Ga naar inhoud


davidv

Lid
  • Items

    194
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door davidv

  1. 1 uur terug, greekfalcon zei:

    Duits IP maakt niet uit zolang de Google play store maar op Nederland staat. Ik kon de Nederlandse Canal+ app niet downloaden met Google play store ingesteld op Griekenland. Heb eerst op laptop met VPN op NL ingesteld nieuw Google account aangemaakt waarbij een NL telefoonnummer nodig was om een code te ontvangen. Daarna met dit nieuwe account op tablet ingelogd (wel met VPN op NL voordat ik van account wisselde, maar vermoedelijk onnodig) en daarna kon ik de Nederlandse Canal+ downloaden.

    Ik heb tijdens deze actie geen VPN gebruikt. Wel maak ik inderdaad gebruik van de Nederlandse versie van Google Play Store. Waarom ook niet. Wat wel speelde is dat er tot aan deze week geen Canal+-app voor CD te downloaden was. Pas nadat ik een e-mail van CD kreeg was dit mogelijk. Maar ik downloadde de app zonder een link binnen de e-mail te gebruiken. Dat doe ik altijd om zo te voorkomen dat ik in een spammail trap.

  2. Uit de kanalenlijstenpost van 'Hans':

     

    "Mediaguard (Seca). Eerder bericht: Canal Digitaal en TV Vlaanderen stoppen met de oude codering Mediaguard. Recent bericht: voorlopig houden kijkers via deze codering beeld. De M7 groep adviseert wel, mede om veiligheidsredenen, op nieuwe apparatuur over te gaan. Zenders die nieuw worden toegevoegd maken geen gebruik meer van Mediaguard"

  3. 1 uur terug, zeeteefje zei:

    @davidv: dik tevreden met NLZiet.

    Beter beeld dan CD via satelliet in 1080p50 op ruim 8Mb/s. In replay zijn sommige kanalen 720P25, maar ook dat bevalt goed. De meeste door mij bekeken programma's kijk ik achteraf en daar zit geen reklame in. Via de EPG terug te kijken programma's bevatten wel reklame. De logica ontbreekt welke wel in VOD komen en welke niet. Twee programma's na elkaar op dezelfde zender kunnen anders uitpakken. De één is langdurig terug te zien via VOD zonder reklame en de ander slechts 7 dagen met reklame. Natuurlijk een rechten probleem. 

     

    Ik heb wel een Nvidia Shield TV gekocht, want via de Xiaomi Mi box ( en veel andere Android dozen) zijn al maanden problemen met live TV van een aantal zenders. Ook die Shield bevalt prima. Veel sneller (response op AB, etc) dan de Mi Box en voorzien van prima upscaling.

    Dus ook daar onduidelijkheid over het reclamevrije kijken. Dat zal altijd wel een probleem blijven.

    Ik heb hier een Nokia 8000 en die doet wat hij moet doen. Volgens mij wordt die zelfs, door sommige handelaren, in combinatie met een abo op TVZiet geleverd. 

    Maar zolang CD blijft werken blijf ik daar hangen. Maar trekken ze echt de stekker uit de smartcard, dan is het einde verhaal. Wel heel jammer dat je bij NLZiet geen ESPN kan afsluiten. Dan was ik nu al weg bij CD.

  4. 13 minuten geleden, zeeteefje zei:

    Dat had ik ook toen ik wilde opzeggen, je gebruikt de 'verkeerde' browser. Gebruikt Google Chrome zonder addblocker, en hey presto: Chat icoon rechtsonder.

    Ik ben inmiddels weg bij CD, maar de kaart werkt nog.

    Ik zit nu bij NLZiet die volgens hun website gisteren het abonnementsgeld voor de komende maand succesvol heeft geïncasseerd. Mijn bank weet van niks...

    En? Hoe bevalt NLZiet? Ben echt benieuwd naar je ervaringen.

  5. 37 minuten geleden, el renegade zei:

    Er was ook helemaal geen sprake van uitschakeling van smartcards, alleen zouden deze niet meer werken in niet officiële goedgekeurde receivers en de werkt alleen nog in de witte ci module.

    Alleen bedoelde de medewerker dat het gewoon blijft werken zoals het was. Of ik lees wat anders maar volgens mij staat dat er.

    Maar het is wel goed. 

  6. 2 minuten geleden, Codx zei:

     

    Allemaal leuk en wel,  maar elke medewerker lijkt daar wat anders te zeggen. 

     

    Bovendien worden smartcards helemaal niet uitgeschakeld en een oude codering ook niet, er wordt alleen een opdracht in de ECM mee gegeven dat de kaart voor een betreffende zender alleen in beveiligde mode mag antwoorden. 

    Ik mag hopen dat hij bedoelt dat de kaart gewoon als vanouds gebruikt kan blijven worden.

    Dit omdat hij zegt dat het dit jaar zeker niet door gaat. 

    Ieder uitstel is prima. Als het maar blijft werken. En zo niet.....toedeledokie. En dat laatste heb ik hem ook gezegd.

  7. Goedemorgen forumlezers,

     

    Ik heb een toezegging van een medewerker van Canal Digitaal.

    Dat zijn ontwikkelingen, of niet?

     

    Het uitschakelen van de smartcards (oude codering) gaat niet door. Dit zou aanvankelijk dit jaar gaan gebeuren, echter is dit op dit moment toch van de baan. Wanneer dit wel gaat gebeuren is momenteel dus niet bekend. Je kunt dit dus gewoon blijven gebruiken.

  8. 12 uren geleden, zeeteefje zei:

    Je kunt zuchten wat je wilt, dit geldt uitsluitend als je geregistreerde adres in Nederland is. 

    Het doet pijn maar ik moet je gelijk geven.....

    Ik heb even contact met CD gelegd en inderdaad, je moet een NL adres hebben voor die app.

    Dat gaat ze bergen met klanten kosten. 

    Wat mij betreft kunnen ze de natte en de droge krijgen want ik ga geen € 43,90 per maand betalen om naar ESPN te kijken.

    Of ik zoek een NL adres voor de registratie. Maar daar moet ik nog even op gaan broeden.

    • Like 1
  9. 2 uren geleden, zeeteefje zei:

    Het is nog erger: deze zender is voor satelliet abonnees zelfs niet beschikbaar via de app.

    Dan schrijf ik het nog maar een keer: 

    Het is bedoeld als vervanger voor de satelliet i.v.m. het uitschakelen van de ontvangst via de smartcard en oscam.

    En als je betaalt voor ESPN via het satellietabonnement dan zitten ze er bij.

    Neem je alleen de app en geen satellietabonnement dan zitten alle ESPN zenders er automatisch bij.

    Pfffffff....ik lijk wel een verkoper van CD. 

    Dit is ook mijn laatste reactie op het onderwerp als het over die app gaat.

     

  10. 6 minuten geleden, zeeteefje zei:

    Sport is nu net niet iets wat je wilt zien met maar 25 frames per seconde op 4 Mb/s. Een stotterballet in lage beeldkwaliteit.

    Ik heb dit weekend op ESPN3 naar voetbal gekeken en het viel me zeker niet tegen. Daarnaast kan je dus bij NLZiet geen ESPN als extra kiezen. Dus wordt het, bij het uitschakelen van de ontvangst via de smartcard, NLZiet met daarnaast Canal Digitaal. Dan wordt de laatste alleen nog maar gebruikt voor ESPN.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...