Ga naar inhoud


philips dsr8121 neemt slecht 1minuut op


Danidan

Aanbevolen berichten

Ik heb een satelietontvanger van philips type DSR8121 en als ik een programma wil opnemen dan gaat het rode lampje van opname branden maar als ik de opname wil bekijken dan is er niets opgenomen en heeft de opname heeft maar 1 min geduurd.

Mijn hdd is niet vol en ik kan de opnames die er nog op staan nog wel bekijken.

Wat kan ik hier aan doen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 jaren later...

Loskoppelen. Op één kopse kant zetten. Aanloop nemen en het ding in één trap naar de Gloria schoppen!

Dan hier bij de tweede hands sectie een leuk modelletje zoeken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De problemen zijn bekend onder de DSR8121 gebruikers.... wat onze permanente oplossing lijkt te zijn, is om de ontvanger met een tijdklok 's nachts een paar minuten van de stroom te halen (bij ons minimaal 15minuten, maar wellicht is 1min ook al gewoon voldoende hoor, ligt eraan wat voor tijdschakelaar je hebt natuurlijk).

 

Het idee achter bovenstaande oplossing is redelijk eenvoudig, de DSR ontvangers staan nou niet bepaald bekend om hun superieure krachten waardoor er dus een 'buffer' vol lijkt te lopen welke elke dag gereset wordt door deze van de stroom te halen.

 

Wij hebben dit al bij meerdere DSR8121's uitgevoerd (we hebben er 3 in onze familie) en weinig tot geen klachten meer ten aanzien van de 1minuut opnames. Wel zijn er andere gebreken (mede door de recente software update) te melden maar dit staat even los van deze thread en zal ik hier niet verder op in gaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je de ontvanger via een tijdsklok onderuit haalt maak je het bestandssysteem helemaal kapot. Problemen worden dan alleen maar erger en frequenter.. Deze ontvangers staan notoir bekend om hun problemen en op de bekende manier waarop Canal Digitaal daarop reageert. Koop maar een nieuwe is hun devies. De ontvanger is EOL en wordt derhalve niet meer ondersteund.. Wil je een werkende ontvanger, dan ga je nasr een shop en haal je een andere... Andere oplossingen voor de DSR-8121/8141 is er gewoon niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap dat je daar zo over denkt, echter jouw conclusie m.b.t. het bestandssysteem is een aanname die je baseert op eigen interpretatie.

 

De DSR8121 bezitters (zoals wij) hebben deze 'oplossing' al geruime tijd (zo'n 8 maanden nu) dag in dag uit lopen en hebben hierdoor geen 1minuut opnames meer gehad, ook jouw aanname m.b.t. het bestandssysteem is (nog) niet aan de orde geweest.

 

Feit blijft dat de DSR8121 inderdaad een draak van een apparaat is, echter moeten we het doen met de middelen die we hebben, dus is het puur een goedbedoeld advies aan het adres van steven138. Het andere advies is inderdaad een nieuwe ontvanger aan te schaffen, ééntje die niet van M7/CanalDigitaal afkomt gezien zij geen goede apparatuur kunnen leveren, de opvolger van de DSR, de MP-201, heeft ook zo zijn gebreken namelijk).

aangepast door TheEnforcer
  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Troost je. Buiten de Dreambox en de VU+ die ik bezit heb ik alle Canal Digitaal ontvangers onder handen gehad. Moet zelfs met enige schaamte toegeven ooit door mijn bedrijf te zijn uitgeleend aan Canal Digitaal (in de tijd dat je gratis een monteur meekreeg). Mijn baas weet van mijn hobby en vond het wel een leuk baantje voor me. Wat een ellende! DSR-7121 toen ook al één en al ellende due in de DSR-8121 gewoon werd geprolongeerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...