.gelderlander.nl/duiven/duiven-krijgt-de-grootste-fastfoodstrip-van-het-land-burger-king-febo-en-taco-bell-vergezellen-straks-de-mac-en-kfc~adc5f29b/ Das niet bij Henk en Ingrip op de hoek die een snackbarretje bestieren waar je lopend heen kan/kon. Bovenstaande is de toekomst..En 7 dagen per week en let op, straks zowat 24 uur.. Dus nogmaals: die paar orthodoxen die op ZATERDAG de maat wordt genomen lijkt me niet terecht.
  22. Hier ook in de regio, gewoon van 8 tot 21 uur op zondag open en niet 1 dat dorp maar 3 supermarkten...plus de Kruidvat etc. etc. Er zal gekeken moeten worden naar dit soort onnodige zondagen open en de uitstoot die dat alles meebrengt. Of al die fastfoods op industrieparken waar jan en alleman weer heen tuft op de meest vreemde tijden altijd en overal. In de pruis is alles op slot op wat uitzonderingen na.
  23. Ja mag ook, maar ook op zaterdag wat mij betreft. Tis al ingewikkeld zat(erdag) hahaha.
  24. Van wie moet dat? De milieupolitie? De krant? Je bankrekening want dure gas/electra? Of wil je de ijsberen redden? Suggestieve opinie wat mij betreft. Ik als niet orthodoxe ga toch ook tegenwoordig mee in de 24 uurs economie, koopzondagen etc etc. J Die orthodoxen laten tenminste de auto met rust op zondag, gaan niet naar een bouwmarkt met een auto, geen uitstoot etc. Dus er zijn meer groepen die dat niet hoeven en laat jij de auto op zondag staan? Of slinger jij op zondag de versterker en satellietinstallatie niet aan en in je keuken bakt op 200 graden een gerechtje gaar...nadat we even hebben geshopt paar kilometer verderop.
  25. Absoluut helmplicht! Nu met al dat getreuzel op drempels etc. , zal de uitstoot daardoor niet zijn toegenomen....telkens optrekken en afremmen. Lijkt me ook niet goed voor de luchtkwaliteit en slijtage onderdelen. Die moeten daardoor vlotter vervangen worden, dat kost weer meer productie, dat kost weer meer uitstoot...en met al die vervoersmiddelen.......dan nu weer 30, weer naar 50, 80 noem maar op, voortdurend aanpassen met als gevolg bovenstaande. Tis af en toe net de Bingo op de snelwegen, ook met die matrixborden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...