Ga naar inhoud


Hoe draadloos netwerk beveiligen


Gast

Aanbevolen berichten


WPA op je netwerkkaart is niet merk gebonden. Als je op windows update de wpa ondersteuning download dan kan je netwerkkaart gewoon wpa draaien.

 

Een ander verhaal is idd je accespoint. Als deze geen wpa ondersteund dan krijg e die idd vrijwel nooit met een upgrade omdat de hardware van je router hier simpelweg niet geschikt voor is. Desalnietemin is wep ook niet slecht als je maar een sterke passphrase gebruikt en regelmatig van key wisseld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee , en waarom? Je gebruikt of wep of wpa. Wpa is eigenlijk gewoon een gebugfixte vorm van wep. Wep is "eenvoudig" te hacken omdat het codeerpatroon steeds gelijk is. Er zijn programma's die door deze zwakte de sleutel kunnen breken. Wpa zorgt ervoor dat het patroon regelmatig wisselt door de sleutel steeds weer te veranderen. Dus als je wpa hebt ga je natuurlijk daarbij ook niet wep aanzetten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet helemaal waar. Windows doet zelf niet de encryptie, windows levert alleen de supplicant (degene die de authenticatie uitvoert). WPA moet ook wel degelijk ondersteund worden door de firmware of driver van de wireless kaart. Windows biedt dus en een user interface en de onderliggende supplicant. Er zijn zeker wel APs op de markt waarbij een mixed mode van WPA en WEP kan worden aangezet. Hierbij wordt de voor de WPA clients de broadcast key WEP zodat ook de legacy WEP clients broadcast verkeer kunnen ontvangen. Een voorbeeld voor zo'n toepassing is bijvoorbeeld dat als je als bedrijf met veel wireless gebruikers in een overgangsfase van WEP naar WPA zit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah, dus wpa gebeurt dus toch wel gewoon altijd hardwarematig... Heb hier nog wel ergens een wifikaartje liggen die max. wep64 ondersteund. Hier zal ik dus waarschijnlijk nooit wpa mee kunnen draaien ofwel?(tenminste niet zonder firmware update)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vroeger werden dit soort zaken vaak op de firmware in het kaartje afgehandeld. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat delen van de firmware softwarematig worden opgelost op de host (je windows bak) om de prijs van de chipsets zo laag mogelijk te houden en gebruik te maken van de rekenkracht van de hostprocessor.

Er is dus een grote kans dat je na (ze noemen het dan) een driver update, gewoon WPA kan ondersteunen met je kaartje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een aantal maanden geleden een draadloze router van Tornado gekocht met een PCMCIA kaart. Had toen nog WEP-beveiliging , maar niet lang daarna kwam er software (drivers) beschikbaar voor WPA. En die heb ik nu ook aan staan. Perfect product Tornado. Heb er geen aandelen van hoor. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Groetjes

Vu+ Duo, Smart Smartmeter, Satlook Digital, Visiosat Big Bisat 28E-1W

Link naar reactie
Delen op andere sites

jongens, ga nu niet allemaal de boel beveiligen.

ik ben juist zo blij met mijn free internet. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

breedband stelen kan in een straal van 50 meter van je zender.(dus alleen je direkte buren) als dit gebeurt zie je op je router dat er een tweede verbinding is.

 

je kan dit voorkomen door een richt antenne te maken die vanaf de zolder recht naar beneden straalt.

Eerste Strong 8000 en 8100 van NL & BE met

: Motor sm3uni 28-12-03,

: Spdif (AC3) 30-10-04,

: 3x8 mb Flash 07-02-05

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...