Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Zilverster

Zelf updaten/downdaten Seca 2 kaart

Aanbevolen berichten

@All,

 

 

Zelf updaten/downdaten Seca 2 kaart.

 

 

Voor onderstaande geld : alles op eigen risico !!!

 

 

 

Intro :

 

Dit draadje heb ik met opzet geplaatst in het topic Coderingssystemen en hun smartcards en niet in het topic Programmeren, loggen, emuleren enz.., er vanuit gaande dat de meeste onder ons wel weten wat loggen is.

 

 

 

Reden :

 

Er zijn nogal wat mensen die soms problemen hebben met de maandelijkse update’s van hun kaart. Het gebeurt zelfs dat deze update’s na het aanvragen van een heractivatie niet doorkomen. Dit kan komen door aanpassingen van CD ( bewust of onbewust ), bijv. een uitbreiding van commando’s die niet in de software van de Cam/Ontvanger is verwerkt/aangepast. Het volgende kan ook handig zijn voor mensen die gebruik maken van ontvangers die opnamen gecodeerd opnemen en problemen ondervinden met het afspelen van oude opnamen, denk aan het terug zetten van de datum op de kaart.

 

Een van de manieren om dit probleem zelf op te lossen, zonder de aanschaf van een nieuwe Cam/Ontvanger of zonder tussenkomst van, is met behulp van een computer en een Mastera zelf de gegevens naar je kaart te sturen.

 

 

 

Uitleg :

 

Hier onder de eenvoudige manier, wat wel inhoud dat mensen zelf eens een aantal maanden de log’s die bedoeld zijn voor hun eigen kaarten bijhouden, opslaan en dus bewaren.

Op die manier kan je nog meer “spelen” met je kaart, o.a. de datum bijv. een maand terug zetten, waarbij gelet moet worden op de sprongen die men maakt, maximaal 3 maanden !!! Dit is handig voor mensen die willen testen of hun apparatuur goed werkt en al dan niet de update’s doorlaat.

 

Om het even kort te houden, in dit geval voor Seca 2, worden de gegevens door CD verstuurd ( lees mee gezonden ) in de streamdata ( waar over later meer, moet nog verder uitgewerkt worden ). Deze waarden worden gedeeltelijk omgezet in de Cam/Ontvanger software die praat met de kaart en dus door de kaart moet worden begrepen, met hier onder als voorbeeld de C1 40 EMM’s. De een ( 82 ) bedoeld voor een update over het serienummer van je kaart en de ander ( 84 ) bedoeld voor een PPUA update voor je kaart, de meest gebruikte. Een update ( 82 ) over het serienummer van je kaart wordt eigenlijk alleen gebruikt om grotere aanpassingen te maken op de kaart dan alleen de maandelijkse key en/of datum aanpassing.

 

 

 

 

Ter info :

 

xx staat voor de getallen die men logd.

 

 

Loggen met het programma Wallbanger en een Season interface geeft onderstaande als resultaat, zie onder :

 

 

De opbouw :

 

Update PPUA ( 84 ) :

 

Incoming EMM Instruction

C1 40 01 B1 5C

10 01 xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx

xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx

xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx

xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx

xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx

xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx 90 00

 

 

Extra info :

 

Hex 5C = Dec 92, de lengte van de aantal byte’s ( lees de waarden 10 01 + xx ).

 

 

 

Of :

 

 

Update Serienummer ( 82 ) :

 

 

Incoming EMM Instruction

C1 40 01 B0 63

10 01 xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx

xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx

xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx

xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx

xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx

xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx

xx xx xx 90 00

 

 

Extra info :

 

Hex 63 = Dec 99, de lengte van de aantal byte’s ( lees de waarden 10 01 + xx ).

 

 

 

 

Uit het hier boven gegeven voorbeeld :

 

Wat men dus moet versturen ( lees welke string ) met behulp van bijv. het programma MKF door dit te plaatsen in het veld Command input is het volgend, zie onder :

 

 

C1 40 01 B1 5C 10 01 xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx

 

Dus zonder de 90 00 !!!

 

 

Of

 

C1 40 01 B0 63 10 01 xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx

 

Dus zonder de 90 00 !!!

 

 

 

Let er vooral op dat de gegevens goed achter elkaar komen te staan, dit kun je het beste vooraf met een editer bewerken, bijv. Word of Kladblok. Als deze verzonden string is verzonden zal men in de meeste gevallen een 90 00 als antwoord krijgen het geen betekent dat alles goed is gegaan. De waarden van het antwoord kunnen verschillen, dit heeft te maken met de opdracht in de verstuurde string !!!

 

 

 

Iedere maand zullen de gegevens die op de plek van de xx-en staan er anders uitzien, je zult dus goed een datum moeten bijhouden van het geen je logd, opslaat en bewaard, dit om problemen te voorkomen.

 

 

Het geen hier boven omschreven is de eenvoudige manier, een uitgebreidere manier moet ik eerst nog verder uitwerken en zal deze nadat ik dat gedaan heb hier posten. Mede voor de duidelijkheid en hopende dat het voor een ieder te begrijpen is lijkt me dit het beste, gr.

 

 

 

Zilverster.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.