Ga naar inhoud


boudeman

Lid
  • Items

    1527
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    5

Alles dat geplaatst werd door boudeman

  1. Iets bijgeleerd. Ik zal later nog wel eens kijken of ik deze terreur met mijn cookie instellingen tevoorschijn kan roepen. Een internet search levert je hits op, maar dat betreft professionals die websites ontwikkelen e.d. Het is mij niet gelukt een hit te vinden van een gebruiker. Het leeft dus kennelijk niet bij de gebruikers.
  2. Rondgesnuffeld in garage en gevonden: Bison Rubber Seal
  3. Bij mijn dakgoot was, waar twee segmenten bij elkaar kwamen (en ook enigszins overlapten), siliconenkit geen succes. Wel een succes was vloeibaar teer, met een gewone kwast op te brengen. Uiteraard alleen aan de binnenkant en goed schuren. Ik ben vergeten of ik nog een extra stukje vliesdoek o.i.d. heb aangebracht. In ieder geval heb ik 2x gekwast met een dag ertussen. Het spul zal nog wel ergens in de garage staan. Als je het graag wilt, zoek ik het op.
  4. Voor mij was het begrip legitimate interest volkomen onbekend. @Mojo geeft wel heel weinig details. Wanneer komt hij dat tegen? Specifieke toepassingen? Welke hrowser? Ik gebruik net als @JoeC Firefox, private mode, cookies automatisch wissen e.d. Legitimate interest is mij bij surfen nog steeds een onbekend begrip. Op het W10 Help Forum kom ik het ook niet tegen.
  5. Ik weet niet of je veel wint met het de-installeren van Edge. Ik gebruik het niet, maar ik heb er ook geen last van. Misschien komt dat omdat ik in Task Manager>Startup het automatisch opstarten van Edge disabled heb.
  6. Dat is een opmerkelijke prestatie. Dat is mij, en vele anderen, nog niet gelukt. Hoe heb je het geconstateerd, dat Edge niet meer gestart kan worden?
  7. Er is veel leed in de provincie https://nos.nl/artikel/2509091-zeehonden-in-water-den-helder-zitten-hengelsportvereniging-dwars Het zal wel door de klimaatverandering komen.
  8. boudeman

    PRE ZERO

    Jij blijft dus vastzitten in de slachtofferrol.
  9. Goudvissen zijn sterke vissen en worden niet gauw ziek. Ziekte komt vaak door stress, en stress ontstaat als hun biotoop niet op orde is. Misschien is nu het juiste moment om daar nog eens goed naar te kijken.
  10. De schade voor ons valt mee, want ik had nog een reserve sat. ontvanger, en over 2 maanden is het uit met de pret want dan verhuizen we naar een appartement zonder schotel mogelijkheid. Maar ik neem het de stekkerdoos toch kwalijk 🤐
  11. In dit geval stonden de apparaten op enige afstand van de stekkerdoos, kwam de ploef en de brandgeur uit de stekkerdoos en ik meende daar ook een korte flits te zien. Iets brandde daar weg (stof?) zonder dat de aardlek trouwens reageerde.
  12. De sat. ontvanger had 11 jaar trouwe dienst achter de rug. Als ik deze schakelaar 10x bediend heb in de loop der tijd is het veel. Dus vul zelf maar in.
  13. Producten kunnen echt waardeloos zijn. Wat apparaten gereorganiseerd en aangesloten op stekkerdoos met schakelaar. Schakelaar omgezet, en plof zei die. Even een brandluchtje ook. Geen uitvallen van zekering of aardlekschakelaar. Ook de stekkerdoos bleef verder functioneren. Maar de aangesloten satellietontvanger is nu wel wijlen.
  14. Als ik daarop zoek (in NL) begint de prijs bij 50 euro en loopt vervolgens pijlsnel op. Geen hit op 25 euro gevonden. En 38 euro (in DE) incl. verzendkosten vind ik een schappelijke prijs. Hij is binnen en ik ben zeer tevreden. Het is een US Int keyboard, net als mijn 30 jaar oude. Alle toetsen en symbolen komen precies overeen. En de leesbaarheid is beduidend beter. Prima toch.
  15. Ik denk dat ik deze ook gezien heb. Nu is interessant: wat is een betere keuze, witte symbolen op zwarte toetsen of omgekeerd. Moeilijk te zeggen, maar ik heb nu gekozen voor zwarte symbolen op witte toetsen.
  16. Ik ben tot de conclusie gekomen dat een verlicht keyboard weinig zal helpen. Zinvolle zoektermen in dit verband zijn senior en low vision. Het aantal hits is vrij beperkt. Als je dan ook nog QWERTY en US Int wil hebben eindig je met 1 of 2. Ik heb er een besteld net onder de 40 Euro.
  17. boudeman

    PRE ZERO

    Hebben ze een adres? Dan flikker je toch jouw troep op hun stoep? Eventueel de pers erbij.
  18. Kort door de bocht. Dichtstbijzijnde winkel is 20 km verderop en zonder auto is dat een knappe afstand. En een duitse winkel hoef ik niet want ik wil geen bord met umlauten. Jouw bijdrage is niet behulpzam.
  19. boudeman

    explosies

    Ik weet niet of je hier nog van een gewone explosie kunt spreken. Het lijkt meer op een detonatie. Dynamiet opslag?
  20. boudeman

    nieuw toetsenbord

    Na bijna 30 jaar trouwe dienst begint het toetsenbord bij mijn desktop kuren te vertonen: tijd voor een nieuw (wie nu denkt dat mijn PC ook zo oud is, die heeft het mis 😀). Door het overweldigende aanbod aan toetsenborden, raak ik het spoor een beetje bijster. Daarom hoop ik op suggesties van jullie kant. Wat wil ik: - het huidige bord is QWERTY en US International. Handig als dat zo blijft. - het huidige bord heeft een numeric pad. Wil ik op het nieuwe ook. - USB kabelverbinding prima. Geen behoefte aan draadloos. - ik type niet veel, dus geen behoefte aan ergonomisch design. Gamen doe ik ook niet. Blind typen kan ik niet,en mijn ogen zijn in de loop der tijd een stuk slechter geworden, dus een goede herkenbaarheid van de symbolen op de toetsen is voor mij essentieel. Ik denk dan ook dat ik het moet zoeken in een achtergrond verlichting bij de toetsen, om de herkenbaarheid van de symbolen te vergroten. Ik hoor graag suggesties of praktijkervaringen voor een nieuw toetsenbord.
  21. Er lijkt nog een andere optie mogelijk te zijn: niet storen, Onder niet storen kun je de contacten toevoegen die je wel mogen storen. Ik ga eens kijken of dat probleemloos werkt.
  22. Allereerst: de telefoon heeft de mogelijkheid SPAM te blokkeren. dit werkt redelijk. Verder heb ik al lezend het gevoel dat het een taalkundige kwestie is: wat wordt bedoeld met onbekende nummers? Het lijkt erop dat daarmee anonieme bellers bedoeld worden, oftewel bellers die hun nummerherkenning hebben uitgeschakeld. Wil je alleen maar gebeld kunnen worden door diegenen die in je contactenliist staan -zoals ik wil- moet je een aanvullende app gaan gebruiken. Daar moet ik nog naar zoeken.
  23. Met een web search zie je wel dat het probleem vaker voorkomt. Een oplossing lijkt een register aanpassing te zijn. Soms wordt een programmaatje gegeven voor zo'n register aanpassing.
  24. Galaxy A14, Android 13, gewone tel app. Op de tel. app heb ik ingesteld: Oproepen onbekende nummers blokkeren. Ik neem aan dat met onbekende nummers bedoeld wordt: nummers die niet in de contactenlijst voorkomen. Niettemin word ik soms gebeld door zulke onbekende nummers (vaak SPAM). Enig idee waarom blokkering niet (goed) werkt?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...