Ga naar inhoud


OpenPLi AZbox ZAP probleem


rvcann

Aanbevolen berichten

Beste,

 

Kan iemand mij helpen met het volgende probleem: Ik heb AZBox Premium met onlangs OpenPLi geinstalleerd (Kernel 3.4.4 firmware 23-09-2012 laaste versie neem ik aan). M.b.v. menu's CCCam 2.3.0 geinstalleerd en config toegevoegd. Ik heb SAT 13, 19, 23 en 28 met switch. Alles werkt naar behoren behalve dat er telkens een melding komt na het zappen naar een andere zender "error reading PAD". Er komt soms geen beeld, soms geen geluid, meestal geen beeld en geluid. Wachten heeft geen nut. Beeld komt er zonder iets te doen nooit. Door de CAM opnieuw te starten is er wel "direct" weer beeld. Door de tuner settings in te gaan (of welk ander menu dan ook waarna wordt gevraagd om terug te schakelen naar de laatste zender) en hier zonder enige wijziging "JA" te kiezen is er weer direct beeld.

 

Het lijkt erop dat iets niet goed gaat bij het switchen van kanalen i.c.m. de CAM. Ik heb ook een eerdere CCcam geinstalleerd, maar dat helpt niet. Het lijkt vaker goed te gaan zolang de zenders waarnaar geschakeld wordt zich op dezelfde SAT bevinden. Maar misschien lijkt dat maar zo.

 

Hoe krijg ik dit opgelost?

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Beheerder

Dus als ik het goed begrijp plaats je vragen over een azbox maar gewoon in het Dreambox forum? Neus te lang, of ogen te kort? :)

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry voor het verkeerd plaatsen!

 

Het bericht wat ik krijg wanneer na het zappen geen beeld komt is : "NO DATA ON TRANSPONDER TIME OUT READING PAT". Maar zoals gezegd door even in het setup menu te gaan naar bijvoorbeeld de tuner settings en terug, gaat het goed. Weet iemand hier een oplossing voor?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Beheerder

Er is geen betere keuze. Alle andere software is zo mogelijk nog slechter.

 

Ik weet overigens verder het antwoord op je oorspronkelijke vraag ook niet.

 

Mvg,

 

Michel

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Helemaal mee eens! Ik heb nog al wat firmware getest de laatste 10 jaar. Dreambox en Azbox welke software dan ook, nooit helemaal in orde en nooit stabiel. Deze OpenPLi maakt nu toch een dusdanige indruk op mij dat ik hier niet graag vanaf wil. Als hij nl "gelocked" is werkt het zonder storingen/hikken etc. Eigenlijk alles wat ik getest heb werkt gewoon behalve dan dat ik nu iets aan mijn duim krijg van het telkens opnieuw te moeten refreshen. Jammer dat OpenPLi niet voor deze box wordt ondersteund!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

ja klopt ik heb dat ook gehad enigste oplossing is het oude kernel op de site dan in resceu mode en het bijbehorende e2 image met copy kernel op de download site onderin.

Op zich zijn ze op de goeie weg maar met zoveel ontvangers, als je een flash / dom van 128 Mb in de ontvanger hebt die kaal al 75 % vol is kan dat problemen geven.

 

vandaar dat ik voor een xtrend 9500 of vu ultimo of dream 7020 HD wil gaan ..

 

Meer ruimte in de flash, wel zo belangrijk! .. ;)

aangepast door Phoenixx
Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb ik ook zo opgelost. Helaas blijft dan de recorder bij de eerste de beste "hik" hangen. Maar dat kan dan weer met een PC afgespeeld worden. Hoe dan ook OpenPLi is toch het beste en ik kan me goed voorstellen dat die op een Dreambox nagenoeg werkt zoals het moet. Op de AZBox zal het altijd behelpen blijven ben ik bang. Ik kijk steeds meer films op mijn mac dat werkt nl altijd en voor de prijs van een 7020HD kan ik een jaar of 5 elk weekend films kijken!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Spaze Quantum heb ik een hele tijd gebruikt voor dit experiment. Recorder werkte! Dat wel, maar sychronisatie beeld en geluid, kraken na zappen en stotteren waren toch aan de orde van de dag. OpenPLI is beduidend beter. Die link naar OpenRSI heb ik bekeken. Bedankt! Zijn die problemen die men in het forum noemt voor deze laatste versie inmiddels opgelost? Daar staan nl weer de bekende errors. Ik laat het voorlopig even zo!

Link naar reactie
Delen op andere sites

OpenRSI heeft vandaag een nieuwe image gereleased met nieuwe drivers en kernel voor de Azbox HD modellen

- tuners OK

- timeshift/opname/timer OK

- interne kaartlezer OK

- Mkv+DTS/5.1 OK

 

Dus die foutmelding die je had is weg nu

 

p.s Installeren met AzUp 2.2.7

aangepast door D_liver

2 x Maxytec Multibox 4K

1 x Zgemma H9 combo
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb de laatste versie getest. Werkt niet! Idem als mij eerste reactie hier. Na elke zap moet of CCcam een reset hebben of iets moet aangepast worden in de tuner settings. Maakt niet uit. Ben maar weer terug gegaan naar de vorige versie cq die van vandaag met oude kernel. En bestanden ofspelen is niet verbeterd. Dus niet OK!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...