Ga naar inhoud


DVB-T in Australie.


Gast Ducom

Aanbevolen berichten

Nee ik ga niet emigreren naar Australie <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />, maar was even aan het kijken op de australische site van Topfield en verbaasde mij hoeveel soorten DVB-T ontvangers daar te krijgen zijn.

 

Zelfs een TF7000HDPVRt met HDMI output!: http://www.topfield-australia.com.au/product.asp?SKU=TF7000HDPVRts

 

Kennelijk is DVB-T daar in een verder gevormt stadium als bij ons...

Link naar reactie
Delen op andere sites


Klopt. Ze zender daar zelfs in volledig HDTV uit op DVB-T. En alles is ook nog FTA. Met m'n FreeCom DVB-T stick in m'n notebook kon ik gewoon kijken. En de bitrate is daar veeeeeel hoger dan hier op de gewone SD kanalen. Ze hebben daar trouwens ook nog een paar zeer creatieve HDTV varianten in de lucht. Zo wordt er ook in 576P uitgezonden. Dus 2 maal zo hoog in resolutie als gewoon normale TV. Maar een cricket wedstrijd in 1080i is ook een belevenis op zich. Kunnen we hier nog heel wat van leren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

We kunnen alleen maar hopen dat wij deze ontwikkelingen in de toekomst ook tegemoet kunnen zien, maar aangezien de snelheid waarop deze nu vorderen zullen we vrees ik nog wel enkele jaren moeten wachten.

 

Bedankt voor je antwoord trouwens. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

576p met 50 full frames/s en het kleurenpalet van HDTV lijkt me eigenlijk ook al heel mooi. Ik zou dan weinig te klagen hebben, ondanks dat de resolutie niet superhoog is.

 

Nieuwsgierig: rai, alles FTA? Hebben ze daar dan geen Discovery? Wat voor soort zenders is daar allemaal? HDTV FTA zenders met serieuze content? <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze hebben in australie wel abonnee tv, maar via de digitale ether zenden (toen ik er 3 jaar geleden was) ze alleen de landelijke netwerken uit, die ook nog analoog bijna overal te ontvangen zijn, aangevuld met HD versies hiervan (af en toe bij sport uitzendingen), plus enkele extra 2e vensters.

 

Via de ether, nu nog analoog:

ABC 1, publieke omroep, landelijke programmering met vele regionale vensters (regio nieuws en zelfs lokale supermarkt reclame's)

 

Channel Seven: een commerciëel netwerk, net als ABC aangevuld met regionale nieuwsprogramma's en reclame's

 

Channel Nine: Zie Channel Seven

 

SBS: (Special Broadcast Services) Een multicultureel publieke omroep, welke in een enorme hoeveelheid aan talen uitzend(op de radio zelfs nog enkele uren in het Nederlands), met veel documentaires, films en sport. Vaak in meerdere talen tegelijkertijd ondertiteld. In de ochtend programmering zenden ze programma's uit van Deutsche Welle, Rai, CCTV enz. Echt een zender met internationaal karakter dus.

 

Deze zenders zijn dus ook FTA via DVB-T te ontvangen, analoog wordt ook in australië uitgeschakeld.

 

Betaaltv gaat hoofdzakelijk via sat, en kabel, oa Austar (via sat) en Foxtel (kabel en sat).

Het aanbod is te vergelijken met de diverse betaaltv aanbieders in Europa.(qua aanbod tussen Digital+ en Sky UK in)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt helemaal. Een van de minpunten van het Australische systeem is dat iedere transmitter eigenlijk z'n eigen commercials uitzend. Dus je krijgt daar op alle kanalen alleen maar locale reclame. Dit is ook de reden dat van de 5 landelijk kanalen er maar 2 via de SAT te ontvangen zijn. En dat zijn dus de publieke zenders ABC en SBS. Van deze 2 zenders zijn er sinds 2 jaar nu 2 versies. ABC1 + 2 en SBS 1 + 2. Alleen de hoofdkanalen (dus nrtjes 1) worden analoog uitgezonden. De 3 commercielen zijn officieel niet op de SAT te vinden. Zijn dan speciale versies van (Seven Central en Imparja). Deze zijn eignelijk alleen voor de "imboerlingen" ook wel rural TV genoemd daar. Dus als je ergens woont waar je alleen met een paal van 10 meter en een paar zware richtantennes een beedje beeld kan krijgen, dan mag je pas gebruik maken van de SAT. Je moet dan een aanvraagformulier invullen van zo'n 15 kantjes. Die gaat dan naar ieder commercieel station in de buurt die toestemming moet geven.

 

Echter, al deze 5 kanalen zenden dus 1 H TV kanaal uit. Hier hebben we dat alle kanalen door elkaar in de MUXen zitten. Daar heeft ieder network z'n eigen kanaal. EN wat ze daarmee doen moeten ze zelf weten. En dit kan wissellen gedurende de dag. Dus ene moment hebben ze 1 HDTV kanaal in 1920*1080 en nog 1 SD kanaal. EN volgende moment wordt dat HDTV kanaal nog maar 1440*1080 en zijn er 2 SD kanalen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...