Ga naar inhoud


abmg

Lid
  • Items

    164
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door abmg

  1. Er is een programma FBEditor , dat de configuratieuit de Fritzbox inleest en na bewerken weer terugzet in de Fritzbox, met de juiste checksum. Het .jar bestand moet je hebben, dat met java werkt.

    NB Geheel op eigen risico natuurlijk!!! Ik raad het niet aan, maar heb het in het verleden getest en het werkt.

     

    Overigens heb ik zelf een hogere versie dan daar staat, namelijk FBEditor-0.7.2.1.jar

  2. 8 uren geleden, Phoenixx zei:

    Zelfs als ik een gewone backup maak van de firmware

    Je maakt geen backup van de firmware, maar van de instellingen bij System - Backup -> tabblad Save

    Als je een export bestand upload, doe je dat bij System - Backup -> tabblad Restore

     

    Als je het export bestand als firmware upload (System - Update - Upload Fritz!Os File), krijg je (heb ik geprobeerd) onbekende fout code 5.

  3. Het piepje kan je laten horen door call waiting in te stellen bij:

    FritzBox - Telephony - Telephony Devices - [het toestel dat je wilt instellen] bewerken -> Tab Telephony Device Features

    Call Waiting aanvinken (en busy on busy niet aangevinkt)

    Call waiting
    If another caller attempts to reach you during a call, you will hear an audio signal.

    En dan, zie de manual pag. 131 (voor FB 7490):

    Als de call waiting feature in de VB is ingeschakeld,

    Een wachtend gesprek afwijzen: R 0

    Opnemen en chet actieve gesprek op hold zetten: R 2

    Wisselen tussen de gesprekken R 2

    Gesprek 2 beëindigen en terug naar gesprek 1: R 1

     

    Het 2de gesprek accepteren en gesprek 1 beëindigen:

    1. ophangen

    Gesprek 1 is beëindigd en de telefoon rinkeld

    2. Opnemen - je bent verbonden met de wachtende beller.

     

    (Een conference call kan ook, daar gebruik je R 3 voor)

     

    De R knop is bij mijn telefoon de knop waarmee je een gesprek begint, de "hoorn opneemt", het nummer verzend dat je ingetypd hebt, enz. Andere telefoons hebben een aparte R-knop.

     

    En: Volgens mij leveren niet alle providers een tweede gesprek af.

     

    • Like 1
  4. 2 uren geleden, ceesv zei:

    Sat4all "leeft" van die reclame banners.

    Het zijn de enige inkomsten die de kosten van het forum moeten dekken.

     

     

    Op de mobiele telefoon surf ik met DuckDuckGo browser. Geen reclame te zien, maar niet speciaal uitgezet. Op de computer gebruik ik firefox, met privacybasger heïnstalleerd. Hiermee ook geen banners.

    De Google adds die ilseonline laat zien, ben ik hier nooit tegen gekomen, ook met chrome niet.

     

    Zal proberen met privacy badger uitgeschakeld...

     

    Nu ook geen banners o.i.d. ... In firefox.

     

    Er zijn natuurlijk nog andere privacy instellingen in Firefox, maar het gaat me nu te ver om die aan te passen.

     

    Update: Firefox afgesloten en opnieuw opgestart. Alle banners aanwezig: bovenaan, onderop, aan de zijkant jurkjes. Toen ingelogd/aangemeld, alle banners, jurkjes etc. weg?!

  5. Als het je om privacy te doen is, zou je op Waag naar deze browsers kunnen kijken: https://waag.org/nl/article/vijf-browsers-die-je-privacy-respecteren

    In Firefox kun je ook nog (onder meer) privacy badger installeren. Die heeft op deze site 4 trackers gedetecteerd en geblokkeerd. Verder ingesteld dat na het afsluiten van de browser cookies gewist worden. Veel meer kun je niet doen volgens mij. Betekent wel dat voorkeuren voor een website wat betreft cookies niet opgeslagen worden.

  6. Ik kan in de Fritzbox niets vinden om een blacklist in te voeren, of de firewall te configureren.

     

    Bij Internet - Permit Access - Fritzbox services, kun je gebruikers toegang geven vanaf internet tot de Fritzbox of Fritzbox NAS (dat zie je waarschijnlijk alleen in advanced mode). Je kunt dat beveiligen met een wachtwoord en een certificaat instellen. Versleutelde verbindingen: dat lijkt me dus veilig.

    Maar je komt daarbij niet in je netwerk dus in je Synologie NAS. Wel op een usb drive aangesloten op de Fritzbox, Fritzbox NAS dus.

  7. Wat opmerkingen bij de uitleg op avm.de.

     

    Niet nodig: Setting up MyFRITZ!

    Een myfritz! account is alleen nodig als het ip dat je van de provider krijgt op de fritz!box steeds wisselt. Bij mij is het een vast ip. Zelfs als dat wisselt, kan je de fritz!box steeds per mail het nieuwe ip-adres laten mailen. Als je mail ontvangt in je telefoon, zie je dat dan. Of je moet een domeinnaam hebben, dan gebruik je dat.

     

    Ook niet handig: Adjusting the FRITZ!Box's IP network

    Hangt van de situatie af. De Fritz geeft bij de VPN verbinding een ip-adres aan de telefoon. Ondanks dat de Fritz een 192.168.x.x gekregen heeft (zoals in de uitleg aangeraden) krijgt de telefoon toch een 192.178.x.x adres. Probleem levert dat op als je een bestand van de media server van de thuiscomputer wil afspelen. Dat kan dan niet. Wel als de Fritz zijn 192.178.x.x adres blijft houden.

    (Je kan met dat veranderde ip-adres nog wel bestanden op een aan de Fritz verbonden usb opslag openen.)

     

    Dan is het aan te raden de pre-shared key met copy en paste in te vullen, het zijn kleine lettertjes tekens en cijfers en je vergist je zo. Je kan dat bijvoorbeeld op de computer in een tekstbestandje zetten dat je naar de telefoon kopieert en daar opent.

  8. SIP ALG is een service van de router/modem.

    Hier kan je er meer over te weten komen: https://help.voys.nl/index.php/SIP_ALG

     

    Er staat in het scherm ook: IT IS RECOMMENDED TO DISABLE SIP ALG IN ROUTER SETTINGS !!!

     

    Lastig wordt het als niet deze instelling niet beschikbaar is in het modem/router.

    De oplossing is dus: de instelling in het modem veranderen; vaak kan je voor poort 5060 UDP ook een andere poort instellen (afhankelijk van de telefoonprovider), of een andere router/modem.

  9. Ik kan niet uitmaken van welke zendmast ik ontvang, maar ik vermoed, in Driebergen, IJsselstein.

    De kwaliteit is sinds de frequentiewissel verbeterd.

     

    Ik kijk tv op de computer met een usb TV stick. Aan de zuid-westgevel heb ik een bierblikjesantenne. 

     

    Ik heb overigens 2 usb TV sticks. Met een, een goedkopere, heb ik geen goed beeld, veel storingen; de andere gaf al eerder een prima ontvangst en die is nu nog verbeterd.

  10. Sinds vorige week is hier ook DVB-T2. Ik had ruim van te voren een goedkope Chinese usb tv stick daarvoor gekocht die inderdaad DVB-T2 kon ontvangen, maar bleek, met veel storing; beeld en geluid niet synchroon. Kortom niet om aan te zien.

    Nu heb ik een Hauppauge WinTV SoloHD (ik hoop maar dat ik het merk mag noemen!) die het vlekkeloos doet. Wel iets duurder.

     

    Ik gebruik DVBViewer Pro, hiermee kun je binnen een zendergroep (bouquet) meerdere programma's tegelijk opnemen, afspelen en pauzeren. Met het bij de stick geleverde (te downloaden) programma kun je niet tegelijk iets anders afpelen dan dat je opneemt. Er zijn wel uitvoeringen met 2 tuners.

    Voor Windows; DVB-T, DVB-T2, DVB-C

     

  11. Op 12-7-2019 om 16:03 zei Satterdam:

    Ik vraag me af hoe goed een blikjesantenne werkt op DVB-T2 . Ik had er ooit een in elkaar geflanst en dat werkte heel goed op DVB-T.

    Voor DVB-T2 heb ik mijn bierblikjesantenne aan de buitengevel 1 meter hoger geplaatst.

     

    9 juli omgezet naar DVB-T2, (Driebergen-Utrecht) De ontvangst was rampzalig: beeld en geluid niet synchroon, storingen in het beeld.

     

    Ik kijk op de computer, FTA, met een USB stick. Ik was voorbereid: een stick kon DVB-T2 ontvangen. Maar het werkte niet om aan te zien. Alleen de antenne hoger hangen gaf geen resultaat (wel kon ik een keer Brabant ontvangen, zelfs met redelijk beeld.

    Oplossing een nieuwe DVB-T2 stick aangeschaft. Ik weet niet of ik het merk mag noemen, maar sindsdien perfect beeld. De codec die erbij zit belast de processor van de computer minder. Met de LAV codec (voor wie dat wat zegt) 92% nu 73%, wat niet tot problemen leidt.

     

    Ik gebruik DVBViewer Pro om TV op de computer te kijken en daarin kan je ook iets instellen aan latency en buffers.

     

    Al met al kan ik dus zeggen dat de bierblikjesantenne het nog steeds goed doet!

     

    Bierblik-dvb-t.png.95664579ad1c119dd87f45c375cb5a42.png

     

    http://www.electrical-engineering.nl/index.php?subpage=Bierblikje antenne&utm_source=www.google.com&utm_medium=organic&utm_content=/

    Ik heb de antenne in een PVC pijpje van 80 mm en met bijbehorende beugels aan de muur; de kabel weggewerkt in 16mm buisje.

  12. Dit programma heb ik ook, maar deze storing niet ondervonden. Mijn installatieprog is van eerdere datum. Als je wilt kan ik het opsturen. Maar het gratis programma waar Alex1970 7 oktober 2014 naar verwijst werkt goed. Als je de 2de koppeling neemt, vind je op die site ook een koppeling naar FMPlayer, want met een dergelijke stick weet dat progje ook FM radio te produceren, met RDS.

    Verder blijf ik er nog steeds bij (zie hierboven) dat DVBViewer PRO een uitstekend programma is met mogelijkheid om op te nemen en dat te programmeren,  time shift etc. Je kunt een programma bekijken, 1 of 2 andere opnemen alles tegelijkertijd. (Maar daarbij beluister je geen DAB)

    Voor die FM heb je met sommige sticks niet eens een antenne nodig. Voor tv gebruik ik de bierblikjes antenne die ik aan de gevel gehangen heb in een pvc buis. Gaat prima!

  13. Hoi Hans,

    Heb je bij telephony advanced settings de keep alive functie geactiveerd.

    Ik gebruik de Fritz als modem/router en dan is die functie niet zichtbaar, maar dit heb ik van internet geplukt (in de handleiding vind ik het niet):

    <<Telephony>> - <<Internet telephony>> - <<Advanced settings>>. You need to activate the "Keep port forwarding of the internet router for internet telephony active".
     
    Trouwens, een FB 7390 bejaard? Ik kan een 7340 of 7360 erachter hangen en die doen het prima. Waar ik tegen aan loop is dat de firmware updates de DSL verbinding niet goed pakken en dan in een een langzamere modus gaan. Zodat ik een oudere firmware blijf gebruiken, 6.20.
  14. De FUP van Vodafone is dat je juist meer thuis dan in het buitenland gebruikt. Het is niet tot 2 maanden buitenland per jaar beperkt.

    Op de site staat:

    Voorwaarden voor redelijk gebruik

    De Fair Use Policy (FUP) van Vodafone is gebasseerd op richtlijnen van de Europese Commissie om onredelijk gebruik in het buitenland te voorkomen. 'Roam-like-at-Home' is niet bedoeld voor onredelijk (permanent) gebruik in het buitenland. Daarom heeft de Europeese Commissie voorzorgsmaatregelen opgesteld voor mobiele operators om onredelijk gebruik te voorkomen. Vodafone kan misbruik signaleren op basis van de verhouding tussen nationaal- en internationaal (roaming) verbruik. De Fair Use Policy (voorwaarden voor redelijk gebruik) maakt deel uit van onze dienstvoorwaarden.

     

    En:

     

    Wat is redelijk gebruik?

    De algemene regel is dat zo lang je meer tijd in Nederland besteed dan in het buitenland, of je jouw mobiel meer in Nederland gebruikt dan in het buitenland, je in de EU kunt roamen tegen je Nederlandse tarieven. Dit wordt gezien als redelijk gebruik (fair use) van roaming diensten. Er is sprake van onredelijk verbruik als je gedurende een periode van vier maanden méér tijd in het buitenland doorbrengt dan in Nederland en méér verbruik vertoont in het buitenland dan in Nederland.

    Indien er sprake is van onredelijk verbruik stuurt Vodafone je een bericht met het verzoek om je (roaming) gedrag aan te passen. Wanneer je gedrag na 14 dagen niet aantoonbaar is veranderd zal er vanaf dat moment een toeslag op je roaming verbruik in rekening worden gebracht.

     

    Het is zoals ik het lees en, en. Meer tijd in het buitenland en meer verbruik dan in Nederland. Als je in NL geen data verbruikt en buiten NL wel, dan is dat dus tegen deze regels.

    Op 15 juni treedt de EU wet in werking, Vodafone voert het vanaf 1 juni in en voor sommige nieuwe abonnementen (de duurdere) geldt het al.

     

    Ik ben niet van Vodafone al begint het er misschien op te lijken dat ik ze promoot. :P

  15. Van Vodafone kreeg ik onlangs een mail met de volgende inhoud:

    Je abonnement is vanaf 1 juni geldig in de EU. Het Nederlandse tarief wordt dan ook het tarief voor in de EU. De kosten voor het bellen vanuit NL naar een buitenlands nummer blijven hetzelfde. In deze landen kun je je MB’s, minuten en sms’jes tegen NL tarief meenemen.

     

    Als ik op de Vodafone kijk lijkt dit voor de Red abonnementen te gelden. Ik zie niets van maar twee maanden per jaar; wel een fair use policy.

  16. Mooi verhaal  :D ! Wat mij betreft, graag gedaan.

     

    Volgens wat ik op internet vind heb je de nieuwste software op de Nokia zitten.

     

    Er is een updater: http://www.download3k.com/Install-Nokia-Software-Updater.html

    En een flash file: http://www.allflashfiles.net/2015/03/nokia-5250-rm-684-latest-flash-file.html

     

    Maar het lijkt me dezelfde flash file als er al op zit.

     

    Verder, als t-ie het doet, zou ik er niets aan doen. Al die dingen die een moderne gsm heeft, zitten er niet op, zoals wifi, gps, 4G.

     

    Op zo'n manier beveiligen dat je hem terugvindt kan hier niet mee. Dat kan met een moderne smartphone (iphone of android phone) wel.

  17. Dat spijt me voor je.

     

    Als je alleen bellen en sms'n wilt kan je het goedkoop houden.

     

    Zet maar eens op een rijtje wat je wil behalve bellen en sms'n; wifi, gps en 4G zijn standaard. Maar neem je er wel een internet abo op, anders is 4G niet nodig? Hoe groot je hem wil hebben, maakt ook uit in je keus. En hoeveel je eraan wilt uitgeven.

     

    Ik heb een mogelijk iets verouderd model Motorola 4G die indertijd al voordelig was en alles kan wat ik ervan verwacht. Dat is een android toestel.

    Een Iphone vind ik erg duur en het staat me tegen dat alles via apple moet, zelfs een nieuwe batterij.

  18. Op de verloren gsm zit dus geen Google account? Maar je kan hem wel bellen.

    Dat je hem kan bellen wil volgens mij zeggen dat hij niet gevonden is door iemand die hem voor zichzelf wil houden.

    Dus ... 998schoentjes aan en de weg terug vervolgen. In de andere 2pootjes een gsm om steeds even naar het verloren ding te bellen. En maar hopen.

    Ik wens je anders veel succes. :)

     

    Tja onze geheime dienst weet natuurlijk wel waar hij is, maar ja, dat's geheim, hè. :angry:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...