Ga naar inhoud


Diverse problemen met mijn VANTAGE HD8000CS


kreathur

Aanbevolen berichten

Geruime tijd heb ik gedacht met de Vantage HD8000S een geweldige sateliet-ontvanger in mijn bezit te hebben. Aan de hand van goede technische specificities besloot ik tot aanschaf. Een uitzonderlijk goed signaalontvangst (met dezelfde schotel), dat aanzienlijk beter was dan mijn vorige ontvanger (Humax). Ik beleef veel plezier aan de goede HD beeldkwaliteit. Dit alles op het spoor gezet door dr. Dish-TV. Tot zover niets dan goeds.

Maar, al geruime tijd heb ik last van een sat-ontvanger die vast loopt op voornamelijk de Duitse HD zenders. Dat is zeer vervelend en verstoord mijn kijkplezier, te meer daar ik vaker naar duitstalige zenders kijk dan naar het Nederlandse TV aanbod.

Mijn ontvanger had ik via internet gekocht bij Sound en Vision http://www.soundsandvisions.nl/ Niet duidelijk was op dat moment hoe de service van VANTAGE was geregeld. Via hun Duitse internetpagina kreeg ik de informatie dat men zich tot VANTAGE in Duitsland moest wenden, echter kort daarop werd men terug verwezen naar de leverancier, in mijn geval dus Sound and Vision.

 

Toen ik een half jaar geleden mijn ontvanger te reparatie aanbood werd ik door ############### plotseling door verwezen naar ########### in Eindhoven, ook een bekend adres in het zuiden des lands voor sateliet-onvangst. Uiteindelijk had ik een adres, op 30 km van mijn woonplaats waar ik mijn receiver ( inmiddels 1,5 jaar oud) kon aanbieden voor reparatie. De klachten waren: -Slecht werkende afstandbediening (al van begin af aan), -niet funktionerende harde schijf, -een ontvanger die regelmatig vast loopt op de Duitse HD Zenders.

De reparatie werd uitgevoerd (22-08-2012), de afstandsbediening vervangen. Ook de harde schijf, waarvoor het verkeerde type was geleverd, werd vervangen en de receiver werd ge-updated. Dit alles zonder garantie, maar toch tegen een redelijke prijs. Ondanks een update van het programma zijn de klachten omtrent het vastlopen van de receiver gebleven tot op de dag van vandaag. Inmiddels heb ik de receiver alle vaak gereset, door opnieuw op te starten. Maar het blijft een herhaling van zetten. Inmiddels heb ik reeds diverse malen het hele programma gekanseld en de ontvanger plus alle kanalen opnieuw ingeregeld. Maar telkens keert dezelfde klacht terug en loopt de ontvanger onverwachts vast bij het overschakelen naar een andere Duitse HD zender. Van dit VANTAGE product met een aanschafprijs van € 599 mag je meer verwachten. Ik sta op het punt een nieuwe ontvanger te kopen, maar zeker geen VANTAGE. Ook zal ik opnieuw ########## te Eindhoven benaderen en hun opnieuw deze klacht voorleggen en gaat er een mail naar VANTAGE in Duitsland. Wie, o wie kan mij helpen?

aangepast door Michel
Geen winkels noemen en je vraag met een duidelijk onderwerp de volgende keer in het juiste forum a.u.b.
Link naar reactie
Delen op andere sites


Hoi,

 

Ik heb hier met grote tevredenheid al een paar jaar 2 Vantage 8000 s staan, jou probleem is waarschijnlijk verkeerde software.

Voor probleemloos kijken raad ik je aan emu software versie 2.58 op je Vantage te zetten, dit is emu software zonder sleutels ed maar maakt het wel mogelijk dat je ook de beide interne kaartlezers kunt gebruiken.

 

Groetjes...........

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

@Columbo, ook voor de HD+ zenders is er een emu voor de Vantage en dat werkt goed...kijk daarvoor maar eens bij onze buurtjes.

Maar Kreathur spreekt over de HD zenders niet HD+.....de vrij te ontvangen Hd zenders uit het Duitse paket zijn hier goed te bekijken op de Vantage.

 

@Kreathur, lees dit topic ook maar eens door, http://www.sat4all.com/forums/topic/323988-vantage-1100s-duitse-hd-zenders-hangen/

 

 

Groetjes.............

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het kan net zo zijn dat VANTAGE een nieuw product aflevert met verkeerde software. Ook niet, dat de bedrijven die hun service uitvoeren, verkeerde software installeren. Zelf sleutel ik niet aan mijn apparatuur, ben wel technisch (HTS-E) maar mijn computerkennis gaat niet verder dan een Apple.

Nog even de systeeminformatie gecontroleerd: Basicsoftwareversie 02.55.02T-O, dataversie 03020104, laatste update: Mar 31 2010, 18:43:57.

Uit deze controle mag dus blijken dat van een update door ########### te Eindhoven in 22-08-2012 geen sprake is geweest.

Wie mij kan informeren hoe ik een update kan uitvoeren mag me mailen #### (via PM) en we kunnen telefonisch contact op nemen.

 

Met dank en groet......

aangepast door Michel
Geen winkels noemen!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Kreathur,

 

Volgens mijn gegevens is de laatste officiële software versie voor de Vantage versie 2.83 deze kun jezelf heel eenvoudig met je vantage downloaden en installeren

Voorwaarde is wel dat je Vantage aan het internet hangt.

 

Procedure, druk op menu, met pijltje rechts totdat Multimedia verschijnt, dan met pijltjes toets naar beneden en bij netwerk ok kiezen, dan kies je ftp verkenner, ok dan zie je rechts vantage site weer ok drukken, dan gaat die netwerk controleren, dan zie je rechts gele mapjes, kies firmware druk ok en volg de aanwijzingen...thats all........

 

Mocht je voor de emu software kiezen ( betere optie) stuur dan maar een pm dan zal ik deze ook even uitleggen en waar je de software nog kunt vinden.

 

 

Groetjes.................

.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Kreathur,

 

Snel de procedure voor de emu software nog even opgezocht, op internet de software hdp 2.58.02 cardfix opzoeken, deze op een usb stick zetten, die stick voor in de usb poort van de vantage, dan weer menu, multimedia, usb, dan zie je rechts de inhoud van je usb stick, dan kies je de de Vantage_052802hdp en volg weer de aanwijzingen.

 

Doe na een software update altijd even een factory resset, je kunt mocht je dat willen je kanalenlijst ed eerst opslaan op je harde schijf of op een usb stick.

 

Succes.....gewoon proberen zo moeilijk is het niet.

 

Groetjes..........

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Kreathur,

 

Kosten nog moeite gespaard, is per slot kerst...niet waar.

De software 2.58.02 die je nodig hebt zit in je mailbox op het door jou opgegeven email adres.

 

Wat ik nog niet vermeld had, met deze software kun je de interne kaartlezers gebruiken voor je CD kaart en TVV kaart (chip naar beneden) ook beide tegelijk werkt erg goed.

Mocht je het HD+ pakket ook willen zien het werkt wel maar als er een kaartupdate is staat het beeld op zwart, betere optie is dan een geschikte ci module.

 

Groetjes..........

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met bovenstaande aanwijzingen ging ik aan de slag. Erg bedankt daarvoor, want je zoekt naar een oplossing. Via mail kreeg ik de benodigde software aangeleverd en met de nodige aanwijzingen lukte het mij om m.b.v. een geheugenstick via de usb-poort de versie 2.58.02 te installeren. Op dat moment bleek dat versie 2.55 reeds geïnstalleerd was door ########### in aug. dit jaar. Natuurlijke was is ik erg benieuwd naar het resultaat, dus zocht snel een aantal Nederlandse en Duitse zenders op. Maar ... bij het oproepen van een Duitse zender liep mijn ontvanger opnieuw vast en volgde dus een herhaling van een aantal handelingen. Nog eens proberen en nog eens en nog eens etc.

Ik ben niet van plan mijn energy eindeloos te investeren in het merk VANTAGE. Ik ga opzoek naar een ander sateliet-ontvanger. Twee opties: Reelbox Avantgarde III of een Dreambox 8000 HD. Wie heeft er een goed advies? Mail het naar ########### - P.S. mijn Vantage 8000 CS (kabel + satelliet ontvangst) is te koop.

aangepast door Michel
Geen winkels noemen en geen email adressen plaatsen!. daarvoor hebben we een privéberichten systeem (dat voorkomt spam!)
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Kreathur,

 

Jammer dat het op deze manier niet is gelukt, ik zal je de allerlaatste fabrieks software versie 2.84 nog toesturen.

Dit is de Laatste officiële release van Vantage , als je hem zo wil verkopen zal je niet veel kopers aantrekken ben ik bang.

 

 

Groetjes...................

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

@Kreathur en alle heren hierboven:

De HD+ kanalaen zijn het probleem: de Vantage blijft hangen bij doorschakelen van een HD+ naar een niet-HD+ transponder.

daar helpt geen software versie tegen :mad: ! OPLOSSING: even de CAM module er even uit halen en weer insteken, probleem ligt bij alle cams

(dus niet de kaart ....... De CAM module met kaart en al !!!). indien je niet schakelt met die duitsers ertussen dan is er niets aan de hand!

 

de software 2.58-02 versie activeert enkel de ingebouwde kaartreader en was de laatse die door een aardige technicus in elkaar werd gezet, die is er mee opgehouden en is voor ander merk gaan schrijven. Vantage zelf borduurde voort op de versie 2.58-07 en die werd het uiteindelijk tot 2.83 (bij mijn weten bestaat 2.84 nog niet).

ergens bij versie 2.60 introduceerde Vantage die verdomde schijfcontrole die mijn Vantage van het eerste uur (2002) nu ong 3 minuten laat zoeken bij opstarten naar verloren bestanden. je voelt het wel ik heb alle DHP files over mijn apparaat heen laten gaan en 2.55 t/m 2.58 zijn de best bruikare versies.

 

alleen HD+ blijft een probleem!

:cry:;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 maanden later...

sorry voor late antwoord, ik heb het forum even uit oog verloren: nee die transponders zijn niet te verwijderen want dan gaan alle overige niet-HD+ zenders ook verloren.

correctie op mijn laatste mail: gebruik versie 2.55 uit 2010 en ook de ingebouwde kaartlezer werkt perfect, doe een "fastscan" met internet update en alles dankzij Canaal Digitaal werkt 100% en zelfs het hangen op HD+ zenders is verdwenen.

 

ik moet zeggen dat de HD8000S verouderd is en er zijn veel goedkopere, tevens betere apparaten te koop anno 2013 en SAT4all heeft zeer goede aanbevelingen en tests uitgebracht! met name zijn er apparaten die veel gevoeligere tuners ingebouwd hebben, ik heb veel ontvangstproblemen bij de minste geringste atmosferische storingen en ik heb zelfs een motor schotel met gewoonlijk 90% ontvangst en kwaliteit.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi, 

 

Vantage 8000 hd is geen goede ontvanger ik heb hier ook een miskoop aan gehad dankzij  "dokter" dish ..

helaas .. :sick:

Vind ik een beetje ongenuanceerd antwoord, kan je vertellen heb er hier twee staan en die draaien al een paar jaar naar volle tevredenheid....kwestie van je ontvanger leren kennen en met de juiste software werken.....

Zou zeggen gebruik de zoekfunctie hier en leer je ontvanger beter kennen....hij kan echt meer als standaard uit de doos.

 

Groetjes,,,,,,,,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...