Ga naar inhoud


RimaNTSS

Lid
  • Items

    401
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    5

Alles dat geplaatst werd door RimaNTSS

  1. Het is eenvoudig om zo'n "side feed legs" te vervaardigen. Ik kan een paar van INOX voor je maken. PM indien interesse.
  2. Dan is de Equatorial antenne ook geen toroïdale antenne.
  3. Wauw @Sprietje! Dat is interessant leesvoer. Dank daarvoor! Je kunt waarschijnlijk boeken schrijven! Ik ben het volledig met je eens dat het belangrijkste doel van de feedhorn is om de verlichtingsbundel van de LNB te vormen en ook te voorkomen dat onnodige geluiden naar de LNB komen. Ik kan alleen enkele foto's toevoegen van enkele van de feedhorns die ik had/heb.
  4. Ik ben er vrij zeker van dat de feedarm van de Triax-antenne is, hij is rechthoekig 50x20 mm. Ja, de rail is ongeveer gebogen, maar elke LNB-houder heeft alle mogelijke manieren om af te stellen en ze zouden werken op de volledig rechte rail. Tuurlijk, dat zou mogelijk zijn om 23 mm klemmen te maken, die zouden iets minder wegen. Maar om eerlijk te zijn ben ik geen grote fan van strakke multifeeds op een kleine offset antenne. Op grotere antennes (1,2 m en hoger) is er geen noodzaak voor 23 mm schelpen, omdat 40 mm schelpen perfect werken en universeler zijn.
  5. Nee, ik heb geen Triax-antenne, alleen een kapotte feedarm.
  6. Ja, de Triax-antenne is de offset. De rail en 7 LNB-houders (inclusief de middelste) wegen 800 gram. Elke extra houderset is 75 gram.
  7. Mooi werk @bobje! Helaas heb ik geen 3D-printer, daarom maak ik LNB-houders van roestvrij staal. Ik denk dat 40 mm klemmen universeler zijn. Maar als het nodig is om een LNB met een kleinere hals te installeren, kunnen afstandhouders worden gebruikt. Ik heb ook geen Maximum e85-antenne, maar er is een foto van de multifeed voor Triax-antenne. Natuurlijk kan de lengte van de balk anders zijn voor andere antennes, maar hetzelfde principe kan worden toegepast.
  8. Ik heb een paar elektromagnetische polarisatoren (één is gloednieuw, in de doos), maar zoals ik al eerder zei, die polarisatoren zijn niet meer nodig . Maar als je nog zo'n onderdeel nodig hebt, kun je het van mij krijgen voor een biertje plus verzendkosten.
  9. Ik denk (misschien heb ik het mis) dat het lange deel een elektrische polarisator is. Dergelijke polarisatoren werden lang geleden gebruikt, maar tegenwoordig worden ze niet meer gebruikt. Afhankelijk van de LNB die u op uw antenne gaat gebruiken, kunt u deze op 2 verschillende manieren bevestigen. De eerste, zoals MrDish zegt, is om een bestaande flens te gebruiken, maar dat werkt alleen als je een flens-LNB hebt. Maar als je een eenvoudige universele LNB gaat gebruiken, dan kan die na een kleine aanpassing direct in de feedhorn.
  10. Maak je geen zorgen, gebruik gewoon wat WD40 op de as. Het lijkt erop dat de antenne lange tijd niet is verplaatst en nu vastzit.
  11. Interessant, waarom 60mm, zoals C-band LNB's meestal 65mm
  12. Henk! Als je geen klemmen online vindt en besluit ze zelf te maken, zou ik adviseren om iets te maken zoals op de bijgevoegde foto. Deze is voor 65mm pijp, maar volgens hetzelfde principe kunnen ook grotere klemmen gemaakt worden.
  13. Het is M8 bout, afmetingen zie je op de foto.
  14. @Gökhan Tasgin Ik heb dit paar you-bouten, gegalvaniseerd maar in goede staat. Noten zijn roestvrij. Als dat is wat u zoekt, kunt u ze hebben voor een prijs van verzending.
  15. T90 is mijn eerste satellietantenne. Dat was niet eenvoudig voor mij om het te installeren en mijn eerste satellietsignaal op te vangen. Maar dat was zeker leuk. Nu denk ik dat installatie en afstelling van T90 eenvoudig en ook leuk is. Heb geen T90 meer. Ik zou kunnen helpen, maar het gaat te ver. Trouwens, een vriend van mij heeft wat onderdelen van zijn nieuwe T90 meegenomen om meer LNB-houders te maken. Hij wil ook de originele behouden. Ik ben er nog steeds mee bezig en heb het maximale aantal van de houders geïnstalleerd. Natuurlijk zal in het echte leven niemand 25 LNB's installeren.
  16. Van tijd tot tijd verschijnen ze op de tweedehandsmarkt. SMW-OA-1600
  17. @Denisdaf Als ik jou was zou ik de feedarms veranderen (uitschuifbaar maken) en ook de LNB-houder. Dit is de houder van CM120, maar hij past zeker ook op je antenne.
  18. Ik ben bij Oekraïne, niet in Oekraïne.
  19. Gooi de originele LNB-houder weg en vervang deze door iets dergelijks.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...