Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Jorgen

[TF5000PVR] display probleem - verkeerde weergave?

Aanbevolen berichten

Beste allemaal,

 

Gisteren nam ik een programma op, terwijl ik een dvd keek. Toen ik na verloop van tijd wilde zien of alles goed gegaan was, bleef er "Reco" in het display staan, terwijl er niets meer werd opgenomen. Ook na het zelf drukken op de opname en stopknop van de afstandsbediening bleef "Reco" in beeld staan.

 

Zenderwisselingen, volume, opgenomen-programma-menu, gewoon menu, het kwam allemaal niet in beeld. Toen ik op "uit" drukte, kreeg ik de bekende 4 puntjes "....".

 

Toen ik vanochtend de Topfield opnieuw opstarte was er een soortgelijk probleem: in plaats van "Reco" bleef ik nu steeds de tijd in beeld zien. Opnieuw vanalles geprobeerd: zenderwisselingen, volume, opnamemenu, gewoon menu, kwamen ook nu niet in beeld. Alleen de tijd bleef in het display staan.

 

Een fabrieksreset bracht helaas geen uitkomst. Ook opnieuw uit en weer aan zetten niet. Het enige resultaat was de klok in beeld wanneer de ontvanger aanstond en de puntjes "...." wanneer de ontvanger uitging. En dan gelijk weer de tijd. Zelfs de loadercijfers en het woord "run" waren tijdens het opstarten niet meer te zien.

 

Na de fabrieksreset stonden de 2 taps nog wel op aan (TapCommander en RecCopy). Die heb ik via het opgenomen-programma-menu wel kunnen verwijderen met de witte knop. Ook toen echter alleen nog de tijd in beeld.

 

Nadat ik de stekker eruit had getrokken kwam de loader in beeld toen ik de stekker er weer in deed. Tijdens het opstarten kwamen de loader, run en de programmanaam weer zoals het hoort in beeld. Het lijkt erop dat het display in een bepaalde toestand blijft hangen: "Reco", ook na de opname en de tijd, ook na het aanzetten. Waar dit door veroorzaakt wordt, daar heb ik geen idee van.

 

Voordat ik nu halsoverkop naar de winkel terugga, zou ik wel graag willen weten hoe ik dit in het vervolg kan voorkomen. Op dit moment werkt alles weer normaal. Maar dit is wel een probleem dat ik niet echt vertrouw. Het apparaat is me te duur om echte problemen mee te krijgen. Ik maak gebruik van de augustus 2007 firmware voor mijn 5000pvr en van de 1.18 firmware voor mijn Aston cam.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Jorgen, gooi alle taps er eens af, sommige taps maken gebruik van de display info.De Silverline oa, zelf gebruik ik Nicedisplay, die gooit ook nog wel eens roet in het eten. frown

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Inderdaad een goed idee van Sjaak. Je kunt de taps uitschakelen bij het opstarten de o ingedrukt te houden.

Dan worden de taps niet opgestart,

Reptovis

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Sjaak, Reptovis,

 

Ik heb de taps al helemaal verwijderd. De ontvanger doet het ook weer gewoon. Wel vreemd dat dit probleem zich dan ineens na verschillende maanden gebruik van deze taps voordoet.

 

Mocht het niet aan de taps liggen, kan het dan ook iets met een batterijtje o.i.d. van het display zijn? Of hoef ik daar niet direct aan te denken?

 

Wat de taps aan gaat, ik gebruik alleen TapCommander en RecCopy. Volgens mij maken die beide geen specifiek gebruik van het display, behalve dan de meldingen "Menu" of "Reco".

 

Hoe dan ook, ik ga vanmiddag eens de nieuwe firmware proberen en dan zet ik wel gelijk die taps er helemaal opnieuw op. (Zo mogelijk in hun laatste nieuwe versies.)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb gisteren de laatste nieuwe firmware erop gezet en van beide taps de laatste nieuwe versies. 't Loopt vooralsnog weer als een zonnetje.

 

(Had nog wel even wat geklooi met de _EIT_DATA.DAT, die niet verwijderd wilde worden, maar wel hernoemd. Toen wilde die nog niet weg en wist ik de originele naam niet meer. Maar goed, dat is ook opgelost.)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.