Jump to content


Search the Community

Showing results for tags 'openpli'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Algemeen
    • Nieuwsberichten
    • Off topic
  • Satelliet Radio/TV
    • Algemene vragen
    • CanalDigitaal
    • TV-Vlaanderen
    • Schotelpark
    • Zenderlijsten en frequenties
    • Feedhunters
  • Overige Radio/TV
    • CI, CI+, (soft)cams en smartcards
    • Ziggo
    • Overige Kabel-TV aanbieders
    • DVB-T / DVB-T2 / DAB
    • IPTV
  • Receivers (DVB-C, DVB-T, DVB-S)
    • Dreambox
    • M7 / Pace / Philips
    • Vu Plus
    • Xtrend
    • Overige merken
  • Computers & telefonie
    • Windows en zo...
    • Linux & Co.
    • Android
    • Apple
    • Hardware
    • Mediaspelers (hard- en software)
    • Internet en (thuis)netwerk
    • Mobiele, vaste telefonie en VoIP
  • Diversen
    • De energietransitie
    • De rokende soldeerbout
    • 3D Printen
    • Audio, TV en Video apparatuur
    • Domotica (huisautomatisering)
    • 2dehands

Product Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website URL


Skype


Locatie:


Interesses

  1. Is er iemand geïnteresseerd in een Mut@nt HD60? Als testbakje gekocht en zit nog in het plastic. Compleet met doos. Ziet er nog ‘mint’ uit. De 4 partities geflashed met OpenPli 7.3, OpenPli 8.1, OpenPli 8.3 en OpenPli-Nightly py3. Allemaal geactualiseerd met de versies van vandaag. Canal Digitaal, TV-Vlaanderen, HD+, ORF en TivúSAT zenderlijsten met Picons.. Ik besef dat het maar een single tuner is, maar wel lekker snel..
  2. Goedendag, ik heb een uno 4K se die elke 3 maanden vast loopt. In het log zie ik telkens de melding verschijnen dat er geen interne schijfruimte (geheugen) meer beschikbaar is. Daardoor loopt hij steeds vast. Waarom ‘vervuilt’ deze tuner zo snel. Dit doet hij op alle OpenPLI versies. Ik heb nog een ultimo 4K staan met dezelfde OpenPLI versie en hier heb ik nooit problemen mee. Iemand een idee wat het kan zijn??
  3. Ik heb een Zgemma h9.2s op OpenPLI 8 en wil graag de tijd op het display tonen. Kan dit wel? Ik heb 2 plugins geprobeerd (permanentclock nog iets)
  4. Zenders wissen bij octagonSF8008 , komen zelfs automatisch terug terwijl ge ze wist !! Ik probeer zenders die ik niet moet handmatig te wissen , want .... met de computer & ontvangers , ik begin er niet aan wegens te riskant voor mij !! Zenderlijsten wil ik niet & favorieten hoeft ook niet , ik gebruik gewoon blindscan !! OpenATV 6.5 & OpenPLI 8.0 Dank U alvast
  5. Hoi, Is er hier iemand van het OpenPLi team? Ik probeerde mij enkele weken geleden te registreren voor het forum, maar kreeg een error: Vandaag nog steeds het geval. Of mocht er mij iemand kunnen helpen die er al geregistreerd is om een bestandje te downloaden, bestanden kunnen namelijk enkel gedownload worden van hun forum door geregistreerde leden... Dank
  6. Hoi, Ik heb nu 3 receivers (XT4000, XT7000 en een VU+). Het toevoegen van network mounts via het menu is "redelijk omslachtig" (zeker op 3 receivers). Daarom heb ik eens gekeken of ik dit op Linux nivo kon doen via mtab oid. Hier staat weleens waar de data maar aanpassen is niet mogelijk (weet niet waarom; ben ingelogged als root). Heb jij een tip/idee hoe dit te realiseren? Ik heb gezocht in Sat4All, OpenPli en WWW maar kan het niet vinden . Groet, henk
  7. Beste meedenkers, ik heb mijn perfect werkende Vu+ ultimo kapot gerepareerd middels een mislukte update. Dat deed ik toch al vaker, maar nu kwam-ie niet meer terug opgestart, het enige wat ik nu nog zie is een Vu-TI opstart scherm. Ik heb al geprobeerd om op te starten met een USB stick met de open-Pli er op, op de display op het apparaat zie ik dat de stick gezien wordt maar verder gebeurd er niets. Met deze stick + inhoud zette ik de Open-Pli er ook op enige tijd geleden. Dus, wat te doen ? Is er iets aan te doen ? Ik zoek me wild op het www maar ik kan er niet veel over vinden, dan wel ik gebruik de verkeerde zoektermen. Wie geeft me een hint ? Als er een bedrijf of iemand is die me hier mee kan helpen dan ook graag. bvd.
  8. Luitjes Al lange tijd heb ik een VU+ Solo2 met openPLi. Helemaal fijn. Recent naar OpenPLi 7.2 gegaan. Canal Digitaal abbo, met CCCam320. Geen card-sharing oid. Ik maak veel gebruik van opnames (op een interne HD). Naast wat picons, geen poespas op de box ingeinstalleerd. Nu sinds enige tijd, merk ik dat als ik twee zenders tegelijkertijd opneem, dat het beeld schokkerig is (met artifacten) of dat er zelfs stukken van meerdere seconden ontbreken. Ik merk het zelfs als ik één opname heb lopen, en naar een andere zender kijk. Dit was eerder niet zo. Ik kon zonder problemen wel twee zenders opnemen, en een derde kijken. Wat zijn de ervaringen van andere VU+ Solo2 / OpenPLi gebruikers? Kan je twee zenders te gelijkertijd opnemen? En een derde (op een zelfde transponder) kijken? Is CCCam320 inefficient met CPU resources? Is een andere (efficientere) Cam aan te bevelen? Zijn er verbeteringen mogelijk? thx
  9. Ik ben er jaren geleden mee aan de gang gegaan en kreeg het toen wel voor elkaar, alleen ik ben deels vergeten hoe dit alweer moest. Wat ik wil doen: Een map: 'film' op de Windows 10 pc delen met de HD51 satelliet reciever. Ik weet dat SMBv1 niet meer word ondersteund door W10, maar SMBv3 wel...... Als ik daar iets wil van installeren staat er dit: Ik gebruik mijn huidige account van W10 via de OpenPLi image met dus ook een ingestelde wachtwoord: Maar het werkt dus niet..: Vergeet ik iets en waarom staat er bij Windows onderdelen alleen SMB Direct en geen SMBvX
  10. Beste mensen, Ik heb met veel plezier reeds jaren een satellietreceiver begonnen met Clarktech 5100 C, wat later overgeschakeld naar Openpli ,via MK Digital ( xp1000)en nu OctagoSF8 HD echter een steeds weer kerend probleem is bij het opnemen via de externe harde schijf nu een Toshiba 1T er echter na een tijdje problemen komen. Bij opname vermeld de receiver "schijffout, of soms "harde schijf" vol hoewel er nog maar 20% opgenomen staat op de HD de opnames vallen na een korte tijd bv 30 minuten stil. Soms lukt het wel soms niet. Een andere externe schijf geprobeerd maar na korte tijd terug het zelfde probleem. Wat zou ik hier aan kunnen verhelpen. Dank bij voorbaat. Johan uit Brugge
  11. Hoi, ik heb sinds kort een VU+ DUO4K met OpenPLI7 er op. Ik ben eigenlijk helemaal nieuw met VU+/OpenPli, en wou graag weten : welke webbrowser(s) er beschikbaar zijn welke aan te raden is hoe te downloaden/installeren Alvast bedankt
  12. Bruzski

    Oscam settings

    Beste forum mensjes☺️ Ik probeer mijn tivusat kaart onder oscam werkend te krijgen, met cccam werkte het direct uit de doos met openPli 6.2, kan iemand mij de juiste settings geven?? groet, bruzski
  13. Het backup app extentie Backupsuite zorgt ervoor dat mijn connectie tussen Windows en het bakje niet meer wordt gerealiseerd (oftewel, ik kan de data niet meer opvragen via windows verkenner / netwerk... Is er een manier om een volledige backup te maken zoals Backupsuite maar dan o.a. Telnet?
  14. beste forumleden, kan iemand mij vertellen hoe ik zenders definitief kan verwijderen nadat ik transponders toevoeg onder openPli 6.2, als ik namelijk de selectie "huidige item verwijderen" kies, blijven zenders na verloop van tijd weer in de zenderlijst terug komen, ik wil namelijk geen gebruik maken van favorieten of bouquets..
  15. Ik heb de nieuwe openpli image erop en de extentie voor youtube, het valt me op dat als ik een filmpje start de resolutie lijkt te veranderen, wat niet echt zo (het beeld flikkert) waarna het filmpje wordt afgespeeld, alleen loopt het geluid niet synchroon met het beeld, heel irritant als je iemand ziet praten maar dus het geluid niet klopt... als ik even pauzeer, dan is het erger en met iedere pauze word het alsmaar meer vertraging. Ook komt het geregeld voor dat als ik pauzeer dat er helemaal geen geluid meer is of dat ik niet kan verder spoelen...... allerlei problemen dus met de youtube plugin
  16. Een tijdje geleden zat ik te priegelen met OpenATV om die te koppelen aan een windows folder op de pc, dit lukte na dagen pluizen. Nu gebruik ik precies dezelfde instellingen op een XP1000 als mijn Mutant 51 alleen het werkt nu niet.. ook word via de box info (webif) geen SMBv2.1 weergegeven waar dat wel het geval is onder de mutant (zie screenshots) /etc/enigma2/automounts.xml OpenPLi: <?xml version="1.0" ?> <mountmanager> <cifs> <mount> <active>True</active> <hdd_replacement>False</hdd_replacement> <ip>192.168.178.73</ip> <sharename>download</sharename> <sharedir>download</sharedir> <options>rw,utf8,vers=2.1</options> <username>guest</username> <password>wwwwwwww</password> </mount> </cifs> </mountmanager> OpenATV: <?xml version="1.0" ?> <mountmanager> <cifs> <mount> <active>True</active> <hdd_replacement>False</hdd_replacement> <ip>192.168.178.73</ip> <sharename>download</sharename> <sharedir>download</sharedir> <options>rw,utf8,vers=2.1</options> <username>guest</username> <password>wwwwwwww</password> </mount> </cifs> </mountmanager> Identiek dus. De screenshots: OpenPLi: OpenATV:
  17. Ik kan met mijn pc via wifi plots niet meer de externe harde schijf bereiken die ik op mijn decoder heb aangesloten. Ik krijg de melding 'De share bestaat niet op de server. Controleer de sharenaam...". Dus ik kan de opnames niet meer beheren vanuit de pc of films plaatsen op de harde schijf. Ik kan de root van de decoder wel bereiken. Decoder is Formuler 1 met openPLI geïnstalleerd. In het bestand smb.config dat in de root staat (/etc/samba/smb.conf) is het pad naar de harde schijf: [Harddisk] comment = The harddisk path = /media/sdb1 read only = no public = yes guest ok = yes Dit is hetzelfde pad dat in het menu van openPLi staat als opnamelocatie 'media/sdb1/ (Menu>Instellingen>Opnamelocaties). Opnames komen ook daar terecht. In de Root van openPLI staat in het bestand smb.config (/etc/samba/smb.conf) als pad /media/sdb1 Graag advies hoe ik de harde schijf kan bereiken.
  18. Ik heb een externe HD aangesloten op Formuler 1 (met openPLI). Ik kon altijd met mijn mac inloggen op de Root van openPLI (met smb://formuler1/root) en op de Harddisk (smb://formuler1/Harddisk). Plots kom ik niet meer bij de harddisk en krijg de melding 'De share bestaat niet op de server. Controleer de sharenaam...". In het menu van openPLi staat als opnamelocatie 'media/sdb1/ (Menu>Instellingen>Opnamelocaties). Opnames komen ook daar terecht. In de Root van openPLI staat in het bestand smb.config (/etc/samba/smb.conf) als pad /media/sdb1 [Harddisk] comment = The harddisk path = /media/sdb1 read only = no public = yes guest ok = yes Hoe kom ik met mijn mac op mijn harddisk? Alvast bedankt.
  19. Projectje voor de vrijdag... Update de TNTSAT kaart v5. Dus om de familie niet te belasten, wil ik een oudere DM800 even met SCAM configureren en op TF1 zetten (19.2E). Dat lijkt simpeler dan het is.. Ik krijg de transponder niet gescanned op 12207V 29700 5/6 QPSK... Vreemd omdat de sateliet wel degelijk goed is uitgericht... Zie ik weer wat over het hoofd ? Bijlage (screenschot DM800) en settings vanaf Lyngsat
  20. Ik wil met de browser van buitenaf mijn satbox (Formuler1 OpenPli 3) bereiken om bv de timer in te stellen. In de modem/router (Fritzbox) heb ik port forwarding aangezet op poort 80. Met ping krijg ik echter geen verbinding. Ik kon niets vinden op dit onderwerp in het forum. Tip gevraagd.
  21. Bij deze een OpenPLI ppanel om via het ppanel (blauwe toets menu) OSCAM sneller (direct van de oscam site) te kunnen updaten. De ipkg haalt bij installatie ook "enigma2-plugin-softcams-oscam" uit de reguliere OpenPLI feed op als deze niet eerder is geïnstalleerd. Het ppanel kan de gemaakte update ook weer ongedaan maken (restore). Als extra menu optie: default settings instellen, om een goede start te kunnen maken met de eigen kaart(en). In /tmp uploaden en daarna via software management een "install local extension" uitvoeren Voor OE1.6 boxen: enigma2-plugin-extensions-oscamupdater-ppanel_E16_1.0.0_all.ipk Voor OE2.0 boxen: enigma2-plugin-extensions-oscamupdater-ppanel_1.0.0_all.ipk enigma2-plugin-extensions-oscamupdater-ppanel_1.0.0_all.ipk enigma2-plugin-extensions-oscamupdater-ppanel_E16_1.0.0_all.ipk
  22. Goedemiddag, In een ander topic (https://www.sat4all.com/forums/topic/354810-ontvangst-astra-1-en-3-lukt-niet/) schreef ik over de problemen met de ontvanger van een vriend van mij in Atna, Noorwegen. Gisteren weer bij hem geweest en mijn eigen ontvanger aangesloten. De Astra1 stond al goed en binnen 5 minuten hadden we ook beeld van de Astra3 via de 90cm schotel. De schotels staan dus goed en de LNB's werken prima. Nog wat getest met de Philips 7121 maar dat blijft fout gaan. Die lijkt dus overleden. Tijd voor een nieuwe ontvanger. We zoeken een ontvanger met 2 tuners en zonder al teveel poespas. Interne HD is niet nodig. Het moet een betrouwbaar model zijn dat ook te koop is in Noorwegen. De Formuler F1 lijkt aan die eisen te voldoen en is leverbaar in Noorwegen. Nu heb ik geen ervaring met Linux ontvangers dus borrelen er de nodige vragen op... De Formular F1wordt in Noorwegen geleverd met fabriekssoftware. Ik neem aan dat dit software is waar Noorse smartcards van Viasat en CanalDigitaal mee werken en dus niet geschikt voor een smartcard van CanalDigitaal NL? Klopt het dat ik de af fabriek geïnstalleerde software kan overschrijven met software zoals OpenPLi? Hoe werkt zoiets? Er werd ook iets geroepen over het installeren van (een) softcam? Waar is dat voor nodig en hoe kom ik daar aan? En hoe krijgen we de beschikking over de zenderlijsten van Canal Digitaa? Ik weet het, het zijn veel vragen maar ik moet ergens beginnen nietwaar? Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen zodat hij na een half jaar ellende weer fijn TV kan kijken voordat het hier winter wordt. Bij voorbaat dank voor de moeite! Groet! Edward
  23. Hallo, Sinds gisteren ondersteunt OpenPli ook de Spycat reeks, wel te verstaan de: Spycat Twin/Hybrid Spycat Mini Kabel Spycat Mini Satelliet Greetz
  24. Hallo, Ik heb al enige tijd het volgende probleem: Ik neem geregeld iets op met mijn Vu+ Solo 2, dubbele tuner, beide aangesloten en intere hardeschijf. Open PLi 4 geinstallerd. Nu gebeurd het geregeld dat als ik een opname terug kijk deze hapert. En dat word tijdens de opname steeds erger, Box herstart Opnames stoppen , opnieuw beginnen ect, niets helpt. En wat gek is is dat bv. een opname goed word afgespeelt en een paar dagen later de zelfde opname blijft hangen!!!! Zeer frustrerend aangezien deze box ook geregeld hangt als je een paar keer kort achter elkaar zapt! Heeft iemand een idee???? Groet
  25. Info: Sinds gisteren werkende OpenPLi-4.0-beta image uitgebracht voor de VU+ Solo 4K Alleen images vanaf 13/02/2016 gebruiken Oudere images werken niet ! download link: http://openpli.org/download/vuplus/vusolo4k/
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.