Ga naar inhoud


DVB kaart en receiver met één LNB


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo.

 

Ik heb een vraag die ik niet beantwoord kreeg na wat googelen.

 

Ik ben van plan zo'n dvb kaartje (skystar) te kopen om FTA kanalen te recorden op mijn PC.

 

Probleem is dat ik maar één LNB heb zitten op mijn schotel. Is er een mogelijkheid om zowel via mijn dvb kaartje als via de receiver TV te ontvangen d.m.v. één LNB??

 

Ik zag aan de achterkant van mijn receiver een zogenaamde "loop through" uitgang. Kan ik hiermee een kabeltje verbinden met het dvb kaartje? Zo nee, waar dient "loop trough" dan voor?

 

Alvast bedankt voor je hulp!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Nee, niet doen! Dan moet je verplicht als je op beide ontvangers tegelijk wilt kijken naar dezelfde polarisatie kijken. Onhandig.

 

Nee, koop een Twin LNB (of als je meer uitbreidingsplannen hebt een quad.. let op, geen quattro, daar heb je niets aan, je moet dan een quad hebben). Die heeft 2 (of 4 voor quad) uitgangen om ontvangers op aan te sluiten <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Aan moderator: (ik geef wel even een waarschuwing voor mijn eigen bericht): dit topic past naar mijn mening eigenlijk beter in beginnersvragen, dit is toch vrij basic eigenlijk <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />. Niets mis met een beginnersvraag, maar die kan beter in het juiste forum denk ik <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je antwoord W3ird:)

 

Het is dus wel mogelijk, maar je moet verplicht kijken naar hetzelfde kanaal, omdat er slechts één signaal binnenkomt. Das logisch. TwinLNB om beiden te voeden, wel best duur zo'n twin, 50 knaken.

 

Hoe zit het met Windows mediacenter, weet jij dat. Kan je volgens mij via s-video ontvangen ofzo las ik en met je tv kaartje opnemen, ik heb al zo'n tv kaartje. Of heb ik het nu mis?

 

Dit is best een beginnersvraag, vond het daarom ook vreemd dat ik nergens kon vinden wat "loop through" was. Kan het helaas niet veranderen nu, sorry beste moderator, mijn stomme fout.

Link naar reactie
Delen op andere sites

voor Windows Media Center is er nog geen officiële ondersteuning voor DVB-S kaartjes. Er zijn wel 3rd party projecten om DVB-S kaarten te laten werken met MCE 2005 maar niet iedere kaart werkt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja, en ik lees dat er nog wel PCI kaarten zijn die zouden werken met MCE 2005, maar ik meld ook maar dat er "officiëel" geen ondersteuning is voor deze kaarten vanuit Microsoft (heb zelfs gelezen dat Vista officieël geen DVB-S kaarten ondersteund).

 

dat er vanuit Microsoft geen ondersteuning is wil daarom nog niet zeggen dat het per definitie niet werkt of niet zal werken.

 

En ik heb zelf pas een Terratec Cinergy 1200 DVB-S gekocht dus zie me nog niet nog eens 100+ Euro uitgeven voor zo'n Floppy-ding omdat dit wel in MCE werkt en mijn TerraTec "nog" niet. (bij nieuwe aankoop is het natuurlijk te overwegen).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat is ook wat ik zonet heb gelezen. Er is zelfs een ingediend aan Microsoft met het verzoek om het compatible te maken.

 

Het kost wat knutselwerk, ik heb ook liever dat het meteen werkt. Dus laten we hopen dat de ontwikkelingen er positief uit zullen zien.

 

Waarom heb je voor een terratec gekozen en niet skystar2, dit is het beste kaartje heb ik vernomen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even wat verduidelijking bij het gebruik van de loop through van een ontvanger.

Als de ontvanger waarvan de loopthrough gebruikt wordt uitstaat heb je in de meeste gevallen de LNB volledig ter beschiking op de DVB kaart. Als de ontvanger aan staat kun je op de DVB kaart alleen kanalen kijken die op transponders zitten in dezelfde band, hoge / lage band, en met dezelfde polarisatie als die waarop de ontvanger afgestemd staat. Dit betekend bijvoorbeeld dat je alle Nederlands talige zenders behalve die van TV Vlaanderen en Limburg TV onafhankelijk van alkaar op beide ontvangers kunt bekijken. Ook veel Duitse zenders zijn dan op beide ontvangers te kiezen.

Natuurlijk is en twin LNB beter, maar als je de beperkingen kent is er soms best te leven.

 

Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...