Jump to content

Streamen over internet via WEBIF


P.C.Hooftletter
 Share
Followers 0

Recommended Posts

Eerst het minder relevante van het verhaal.

 

Ik ga in het buitenland (Belgie, Leuven) studeren en heb daar geen TV nodig, want ik heb thuis Dreamboxen en een goede internetverbinding.

 

En nu het relevante.

 

Inmiddels heb ik met portforwarden het zo voormekaar gekregen dat ik met de WEBIF en via VLC in contact kan komen met de Dreambox en kan kijken. Alleen vind ik het wat onhandig dat ik in de WEBIF moet zappen en met VLC moet kijken. Als ik inlog op de WEBIF op mijn eigen netwerk (intern dus) kan ik ook gewoon op de WEB-X-TV link klikken en krijg ik een pop-up met de VLC plugin waar ik kan zappen etc. Maar kan ik dat ook als ik buiten mijn netwerk zit?

 

In de router zijn de poorten 8080 en 31344 geforward naar het IP van mijn DM600 en zoals ik boven al beschreef werkt het als ik de WEBIF en VLC apart van elkaar gebruik. Maar ik wil het dus makkelijker en alles via WEBIF doen.

 

Dan nog een andere vraag. Kan ik ook ervoor zorgen dat de uitgaande stream iets minder intensief wordt? De SD uitzending die de DM600 uitgeeft is toch nog een beetje zwaar voor een Wifi verbinding (ik weet nog niet wat voor verbinding ik straks heb, maar ik ben graag voorbereid).

 

Mijn dank ik groot!

DM800HDSE - OpenPLi 2.0

DM600 - OpenPLi

Link to post
Share on other sites

Je kunt direct op de DM600 geen aanpassing doen zodat de stream "minder intensief" wordt. Datgene wat de DM600 ontvangt aan SD video wordt altijd onveranderd doorgezet. Als je een gebruik moet maken van een gezamelijke wifi aansluiting, zal dat dan ook erg gaan tegenvallen.

 

Het enige wat werkt is een computer ernaast die met VLC van de Dreambox stream een kleinere MPEG4 stream maakt. Mocht je een Mac hebben thuis, dan kun je de Dreambox (en VLC) prima aansturen via het webinterface van iDreamX. Met de juiste instellingen kun je prima TV-op-afstand te kijken op bijvoorbeeld een netbookje, Android, iPad of iPhone.

Er zal vast ook wel soort gelijk programma zijn voor Windows of Linux.

Link to post
Share on other sites

Ik heb het stiekem via de wifi van de overburen getest, maar dat was waardeloos, heel traag (Speedtouch = kpn adsl?). Maar dat kan goed aan de wifi en afstand liggen. Ik denk trouwens dat mijn upload wel meevalt, die kan tussen de 8 en 10 mbit.

 

Toch zou het handig zijn als ik de uitgaande stream wat minder intensief kan maken. Kan het ook niet stand alone met een DM800SE? En anders maar iets van een servertje proberen als de boel niet wil. Ik heb vanmiddag de sleutel gekregen, maar ik had de laptop niet bij. De verbinding is in elk geval niet draadloos daar, dat scheelt.

 

En alles via de WEBIF ipv een browservenster en een VLC los van elkaar, is dat mogelijk?

DM800HDSE - OpenPLi 2.0

DM600 - OpenPLi

Link to post
Share on other sites

Via een 600 streamen gaat prima hoor. Ik zou dan je netwerk eens nakijken.

Sinds ik een dreambox heb, heb ik geen tijd meer om tv te kijken.
Dreambox: 8000, VU+ DUO2, VU+ SOLO Wavefrontier 8 LNB T90, SG2100, Qnap 219 pro+ , 2bay Asustore Nas

Link to post
Share on other sites

over internet is lastiger omdat beetje signaal al gauw 2 tot 6-7mbit nodig heeft.

had hier script draaien om de stream van de dreambox te encode naar lagere kwaliteit die over mijn 1mbit lijn te sturen was.

 

wil alleen over naar ffmpeg dus mocht iemand voorbeelden hebben hiervoor graag smile

Link to post
Share on other sites
Origineel bericht van: P.C.Hooftletter

Toch zou het handig zijn als ik de uitgaande stream wat minder intensief kan maken. Kan het ook niet stand alone met een DM800SE?
...
En alles via de WEBIF ipv een browservenster en een VLC los van elkaar, is dat mogelijk?


Zowel de DM600 als de DM800 zijn niet krachtig genoeg om zelfstandig een stream "minder intensief" te maken. Een recente PC of Mac kan dat wel, die je inderdaad als "server" gebruikt dan. VLC op die server kan de stream van de Dreambox opvangen, omcoderen naar een lagere bitrate en doorzetten naar de plek waar je wil kijken. Zappen kun je nog steeds doen met het WEBIF van de box zelf.
Je kunt ook eens kijken of je AirVideo iets vind. Uitleg hierover vind je in dit draadje.

Als je een Mac (mini) als server kunt gebruiken, is er iDreamX (gratis) en is wat makkelijker te configureren dan AirVideo.

IMG_0002.PNG

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.