Ga naar inhoud


Amiko Alien of Alien 2?


Satterdam

Aanbevolen berichten

Ik ben van plan een Amiko Ontvanger aan te schaffen. Zowel de Alien als de Alien 2 zien er heel goed uit qua functionaliteit en dat voor een redelijke prijs. Is er iemand die deze ontvanger heeft en zo ja wat zijn de ervaringen met deze ontvangers? Wat is het verschil tussen alien en alien 2? Kan ik volstaan met met de alien of kan ik beter de nieuwere alien 2 kopen? En weet iemand een satellietwinkel in Rotterdam waar deze ontvangers verkocht worden?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Satterdam,

 

Alvorens je vragen te beantwoorden eerst vragen van mijn kant

a Wil je gelijktijdig kunnen kijken en een andere zender opnemen?

b Wat voor soort lnb's heb je, met 1 uitgang of 2 of meer uitgangen?

 

Wil je 1 zender kijken en de ander opnemen, dan is het advies neem een Amiko 2 ( ongeveer €200) of 2 Amiko's (ongeveer 2 x €90 - €100), want met de Amiko kan je maar een zender kijken of opnemen want het is een single tuner de Amiko 2 is een twin tuner dat is in grote lijnen het verschil. Voor het overige weinig verschil.

 

Als je echter maar 1 aansluiting voor 1 ontvanger heb, dan kan je weinig met een twintuner en zul je dus je lnb's moeten vervangen door minimaal twin lnb's als je meerdere posities ontvangen wil (bijv 19,2 en 23,8) dan zul je dus ook 2 disqswitches moeten hebben wil je goed gebruik van een twintuner willen maken.

 

Ik heb zelf de Amiko en die bevalt mij goed, tuurlijk zullen er altijd mensen zijn die zeggen hij is goedkoop en dat merk je aan beeld of geluid en mogelijkheden van de ontvanger. Dat zal zo zijn dat is ieders mening/verlangen/eisen, maar voor gewoon dagelijksgebruik kijken en indien gewenst iets opnemen doet ie het goed naar mijn mening.

 

Wat betreft je vraag waar in Rotterdam een winkel zit, daar kan ik geen antwoord op geven gezien de boardregels maar kijk eens rond bij de sponsors hier (die zijn er niet voor niets) of anders via de grote vriend/broer Gxxgle of ga eens op marktxxxx kijken

 

succes

 

Groeten Joop

Link naar reactie
Delen op andere sites

wat vraag a betreft wil ik dat in de toekomst wel, maar is het nu nog niet aan de orde.

vraag b: Ik heb momenteel een monoblock lnb met 1 uitgang op de schotel zitten. Ook heb ik nog een single lnb en een disecq motor liggen. waar ik aan denk is mogelijk een opstelling met meerdere lnb's aangesloten op een disecq switch. Maar dat is nog niet zeker.

Wat ik me ook afvraag is of de softwarematige ondersteuning van de alien nog lang doorgaat nu de alien 2 er is. Denk daarbij aan firmware updates, enz. Ook schijnt Enigma te draaien op de amiko. ik weet niet of dat bij beide ontvangers zo is.

 

wat betreft een verkoper in Rotterdam kan informatie naar mij gepm-ed worden als het wel mag.

aangepast door Satterdam
Link naar reactie
Delen op andere sites

Binnenkort komt er weer een update voor de Alien. Gezien de apps die zij ondersteunen, denk ik dat Amiko nog wel even doorgaat met updates voor Spark.

Er zijn immers meer merken (en modellen) met Spark, zoals SAB en Golden Media.

 

Ik zou trouwens altijd toekomst-zeker kiezen en gelijk de Alien 2 nemen. Je krijgt dan een hele volledige full-HD ontvanger voor een scherpe prijs.

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Monobloc en disecq motor werken maar of Enigma2 ook geschikt is voor Alien 2 weet ik niet. Je vraagt je af of de ondersteuning van de Alien nog doorgaat, dat is een misverstand, de Alien2 is een andere ontvanger en er zijn blijkbaar genoeg klanten die geen tijd hebben om op te nemen en tegelijkertijd te kijken, en later nog eens te kijken, er moet tenslotte ook nog eens gewerkt worden. En stel je niet al teveel voor van de Enigma mogelijkheden, het stikt van de bugs maar dat is geen verwijt aan de ontwikkelaars, het functioneert gewoon nog niet betrouwbaar.

In Siddeburen was een bok die machtsverhief en worteltrok. Die bok heeft onlangs onverschrokken de wortel uit zichzelf getrokken, waarna hij zonder ongerief zich weer in het kwadraat verhief. Maar 't feit waardoor hij voort zal leven is, dat hij achteraf nog even de massa die hem huldigde met vijf vermenigvuldigde.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...